Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Oman onnensa herra

Elämässä on välillä tehtävä todella vaikeita päätöksiä. Näitä päätöksiä tehdessä on aina pohdittava, mitä mistäkin valinnasta seuraa ja mikä on kannattavinta. Täytyy myös ottaa huomioon kehen ja mihin voi luottaa, kuka tai mikä tuo parhaat puolesi esiin ja kuka tai mikä saa puolestaan pahimmat puolesi esiin.

Välillä päätöksiä tehdessä mieleen tulee neronleimauksia, jotka edesauttavat kompromissin tekemisessä. Ei aina ole päätettävä jokotai, joskus voi valita vähän yhtä ja vähän toista!

Tämä syvällinen pohdinta ei ollut alustusta tuleville työkuvioilleni tai harkinnalleni, ottaisinko wannabe-insinöörin ohella ruotsalaisen rakastajan (mikä ei toki ole hassumpi idea sekään…) vaan ihan vaan pohjustusta idealle, jonka eräänä iltapäivänä keksin pakatessani tavaroitani jälleen yhtä ruotsinlaivalla tehtävää työviikkoani varten.

Ongelmanani olivat luomiväripaletit ja tarkemmin sanottuna lähinnä Diorin luomiväripaletit.

Jokainen tietää, että useamman sävyn sisältävän luomiväripaletin hankkiessa paletissa on aina vähintään yksi luomivärisävy, jota ei tule pahemmin käyttäneeksi. Yleensä paletissa on myös yksi sävy, jota nimenomaan tulee käyttäneeksi. Ja sitten on niitä sävyjä, joita tulee käyttäneeksi, mutta lähinnä joidenkin muiden kuin paletissa mukana tulevien sävyjen kanssa.

Voi kuinka tällainen hankaloittaakaan sitä, kun tahtoisi lähteä reissuun ihan vaan parin luomiväripaletin kanssa!

Räpläiltyäni eräänä kuumana iltapäivänä palettejani läpi epätoivoisena tuskan hiki otsallani helmeillen yrittäen päättää, mitä ottaisin reissuun mukaani, sain vihdoin neronleimauksen. Itseasiassa tätä ei oikein voi kutsua varsinaiseksi neronleimaukseksi, mutta ainakin mullistavaksi ideaksi minun mittapuullani.

Miksi ihmeessä tyydyn aina menemään niiden yhdistelmien mukaan, mitä herra Tyen Diorilla päättää yhteen kuuluvan? Onhan minulla omakin tahto! Kun minulla kerran on näitä viisikoita vaikka (no-ei-todellakaan-kellekään) muille jakaa, niin miksi en yhdistäisi napeista juuri sellaisia kokonaisuuksia, kuin itse tahdon?

Miksi ihmeessä minulla on mennyt yli kolme vuotta tajuta, että voin vaihdella Diorieni nappejen paikkoja ihan juuri niin kuin itse tahdon eikä minun todellakaan tarvitse kantaa yhden tai kahden sävyn takia aina mukanani useampaa palettia? Miksi, oi miksi, olen niin kosmetiikkateollisuuden pyöriteltävissä??

Tämä oivallus avarsi maailmankuvaani huomattavasti ja sai minut suorastaan kokemaan valaistuksen. Minun ei enää tarvinnut kantaa mukanani koko Incognitoa ihan vaan siksi, että sen oikean ylänurkan sävy oli täydellinen kulmaluullani ja häivytysten pehmentämiseen.

Minun ei myöskään tarvinnut pitää lempparipaletissani Petal Shinessa sen oikean ylänurkan sävyä turhaan mukana, kun en sitä kerran koskaan käytä.

Monille (varsinkin MAC:in kanssa puuhaileville) luominappien irroittelu on tuttua puuhaa ja vaikka puuha olikin tuttua minullekin, en vain jostain syystä ole koskaan tajunnut tehdä sitä Diorieni kanssa.

Jos joukossa kuitenkin on niitä, jotka eivät ole perillä siitä, kuinka homma toimii, niin kerron siitä pari sanaa.

Luomiväripannut (ne metallinpalat, joissa luomiväri on pressattuna) ovat kiinni paletissa liimalla, joka pehmenee lämmön vaikutuksesta. Moni irroittelee yksittäisi luomivärinappejaan suoristusraudan levyjen avulla, mutta itse tyydyin vaan lämmittämään luomiväripaletin pohjaa föönin avulla. Palettia aikani lämmiteltyäni työnsin ohuen nuppineulan valitsemani luomivärin pannun ja itse paletin reunan väliin. Tämän jälkeen lämmitin paletin pohjaa föönillä vielä hieman lisää. Kun liima on hieman sulanut, irtoaa nappi nuppineulaa ihan vaan kevyesti kallistamalla.

Huom! En yllytä ketään tekemään tätä Dioreilleen, sillä en todellakaan ole vastuussa hajonneista napeista ja pahoinpidellyistä Dior-vauvoista! Jokainen siis toimikoot omalla vastuullaan tiedostaen, että liika väkivalta saattaa hyvinkin hajoittaa napin!

Lopputulos oli mm. tämä paletti, joka lähti matkalle mukaani joitakin viikkoja sitten:

Petal Shinen pohjassa ovat paikoillaan alkuperäisinä sävyinä vasemman ylänurkan vaaleanpunainen ja oikean ajanurkan violetti. Oikeassa ylänurkassa on Incogniton nude beige, keskellä Earth Reflectionin vaaleanpunakultainen nappi ja vasemmassa alanurkassa Purple Crystalin vaaleahko lila.

Alunperinhän paletti näytti tältä:

Pieniä muutoksia, mutta silti juuri sellaisia, että paletti muuttui huomattavasti käytännöllisemmäksi ja mukavemmaksi kantaa mukana.

Voi, kuinka odotankaan, että pääsen huomenna kotiin (oltuani jälleen kolme viikkoa sieltä poissa) ja yhdistelemään palettejani oma fiilikseni mukaan!

Onko joku muu keksinyt tehdä viisikoillaan samaa tai teettekö muilla paleteillanne tätä samaa? Vai tyydyttekö vaan niihin väreihin, joita paletissa sattuu olemaan?

T. Toisten tahtoon alistumaton Virve, nykyään oman onnensa herra.

Kommentit (28)

  1. Magritte

    Miten mä en ole huomannut tätä postausta aiemmin?! (Ehkä siksi, että olin julkaisuajankohtana kesälomareissussa..) Aivan loistava idea! Taidankin kipaista heti Dior-laatikolleni tekemään käyttökelpoisempia yhdistelmiä. 🙂

  2. Mitä kuuluu? – Kauneus & Terveys -blogit

    […] nimikoinnillakaan ei ole enää nappien sekoittelun myötä väliä. (Ai minkä sekoittelun? Katso tämä ja tämä […]

  3. Pyhäinhäväistys part 2 – Kauneus & Terveys -blogit

    […] kun joku aika sitten kerroin näppärästä ideastani sekoitella ihanaisia Diorin viisikkojani keskenään vaihtelemalla luomivärinappien paikkoja paletista […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *