Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Outoja ongelmia?

Olette kuulleet ennenkin, että kosmetiikka aiheuttaa minulle mitä oudoimpia ongelmia ja hirveät määrät pohtimista. Uusin ongelmani on moraalinen ja meikinpuhdistustuotteisiin liittyvä.

Kuten vähän aikaa sitten kerroin, alkoi minulla olla edessä uuden meikinpoistoaineen hankinta. Ensimmäistä kertaa vuosiin (yli neljään vuoteen ainakin!) kaikki meikinpoistoon tarkoitetut tuotteeni vihdoin loppuivat ja saisin luvan kanssa ostaa itselleni uuden putsarin (kuukausirahaakin olisi taas jäljellä Benefitin poskipunakauppojen mentyä puihin).

Valinta aiheutti kuitenkin moraalisia ongelmia.

Pieni Herbina-kärpänen villitsi minut kokeiltuani Herbinan Kosteuttavan kasvonaamion, kuultuani läjäpäin kehuja sarjan tuotteista ja etenkin kurkistettuani Marja Spa Soft puhdistusemulsion sisältöä. Sarjan puhdistusemulsiota olisi ihan pakko kokeilla.

Moraalinen ongelma syntyi siinä vaiheessa kun tajusin, ettei omalla työpaikallani ole Herbinaa myynnissä. Ongelmana ei ollut se, ettenkö voisi tukea senteilläni muitakin liikkeitä vaan se, että tahdon olla hyvä myyjä ja minun pitäisi olla mielestäni ensisijaisesti selvillä tuoteista, joita myyn. Miksi en vaikka kokeilisi Lorealin puhdistustuotteita ensin läpi? Tai Nivean? (Vastaus: Siksi, etteivät ne vaikuta yhtä houkuttelevilta sisältönsä puolesta.)

Sille edesmenneelle hamsteri-Virvelle tämä ei olisi ollut ongelma eikä mikään, sillä koska kaikki meikinpoistoaineeni olisivat loppu, voisin ostaa vaikka viisi uutta tilalle. Käytettyähän ne kuitenkin tulisivat!

Tälle nykyään niin ajattelevaiselle Virvelle tilanne oli kuitenkin varsin ongelmallinen. Ajattelin ensin, että ostaisin kaksi puhdistustuotetta: Herbinan puhdistusmaidon sekä jonkun toisen tuotteen (vaikka sitten Nivealta tai Lorealilta). Täytyy kuitenkin tunnustaa, että minä en edes tiedä, kauanko yksi puhdistusemulsio kestää jokailtaisessa käytössä! Kaksi kuukautta? Vähemmän? Enemmän? Huono idea siis.

Lopulta en kuitenkaan voinut vastustaa tuota Herbinaa, joten päätin ostaa sen.

(Sen jälkeen päätin kyllä kaupassa ollessani ostaa pari muutakin putsaria, mutta lopulta palautin jälleen kaiken muun hyllyyn ja ostin vain sen, mitä lähdin ostamaankin. Minä alan jo olemaan hyvä tässä leikissä!)

Olen kokeillut tätä nyt pari kertaa ja wow, tämähän on aivan mahtava puhdistusemulsio!

Lähes kaikissa katselemissani edullisemmissa puhdistusemulsioissa on reilusti mineraaliölyjä (tämä ei tarkoita nyt sitä, etteikö kalliimmissa olisi, vaan ihan vaan sitä, että tutkin nyt perusteellisemmin vain edullisempia) ja vaikkei minulla olekaan mitään itse ainetta vastaan puhdistustuotteessa vain siksi, että sillä on paha kaiku, inhoan sitä reilusti sisältävien puhdistusaineiden pesemistä pois kasvoilta. Ne kun eivät yleensä lähde noin vain vedellä huuhtomalla, vaan jäävät kasvoille keljun tuntuisina.

Lähes kaikissa katsomissani L’orealin ja Nivean puhdistusemulsioissa kehotettiinkin pyyhkimään tuote kasvoilta pumpulin avulla pois, sillä pelkällä huuhtomisellahan ne eivät tosiaan lähtisi. Ei mikään ongelma Sensain puhdistusliinaa käyttäessä, mutta ilman sitä kyllä varmasti ongelma useimmille. Nyt vihdoin ymmärrän, miksi niin moni asiakas kertoo inhoavansa puhdistusemulsioita eikä suostu harkitsemaankaan niiden ostoa. Lumenen puhdistusmaitoja monta vuotta käyttäneenä en edes muistanut moisen ongelman olemassaoloa noin laajassa mittakaavassa.

Mitenkäs tämä Herbina sitten? Tämä puhdistaa kasvot erinomaisesti meikistä ja lähtee täysin iholta pelkällä vesipesulla. Tämä oli jopa yllättävän pesevä puhdistusemulsioksi! (Mutta ei kuitenkaan missään tapauksessa liian pesevä.) Tätä voin ihan ehdottomasti suositella, sillä tämä on todellakin sen 3,90 euron arvoinen, mitä tästä maksoin ja itseasiassa voisin maksaa tästä jopa enemmänkin!

Onko joku kokeillut tämän?

(Ja niin, viimeinen meikinpoistoon tarkoitettu tuotteeni tosiaan loppui juuri. Kyseessä oli Lushin Baby Face, josta voitte lukea enemmän infoa tälltä. Tuotteessa ei ole pakkausta, sillä se on kiinteä pala, joten kuvamateriaalia ei nyt tipu.)

Lopuksi vielä yksi aivan ihastuttava kynsilakkakuva:

Tämä lakka suorastaan huutaa kesää!

Aivan täydellinen kesäisen vihreä lakka by H&M. Täydellinen lohtulakka piristämään paketoitua kättäni (ja ihan vähän minuakin). Tämän Hello Kitty lakan sävyn nimi on Garden Green ja tämä on uusin rakkauteni.

Lakka on juuri ihanan pehmeän ja hempeän vihreä ja sen pinta näyttää lähes cremeltä, mutta siinä on kuitenkin hyvin hyvin pieni shimmeri. Upea!

Innostuiko kukaan muu tästä?

Kommentit (44)

 1. työpöydän nurkalle

  Virve: Tietysti unohtui työnteon lomassa joku ratkaiseva tieto. 😉 Sekaiho.

 2. MQ

  Itseltäkin löytyy kyseinen H&M:n Hello Kitty-kynsilakka ja kiva sävyhän se on 🙂

 3. Anonyymi

  ooohh, ihana lakka!

 4. Ole tarkka, ota Pirkka – Kauneus & Terveys -blogit

  […] jonkin aika sitten kehumani Herbinan Marja Spa puhdistusemulsiokin, huuhtoutui Pirkankin puhdistusemulsio helposti iholta pois pelkällä vedellä jättämättä […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *