Päivä 115: Kiistanalainen tuote

Tänään minulta loppui eräs lajinsa kammottavimmista edustajista, nimittäin Lumenen Radiant Touch -kasvovesi.

Te, jotka tykkäätte tästä tuotteesta, älkää loukkaantuko. Tuote vaan oli kamala minun ihollani. Tuotteen väitetään olevan kosteuttava kasvovesi ja sopivan normaalille iholle. Normaalille iholle tämä kyllä sopii varmasti, mutta kosteuttavuuden fiilikseen en todellakaan päässyt. Oma ihoni on nimittäin enemmän kuivuuteen taipuvainen ja ai että sitä kirvelyä, minkä tämä lakansiemenöljyä ja c-vitamiinia aiheuttava kasvovesi sai aikaan kuivilla ihoalueilla. Vastaavaa kommenttia tuotteesta olen kuullut muiltakin.

Tämä on varmasti ihana, virkistävä ja kirkastava tuote normaalista rasvaisemmalle iholle, mutta kuivempi ja herkempi-ihoiset välttäkää ehdottomasti tätä tuotetta! (Muutenkin herkempi-ihoisten on syytä välttää koko Lumenen lakkavoide linjaa, sillä C-vitamiini harvemmin ilostuttaa herkkää ihoa.)

Jos saisin euron aina kun minulta kysytään, onko kasvovettä pakko käyttää, olisin rikas. (Tai no, en rikas, mutta minulla olisi paljon enemmän Diorin viisikoita…)

Minun kantani tähän kysymykseen on ehdoton kyllä. Jos ihostaan haluaa pitää viimeisen päälle hyvää huolta, on kasvovesi ehdottoman tärkeä.

Yksi yleinen perustelu kasvoveden käytölle on se, että se viimeistelee meikin puhdistuksen poistamalla meikin ja puhdistustuotteen rippeet iholta. Tämä on ehdottomasti yksi surkeimmista (ellei peräti surkein) perustelu. Jos joka kerta kasvovedellä pyyhkiessäsi huomaat, että vanuun jää vielä meikkiä, on sinulla käytössäsi sinulle riittämätön putsari ja sinun on syytä vaihtaa se tehokkaampaan. Tai sitten vaan tarkistaa, että käytät puhdistustuotetta oikein ja käytät puhdistukseen tarvittavasti aikaa.

Oma perusteluni kasvoveden käytölle on, että se tasapainottaa ihon pH:n vedellä lotraamisen jälkeen. Kasvojen iho toimii nimittäin parhaiten, kun sitä suojaa happovaippa, jonka pH on n. 5,5 (yleensä 5,4-5,9). Happovaippa suojaa ihoa esimerkiksi kosteuden haihtumiselta ja bakteereilta ja on näin ollen välttämätön. Vesijohtoveden pH puolestaan on 7,5 – 8,3, eli sillä läträäminen saa tämän ihoa suojaavan happovaipan katoamaan. Kasvoveden käyttö neutralisoi veden emäksistä vaikutusta ja auttaa happaman ympäristön palautumisessa.

Kasvoveden käytölle on siis ihan oikea syykin eikä se ole pelkkää huuhaata ja rahastusta, kuten usein kuulee ihmisten siitä sanovan.

Käytättekö te kasvovettä?

Jotten muuten pääsisi liian helpolla hyvin edenneen kroppavoide projektini kanssa, sain tänään (onneksi vain) pienen lisän varastooni:

Kyseessä on Pradan Tendre -tuoksun kosteuttava vartalovoide, onneksi kuitenkin vain 100 ml kokona. Odotan nimittäin niin paljon, että saan kaikki kroppavoiteeni loppumaan ja pääsen kokeilemaan jotain ihan uutta. (No toki tämäkin on uutta, mutta kun minulla on niin paljon kaikkea muuta mielessä…)

Tällä kertaa myös wannabe-insinööriä muistettiin ja hänkin sai kerrankin jotakin:

50 ml suihkugeelinäyte toivottavasti tekee hänet tyytyväiseksi.
(No joo, tiedän, että teekkarin saa helpommilla ja halvemmillakin lahjoilla tyytyväiseksi: pullo kaljaa riittänee yleensä hyvin ja jo on hymy korvissa ja kiitollisuutta äänessä…)

Tänään en ehdo kirpparituotteita kaivelemaan esiin (pahoittelen!), mutta huomenna taas kirpparia luvassa!

Kommentit (18)
  1. Ajattelin kysyä, kun kerran aiheesta kirjoitit, että kannattaisiko mun käyttää kasvovettä, jos puhdistusgeelissä lukee, että siinä on kasvovesi ja puhdistusgeeli samassa paketissa? En oo käyttäny, mut ehkä pitäs? kaapissa on kasvovesiä aikas monta kappaletta…

  2. Mie en käytä kasvovettä, koska putsarini korjaa jo itsessään ihon happamuustasapainon. En huomaa mitään eroa silä, että käytänkö kasvovetta vai jätänkö käyttämättä, niin en sitten käytä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *