Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Ööh… Max Factor?

Moni on varmasti tietoinen, että useilla kosmetiikkasarjoilla on tuotteita, jotka on lanseerattu vain ja ainoastaan Aasian markkinoille. Moni myös tietää, että meile tuttuja tuotteita voidaan myydä Aasiassa täysin erilaisissa pakkauksissa, vaikka sisältö onkin sama.
Kosmetiikkablogeja ja -saitteja paljon seuraavana nuo edellä mainitut ilmiöt ovat minulle varsin tuttuja.

Tyypillisin ero on, että lähes kaikilla sarjoilla on Aasiassa oma ihoa vaalentava linja. Markkinarakoa näille linjoille ei Euroopasta pahemmin löydy, mutta Aasiassa ne ovat hitti.

Tuote voi myös olla idealtaan ja sisällöltään tosiaan identtinen tai ainakin lähes identtinen, muualla maailmassa myytävän tuotteen kanssa, mutta pakkaus on suunniteltu uusiksi.

Välillä sitä kuitenkin tulee miettineeksi, että viedäänköän tuo tuotelinjan mukauttaminen vähän jo liikaakin uusiksi ja onko edes järkeä kutsua sarjaa enää samalla nimellä, kuin millä sitä esimerkiksi Euroopassa myydään, jos sarjaa ei edes voi ulkonäön tai edes tuotteiden perusteella tunnistaa samaksi sarjaksi pakkauksia vertaillessa?

Tätä minut sai pohtimaan Max Factor, jonka Japanin valikoimassa tai tuotteiden ulkonäössä ei ole enää oikeastaan mitään Eurooppalaiseen versioon verrattuna. Jo pelkästään nettisivujen imagokin on totaalisen erilainen eurooppalaisten sivustojen imagoon verrattuna.

Toki tämän tunnistaa Masterpieceksi ja pakkauskin on hyvin tyylikäs, mutta entäs nämä tuotteet:


Kuinka maxfactormaisilta nuo teidän silmäänne näyttävät? Euroopassahan sarjalle on pyritty luomaan imago lähes ammattilaissarjasta, jota meikkitaiteilijat käyttävät meikatessaan julkkiksia. Japanissa sarja näyttää jo suorastaan halvalta ja jotenkin vain hassulta. Totaalinen vastakohta tuo valkoinen kun vertaa mustaan! Cover Girl meets 80’s?

Ihan kaikkiin tuotteisiin tuo syytökseni ei kuitenkaan päde, sillä mascarapakkauksen lisäksi esimerkiksi huulipunahylsy näyttää mielestäni hyvinkin tyylikkäältä:

Kysymykseni olisikin siis, että miksi ihmeessä sarjan nimenä pidetään Max Factor, kun kerran koko konsepti on laitettu uusiksi? Ovathan Max Factorin ja Cover Girlinkin tuotteet (tai suurin osa niistä) identtisiä ja ne vain myydään eri brändien nimillä ja erilaisissa pakkauksissa, koska omistaja kerran on sama. Miksei Aasiankin markkinoille ole lanseerattu omaa brändiä? Tässä tapauksessa ihmettelen valmiin nimen vetovoimaa, kun sarja kerran on totaalisen erilainen Eurooppalaisesta.

Olisi mielenkiintoista kuulla, millaisiin erilaisuuksiin te olette tuttujen brändien kohdalla maailmalla matkustellessanne törmänneet!

PS. Cover Girlin ja Max Factorin yhtenäisyydestä tuli vielä mieleeni, kuinka kovasti odotankaan, että myös Max Factorille tulee eräs Cover Girlin uutuus. Max Factorin False Lash Effectiä on Cover Girlillä vastannut Lash Blast Volume Blasting mascara ja Lash Extension Effetiä puolestaan Lash Blast Lenght Mascara ja nyt Cover Girl on tuonut markkinoille vielä Lash Blast Fusion mascaran, jossa yhdistyvät sekä pidennys että tuuhennus! Ou mai gaad, voiko tämä mahtavuus olla tottakaan?!

Miksi, oi miksi tuota Cover Girliä ei löydy vielä edes eBaysta. Tahtoo!!!!

Kommentit (39)

 1. Anonyymi

  Moi. 🙂 Olis kiva jos päivittäisit tuota vasemmassa laidassa olvaa blogin idea kohtaa.. Et ymmärtääkseni enää ole ostolakossa. Ja sun omassa esittelyssä ja blogin ideassa lukee ihan samoja asioita. Muuten blogi on ihana. <3

 2. Nimetön

  Sanni: En ole kokeillut, lukenut kyllä tuosta. 🙂

  Anonyymi: Päivitin vähän, mutta sisältö on silti osaksi sama.

 3. Anonyymi

  Heh, minäkin kyllä ostaisin max factorini mieluummin noissa pakkauksissa. Täkäläinen versio näyttää jotenkin nuhjaisemmalta, kuvien purnukat oikein raikkailta ja tyylikkäiltä:)

  Tosin itse en kyllä kovin kyyläile pakkauksen ulkonäköä.

 4. Nimetön

  Anonyymi: Nyt kun noita valkoisia on aikansa katsellut ja jos yritän ajatella materiaalin kiiltäväksi muoviksi, niin alkavat jo olla ihan kivoja. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *