Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Öljyä öögaan

Jälleen kerran yksi suosikkituotteeni loppui:

Lumenen Silmämeikin poistoaine (en ymmärrä, mikseivät hekin voi kirjoittaa noita yhteen, kun silmämeikinpoistoaine on kuitenkin suomen kielessä yhdyssana…) on ollut minulla käytössä jo vuosia. Ainakaan yli neljään vuoteen en ole käyttänyt muita (paitsi tämän vanhaa versiota ja kokeillut tämän vesiliukoiselle meikille tarkoitettua versiota) kuin satunnaisesti, mikäli olen saanut pieniä näytteitä. Minulla tämä vaan toimii mainiosti ja entinen työpaikkani piti silmämeikinpoistoainetilanteestani niin hyvää huolta, että vielä 1,5 vuotta lähtöni jälkeenkin minulla on yhä yksi kappale näitä jäljellä.

Olen kehunut tätä jo monesti, joten tyydyn vain sanomaan, että minulla tämä toimii loistavasti. Poistaa niin vesiliukoisen kuin vedenkestävänkin silmämeikin helposti ja hellävaraisesti täysin ongelmitta. Minulla on tästä pelkkää hyvää sanottavaa.

Tähän väliin onkin muuten jälleen hyvä jakaa eräs silmämeikinpoistoa koskeva vinkki, josta olen maininnut täällä jo ennenkin. Edellisestä maininnasta on kuitenkin jo vuosi aikaa, joten tästä on hyvä mainita jälleen, sillä en tosiaan oleta teidän kaikkien lukeneen vuoden takaisia tekstejäni.

Tämä vinkki on säästövinkki.

Ensinnäkin silmämeikin poistamiseen ei minusta todellakaan tarvitse kokonaista vanulappua. Puolikas riittää todella hyvin ja lapun voi joko leikata saksilla tai ihan vaan repiä puoliksi (laput puolittuvat helpoiten vain yhteensuuntaan, eli lapun pienten viirujen suuntaisesti).

Puolikas lappu kostutetaan vedellä (ei kastella, vaan kostutetaan) ja siitä puristetaan ylimääräinen vesi pois. Näin lappu on kyllästetty vedellä, eikä ime turhaan itseään täyteen silmämeikinpoistoainetta. Lopuksi kummallekin puolelle laitetaan silmämeikinpoistoainetta ja nyt aine jää lapun pinnalle, missä sitä tarvitaan.

Sitten puolikas lappu puolitetaan niin, että sinulla on kaksi ohutta puolikuun mallista lappua. (Lappu siis revitään puoliksi paksuussuunnassa, eli sinulle ei jää käteen kahta 1/4 kokoista lappua vaan kaksi ohutta lapunpuolikasta.

Puolikkaat painetaan silmille lapun pintapuoli silmiä kohti (lappujen revitty sisäpuoli on nukkaisempi ja tarttuu helpommin ripsiin) ja silmämeikki poistetaan.

Muistan, kuinka joku joskus sanoi tämän olevan tekopyhää, kun kerran muuten synnytän kosmetiikkajätettä niin valtavasti. Säästö se on pienikin ja muuta kosmetiikkaa on sentään mukavampi ostella kun vanulappuja, joiden ei minun mielestäni tarvitsi koskaan loppua. Tämä siis säästää sekä vanulappuja (yksi pussi kestää tuplasti kauemmin!) että silmämeikinpoistoainetta.

Kuinka paljon vanua teiltä kuluu silmämeikin poistamiseen, mikäli käytätte nestemäistä poistoainetta?

Suunnittelin alunperin käyttäväni seuraavaksi äidiltäni saadun Lancomen Bi-facil silmämeikinpoistoaineen, mutta päädyin sitten käyttämään silmämeikinpuhdistuksessa loppuun Weledan manteliöljyn.

Öljy on ollut minulla avattuna joulukuusta lähtien ja tälle lupailtiin puolen vuoden säilyvyyttä, joten minulla alkaa tulla kiire tämän kanssa. Läträsin tätä välillä kasvoille rottakuurin aikana, mutta en liiemmin rakastunut öljyn tuntuun iholla. Öljyhän on siis ylläripylläri öljyistä ja varsinkin nyt, kun olen päässyt eroon superrasvaisista voiteista ja ihoni selviää yön yli ilman, että uitan sitä voidepurkissa, ei ajatus tämän kaatamisesta kasvoille innosta yhtään.

Onneksi tämä kuitenkin soveltuu silmämeikin poistoon, joten päättäkööt päivänsä sitten siinä tehtävässä. Toisaalta en itse kyllä ole oikein innostunut tästä siinäkään, joten käyttöideoita otetaan vastaan!

PS. Kiitokset kaikille eilisen postauksen kameravinkeistä!

Kamerattomuuteni ahdisti minua pahasti ja juoksin heti sunnuntaina töiden jälkeen ostamaan uutta. Pääsin hieman halvemmalla kuin olin suunnitellut, sillä katselemani kalliimmat kamerat kuvasivat kyllä hyvin kauas, mutta eivät myyjän mukaan olleetkaan niitä parhaita lähikuvaajia tai värintoistajia. Mukaan lähti sitten (muutamien teidän varoitteluista huolimatta) Canonin Ixux 110 IS (vaaleanpunaisena tietenkin), jonka myyjä lupasi ottavan hyviä kuvia pinkeistä lakoista ja värikkäistä silmämeikeistä (tai sitten tällaisista tylsemmistäkin…).

Tarkkuustestejä on tehy mm. wannabe-insinöörin nenäkarvoja kuvaten ja lähikuvat näyttäisivät kyllä onnistuvan huomattavasti vanhaa kameraani paremmin ja jotkut itsestäni ottamani lähikuvat ovat olleet jopa kriisejä aiheuttavan tarkkoja…

Kuvien laadussa ei siis ole ollut toistaiseksi tällä leikkiessä valittamista, mutta käytänön jutut eivät suju ihan yhtä näppärästi kuin vanhalla Samsungillani. Tässä ärsyttää ehkä eniten se, että tämän akkua joutuu lataamaan. Siis ottamaan akun irti kamerasta ja lataamaan sen! Samsungini oli käytössä lähes kaksi vuotta enkä kertaakaan joutunut erikseen lataamaan sitä, sillä se latautui samalla, kun kytkin sen läppäriini ja selasin kuvia.

Toinen ärsyttävyys on, etten voi muokata ja käsitellä kuvia ellen ole siirtänyt niitä kansioon konelleni. Vanhalla kamerallani saatoin muokata kamerassani olevia kuvia ilman, että niitä tarvitsi tallennella minnekään eri tiedostoihin omalle koneelleni (pienennän kuvan kokoa aina ennen blogiin lataamista, jotteivät kuvat veisi niin paljoa tilaa). Kameran kautta en tosin voinut muokattuja kuvia enää katsoa, mutta ne säilyivät silti tallessa ja olivat katsottavissa koneelta. Tämän pirulaisen kanssa homma on siis hieman hitaampaa ennen kuin tähän tottuu.

Kamerassa on kuitenkin ihanaa se, että koska se on vaaleanpunainen, on se selkeästi hyvin feminiininen ja ymmärtää kuvaajan ajatuksenjuoksua kuvattaessa. Tämä ymmärtää, että jos nostan keskelle kuvaa mascaran harjan, kiinnostaa minua nimenomaan kuvata tarkasti juuri mascaran harja eikä sen taka-alalla näkyvää mattoa, lattiaa ja sängynjalkaa. Tai että tuotteen INCI voi ihan oikeasti olla se, mihin tahdon tarkentaa. Vanha kultainen kamerani oli hieman maskuliinisempi ja blurrasi auttamattomasti sen, minkä minä koin kuvan kiinnostavimmaksi jutuksi eikä tajunnut ollenkaan, miksi tahtoisin kuvan tarkentuvan kynsiini, jos taustalla kerran näkyi hieno ja mielenkiintoinen kaakelilattia…

Parin tulevan postauksen kuvat tulevat vielä ainakin pääosin olemaan vanhalla kamerallani kuvattuja, mutta katsotaan, tuleeko värejä paremmin toistavasta ja lähikuvauksen huomattavasti vanhaa kameraani tarkemmin hoitavasta kamerasta olemaan iloa myös teille!

Kommentit (34)

 1. Nimetön

  Heidi: No voi harmi. :/ Maidot eivät tosiaan ole yleensä niitä parhaita tapauksia rasvaisemmalle iholle. :/ Onneksi ei kuitenkaan ollut suuri summa, mikä meni hukkaan. 🙂 Yksi mikä tulee mieleeni on Lumenen Vitamin C+ putsari, joka on jo sitten vähän pesevämpi. Myös Erisanin Hoitava puhdistusvoide on kiva tuote suositella jälleen. 😉

 2. maria

  Itseäni hirvittää se puuvillamäärä, mikä vanulappuihin menee, ja jotka käytön jälkeen heitetään suoraan roskiin.
  Jos siis vanulappuja käytät, niin osta ihmeessä luomupuuvillaisia! Yhden puuvillakilon (siis tavallista puuvillaa) tuottamiseen kuluu vettä 200-300 litraa, ja kemikaaleja jopa 1 kg. Tässä puuvillan tuottamisessa käytetyt torjunta-aineet ja syntyvät jätteet vahingoittavat ympäristöä.
  Luomupuuvillan kasvatuksessa ei käytetä keinotekoisia lannoitteita tai kemiallisia torjunta-aineita. Syntyvät jätevedet käsitellään asianmukaisesti. Luontoa pyritään rasittamaan mahdollisimman vähän.

  Itse olen juuri siirtymässä kokonaan kankaisiin ns. kestokasvolappuihin, jotka pestään käytön jälkeen. 🙂 (Ja samoin pyrin ostamaan vaatteeni luomuina tai kirppiksiltä) Tässä tämmöinen pieni "tietoisku", kun noista vanulapuista tuli mieleeni.. Ko. asiaan on viimeaikoina tullut perehdyttyä syvemmin.

 3. Sanni

  Oho, mä en ikinä saisi silmämeikkiäni putsattua noin pikkuruisella pumpulimäärällä…! ^_^ Tietysti mulla taitaa ollakin sitä silmämeikkiä vähän hevimmin kuin sinulla (tai monella muullakaan…). Käytän yleensä kaksi suhteellisen reilun kokoista pumpulipalloa, siis sellaista "hyppysellisen" kokoista. Tuollaisia lappuja käytän harvemmin, mutta niitä menee ainakin kaksi kokonaista – yksi kummallekin silmälle. Nuo laput on mun meikkimäärään vähän liian ohuita – meikki kun tuppaa tulemaan lapun läpi eikä lappu kykene enää imemään enempää. Usein siis tarvitaan vielä uusi. 🙂

 4. Yksi kutakin, kiitos! – Kauneus & Terveys -blogit

  […] puolittamiseen liittyen vielä tämä postaus […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *