Päivä 116: Onko se loppu?

Minulta kysytään usein, että mistä tietää mascaran olevan loppu. Putsarista näkee selvästi, että se on loppu, samoin luomiväristä, puuterista, meikkivoiteesta ja hoitoaineesta, mutta mascarastapa sitä ei niin vaan näykään.
Jos käytät samaa mascaraa päivittäin, on se mascarasta riippuen loppumassa yleensä viimeistään 4-5 kk kuluttua käyttöönotosta. Loppumisen merkit hiipivät tällöin esiin salakavalasti: Mascara ei nimittäin kerralla vaan yhtäkkiä lopu, vaan sen hyvät ominaisuudet hiipuvat pikkuhiljaa huomaamattasi ja yhtäkkiä vain havahdut eräänä päivänä siihen, ettei jälki olekaan enää yhtä hyvää, kun se aikoinaan oli ja ettei massaa vaan enää tule niin paljoa kuin sitä aikoinaan tuli. Toinen hyvä merkki mascaran vaihtoon laittamisesta on variseminen, sillä kuivuttuaan turhan kuivaksi mascara varisee helposti päivän mittaa.

Jos kuitenkin käytät kerralla useampaa mascaraa, on hankalempaa arvioida, koska mascara pitäisi heittää pois. Yleensä sääntönä on, että yli 6 kk vanhemmilla mascaroilla tulisi viskata kännistä teekk…pullasorsaa, siis. Mutta en minä ainakaan aina raaski! Jos olen avannut mascaran tammikuussa ja käyttänyt sitä ehkä viisi kertaa kevään aikana, en todellakaan ole valmis luopumaan siitä vielä heinäkuussa, mikäli sen massa on kunnossa ja tuoksukin normaali. Tällöin saatan antaa itselleni vielä pari kuukautta armonaikaa tehokäyttöä varten.

(Ja jos joku kysyy, saako mascaraa jatkaa ja laimentaa vedellä, niin ei saa! Tämä on sallittua ainostaan silloin, kun olet menossa elämäsi treffeille ja huomaat meikatessasi mascarasi tekevän niin kehnoa jälkeä, että uskot treffien menevän sen takia pilalle. Ja tässäkin tapauksessa sinun on luvattava, että mascara lentää heti käytön jälkeen roskiin. Bakteerit nimittäin nauttivat suuresti putkiloon lisätystä vedestä…)

Itse koin eilen pienen havahtumisen mascarani loppumisesta. Avasin Diorin Iconic -mascarani joulukuun 24. päivä, jonka jälkeen käytin sitä pari kukautta satunnaisesti kunnes taas maaliskuun lopulla otin sen aktiivikäyttöön. En ollut käyttänyt sitä aiemmin ahkerasti, sillä en ollut ollut siihen erityisen tyytyväinen, mutta kuten tässä postauksessa hehkutan, sain sen vihdoin ensimmäistä kertaa kunnolla toimimaan.
Harmiksen kuitenkin vain hetkeksi aikaa. Käytin Iconicia kaksi kuukautta päivittäin olematta siihen enää tuon arviolta yhden tai kahden viikon veraan kestäneen ihastuksen jälkeen kovin tyytyväinen.

Viimeinen niitti oli eilen, kun menin töihin laitettuani pitkästä aikaa kokeeksi Max Factorin tässä postauksessa hehkuttamaani Falsh Lash Effectiä. Kun menin töihin, työkaverini katsoi minua ja sanoi samantien, että minulla on tänään silmissä jotain erilaista ja että ne näyttävät todella hyviltä ja pomppaavat suorastaan esiin. Kiitos työkaveri ja False Lash Effect, Iconic lähtee nyt tosiaankin roskiin!

Ihan kiva ripsiväri, mutta ei minun ripsissäni todellakaan hintansa väärti kun ottaa huomioon, miten lyhyen ajan saatoin sanoa olevani siihen tyytyväinen. No hard feelings, mutta sori Iconic, et ole enää tervetullut näihin piireihin.

Jos siis tykkää, että mascaralla tosiaankin saa näyttävyyttä ripsiin, niin suosittelen edelleen kokeilemaan False Lash Effectiä. Toki mikään mascara ei ihan kaikilla pelaa, mutta paljon kehuja tämä ainakin on saanut.

(Pahoittelen hieman suttuisia ripsien kärkiä. Testasin nimittäin, olisiko yksi lisäkerros vielä antanut lisää näyttävyyttä. Ei olisi, sitten alkoi vaan tulla epäsiisteyttä.)

Hieman minua kyllä suretti heittää vähän vähemmälle käytölle jäänyt mascara pois, mutta toisaalta en itseasiassa edes tiedä, kauanko yhdestä mascarasta käytännössä on iloa, jos sitä käyttää pelkästään ainoana mascarana. Minulla on nimittäin viimeksi ollut vain yksi mascara käytössä silloin, kun 10-vuotiaana sain ensimmäisen mascarani, minikokoisen Lancomen Definicilsin.

Kertokaa siis minulle ihmeessä, kuinka kauan aikaa teille on mascarasta iloa, jos pidätte avattuna vain yhtä mascaraa kerralla!
(Ja kyllä, aion mascaravarastojeni kuluttua loppuun pitää itseni kurissa ja pitää vain yhtä mascaraa avattuna kerralla.)

Eilen jäi kirppis väliin, mutta tänään se on taas vuorossa.

Nyt olisi kaupan kaksi varsin hyvälaatuista NYX-merkkistä luomiväritrioa:

TS15 Aloha/Mink Brown/Deep Bronze.
Kaikkia sävyjä kokeiltu pari kertaa, kuva tekee sävyistä hieman liian kalpeat, ovat oikeasti lämpimemmät.

TS05 Baby Pink/Cotto Candy/ Sprin Flower.
Vasenta sävyä ei ole käytetty kertaakaan, keskimmäistä kahdesti ja oikean puoleista kerran. Myös nämä sävyt ovat hieman kirkkaammat todellisuudessa.

Hintaa näillä olisi 5,5 euroa postikuluineen per paletti. Mukana tulee pestyt siveltimet

Kiinnostuneet voivat taas jättää sähköpostiosoitettaan kommentteihin, palaan ensimmäisille kiinnostuneille asiaan sähkopostitse.

Kommentit (27)
  1. ihanat ripset!

  2. Olisin kiinnostunut tosta ensimmäisestä luomiväritriosta, ellei se ole jo mennyt? Laitan sähköpostini seuraavaan viestiin vasta, jottet julkaise sitä 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *