Ovatko himot kuivuneet tai homehtuneet?

Muistatteko, kun minuun iski reilu vuosi sitten Lush-mania ja jemmasin kaappini täyteen Lushin saippuoita? Blogiani jo silloin seuranneet tuskin voivat unohtaa sitä aikaa, sillä silloin tykitin Lushia ulos tuutin täydeltä ja fiilistelin sarjan saippuoita joka välissä.

Överiksi mennyt intoiluni sai tietysti monelta moitteita, sillä moni sanoi saippuoideni vaan menevän pilalle ennen kuin saan niitä käytettyäkään. Ne kuulemma kuivahtavat, kovettuvat ja kadottavat tuoksunsa tai jos säilyttäisin niitä ilmatiiviimmin niin ne homehtuisivat.

Haluatte siis varmasti tietää, mikä tilanne on nyt ja mitä saippuoille kuuluu?

Saippuoita on siis jäljellä vielä useita.

Olen säilyttänyt niitä minigrip-pusseissa, jotteivät ne pääsisi täysin kovettumaan eivätkä tuoksut haihtuisi pois. Olen nimennyt pussit, jotta homma olisi helpompaa.

Jotteivät saippuat kuitenkaan homehtuisi pusseihinsa, olen leikannut pusseista yhden kulman auki, jotta ilma pääsee kiertämään.

Pusseja olen säilyttänyt huoneen lämmössä vaatekomerossa tai lipaston laatikossa, jolloin ne ovat olleet myös valolta ja kosteudelta suojassa ja näin säilytettyinä saippuat ovat edelleen hyvässä kunnossa

Tietenkään ne eivät ole enää yhtä pehmeitä kuin mitä ne alunperin olivat, mutta eivät nämä kovettuneitakaan ole (paitsi ensimmäisessä kuvassa alimpana näkyvä Honey I Washed the Kids, joka oli kovettunut jo sen hankkiessanikin). Näissä ei ole hometta, nämä eivät ole halkeilleet kuivuuttaan ja näiden tuoksut ovat vahvoina tallessa.

Nämä kovemmat ja kuivemmat yksilöt ovat sitten niitä, jotka ovat olleet aukinaisessa hedelmäpussissa pyörimässä ja sen kyllä huomaa niistä heti. Näiden tuoksut ovat heikentyneet, saippuat ovat tosiaan kovetuneet ja jotkut jopa hieman halkeilleet kuivuuttaan. Kyllä näillä silti yhä käsiä pesee, mutta suihkussa nämä palat eivät ole yhtä miellyttäviä pitää mukana kuin paremmin säilyneet kaverinsa ovat. Tuoksut eivät kuitenkaan ole kadonneet kokonaan.

Saippuahimoni Lushin saippuoita kohtaan on siis hieman laantunut, eli en ole enää aikoihin tahtonut olla kokoajan ostamassa uusia Lushin saippuoita kokeiluun, mutta voi olla, että kun kesäkuussa pääsen käymään Englannissa, saattaa joku pieni kohtalokas lipsahdus tapahtua…

Mitäs teidän saippuoillenne kuuluu?

Kommentit (15)
  1. juu, Lush mania jäi jotenkin viime kesään, ei jotenkin innosta enää samalla tavalla, perjantaina on tilipäivä ja viime keväänä olisin innosta kiljuen mennyt Lushille tuhlaamaan, mutta nyt ei ole suunnitelmissa edes mennä, viimekesänkin saippuat pitäisi saada loppuun vielä, onneksi ei ole kun pari jäljellä muutenkaan 🙂

  2. Niinkin huonoa, että tällä hetkellä on käytösä Rainbow:n halpista, joka ei tuoksu hyvältä, eikä muutenkaan ole yhtään ihanaa ): Olisipa budjetti niin suuri, että voisi noita Lusheja käyttää käsienpesuun…!

    Mutta suihkussa meneillään on ihanainen BS:n vadelma <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *