Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Pää kuntoutuksessa

Lush-kokeiluni jatkuvat jälleen.

Yksi kokeilemistani Lushin tuotteista oli Rehab shampoo, josta sain näytteen.

Kuntouttava shampoo ainakin siinä mielessä, että pesuteho oli melkoinen. Kävisi siis minulla ainakin hyvin syväpuhdistavasta shampoosta, jonka avulla muotoilutuotteiden jämät ehdottomasti kyllä lähtivät pois. Pestessä tämä tuntuu jopa epäilyttävän pesevältä, mutta tukan kuivuttua tukkani ei kuitenkaan jäänyt ollenkaan karheaksi, vaan itseasiassa jopa kivan sileäksi.

Koostumus oli melko jännä: kuin tasaista ja paksuhkoa kiisseliä! Shampoo oli todella riittoisaa ja vaahtosi tukassa hyvin. Usein tykkään vaahdottaa tukan kahteen kertaan, mutta tämän kanssa riitti ehdottomasti yksi vaahdotus.

Tuoksu ei ollut minun nenääni niin herkku, kun monissa muissa Lusheissa, mutta ei mikään huonokaan kyllä. Hedelmäisyys yhdistettynä piparminttuun ja rosmariiniin ei kolahtanut täysillä, mutta toisaalta minä olenkin pehmeämpien tuoksujen ystävä.

Jatkuvaan käyttöön en tätä välttämättä ottaisi tujun pesevyytensä vuoksi, mutta kerran viikossa voisin hyvinkin pestä tällä tukkani oikein puhtaaksi. Toisin kuin syväpuhdistavat shampoot yleensä (mikä tämä ei siis virallisesti ole) ei tämä ei nimittäin tosiaan jätä tukkaa karkeaksi tukan kuivahdettua. Täytynee harkita pienen pullon ostoa (tosin ensin on kokeiltava kyllä muutkin sarjan shampoot läpi).

Toinen kokeilemani Lushin tukkatuote oli American Cream conditioner.

Jos olen Lushin palasaippuoiden kanssa harmitellut, ettei tuoksu pahemmin jää iholle suihkun jälkeen, niin tämän kanssa ei kyllä ole samoin. Tämä nimittäin tosiaan tuoksuu tukassa ja pitkään! Annoin hoitoaineen vaikuttaa aamulla tukassani noin kaksi minuuttia ja vielä illallakin tuoksu leijui nenääni. Älä siis osta, jos et alunperinkään tykkää tuoksusta! Onneksi tuoksu on kuitenkin varsin mukava.

Sitten siihen tehokkuuteen.

Otin tämän kokeiluun sellaisena aamuna, jona en ehtinyt muhittelemaan hoitoainetta tukassani. Levitin tämän tukkaani tosiaan noin kahdeksi minuutiksi ja tätä levittäessäni epäilin tämän siloittavuutta, sillä tukka ei tuntunut vielä minuutinkaan jälkeen kovin sileältä sitä sormilla haroessa. Pelotti hieman, millaisella tukalla joutuisin päiväni starttaamaan…

Mutta ihme tapahtui, kun lähdin huuhtomaan tukkaani. Siinä missä hyvin selvittävä hoitoaine yleensä selvittää tukan hyvin jo levittäessä, näytti tämä tekevän sen vasta huuhtoessa. Tukasta siis tuli pehmeä ja sileä, mutta ei mikään lättänä ollenkaan. Mutta ei mikään supersilikonisileä, sillä silikoneja tästä ei löydy. Tykästyin tähän, sillä tukka jäi mukavan ilmavaksi.

Suurin ja positiivisin yllätys tuli kuitenkin seuraavana aamuna. Tukkani on tällä hetkellä vielä siinä pituudessa, ettei se meinaa aamuisin oikein asettua ja latvat menevät yleensä ihan miten sattuu ja tukka on yleensä ihan lättänänä. Mutta oih, tukkanipa näyttikin todella hyvältä!

Tukka oli pehmeä, sileä, ilmava, tuuhea, asettui nätisti… enkä ollut vielä edes näyttänyt harjaa hiuksilleni! Hoitoaineen tuoksun saattoi vielä erottaa hiuksia tarkasti nuuhkimalla, mutta enää se ei leijaillut nenääni. Seuraava aamu oli tosiaan todella positiivinen yllätys!

Täytyy vielä tosin kokeilla tätä eripituisilla vaikutusajoilla ja useammilla käyttökerroilla. Jos tukkasi kuitenkin janoaa ihan superkosteutusta, pehmennystä ja siloitusta, ei tämä ehkä ole silloin paras mahdollinen tuote (L’orealin Nutri Gloss hakee vieläkin seuraajaa!), mutta varsin mukava kevyempi tapaus.

Seuraavaksi kokeiluun lähteekin sitten Coolaulin conditioner.

Oletteko te tykänneet Lushin shampoista ja hoitoaineista?

Lopuksi sitten vielä maininta siitä, kuinka pääsen vihdoin siirtymään uuteen kynsilakan pikakuivattajaan.

Piiitkään käyttämäni MavaDryn kaikki kappaleet ovat nyt viimeisin mukaan lukien loppuneet, joten pääsen ottamaan vertailuun Essien Good to go -pikakuivattajan. Toivottavasti tästä on haastamaan MavaDry!

Täytyy muuten vielä kertoa, että jostain syystä olen viimeaikoina ollut älyttömän ihastunut todella pliisuihin ja tylsiin lakkoihin, jotka ovat mielestäni jopa niin pliisuja, että ovat suorastaan ihastuttavan kamalia. Katsokaa nyt vaikka tätäkin:

Lakkana on Chanelin 451 Lily beige, joka on tylsääkin tylsempi beige lakka, jossa on pienen pientä glitteriä seassa. Kamala…tai oikeastaan kamalan viehättävä! Jotenkin vaan niin hirveän mummomainen sävy, mutta silti: Oih! (Olen silti kyllä ehdottomasti enemmän pinkkien lakkojen ystävä.)

Kuka tykkää nudeista?

Kommentit (25)

 1. Nimetön

  Nami: Kiitos ihanasta ja ihanan pitkästä kommentista. Niitä on aina mukava lukea! 🙂
  Ja oih, tuo Color Clubin lakka on kyllä aivan upea!

 2. Anonyymi

  Junglesta ja sen käyttötavoista: minulle sanoivat Lushin myymälässä, että heitä oli Englannin päästä neuvottu laittamaan Jungle-möntti shampoopesun ajaksi kuppiin, jossa on lämmintä vettä. Näin se kuulemma pehmenee ja levittyy hiuksiin paremmin. Itse käytän Junglea itseasiassa myös sheivaukseen vaahdon sijaan. Kostutan palaa vedessä ja hieron iholle: terä liukuu hyvin ja jää pehmeä iho! Minun täytyy sanoa Virve, että sun blogin löytäminen on alkanut herättelemään sisäistä naistani, joka on kaivautunut aika syvälle itsetunto-ongelmien myötä…Kun käyttää kivaa kosmetiikkaa ja pitää siltä osin itsestään ja kropastaan huolta, on vähän helpompi myös tykätä itsestään. Sinne ollaan matkalla ja siitä osaltasi kiitos myös sinulle Virve!

 3. veera

  jokos tästä Good To Go-pikakuivattajasta olisi tulossa arvostelua? 🙂

 4. Nimetön

  Anonyymi: Kiitos! 🙂

  veera: Juu, pikapuoliin. 🙂

 5. Anonyymi

  I Love Juicy! sanoo kaiken! Tuoksuhan on mango, ja viime kesä oli ihan kamalan hiostava ja todella paksut, rasvattuvat hiukset on ongelmani, _TÄMÄ_ oli pelastuksista suurin! pesi ja tuuheutti, raikasti ja ei edes tarvinnut hoitoainetta 🙂 Tätä ei voi kuin suositella, PARAS Lush-tuote

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *