Onko Koreassa luonnonkosmetiikkaa?

Yksi todella usein kuulemani kysymys kuuluu, että onko Etelä-Koreassa luonnonkosmetiikkaa ja mikä on eteläkorealaisten suhtautuminen siihen. Meillä länsimaissahan luonnonkosmetiikka on tällä hetkellä erityisen suosittua ja yhä useampi tuotemerkki on sen myötä siirtynyt luonnollisempaan suuntaan jos ei nyt ihan koko tuotevalikoimansa kanssa, niin ainakin lisäämällä myyntiin erityisen tuotelinjan, joka on valmistettu täysin tai suurimmaksi osaksi luonnonmukaisista ainesosista.

 Korealainen luonnonkosmetiikka K-Beauty Ostolakossa Virve Vee

Meillä luonnonkosmetiikan käsite onkin hyvin vakiintunut ja vaikka luonnonkosmetiikalla ei olekaan ihan varsinaista virallista määritelmää, käsitetään sen meillä yleisesti tarkoittavan tuotemerkkejä, joiden valmistamat tuotteet ovat täysin tai ainakin lähes täysin luonnonmukaisista ainesosista valmistettuja ja mielellään myös luonnonkosmetiikaksi sertifioituja. Meillä luonnonkosmetiikasta kiinnostuneet kuluttajat tietävät tasan tarkkaan, millaisia tuotteita he haluavat.

 Korealainen luonnonkosmetiikka K-Beauty Ostolakossa Virve Vee

Päällisin puolin vilkaistuna Etelä-Korean kosmetiikkamarkkinat voivat antaa kuvan, että myös siellä ollaan hyvin kiinnostuneita luonnonkosmetiikasta. Joka puolella korostuvat termit ”natural cosmetics”, ”natural skin care” ja ”natural ingredients”, mikä ilman muuta johdattelee mielen uskomaan, että tuotteet ovat luonnonkosmetiikkaa.

Kun tuotteiden luonnosta saatavia aktiiviaineita vielä korostetaan erityisen paljon ja rinnalle nostetaan listaus, joka kokoaa toistakymmentä pahikselta kuulostavaa synteettistä kosmetiikan ainesosaa ja ilmoittaa, etteivät tuotteet todellakaan sisällä niitä, syntyy ilman muuta mielikuva siitä, että luonnonkosmetiikka on trendikästä myös Etelä-Koreassa ja sitä on saatavilla paljon.

 Korealainen luonnonkosmetiikka K-Beauty Ostolakossa Virve Vee

Jos tiedostava kuluttaja kuitenkin alkaa tavata läpi korealaisten kosmetiikkatuotteiden tuotepakkauksia huomaa hän nopeasti, että tuotteet kyllä sisältävät runsaasti luonnosta saavaia uutteita, öljyjä ja muita luonnonmukaisia ainesosia, mutta puhdasta luonnonkosmetiikkaa ne eivät silti useinkaan ole.

Miksi ihmeessä yhä useampi korealainen kosmetiikan valmistaja sitten uskottelee kuluttajille niin vahvasti tuotteidensa olevan luonnonkosmetiikkaa, jos ne eivät sitä kuitenkaan ole?

 Korealainen luonnonkosmetiikka K-Beauty Ostolakossa Virve Vee

Kyse ei ole siitä, että korealaiset yritykset haluaisivat tietoisesti johtaa kuluttajia harhaan uskottelemalla tuotteidensa olevan puhdasta luonnonkosmetiikkaa ja luottamalla siihen, etteivät kuluttajat kurki pakkauksiin lainmukaisesti printattuja ainesosaluetteloita. 

Kyse on siitä, että korealaisten kuluttajien itsensä ajatus luonnonkosmetiikasta on hyvin erilainen kuin mihin me länsimaissa olemme tottuneet. 

 Korealainen luonnonkosmetiikka K-Beauty Ostolakossa Virve Vee

Meillä luonnonkosmetiikaksi tosiaan mielletään vain tuote, joka koostuu täysin tai ainakin lähestulkoon täysin luonnonmukaisista ainesosista ja on mielellään myös saanut sen tueksi luonnonkosmetiikan sertifikaatin.

Etelä-Koreassa luonnonmukaisuutta suositaan ja luonnonmukaisia ainesosia sisältäviä ihonhoitotuotteita halutaan käyttää, sillä niiden uskotaan tekevän iholle hyvää. Samalla kuitenkin myös koetaan, että nykyteknologian mahdollistamien synteettisten apuaineiden avulla tuotteista voidaan saada mahdollisesti vieläkin paremmin toimivia ja se jos mikä ratkaisee eteläkorealaisilla kosmetiikkamarkkinoilla.

 Korealainen luonnonkosmetiikka K-Beauty Ostolakossa Virve Vee

Eteläkorealainen ajatusmalli ”luonnonkosmetiikasta” (joka meidän markkinoillamme on minusta oikeastaan välttämätöntä laittaa lainausmerkkeihin käsitteen erilaisuuden vuoksi) sopii täysin siihen muottiin, johon mahtuvia tuotteita itsekin mielelläni käytän. 

Pidän tuotteista, joiden ainesosaluettelosta löytyy runsaasti luonnosta saatavia ainesosia, sillä uskon niiden tehokkuuteen. Samalla kuitenkin haluan käyttää miellyttävältä tuntuvia ja tuoksuvia tuotekoostumuksia, jotka vaikuttavat parhaalla mahdollisella tavalla. En tietenkään sano, etteikö puhdas luonnonkosmetiikka voisi olla tällaista, sillä moni luonnonkosmetiikan merkki on epäilemättä hyvin edistyksellinen formuloinnissaan ja käytän itsekin mielelläni täysin luonnonmukaisia tuotteita, jos ne vain tuntuvat minusta hyviltä.

Minulle ratkaisevin tekijä tuotteen kohdalla ei kuitenkaan ole se, ovatko sen sisältämät aineet puhdasta luonnonkosmetiikkaa, vaan vaakakupissa painaa eniten se, että tuote vaikuttaa toivomallani tavalla ja miellyttää minua koostumuksensa, tuoksunsa ja pakkauksensa puolesta. 

 Korealainen luonnonkosmetiikka K-Beauty Ostolakossa Virve Vee

Korealaisilta kosmetiikkamarkkinoilta löytyy runsaasti tuotemerkkejä, jotka korostavat luonnonmukaisuuttaan, vaikka eivät olekaan puhdasta luonnonkosmetiikkaa. Itseasiassa kun kokosin tammikuussa 2019 ilmestyvää, korealaista kosmetiikkaa käsittelevää kirjaani ja kävin prosessin yhteydessä läpi toista sataa korealaista kosmetiikkamerkkiä alkoi lopulta tuntua, että joka toinen niistä summasi syvimmän olemuksensa olevan yhdistelmä runsasta määrää luonnon tutkittuja aktiiviaineita ja viimeisimpiä teknologisia innovaatioita.

Tällaisia tuotemerkkejä ovat mm. Innisfree, ISNTREE, Belif, IOPE, E Nature ja Goodal. Puhdasta, länsimaisinkin standardein luonnonkosmetiikaksi laskettavia merkkejä on kuitenkin esimerkiksi WHAMISA, joka löytyy myynnistä täältä.*

 Korealainen luonnonkosmetiikka K-Beauty Ostolakossa Virve Vee

Haluatteko te käyttää vain puhdasta luonnonkosmetiikkaa vai kelpaako korealainen käsitys siitä?


Lue myös:

Loistava korealainen luonnonkosmetiikan kasvovesi

Luonnonkosmetiikan löytö: Whamisa Organic Flowers Eye Essence

Korealaista luonnonkosmetiikkaa: Whamisa Organic Flowers Cleansing Oil

virve-fredman-taydellinen-iho-opas-korealaiseen-ihonhoitoon

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

 

 

Kommentit (9)
  1. Hyvin käy korealainen versio. Minulle monet luonnonkosmetiikan tuotteet ovat yrttisen hajunsa puolesta vähän liian voimakkaita, ja joissain on myös jotain allergisoivaa ainesosaa, jota en ainakaan vielä ole tunnistanut. Saan usein pahemmat punotukset aikaan luonnonkosmetiikalla, kuin synteettisellä. 🙁 Ehkä välimalli olisi just sopiva!

  2. Semi-luomu toimii parhaiten minulla, joten korealaiseen käsitykseen ”luonnonmukaisesta” minulla ainakaan ei ole nokankoputtamista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *