Olaplex-tuotteet: 7 kysymystä ja vastausta

Olen viime viikot ollut täysin Olaplex-tuotteiden lumossa saatuani töistä kokeiluun Olaplexin shampoon ja hoitoaineen. Minulle on Instagram-hehkutuksieni ja blogipostaukseni jälkeen sadellut tuotteisiin liittyviä viestejä ja kysymyksiä ja koska monissa kysymyksissä toistuvat samat pohdinnat, ajattelin koota niistä postauksen siinä toivossa, että kysymyksiin vastaaminen hyödyttäisi mahdollisimman monia.

Tässä siis seitsemän usein esitettyä kysymystä Olaplex-tuotteista:

Olaplex shampoo hoitoaine tuotteet kokemuksia Ostolakossa blogi Virve Vee

1. Mitä Olaplex tekee?

Olaplex vaikuttaa hiuksiin suojaamalla niiden rikkisidoksia ja korjaamalla hiuksia sekä ehkäisemällä pysyviä happivauroita. Olaplex-tuotteissa käytetään patentoitua ainesosaa nimeltä Bis-Aminopropyl Diglycol Dimaleate, jota ei löydy mistään muista tuotteista. Ainesosa auttaa hoitamaan hiuksiin kemiallisessa käsittelyssä syntyneitä vaurioita korjaamalla rikkoutuneita disulfidisidoksia, mikä vahvistaa hiuksia ja auttaa palauttamaan niiden kunnon. Kampaajalla hiusten käsittelyn yhteydessä tehtävät Olaplex-hoidot auttavat nimenomaan ehkäisemään hiusten rakenteen vaurioitumista kemiallisissa käsittelyissä kuten hiusten vaalennuksessa.

Suomeksi sanottuna ne auttavat siis ehkäisemään, ettei tukasta tule rankkojen käsittelyjen vaikutuksesta venyvää purkkaa ja vahvistamaan hiuksia, jotta ne eivät haaroitu ja katkeile sekä näytä kärsineeltä pörröpallolta.

Omiin hiuksiini Olaplex-kotihoitotuotteet ovat vaikuttaneet silottamalla hiuksia sekä tuomalla niille kiiltoa. Koska yritän edelleen kasvattaa hiuksia, haluan käyttää tuotteita, jotka auttavat vahvistamaan tukkaani ja ylläpitämään hiusten kuntoa. Olen käyttänyt Olaplex-tehohoitoa, mutta eniten olen tykännyt käyttää Olaplex-shampoota ja Olaplex-hoitoainetta, sillä niillä saa konkreettisen vaikutuksen vaivatta ja nopeasti. Siitä huolimatta, että tuotteet silottavat hiuksia, eivät ne tee niistä raskaita ja hiuksiin jää ryhtiä.

Olaplex shampoo hoitoaine tuotteet kokemuksia Ostolakossa blogi Virve Vee

2. Voiko Olaplex-tuotteita käyttää, vaikka ei ole käynyt Olaplex-hoidossa?

Voi käyttää. Olaplex-kotihoitotuotteen on erityisesti toki tarkoitettu tukemaan kampaajan tekemää Olaplex-käsittelyä, mutta niitä voi käyttää ilman sitäkin ja saada loistavia tuloksia. En ole itse koskaan käynyt Olaplex-hoidossa, mutta käytän Olaplex-tuotteita kotona ja ne tuovat hiuksiin välittömän vaikutuksen, joka sekä tuntuu että näkyy.

Olaplex shampoo hoitoaine tuotteet kokemuksia Ostolakossa blogi Virve Vee

3. Sopivatko Olaplex-tuotteet käsittelemättömille hiuksille?

Kyllä sopivat. Olaplex-tuotteet on tehty vahvistamaan hiuksia ja myös käsittelemättömät hiukset voivat kaivata vahvistusta siitä huolimatta, ettei niitä ole rasitettu nimenomaan kemiallisilla käsittelyillä. Omia hiuksiani ei ole liiemmin käsitelty muuten kuin raidoittamalla niitä hieman reilu vuosi sitten. Koska ne ovat kuitenkin pitkät, ovat niiden latvat kokeneet vuosien varrella kovia, joten kaikki vahvistus tulee tarpeeseen.

4. Voiko Olaplex-tuotteita käyttää myös tummissa hiuksissa?

Voi käyttää. Olaplex-tuotteista puhutaan usein vaaleiden hiuksien yhteydessä, sillä hiusten vaalennus on rankimpia käsittelyjä, joilla hiuksia voi rasittaa. Myös tummat hiukset voivat kuitenkin olla kärsineet ja huonossa kunnossa, joten nekin voivat kaivata samanlaista vahvistusta. Tummissa hiuksissa tuotteiden hiuksille kiiltoa tuova vaikutus näkyy varmasti vielä vaaleita hiuksia paremmin.

Olaplex shampoo hoitoaine tuotteet kokemuksia Ostolakossa blogi Virve Vee

5. Kuinka Olaplex-tuotteet sopivat kiharille hiuksille?

Erinomaisesti. Minulla ei ollut tästä omakohtaisia kokemuksia, joten annoin shampoon ja hoitoaineen työkaverilleni kokeiluun saadakseni asiaan vastauksia. Hänellä on kiharat, kuulemma helposti takuun ja pörröön menevät hiukset ja tavallisesti on esimerkiksi täysi mahdottomuus, että hän voisi ongelmitta vetää sormet hiusten läpi, sillä ne jäävät aina jumiin takkuihin.

Kollegani kertoi, että Olaplex-shampoon ja -hoitoaineen käytön jälkeen tämä onnistui kuitenkin ongelmitta, sillä hiukset olivat niin sileät. Hänellä on pitkät hiukset ja koska hiuksia on runsaasti, ovat ne sen verran raskaat, että hiukset tyvi on tavallisesti suora ja kiharat alkavat vasta alempaa. Olaplex-tuotteiden käytön jälkeen hiukset kihartuivat kuitenkin jo ihan tyvestä lähtien. Käytännössä hän siis koki aivan samat vaikutukset kuin minäkin: hiuksista tuli sileämmät ja kiiltävämmät, mutta ne jäivät ryhdikkäiksi eikä niistä tullut latteita. Erityisenä bonuksena tuli sitten tietysti se, että yksittäiset kiharasuortuvat korostuivat kauniisti.

Moni on kommentoinut minulle Instagramissa samaa ja lähetellyt kuvia Olaplex-shampoon ja -hoitoaineen jälkeen upeasti kihartuvista hiuksistaan kertoen, ettei tukka ole koskaan kihartunut niin kauniisti. Kaikkien näiden suositusten jälkeen uskallan todellakin suositella Olaplex-tuotteita myös kiharahiuksisille.

Olaplex shampoo hoitoaine tuotteet kokemuksia Ostolakossa blogi Virve Vee

6. Jos Olaplex-tuotteet silottavat hiuksia, rasvoittuvatko hiukset niiden kanssa tavallista nopeammin?

Eivät rasvoitu. Tuotteet kosteuttavat ja silottavat hiuksia, mutta jättävät tukan silti ryhdikkääksi ja ilmavaksi. Tosin moni on laittanut minulle viestiä, että haluaa kokoajan vain silitellä ja räplätä Olaplexin silottamaa tukkaansa, minkä vaikutuksesta hiukset voivat toki sitten rasvoittua nopeammin… Itse tuotteet eivät kuitenkaan tee tukasta latteaa ja siten nopeuta hiusten rasvoittumista.

7. Mitä tapahtuu, jos Olaplex-tuotteiden käytön lopettaa?

Olaplex-kotihoidon vaikutus kestää joitakin pesukertoja ja shampoon ja hoitoaineen vaikutus ihan vähän vähemmän. Erityisesti shampoo ja hoitoaine onkin tarkoitettu jatkuvaan käyttöön vahvistamaan hiuksia ja ylläpitämään niiden sileyttä. Jos niiden vaikutusta siis haluaa pitää yllä, tulee tuotteiden käyttöä jatkaa.

Olaplex-tuotteet löytyvät myynnistä täältä.*

Olaplex shampoo hoitoaine tuotteet kokemuksia Ostolakossa blogi Virve Vee

Toivottavasti näistä vastauksista oli apua Olaplex-tuotteiden hankintaa pohtineille!


Lue myös:

Superrakkautta: Olaplex-shampoo ja -hoitoaine
Testissä hypetetty Olaplex Hair Perfector No.3 -hiushoito

virve-fredman-taydellinen-iho-opas-korealaiseen-ihonhoitoon

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

Kommentit (12)
 1. Ite ostin nämä myös, ja olen tykännyt! Hiukset on ihan eri tavalla sileät käytön jälkeen, ja mielestäni vaikutus tosiaan vielä jatkuu vaikka käyttäisi seuraavalla pesulla toista shampoota.

  Yksi ihmetys on herännyt: musta tuntuu, että hiuksia irtoaa näiden käytön jälkeen paljon enemmän! Ootko huomannut mitään tällaista?

  1. Ei minulla ainakaan ole ollut vaikutusta hiusten irtoamiseen. 🙂

  2. Huomasin itse saman! Käytin sinnikkäästi heinäkuusta noin lokakuun alkuun, ja sinä aikana huomasin, että hiuksia lähti enemmän ja että joidenkin hiusten hiustupet olivat muuttuneet ns. paksummiksi ja vain lähtivät. Mulle myös alkoi noiden kuukausien aikana kasvamaan mielettömän ohutta ja karheaa spiraalin muotoista hiusta muutamia sinne tänne (niitä pystyi napsimaan pois vain nappaamalla), muutoin mulla on täysin suorat hiukset ja ikääkään ei vielä ole muutamaan vuoteen edes kolmeakymmentä. Voi olla sattumaakin, en väitä, että johtuisi suoraan kyseisistä tuotteista, mutta nyt näiden käytön jälkeen en ole huomannut haparohiusten kasvun jatkuneen eikä hiukset enää samalla tavalla irtoile. Harmi sinänsä, sillä olisin halunnut pitää tuotteista, sillä tuntuma oli muuten mukava ja toi upeaa kiiltoa hiuksiin. Ehkä joillekin sopii.

 2. Kohta 5 osui ja upposi. Tuo ”kärsinyt pörröpallo” kuulostaa hellyttävältä, mutta on käytännössä jotain ihan muuta (lue: takkupallo) eikä edes näytä hellyttävältä 🙂

  Onko noista olemassa mitään minikokoisia testisettejä, joissa olisi kaikista Olaplex-versioista esim. muutamaan käyttökertaan riittävä määrä, vaikkapa 20-30 ml/tuote?

  Noilla mainitsemillasi spekseillä tuote ei ilmeisesti ole lainkaan samaa tyyppiä kuin Gliss Fiber Therapy _Omegaplex_ Bonding Conditioner -hoitis, jota vastaavaksi tuotteeksi mainostetaan? Gliss vetää hiukset ihan lättänäksi päätä myöten, vaikka sitä ei laittaisi lähellekään hiustyveä. Pelkkä pyyhekuivaus levittää sitä kaikkialle eli ei huuhtoudu riittävästi pois. Lisäksi sitä vaikutusta pestään pois viikko tai kaksi eli ei peseydy pois sitten millään, ei edes Seanikilla. Tuo Olaplex vaikuttaa olevan pikemminkin hiuksia ryhdistävä ja jämäköittävä, jos oikein ymmärsin?

  1. En ole nähnyt, että löytyisi näistä kotihoitotuotteista matkakokoja. Olisi kyllä kivaa, jos tulisi! 🙂

   Näillä tosiaan tukka jää sopivan ryhdikkääksi, mutta silti sileäksi, eli ei liukkaaksi. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *