Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

One for Cover

Yksi parhaimmista Englannista tehdyistä löydöistäni oli Soap & Gloryn suihkumyssy (hintaa muutama punta).

Kuten olen monesti kertonut, minä käytän suihkumyssyä. Minulle suihkussa käynti ja tukanpesu eivät ole millään lailla toisiinsa liittyviä tapahtumia ja jos sanon meneväni suihkuun, menen vaan suihkuun ja jos kerron meneväni pesemään tukkaa, en todellakaan mene suihkuun ja kastele itseäni samalla.

Kun menen suihkuun, suojaan tukkani suihkumyssyllä. Saatan käydä pikaisessa suihkussa parikin kertaa päivässä, mutta tukkani pesen yleensä joka toinen (tai joskus joka kolmas) päivä.

Pesen tukkani pää alaspäin suihkun vesihanan alla ihan normaalisti vaatteet päällä mahdollisesti sukat pois ottaen ja housunpuntteja käärien. Voin pestä tukkani täysi meikki kasvollani ilman, että meikkini suttaantuu. Olen treenannut tätä vuosia ja olen tässä hyvä.

Suihkumyssy on myös kätevä kaveri tukkaa pestessä. Tarkoitan tällä sitä, että sen alla on hyvä muhitella hoitoaineita ja tehohoitoja, jolloin ne saavat rauhassa vaikutttaa ja minä voin rauhassa puuhastella omia pieniä juttujani. Soap & Gloryn myssy onkin onneksi siinä mielessä kunnon suihkumyssy, että se on sisäpuolelta vettähylkivää materiaa.

Ulkopuolelta tämä onkin sitten jäykkää saatiinintyyppistä materiaalia, joka on roiskeen kestävää, muttei täysin vettä eristävää.

”One for Cover”

Meillä on äitini kanssa pieni kisa sen suhteen, kumpi löytää toiselle oudoimman kosmetiikkatuliaisen maailmalta. Olin kertonut tästä Englantilaistuneelle Herrasmiehellenikin, joka luuli myssyostokseni olevan äidilleni tarkoitettu tuliainen…

Raasu-parka, minun omaan käyttöönihän tämä tuli!

Eihän ihminen nyt hyvällä tahdollaankaan voi tämä päässä seksikkäältä näyttää, mutta jos nyt edes söpöltä…?

Myönnetäköön, että tämä seksintappajamyssy sopii parhaiten omiin henkilökohtaisiin kaunistautumishetkiin eikä todellakaan ole suotava pidettävän päässä muiden ihmisten nähden. Mutta ihana tämä silti on.

Miltä teidän tämänhetkinen suihkumyssynne näyttää? Vai omistatteko sellaista vieläkään? Ja liittyvätkö tukanpesu ja suihkussakäynti teillä automaattisesti yhteen?

Kommentit (29)

 1. Susanna

  Suihkumyssyt tuntuu olevan sellainen katoava luonnonvara. Ihanaa, että edes joku myöntää käyttävänsä 🙂

 2. Helinä

  Koska hiukseni eivät juuri rasvoitu, pesen ne vain kerran viikossa suihkun yhteydessä. Kyllä, ihan oikeasti. (En käytä muotoilutuotteitakaan, joten ne eivät juuri likaannu.) Pitkien ja kuivuuteen taipuvaisten (luonnonkiharien) kastelu ja peseminen on työlästä muutenkin, kun en edes omista hiustenkuivaajaa eli "ilmakuivatus" kestää aikansa. Suihkussa kun kuitenkin käyn muutaman kerran viikossa, niin hiukset pysyvät nutturalla kuivina ihan hyvin kroppaa ja kasvoja pestessä. Jos nyt ohimoilta ja niskasta hieman kastuvat, niin se ei haittaa. En itse taas oikein ymmärrä, miten ihmiset jaksavat pestä hiuksiaan joka päivä tai edes joka toinen, sillä minusta se on työlästä ja aikaa vievää puuhaa. En ole tosin koskaan kärsinyt nopean rasvoittumisen ongelmasta hiuslaatuni takia (ja ehkäpä siksikin, etten ole koskaan lähtenyt ahkeran hiustenpesun oravanpyörään?)…

  Suihkumyssyn omistan hiusnaamioiden muhittelua varten, mutta harvoin tulee siihen touhuun ryhdyttyä, vaikka aikomus on aina hyvä… Myssy on valittevan ruma sinikukallinen valkea halpismyssy, mutta pidän aina silmäni auki tuollaista kauniimpaa versiota varten! Ehkä sitten tulisi niitä tehohoitojakin käytettyä useammin… =)

 3. Mohn

  Suihkumyssy löytyy kyllä mutta käytän sitä lähinnä hoitoaineiden ja naamioiden kanssa jne. Suihkussa käynti ei minullakaan tarkoita automaattisesti sitä, että pesisin hiukset samalla. Juu ja pesen toisinaan pelkät hiukset, ja juu; pää alaspäin. 😉 Jotenkin tosi mukavaa lukea, että meitä on näinkin paljon!

  Niille jotka ihmettelee, että joku pesee hiukset vain muutaman kerran viikossa niin samat ihmettelyt takaisin. Tai no, minä kyllä ymmärrän, että jos hiukset rasvoittuvat/likastuvat nopeasti niin ne pitää pestä usein. Mutta kaikilla ei näin ole ja miksi silloin turhaan rasittamaan hiuksia/hiuspohjaa jos ei oikeasti ole mitään syytä? Minä pesen hiukset yleensä kerran viikossa. Ainoastaan jos on jotakin erityistä syytä pesen ne useammin.

 4. Tytti

  Hah, vanha juttu, mutta mun tyyliä ei taidettu mainita, joten tässä se tulee. (Päädyin lukemaan tätä harkitessani juuri tuon suihkumyssyn ostamista.)

  Pesen hiukset aina suihkun (tai saunan) yhteydessä ja aikaisemmin yleensä joka päivä ja tarvittaessa toisenkin kerran, koska ne olivat lyhyet ja ohuet ja rasvoittuivat nopeasti. (Rasvoittuvat jo lapsena, vaikka en pessyt niitä vielä joka päivä.) Ja vaikka ennen suihkua ne olisivat vaikuttaneet tarpeeksi puhtailta, niin eivät enää suihkun kosteuden jälkeen. Ne kuivuvatkin niin nopeasti, ettei sekään haittaa paljoa. Nykyisin olen kuitenkin opetellut olemaan pesemättä aivan joka päivä, sillä hiuksetkin ovat pidemmät eivätkä rasvoitu niin nopeasti. Tosin suihkumyssyä en tarvitse oikeastaan silloinkaan, sillä käytän aina käsisuihkua.

  Mutta tapani tehdä tämä on erikoinen. Pesen aina ensin hiukset pää alaspäin käsisuihkun avulla kastelematta itseäni. (En ymmärrä, miten se voisi sattua nuoreen ja perusterveeseen ihmiseen…) Vasta sen jälkeen menen suihkuun ja laitan esim. hoitoaineen vaikuttamaan. Syynä tähän on vanhan kotini kylmä suihkutila, joten suihkussa olisi paleltanut, jos olisin kastellut itseni kokonaan. Sen jälkeen se on puolustanut itseään paremmalla pesutuloksella (hiukset puhdistuvat helpommin eivätkä ilmeisesti kulukaan niin päälaelta) ja varmaan myös veden säästämisellä. Lisäksi tapa on tullut käytännöllinen eräissä hostelleissa sun muissa paikoissa, joissa lämmin vesi ja/tai suihkutila ei ole ollut itsestäänselvyys. 😛 Aikaa tähän ei kuitenkaan mene kokonaisuudessaan kuin alle 10 minuuttia tarvittaessa. Olin joskus jo 20 minuutissa istumassa bussissa. Siellä kylmässä oppi nopeaksi. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *