Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Onnistuiko matkustaminen yhdellä mekolla?

Postasin ennen Pariisiin lähtöäni aikeistani matkustaa vain käsilaukullisella tavaroita ja yhdellä päällä olevani pikkumustalla mekolla. Lupasin postata, teinkö sen todella ja jos tein, kuinka homma sujui.

En itseasiassa lähtenyt reissuun tuossa postauksessa esitetyllä mekolla, mutta sen sijaan valitsin mekokseni pari päivää sitten esittelemäni toisen pikkumustan. Mekon lisäksi reissuun tulivat mukaan parit sukkahousut ja alushousut, Mujin Multi Cape, yksi huivi ja trenssitakki sekä pieneen tilaan taittuvat balleriinat.

Pariisi mukaan pakatut

Suurin huolen aihe monilla on, että jos parin päivän reissuun lähtee vain yhdellä vaatteella, saattaa sille tapahtua jotain odottamatonta, minkä vuoksi vaihtovaatetta on pakattava mukaan. Tämä oli tietysti omakin huolenaiheeni. Ohut musta mekko oli melko turvallinen matkakumppani, sillä sen päälle läikytetyt ruuat ja juomat eivät liiemmin näy ja mikäli näkyvät, on se helppoa pestä ja kuivata nopeasti vaikka hiustenkuivaajalla.

Alunperin olin suunnitellut ottavani mukaan vain Mujin Multi Capen, joka saisi toimia myös huivinani, mutta koska jätin kaikki lisälämpöä tuovat vaatteet pois matkasta päätin, että otan mukaani erillisen huivin. Samalla sain myös mielenrauhan siitä, että vaikka kaataisin jo koneessa jotain valkoisen Multi Capeni päälle, ei reissuni menisi pilalle.

Mielestäni reissuun ei siis kannata väkisin lähteä minimalistisella varustuksella jos tuntuu, että se tuo enemmän stressiä kuin poistaa sitä. Yhdellä mekolla matkustaminen on rentouttavaa siinä mielessä, etten kolmen päivän aikana kertaakaan joutunut miettimään, mitä pukisin päälleni ja olisinko yli- tai alipukeutunut. En ollut kumpaakaan koskaan ja mekkoni toi matkustamiseeni suunnatonta rentoutta.

Jos en kuitenkaan olisi ottanut mukaani huivia, olisi minulla sen sijaan voinut olla stressaantunut olo miettiessäni valkoisen Multi Capeni mahdollista sotkeutumista. Tuo stressi ja huolehtiminen olisi puolestaan vienyt täysin hyödyn yhden mekon tuomalta rentoudelta.

Ensimmäisenä päivänä kävelin neljä tuntia itsekseni pitkin sateista Pariisia ennen muiden treffaamista ja vaatteni kastuivat, mutta ne myös kuivuvat nopeasti ennen yhteistä illallistamme. Seuraavana päivänä L’Oréalin Skin Summitissa oli kokoajan niin lämmin, että tarkenin jopa suuren osan ajasta hihattomassa pikkumustassani. Meitä ilahdutettiin kuitenkin lämpimillä huiveilla ja se oli mukava lisä matkavarustukseeni. Seuraavana aamuna pikaisesti kaupungilla pyörähtäessäni löysin vielä aivan sattumalta täydellisen neuletakin, jollaista olin etsinyt jo pitkään, joten se sujahti käsilaukun sijaan päälleni välittömästi.

Pariisi pakatut tavarat

Matkan aikana minulta kysyttiin useasti, missä matkalaukkuni on. Sitä kysyi niin tullessa lentokentällä vastassa ollut kuljettaja, hotellin vastaanottovirkailija kuin lähtiessani matkaseurani, hotellin työntekijä kuin vielä taksinkuljettajakin. Oletusarvoisesti naisella on siis mukanaan käsilaukun lisäksi jonkin sortin matkalaukku.

Veikkasin, ettei monelle olisi oikeasti ongelma lähteä reissuun yhdellä vaatekerralla, mutta moni ei tahdo tehdä sitä, sillä pelkää yllättävien tilanteiden sotkevan vaatteet ja pilaavan reissun. En halunnut itse ottaa siitä suurta stressiä, sillä kuten sanottua matkustin mekossa, jossa tahrat eivät paljoa näkyisi ja jos näkyisivätkin, olisi mekko nopeaa pestä. Tiedostin lisäksi, että olisin matkalla melkoisen suuressa kaupungissa, eli jos minun olisi saatava jotain uutta päällepantavaa jostain syystä voisin olla melko luottavainen, että jossakin varmasti on kauppa, joka myy vaatteita.

Pariisi mukaan pakatut

Harkitsin jopa reissun jälkeen, että eläisin pidempäänkin tässä samassa mekossa, mutta parin päivän kuluttua heitin sen pesukoneeseen enkä ole laiskuuttani silittänyt sitä… Jos kuitenkin käyttäisin jotain mekkoa kuukauden ajan, olisi se ehdottomasti tämä.

Voisitteko te harkita käyttävänne samaa vaatetta kuukauden ajan?

Kommentit (12)

  1. Minna

    Ihan huippua matkustaa noin vähillä kamoilla. Ja tosi kekseliäitä noi sinun eri versiot mekon käyttötavoista. Kiitos vinkeistä, aion matkia! Minkä merkkinen se toinen monitoimimekkosi on? Siis se jossa oli vetoketju.

  2. Laura

    Yleensä kommentoi mutta tulit mieleeni kun katselin eettisempiä vaatteita Yalosta ja törmäsin tähän: http://kauppa.yalo.fi/product/887/meio-long-simple–monitoimivaate

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *