Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Päivä 101: Pinkki korvaa pinkin

Otsikko on harhaanjohtava, sillä itseasiassa puhun vaaleanpunaisesta enkä pinkistä. Otsikko on olemassa ihan vain siksi, että saisin hyvän tekosyyn tarkentaa kaikille, että pinkki ja vaaleanpunainen ovat suomeksi kaksi eri sävyä, vaikka englanniksi ”pink” tarkoittaakin kaikkea vaaleanpunaisesta pinkkiin.

Havainnollistan sävyerot ihanien kynsilakkakuvien avulla.

Nämä kaikki ovat pinkkejä:
Nämä puolestaan ovat vaaleanpunaisia:Tästä voin myöntää, että tämä on vähän maku asia, onko tämä jo pinkin puolella, mutta vaaleanpunaiseksi tämän kyllä sanoisin vielä:

Pinkki/vaaleanpunainen -määrittelyssä olen hyvin tarkka, sillä näistä sävyistä puhutaan usein suomeksi synonyymeina ja toivon, että joku oppi tästä postauksestani nyt uuden asian (tai kaikkein eniten kyllä toivoisin, että ero oli valmiiksi jo kaikille selvä) ja osaa jatkossa puhua oikeasta väristä. Eli jos elämässä ei ole mitään tarpeellista valitettavaa ja nipotettavaa niin perskeles sitten sitä vaan on pakko keksiä!

Tähän samaan nipotukseen voisin muuten pitää puheen sanojen ”testeri” ja ”näyte” eroista, sillä sekään ei tunnu olevan kaikille selvää. Sanalla ”testeri” tarkoitetaan siis kaupassa olevaa tuotetta, jota voi kokeilla. Sanaa ”näyte” (englanniksi ”sample”) puolestaan käytetään asiakkaalle kokeiltavaksi annettavasta tuotteesta. Oikeat termit ovat hyvin mieluisia, kun menette kosmetiikkaosastolle asioimaan ja kaipaatte tuotteen testeriä tai haluaisitte siitä kotiinne näytteen. Näitä sanoja nimittäin käytetään niin paljon ristiin, että välillä ei oikeasti enää tiedä, mitä asiakas haluaa. Mutta en nyt syyllistä pelkkiä asiakkaita, sillä jopa myyjät käyttävät näitä ihmeekseni välillä väärin.

Olenpas minä tänään nipottavalla ja naputtavalla päällä, vaikka minun pitäisi olla erittäin aurinkoinen ja iloinen! Otsikkoni viittaa nimittäin tämän päivän tupla ilostukseeni.

Lumenen vaaleanpunaisessa pakkauksessa oleva Kiinteyttävä Pikakaunistaja nimittäin loppui tänään. Tämä on mielettömän suosittu tuote muutenkin ja voi luoja, kuinka tätä myydäänkään jos tämä sattuu olemaan Sokoksen 3+1 päivillä tai Stockan Hulluilla päivillä hyvässä tarjouksessa, hyvä ettei revitä käsistä! (Ja voi luoja kuinka sitten kiukutaan, kun tämä on heti myyty käsistä ja tuotteet loppuvat kesken…)

Tuote on siis suosittu (Lumenen myydyinpiä ellei jopa myydyin ihonhoitotuote), mutta itse en huomaa tässä mitään erityistä. Ehkä huomaisin, jos ikää olisi 40+, mutta koska näin ei vielä ole, en myöskään huomaa tässä mitään erityistä. Tämä on siis tehoseerumi, jonka pitäisi heleyttää iho heti. 40+ vuotiaalle tämä sopii päivittäiseen käyttöön ja nuoremmalle iholle satunnaiseen käyttöön esim. juhlimaan lähtiessä (tai krapula-aamuina). En siis lämmennyt tuotteelle ja yksi kappale odottaa vielä käyttöä. Päätyy varmaan lahjaksi jollekin jossain vaiheessa. En ostaisi.

(Saman linjan naamio on muuten ihan huippu. Minulta on yksi loppumassa, joten kehun sen kuvan kanssa teille pian.)

Onnekseni yksi vaaleanpunainen tuote siis loppui. Vielä suuremmaksi onnekseni yksi kauan odottamani vaaleanpunainen ihanuus saapui tilalle:

Guccin Eau de Parfum II 50 ml ihana tuoksu tuli ilostuttamaan minua. Tuoksu luvattiin minulle jo yli kaksi kuukautta sitten ja siitä asti olen odottanut sitä lähes yhtä kaivaten kuin Diorin uutta kokoelmaa.

Tuoksu on pehmeän naisellinen, mutta siinä on ripaus tyttömäistä keveyttä. Sitruksen ja appelsiinin kukan raikkaus yhdistettynä mustaherukkaan, jasminiin ja myskiin tekevät tästä aivan ihastuttavan tuoksun, joka vain paranee iholla ajanmyötä. (Taitaa muuten olla ainoa tuoksu, jossa tykkään myskistä.) Ensituoksu ei siis ole omaan nenääni ihan niin houkutteleva, mutta sydäntuoksusta ja pohjatuoksusta tykkään. Tämä on minulle sopiva tuoksu silloin, kun haluan olla naisellinen, tyylikäs ja vakavasti otettava.

Nyt olen vihdoin tyytyväinen tuoksukokoelmaani, sillä lähes kaikki himoitsemani tuoksut ovat nyt minulla. Mariah Careyn Luscious Pink puuttuu vielä, mutta en ole varma haluanko sitä edes, sillä se ei tosiaankaan kestä iholla kovin hyvin.

Onko joku muu tykästynyt tähän Guccin ihanuuteen?
(Tai oppiko joku jotain uutta nipo-tädin tämän päiväisistä nipotuksista?)

Kommentit (26)

  1. Anonyymi

    Joo toi on tosi ärsyttävää kun tota pinkkiä käytetään ihan holtittomasti! Suomenkielessä vaaleanpunainen on vaaleanpunainen (loogista, kun punaiseen sekoittaa valkoista saa vaaleanpunaista!), ja pinkki on tarkoitettu vain sille räikeämmälle versiolle, josta (olenko aivan väärässä?) joskus englannissa käytetään sanaa hot pink. Lainasanat ärsyttää muutenkin, joten käyttäkäämme vaaleanpunaista, ja pinkkiä vain silloin kun kyseessä on väri jolle suomessa ei omaa sanaa ole. Ja muuten, yksi lempiväreistäni on vaaleanpunainen, ehdottomasti ei pinkki! Siinä on vissi ero! 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *