Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Päivä 115: Kiistanalainen tuote

Tänään minulta loppui eräs lajinsa kammottavimmista edustajista, nimittäin Lumenen Radiant Touch -kasvovesi.

Te, jotka tykkäätte tästä tuotteesta, älkää loukkaantuko. Tuote vaan oli kamala minun ihollani. Tuotteen väitetään olevan kosteuttava kasvovesi ja sopivan normaalille iholle. Normaalille iholle tämä kyllä sopii varmasti, mutta kosteuttavuuden fiilikseen en todellakaan päässyt. Oma ihoni on nimittäin enemmän kuivuuteen taipuvainen ja ai että sitä kirvelyä, minkä tämä lakansiemenöljyä ja c-vitamiinia aiheuttava kasvovesi sai aikaan kuivilla ihoalueilla. Vastaavaa kommenttia tuotteesta olen kuullut muiltakin.

Tämä on varmasti ihana, virkistävä ja kirkastava tuote normaalista rasvaisemmalle iholle, mutta kuivempi ja herkempi-ihoiset välttäkää ehdottomasti tätä tuotetta! (Muutenkin herkempi-ihoisten on syytä välttää koko Lumenen lakkavoide linjaa, sillä C-vitamiini harvemmin ilostuttaa herkkää ihoa.)

Jos saisin euron aina kun minulta kysytään, onko kasvovettä pakko käyttää, olisin rikas. (Tai no, en rikas, mutta minulla olisi paljon enemmän Diorin viisikoita…)

Minun kantani tähän kysymykseen on ehdoton kyllä. Jos ihostaan haluaa pitää viimeisen päälle hyvää huolta, on kasvovesi ehdottoman tärkeä.

Yksi yleinen perustelu kasvoveden käytölle on se, että se viimeistelee meikin puhdistuksen poistamalla meikin ja puhdistustuotteen rippeet iholta. Tämä on ehdottomasti yksi surkeimmista (ellei peräti surkein) perustelu. Jos joka kerta kasvovedellä pyyhkiessäsi huomaat, että vanuun jää vielä meikkiä, on sinulla käytössäsi sinulle riittämätön putsari ja sinun on syytä vaihtaa se tehokkaampaan. Tai sitten vaan tarkistaa, että käytät puhdistustuotetta oikein ja käytät puhdistukseen tarvittavasti aikaa.

Oma perusteluni kasvoveden käytölle on, että se tasapainottaa ihon pH:n vedellä lotraamisen jälkeen. Kasvojen iho toimii nimittäin parhaiten, kun sitä suojaa happovaippa, jonka pH on n. 5,5 (yleensä 5,4-5,9). Happovaippa suojaa ihoa esimerkiksi kosteuden haihtumiselta ja bakteereilta ja on näin ollen välttämätön. Vesijohtoveden pH puolestaan on 7,5 – 8,3, eli sillä läträäminen saa tämän ihoa suojaavan happovaipan katoamaan. Kasvoveden käyttö neutralisoi veden emäksistä vaikutusta ja auttaa happaman ympäristön palautumisessa.

Kasvoveden käytölle on siis ihan oikea syykin eikä se ole pelkkää huuhaata ja rahastusta, kuten usein kuulee ihmisten siitä sanovan.

Käytättekö te kasvovettä?

Jotten muuten pääsisi liian helpolla hyvin edenneen kroppavoide projektini kanssa, sain tänään (onneksi vain) pienen lisän varastooni:

Kyseessä on Pradan Tendre -tuoksun kosteuttava vartalovoide, onneksi kuitenkin vain 100 ml kokona. Odotan nimittäin niin paljon, että saan kaikki kroppavoiteeni loppumaan ja pääsen kokeilemaan jotain ihan uutta. (No toki tämäkin on uutta, mutta kun minulla on niin paljon kaikkea muuta mielessä…)

Tällä kertaa myös wannabe-insinööriä muistettiin ja hänkin sai kerrankin jotakin:

50 ml suihkugeelinäyte toivottavasti tekee hänet tyytyväiseksi.
(No joo, tiedän, että teekkarin saa helpommilla ja halvemmillakin lahjoilla tyytyväiseksi: pullo kaljaa riittänee yleensä hyvin ja jo on hymy korvissa ja kiitollisuutta äänessä…)

Tänään en ehdo kirpparituotteita kaivelemaan esiin (pahoittelen!), mutta huomenna taas kirpparia luvassa!

Kommentit (18)

 1. yopop

  Hei!

  Heitin sinua kirja-aiheisella haasteella blogissani. Olisi kiva kuulla, mitkä ovat top 5 -kirjojasi vaikka kauneuteen liittyen. 🙂

 2. Nimetön

  Inkivääri: Ihanaa, että olen villinnyt myös muita. 😉

  Anonyymi: Täytyykin joskus perehtyä sarjan kotihoitotuotteisiin tarkemmin. 🙂

  Anonyymi: 14-vuotiaalla oikea ihonhoito on mielestäni todella tärkeää. Sopiva putsari (ei liian kevyt tai liian tujukaan) ja kasvovesi ja silmämeikkiä käyttäville vielä oma silmämeikinpoistoaine ovat ehdottomia, sillä kaikki lähtee ihon puhdistuksesta. Hyvä persuskosteuttava kasvovoide kannattaa myös laittaa iholle aamuin illoin ja mikäli käytät silmämeikkiä säännöllisesti, kannattaa myös silmänympärysvoiteen käyttöä opetella. Silmänympärysiho joutuu helposti koville päivittäisen putsailun ja meikkailun vuoksi, joten se kaipaa kevyttä kosteuttajaa. Sitä paitsi ajoissa aloitettu silmänympärysvoiteen käyttö ehkäisee juonteita. On hassua, kuinka moni havahtuu silmänympärysvoiteen tarpeellisuudesta ensimmäistä kertaa vasta 3-kymppisenä huomattuaan ensimmäiset ryppynsä. No, siinäpähän ne ovat, mitäs et ennalta ehkäissyt aiemmin! 😉
  Ihotyypistä riippuen ihoa voi myös kuoria kerran viikossa tai kahdessa ja käyttää samassa yhteydessä kosteuttavaa tai puhdistavaa naamiota.
  Mitä parempaa huolta ihostasi pidät, sitä helpommalla usein meikkaamisen kanssa pääset.

  soile: Ehdottomasti pätee myös tässä asiassa. 🙂

  outi: Makuasia tietysti, kuinka tahtoo toimia. Kiva kuitenkin, että olet innostunut kokeilemaan kaappiesi kätköistä löytyvät putelit ja näytteet. 🙂

  Petra: Toki ihon voi puhdistaa ilman vettäkin (herkemmälle ja kuivemmalle iholle usein suositeltavaakin), mutta silloin kannattaa pitää huolta, että ihoista todellakin tulee puhdas. Mustapäät saattavat nimittäin johtua jopa siitä, että ihollesi jääkin meikin ja puhdistustuotteen rippeitä. Toki ne voivat johtua muustakin, mutta kannattaa ensin ainakin kiinnittää huomiota siihen, että iho tosiaan tulee varmasti puhtaaksi.

  Nina=): Yksinkertaisuus on nykyään taas noussut pinnalle monella ihonhoidossa herkistymisien vuoksi. Hienoa, että toimii sinulla!

  Anonyymi: Minun puolestani voisin vaikka joka päivä höpötellä pienistä ihanista Dior-vauvoistani, jos joku vaan jaksaisi lukea. 😉 Juu, lupaan siis lähiaikoina tehdä kaikkiin vaaveihini kohdistuvan postauksen.

  Anonyymi: Lumenen Sensitive Touch kasvovesi on mielestäni hyvä kuivemmalle ja herkemmälle iholle. Moni on myös kehunut Erisanin kasvovettä sen hellävaraisuuden vuoksi. Olenpa jopa kuullut useita kehuja Lorealin kosteuttavasta vaaleanpunaisesta kasvovedestä (jonka nimeä en nyt muista), joka on koostumukseltaan lähes geelimäinen ja tosiaankin jättää iholle kosteuttavia ja hoitavia aineita.

  Kaneli: Pitäisi itsekin joskus kokeilla noita kuivemman ihon versioita. 🙂

  Minäminä: Hienoa, että teit hyvän, edullisen ja toimivan löydön. Täytyy itsekin joskus noita tutkia. 🙂

  Riinea: Lotraa lotraa vaan niillä kropparasvoilla, on aivan ihanaa päästä ostamaan joku uusi. 😉

  yopop: Kiitos haasteesta, täytyykin miettiä asiaa hieman. 🙂

 3. Mirva

  Ennen Lorealin happyderm-puhdistusvaahtoa käytin kasvovettä. Mutta kun aloitin tuon vaahdon käytön, niin huomasin, ettei vanulappuun, jonka olin kastanut kasvoveteen ja jolla pyyhin kasvoni vaahdon jälkeen jäänyt yhtään meikkiä tai muuta moskaa.

  Joskus opiskelijabudjetilla saattaa käydä myös niin, että kun vaahto loppui niin ei olekaan heti varaa ostaa uutta, saattaa mennä vaikka viikko ilman kunnollista putsaria. Noina aikoina ihon likaisuuden huomaa välittömästi tukkeutuneista ihohuokosista, mustapäistä, näppylöistä jne. Mutta sen parin vuoden ajan, minkä olen selvinnyt ilman kasvovettä, yleensä ottaen iho on ollut virheetön, ei ole näkynyt epäpuhtauksia.

  Surukseni tuo juuri pari viikkoa sitten loppuun käyttämäni lorealin puhdistuvaahto jäi viimeiseksi, tuotanto lopetettiin:(

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *