Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Onnellisuuden huipentuma

Tänään olen aivan liian innoissani kyetäkseni keskittymään kosmetiikasta bloggaamiseen. Tänään on nimittäin päivä, jota olen odottanut tänä vuonna eniten. Jopa enemmän kuin tulevaa muuttoani Lontooseen.
Tänään nimittäin loppui etäsuhteessa eläminen.

Tämä ei tarkoita sitä, että olisimme Englantilaistuneen Herrasmieheni kanssa eronneet. Tämä tarkoittaa sitä, että Suomesta kotoisin oleva muruni on palannut kesäksi Suomeen ja minäkin pääsin töistä vapaille.

Moni on kysynyt minulta, kuinka etäsuhde voi toimia.

Ensinnäkin etäsuhde tarvitsee yleensä kestääkseen jonkun yhteisen määränpään.

On vaikeampaa pitää yllä suhdetta, jossa molemmat elävät eri kaupungeissa tai jopa eri maissa elämäänsä ilman, että molemmat tavoittelevat yhteistä määränpäätä, eli esimerkiksi kesällä 2013 muuttoa samaan kaupunkiin. Kun yhteinen tavoite ja päämäärä on selvillä, on suhteessa jaksaminen paljon helpompaa

Moderni teknologia auttaa paljon.

Ilman älypuhelinta, Skypeä ja Messengeriä tämäkin suhde olisi varmasti ollut huomattavasti hankalemmin toteutettavissa.

Puhelut Suomen ja Englannin välillä kävisivät aikaa myöten kalliiksi, mutta Skypessä niiden soittaminen on ilmaista. Lisäksi keskustelukumppanit voivat halutessaan paitsi kuulla, myös nähdä toisensa, mikä sekin tuo apua ikävään.

Niin Skypen kuin Messengerinkin avulla onnistuu myös tavallinen nettijuttelu ilman kuvaa ihan vaan kirjoitellen.

Älypuhelimeen ladattava Whatsapp on ehkä yksi ihmiskunnan parhaista keksinnöistä. Tämä internetin kautta toimiva chattiohjelma on mitä kätevin niin puhelinlaskujen kuin jutustelunkin kannalta. Chattaily ei maksa osapuolille mitään, kun puhelimessa kerran on netti muutenkin ja viestejä voi lähettää koska vaan ja miten vaan. Koska kännykällä voi ottaa nopeasti myös kuvia tilanteista ja tapahtumista, on niitä mahdollista lähettää toiselle ihan koska vaan. Toinen saa olla jatkuvasti osallisena toisen päivää ja päivän aikana voidaan kirjoitella kymmeniä ellei jopa satojakin viestejä.

Älypuhelimeen voi myös ladata Skypen, jolloin on mahdollista soittaa puhelimella Skype-puheluita.

Yli vuoteen ei ole kulunut yhtäkään päivää, jona emme olisi olleet yhteydessä ja vaihtaneet kuulumisiamme. Vapaallaollessani saatamme käyttää keskusteluun tunteja niin kotikoneella jutellen kuin asunnosta poistuessa Whatsappiin vaihtaen.

Minusta etäisyys on tehnyt suhteellemme loistavan pohjan. Sen ansiosta olemme puhuneet, jutelleet, höpötelleet ja keskustelleet paljon enemmän kuin mitä muuten varmasti olisimme. Tietokoneen ja kännykän näytölle tulee näpyteltyä tekstiä huomattavasti helpommin kuin mitä sanoja saisi sanottua ääneen. Toisen on oppinut tuntemaan todella hyvin.

Toisen läsnäoloa ei myöskään pidä itsestäänselvyytenä ja yhteisiä hetkiä on oppinut arvostamaan paljon.

Kolmas tärkeä ja kaikkein kliseisin asia on luottamus.

Minulta vaati paljon oppia luottamaan toiseen eikä se varmasti ole ollut helppoa toisellekaan osapuolelle, mutta onnekseni voin sanoa oppineeni luottamaan tässä suhteessa täysin. Ja sitä paitsi jos suhteen toinen osapuoli ehtisi, viitsisi ja vaivautuisi kaiken viestittelymme ja jatkuvan kanssakäymisemme ohessa puuhailemaan jotain jonkun toisen kanssa, olisi hän jo niin ilmiömäinen, etten todellakaan edes tahtoisi tukahduttaa hänen luovia lahjojaan. (Vitsi vitsi. Kirves olisi jo kaivettuna esiin perisuomalaiseen tapaan.)

Mutta kuten sanoin, olen tänään onnelisimmillani.

Koska tiedän, etten ole ainoa, jolla on kokemusta etäsuhteesta, voisivat muutkin sellaisessa eläneet tai yhä elävät jakaa vinkkinsä asian suhteen. Ehkä joku muu asian kanssa painiva saa niistä hyötyä!

Kommentit (19)

 1. Anonyymi

  Hei! Itse elän ja tulen varmaan vielä vuosia elämään etäsuhteessa. Miesystäväni asuu puolet vuodesta toisella paikkakunnalla työnsä takia. Aluksi on aina kova ikävä, ja odotamme viikonloppuja jolloin näemme. Mutta luottamuksen ansiosta tämä ratkaisu ei tunnu mitenkään pahalta. Itsestä ja kumppanista se on kiinni toimiiko etäsuhde vai ei.
  Kiitos mielenkiintoisesta blogistasi! 🙂
  – Sanna

 2. Anonyymi

  Edellinen suhteeni oli etäsuhde, mies oli rauhanturvaajana ulkomailla ja näimme n. kerran kuukaudessa, viikon verran (josta osa meni miehellä myös kavereiden ja perheen kanssa).

  Etäsuhteessa arki astuu kuvioihin hitaammin. Myöskään toisen huonot puolet eivät tule esiin ihan niin nopeasti. Kuitenkin silloin harvoin, kun tavattiin, ei haluttu riidellä :D. Toisaalta se on hyväkin juttu, sitä oppii joustamaan eikä viitsi nurista pikkuasioista, ettei pilaa yhteistä aikaa.

  Olin just aloittanut opiskelut kun tapasin miehen. Sinänsä ihan hyvä että kyse oli etäsuhteesta, ehdin tutustua ja viettää aikaa uusien luokkakavereiden kanssa. Muuten olisin ehkä skipannut muut riennot ja söpöillyt uuden rakkaan kanssa kotosalla.

 3. Edustusvaimo

  Itse jouduin tilapäisesti yllättäin etäsuhteeseen. Mieheni joutui työkomennukselle toiselle paikkakunnalle muutamaksi kuukaudeksi. Näemme viikonloppuisin. Raskasta on silloin kun on mieli paha ja haluaisi kainaloa ja tukan silitystä. Onneksi olen aktiivinen luonne ja keksin itselleni puuhaa, joten ikävä yllättää aika harvoin. Vielä…

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *