Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Onko se laitonta?

Sain Maybellinelta kokeiluuni merkin uusimman mascaran Illegal Lengthtsin.

Mascara lupaa ripsiin huikeaa pituutta neljän millin kuitujensa avulla ja lupaileepa se vielä myös erotteluakin ripsiin.

Ihan tähän mainoskuvan lupaamiin ripsiin en kuitenkaan päässyt, mutta eipä lähtötilannekaan ollut kovin tuuhea.

Mascarassa on tosiaan neljän millin mittaisia ohuita kuituja, joiden on tarkoitus tarttua ripsien kärkiin ja pidentää ripset. Neljä milliä kuulostaa paljolta, joten päätin tarkistaa asian.

Kuidut olivat tosiaan neljän millin pituisia, joku niistä oli jopa hieman pidempi.

Kuidut eivät myöskään olleet paksuja vaan oikeastaan melko hentoisia eikä niitä myöskään ollut mitään suunnatonta määrää. Niitä sai itseasiassa hieman jopa hakea mascaraharjasta katseellaan:

Itse mascaraharja on simppeli ja selkeä ja ripset hyvin erotteleva ja näyttikin itseasiassa melko paljon tavallisen Maybellinen Lash Stiletto -mascaran harjalta. Tämäkään ei toki olisi ihme, sillä esimerkiksi Atlantin toisella puolella mascara on ollut myynnissä tällaisessa pakkauksessa ja lasketaankin siksi siis varmasti Lash Stiletton sukulaiseksi:

Meillähän hylsy on pitkä ja kaareva yrittäen imitoida mascaran aikaansaamaa lopputulosta.

Mutta sitten niihin lopputuloksiin.

Omat ripseni ovat (kiitos NeuLashin) pitkät, mutta hennot eivätkä pidentävät mascarat ole niissä koskaan edukseen. Muutenkin sanoisin, että on tärkeää kartoittaa omien ripsien tarve ennen mascaran ostamista, sillä vaikka kuinka sanoisin haluavani pitkät ripset, tarvitsevat ne oikeasti nyt vain lähinnä tuuheutta.

Illegal Length Mascara toi ripsiini kyllä kuitujensa avulla pituutta (huomaa varsinkin ulkonurkan tarkasti kärkeen asettunut kuitu), mutta pidentäville ripsiväreille tyypillisesti kostea (ei kuitenkaan märkä sentään) massa ja kuivut eivät kyenneet tekemään ripsiini tuuheutta, minkä vuoksi lopputulos ei ollut omille ripsilleni kovin optimaalinen. Pidennystä kyllä tuli kuten mascara lupasikin, mutta lopputulos ei ollut se, mitä itse kaipailisin ja joka toisi ripseni parhaiten edukseen. (Eikä pidennys tietenkään myöskään ollut jokaisen ripsen kärjessä tasaisesti sen neljän millimetrin vertaa.)

Mascara kuitenkin pysyi ripsissäni hyvin eivätkä kuidut varisseet ripsistäni pois laittaessa tai päivän mittaa. Yllätyin myös siitä, kuinka siististi ne loppujen lopuksi ripsiini asettuivat. Koska mascara on jälleen pidentävä mascara ja sen massa on siksi juoksevampaa eikä niin vahamaista, on sitä mahdotonta kerrostella ripsiin siististi jälkikäteen sen kerran kuivahdettua.

Olisi kuitenkin mielenkiintoista nähdä, kuinka sama mascara käyttäytyy jollakin, jolla on valmiiksi todella tuuheat ripset, mutta joka kaipaa ripsiinsä nimenomaan pituutta.

Onko joku teistä jo kokeillut tämän mascaran? Mitä olette siitä tykänneet?

Kommentit (23)

  1. Rhia

    Kiitos tästä postauksesta. Luin tästä ripsarista jonkun toisen blogista ja mietin että sinulta varmasti löytyy tarkempaa analyysiä, enkä joutunut pettymään. Omat ripseni ovat tuuheat mutta armottoman töpöt. Itselleni siis sopivat enemmän kosteat ripsarit kuten Kanebon 38, mutta siinäkin alkaa tuo hinta kirpaista joten olen yrittänyt löytää korvaavaa tuotetta joka ei karisisi ja sottaisi päivän aikana mutta kuitenkin korostaisi (ja ehkä hiukan pidentäisikin) ripsiä nätisti. Ihanaa että jaksat paneutua kosmetiikkaan näin analysoivasti ja on hirmu kiinnostavaa tietää miksi joku kosmetiikkatuote käyttäytyy tietyllä tavalla ja sitä kautta löytää myöskin ne itselle sopivimmat tuotteet. Pureudut syvälle aiheeseen ja se on ihanaa! Kiitos!!! Tuntuu myös että sinulta löytyy monesti jotain "inside"-tietoa jota ei muualta saa 😉

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *