Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Ovatko himot kuivuneet tai homehtuneet?

Muistatteko, kun minuun iski reilu vuosi sitten Lush-mania ja jemmasin kaappini täyteen Lushin saippuoita? Blogiani jo silloin seuranneet tuskin voivat unohtaa sitä aikaa, sillä silloin tykitin Lushia ulos tuutin täydeltä ja fiilistelin sarjan saippuoita joka välissä.

Överiksi mennyt intoiluni sai tietysti monelta moitteita, sillä moni sanoi saippuoideni vaan menevän pilalle ennen kuin saan niitä käytettyäkään. Ne kuulemma kuivahtavat, kovettuvat ja kadottavat tuoksunsa tai jos säilyttäisin niitä ilmatiiviimmin niin ne homehtuisivat.

Haluatte siis varmasti tietää, mikä tilanne on nyt ja mitä saippuoille kuuluu?

Saippuoita on siis jäljellä vielä useita.

Olen säilyttänyt niitä minigrip-pusseissa, jotteivät ne pääsisi täysin kovettumaan eivätkä tuoksut haihtuisi pois. Olen nimennyt pussit, jotta homma olisi helpompaa.

Jotteivät saippuat kuitenkaan homehtuisi pusseihinsa, olen leikannut pusseista yhden kulman auki, jotta ilma pääsee kiertämään.

Pusseja olen säilyttänyt huoneen lämmössä vaatekomerossa tai lipaston laatikossa, jolloin ne ovat olleet myös valolta ja kosteudelta suojassa ja näin säilytettyinä saippuat ovat edelleen hyvässä kunnossa

Tietenkään ne eivät ole enää yhtä pehmeitä kuin mitä ne alunperin olivat, mutta eivät nämä kovettuneitakaan ole (paitsi ensimmäisessä kuvassa alimpana näkyvä Honey I Washed the Kids, joka oli kovettunut jo sen hankkiessanikin). Näissä ei ole hometta, nämä eivät ole halkeilleet kuivuuttaan ja näiden tuoksut ovat vahvoina tallessa.

Nämä kovemmat ja kuivemmat yksilöt ovat sitten niitä, jotka ovat olleet aukinaisessa hedelmäpussissa pyörimässä ja sen kyllä huomaa niistä heti. Näiden tuoksut ovat heikentyneet, saippuat ovat tosiaan kovetuneet ja jotkut jopa hieman halkeilleet kuivuuttaan. Kyllä näillä silti yhä käsiä pesee, mutta suihkussa nämä palat eivät ole yhtä miellyttäviä pitää mukana kuin paremmin säilyneet kaverinsa ovat. Tuoksut eivät kuitenkaan ole kadonneet kokonaan.

Saippuahimoni Lushin saippuoita kohtaan on siis hieman laantunut, eli en ole enää aikoihin tahtonut olla kokoajan ostamassa uusia Lushin saippuoita kokeiluun, mutta voi olla, että kun kesäkuussa pääsen käymään Englannissa, saattaa joku pieni kohtalokas lipsahdus tapahtua…

Mitäs teidän saippuoillenne kuuluu?

Kommentit (15)

 1. Anonyymi

  Mullakin on Lush-himo hieman hiipunut. Edelleen tykkään tuotteista, mutta ei ole semmoista valtavaa himoa päästä Lush-liikkeeseen tuhlaamaan. 🙂

 2. Anonyymi

  Lush-saippuat voivat hyvin, vaikka parilla vanhimmalla on ikää jo yli vuosi. Säilytän niitä minigrip-pusseissa kuten sinäkin, mutta en ole leikellyt kulmia auki. Eivät ole homehtuneet mihinkään, koska pussitan aina vain kuivia saippuoita. Tottakai homehtuisivat jos yhtään veden jäljiltä märkinä ne pussiin sulkisi. Minigrip-pussit säilyttävät hyvin saippuan peruspehmeyden ja tuoksun 🙂

  Ei niitä tietysti iänkaiken kannata säilöä ja itse käytän pois viimeistään siinä vaiheessa kun ikää alkaa olla yli vuosi. Sen aikaa kuitenkin ovat mulla kestäneet erittäin hyvinä minigrip-pussiin suljettuina. Harva saippua tosin ehtii edes vuoden ikäiseksi, sillä käytän käsipesussa vain niitä ja suihkussakin silloin tällöin.

 3. Anonyymi

  Omat kymmenisen saippuaani olen säilyttänyt omalla vadillaan pesuhuoneessa ilman minkäänlaisia pussukoita, joten tuoksut ovat jo aikalailla hälvenneet. Hiueman kyllä harmittaa, kun ei tullut säilöttyä niitä mitenkään sen paremmin. 🙁

 4. Nimetön

  Ruu: Minullakin mania hieman hyytyi. 🙂

  Anonyymi: Oi, vadelma kuulostaa ihanalta 🙂

  Kaisu: Oih! 😀

  Opiskelijatytön elämä: 🙂

  Annmari: Lupaan yrittää tehdä jonkun lähiaikoina. 🙂

  Aku: Nuo levittävät tosiaan ihanaa tuoksua ympäristöönsäkin. 🙂

  Ira: Oih, olisipa amme. :/

  dewshico: En ole ehtinyt perehtymään asiaan, mutta haiskahtaisi vahvasti Lash Blast Fusionin sisarelta. 🙂

  Lintunen: Oi, kiitos ihanasta kommentista! <3

  Anonyymi: Sama. 🙂

  Anonyymi: Hyvin tosiaan säilyvät pitkäänkin. 🙂

  Anonyymi: :/

 5. sabiha

  Minä tässä luen tätä löytämäni ihanaa blogiasi ja koetan osallistua vanhoihinkin postauksiin.Olen minäkin saippuapaloihin hurahtanut ja niitä tilaan joka puolelta jopa innostuin tekemäänkin viime aikoina omia ,Lushin saippuat ovat tosi ihania nuuhkaisen niitä melkein joka päivä ja ihailen laatikkoani joka ei tyhjene koskaan .Ajatelkaa jos maailmalta saippuat loppuvat niin minulla olisi ja kaikki muut kateellisia ,joo ainut jolla niitä olisi ihanaa (hihii)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *