Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Onko pakko olla päällä?

Olen jo pidemmän aikaa omistanut OPI:n päällyslakan.

Hankin tämän alunperin kuultuani tästä hirrrrveän määrän kehuja. Tämä oli kuulemma maailman paras päällyslakka ja piti lakan paikoillaan ongelmitta moooonen monta päivää. Valitettavasti kuitenkin harvammin pidän samoja lakkoja kynsissäni monia päiviä, joten en ole koskaan saanut laittaa tätä kunnolla koetukselle. Lomamatkani oli kuitenkin mitä mainioin tilaisuus testata, mihin tästä oikein on.

Tässä kuvassa lakat ovat kynsissäni kuudetta päivää.

Tässä kuvassa lakat ovat olleet kynsissäni kahdeksan päivää ja kestäneet paitsi armotonta shoppailua myös useita pulahduksia altaaseen.

Tässä kuvassa lakoilla on menossa yhdeksäs päivä ja rantaleikit.

Kymmenentenä päivänä lakoissa alkoi näkymään pieniä kulumisen merkkejä kynsien kärjissä.

Yhdentenätoista päivänä päätin uusia lakkaukseni, sillä olen aika tarkka sen suhteen, kuinka kuluneiksi annan lakkojeni mennä.

(Lakkana on muuten Mavalan kesäkokoelman lakka 168 Rose Dust.)

Sanoisin, että aika mielettömän keston tämä kuitenkin sai aikaan ottaen tosiaan huomioon, että lakat kestivät paitsi pari työpäivää ennen reissuun lähtöä myös kaiken maailman shoppailunäpräykset, altaassa lillumiset sekä hiekassa ja meressä pyörimiset.

Minulta on usein kysytty, onko päällyslakka välttämätöntä. Ei se ole, mutta kuten tämä testi osoittaa, on hyvä päällyslakka aivan loistava apu niille, jotka tahtovat lakan kestävän kynsissä mahdollisimman pitkään hyvänä.

Itse aion normaaleissa olosuhteissa jatkossakin tyytyä pikakuivattajaan päällyslakkana, mutta reissuun ja töihin lähtiessäni tulen luultavasti jatkossakin päällystämään kynteni vielä OPI:n Top Coatilla. Ja varpaankynsissä OPI:n päällyslakka tulee olemaan ehdoton juttu.

Muita OPI:n päällyslakkaan ihastuneita? Kuinka usein te vaihdatte kynsilakkojanne? Annatteko vanhojen ensin kulua sen näköisiksi, että vaihtaminen on tarpeen vai ennakoitteko tilanteen ja vaihdatte ennen kulumista?

Kommentit (24)

 1. Anonyymi

  Uskomatonta, että lakka voi pysyä noin hyvin. Mulla pysyy ehkä yhden päivän jos oon oikein varovainen. Tässä ehkä syy miksi en käytä kynsilakkaa.. 🙂

  Aiheen ohi on pakko vähän avautua. Täällä ruodittiin jossain vaiheessa Schwartzkopfin toimimatonta got2be rockin'it kuivashampoota. Niitä oli ilmeisesti tehty viallinen erä. Noh, ostin tuollaisen kun sitä on kehuttu ja hyvin toimikin aluksi. Noin 5-10 käyttökerran jälkeen tuo kuitenkin päätti lakata toimimasta ja sen jälkeen ulos tuli vain ponnekaasua. Ravistaessa tavaraa tuntui olevan sisällä mutta mitään ei tullut ulos. Sain liikkeestä (kiitos kaunis) uuden putelin eivätkä olleet tällaisesta aiemmin kuulleet. Toivottavasti muilla ei ole tällaisia maanantaikappaleita.

  siru

 2. Shaqu

  Itselläni pysyy lakka hyvänä ehkä vähän yli viikon, sen jälkeen alkaa kärjissä näkyä pientä kulumaa. Päällyksenä käytän itsekin pelkkää pikakuivattajaa yleensä. Jos olisi vain halusta kyse, lakkailisin useammankin kerran viikossa (nykyisin ehkä pari kertaa kuussa). Yritän olla kuitenkin hellä kynsilleni (ne tuntuvat niin kuivilta asetonittomankin lakanpoistajan jälkeen 🙁 ) ja toisaalta tuntuisi surulliselta poistaa lakka parin päivän päästä, kun ensin on nähnyt kovan vaivan sen eteen 🙂 Ts. vaihdan siinä vaiheessa kun kärjet alkavat siltä näyttää…

 3. Mirella

  Heippa,

  kyselisin että mitä nudelakkaa suosittelisit ? Mikä on se kaikista nudein ja luonnollisin, josta itse pidät paljon ? =)

 4. Anzq

  Ei muuta voi sanoa kun vau! 😀 Itse vaihtelen käsistä kynsilakkoja vähintään muutaman päivän välin, mutta varpaankynsiin tuo voisi olla kova juttu. (: Täytyypäs vähän katsella jos löytäisi tuon halvalla jostain… ^^

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *