Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Oriflame SkinPro -kasvoharja

Olen ollut jo reilut puoli vuotta Clarisonicin Mia2-kasvoharjan pauloissa. Meikkaaminen on ihan kivaa, mutta rakastan silti kaikkein eniten ihonhoitoa. Minä olen juuri se ihminen, joka ei laske ihonhoitoa pakolliseksi rutiiniksi, joka on käytävä läpi ennen kuin pään voi illalla painaa tyynyyn. Minä en yritä aamullakaan päästä mahdollisimman vähällä vaivalla ja vaikka ihoni on kaukana täydellisestä nautin sen hoidosta ja pidän sitä itseäni hemmottelevana rituaalina. Sen vuoksi jokainen lisätuote ja -laite ovat minulle mieluisa asia. En tarkoita, että läträisin kasvoilleni yhtään sen enempää tuotteita kuin korealainen keskivertonainenkaan, mutta toki kyllä varmasti enemmän kuin suomalainen. Minusta se vain on mukavaa.
Vaikka Clarisonicinistani on tullut minulle erityisen rakas vempain olen kuitenkin ollut valmis antamaan tilaisuuden myös sen haastajallekin. Ei jokaisella ole halua laittaa kasvojenpuhdistusharjaan toistasataa euroa rahaa ja tottakai minuakin kiinnosti tietää voiko huomattavasti edullisemmalla vempaimella päästä loistaviin tuloksiin. 
Sain blogin kautta kokeiltavakseni Oriflamen SkinPro Cleansing System Cleansing Device -kasvoharjan. 40 euroa maksava kasvoharja on huomattavasti Clarisonicia edullisempi vaihtoehto, mutta jännitin hieman, voisiko se oikeasti haastaa sitä. Ladattava Clarisonic on melko tukeva laite ja sen rinnalla tämä paristokäyttöinen vekotin tuntui aluksi hieman lelulta. Siinä missä Clarisonicin harjakset ovat lyhyehköt ja jämäkät ja harjaspäät värähtelevät on Oriflamen kasvoharjassa selkeästi pidemmät harjakset ja värähtelyn sijaan harjaspää pyörii. 
Yllätyksekseni harjaspää osoittautui käytössä pehmeämmäksi kuin olin kuvitellut. Olin epäillyt sen olevan jämäkämpi, mutta itseasiasiassa se olikin harjojen pituuden vuoksi melkoisen lempeä ja hellävarainen. Suurimpana erona Clarisoniciin on tosiaan harjasosaston pyöriminen värähtelyn sijaan ja vaikka epäilinkin sen aluksi olevan joko liian tehokas tai sitten täysin tehoton tuntuikin se oikeastaan melko mukavalta ja samalla hellävaraiselta.
Pari väistämätöntä heikkoutta laitteessa on kuitenkin Clarisoniciin verrattuna. Vaikka harjakset tuntuvat hellävaraisilta ja tuotteen paristokäyttöisyys on loppujen lopuksi jopa näppärää (minä ainakin unohdan aina laittaa Clarisonicini latautumaan akun loputtua…) on harjassa kuitenkin yksi selkeä puute. Tämänkin kasvoharjan pakkauksessa annetaan ohjeiksi puhdistaa ihoa kerralla minuutin ajan: kaksikymmentä sekuntia otsalta, 20 sekuntia leualta (ja arvatenkin myös nenältä kuten Clarisonicissa) ja kymmenen sekuntia kummaltakin poskelta. Ikävää on kuitenkin se, että siinä missä kalliimpi laita antaa sähköhammasharjan tapaan värähdyksillään merkin vaihtaa aluetta ei tämä tee sitä. Käytännössä se tarkoittaa, että minun täytyisi siis itse kellottaa puhdistusta mikä ei ole ollenkaan kätevää mikäli kasvoharjaa tahtoo käyttää vaikkapa suihkussa. Ei minulla ainakaan ole sekuntikelloa kylpyhuoneessa.
Harjan pyörivän liikkeen miellyttävyys oli positiivinen yllätys, mutta se aihuttaa yhden ongelman. Kun iho on kostea ja sillä on puhdistustuotetta tulee kostealla iholla väkisinkin hieman sellainen autonrengas sutimassa loskassa -efekti välillä. Yleisesti tämä ei haittaa, mutta kun harjan kanssa mennään vaikkapa nenän alueelle tahtoo silmät väkisinkin sulkea pieniä roiskeita ehkäistääkseen. Ja tässä vaiheessa tuleekin sitten se ongelma, ettei suljetuilla silmillä näe sitä kelloa vaikka sen olisi kylpyhuoneeseen ottanutkin mukaan. 
Loppujen lopuksi siis ainoa miinus, jonka koin laitteessa olevan oli tuo pudistuksen jaksottamista helpottavavien merkkien puuttuminen. Kahdella nopeudella toimiva kasvoharja oli oikeastaan niin mukava, etten enää kahden kodin välillä reissatessani jaksanut kuskata Clarisonicia mukanani vaan käytin tätä toisessa osoitteessa. Kun sitten pidemmän Oriflame-jaksoni jälkeen vaihdoin taas Clarisoniciin tuntuivat sen Delicate-harjaspaankin harjakset jopa yllättävän jämäkiltä Oriflameen totuttuani. 
Kaiken kaikkiaan pidin Oriflamen SkinPro-kasvoharjasta yllättävän paljon, vaikka se silti hieman lelulta painonsa ja turkoosin värinsä vuoksi Clarisonicin rinnalla tuntui ja näyttikin. Sanoisin silti kuitenkin, että tämä on mielestäni hintansa arvoinen tapaus (varsinkin nyt sen ollessa tarjouksessa) kaikille niille, jotka eivät ole valmiita sijoittamaan kasvoharjaansa kolminumeroista summaa tai jotka arpovat tulisivatko käyttäneeksi harjaa säännöllisesti ja siksikin pohtivat siihen investoinnin tarpeellisuutta. 
Koin, että SkinPro-kasvoharjalla ihostani tuli puhtaampi kuin ilman harjaa eikä se ollut iholleni yhtään liian täpäkkä tapaus ja harja jää ehdottomasti käyttöön. (Täältä voi muuten käydä katsomassa Instagram-videoni kasvoharjan harjaspään liikkeistä mikäli asia kiinnostaa enemmänkin.)
Oletteko te kokeilleet tätä tai muita Clarisonicin haastajia?

Kommentit (20)

 1. Fani

  Kiitos paljon tästä postauksesta. Olen pitkään miettinyt tuon hankkimista ja nyt kun vinkkasit, että se on alennuksessa en voinut enää vastustaa kiusausta. 🙂 Tällä hetkellä tuntuu, että Clarisonic on hieman liian kallis itselle. Itse kun vasta vuosi sitten ostin kalliin sähköhammasharjan ja kas kummaa, muutaman viikon jälkeen huomasin käyttäväni perus hammashrjaa, joten voisin kuvitella että ostan Clarisonicin käytän sitä viikon ja unohdan sen. 😀 Sen takia tuo Oriflame on hintansa kannalta paremmi itselleni.

  • virve

   Tule kertomaan kokemuksia jos tosiaan päädyit ostamaan tämän! 🙂

 2. Anonyymi

  saako toivoa postausta aamu- ja iltarutiineistasi ihonhoidossa? mitä tuotteita käytät nyt ym. vai oletko tehnyt sellaisen lähiaikoina? 🙂

  • virve

   Tämä on ollut minulla mietinnässä jo pitkään ja tekisin siitä postauksen mielelläni. Tällä hetkellä ongelmana on ollut, että minulla on eri tuotteet Suomessa kuin Ruotsissa, mutta tulen varmasti tekemään postauksen aiheesta. Kiitos toiveesta! 🙂

 3. Jenny

  Tämä on ihan jees (pitkäaikaisista vaikutuksista en osaa sanoa kun ollut käytössä ehkä viikon), mutta on kyllä sanottava, että mun herkkä ihoni ei kestä tätä ihan päivittäisessä käytössä. Ei tunnu niinkään mitenkään erityisen raastavalta käytettäessä, mutta useamman päivän jälkeen tuntuu että on pakko pitää taukoa.

  Kiinnostaisi kokeilla olisiko joku harja hellävaraisempi, mutta missään nimessä en kyllä pysty laittamaan ainakaan clarisoniciin rahojani.

  • virve

   Toivotaan, että tähän kehitettäisiin lisää harjoja, joiden joukkoon päätyisi joku vieläkin hellävaraisempi! 🙂

 4. Puuterisulka

  Nuo harjat eivät taida olla couperosaiholle ihan suositeltavia, vai ovatko harjakset todella pehmeitä? On tehnyt mieli kokeilla jo pitkään mutta posket ovat kyllä ihan tarpeeksi punaiset jo ilman mekaanista ärsytystä..

  • virve

   Couperosa-iholla en käyttäisi mitään harjoja, eli tämänkin jättäisin väliin. :/

 5. Henna

  Ladattavat patterit! Ihan minkä tahansa patterikäyttöisen vekottimen kanssa. Ei turhaa ongelmajätettä.

  • virve

   Joo, itsekin niiden kannalla. Varsinkin tällaisessa vempeleessä, jossa tietää joutuvansa vaihtamaan niitä säännöllisesti. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *