Ökyhintaiset silmämeikinpoistoaineet?

Yksi silmämeikinpoistoaineistani alkaa olla lopuillaan ja totesin tämän olevan hyvä hetki tuon kategorian tuotteista juttelulle.
Lopuillaan oleva tuote on Chanelin Gentle Biphase Eye Makeup Remover, jonka ostin töistä aikoinaan edullisesti. Ja kun tässä yhteydessä sanon edullisesti, en todellakaan tarkoita sitä meidän oikeiden ihmisten edullista vaan Chaneliksi edullista. Tämä kuitenkin maksoi yhä reippaasti enemmän kuin mitä normaalisti suosimani Lumenen silmämeikinpoistoaine kustantaa.
Miksi sitten ostin tämän? En yleensä suosi kalliita silmämeikinpoistoaineita kun Lumenen vedenkestävälle silmämeikille tarkoitettu puhdistustuote kerran putsaa kaikki silmämeikkini pois helposti, nopeasti ja edullisesti, mutta töissä ollessani halusin järjestelmällisesti käydä läpi kaikki myymäni silmämeikinpoistoaineet ja tämä sattui olemaan jonotuslistalla.
Haluan kokeilla ne, sillä mietin yhä edelleen, miksi kukaan maksaa yli 30 euroa silmämeikinpoistoaineesta. Minun päähäni se ei vaan mahdu. Tai miten joku raaskii edes maksaa kahtakymmentä euroa? Minulla kymppikin on jo hieman kipurajalla!
Okei, ymmärrän, jos tuotteen koostumuksessa on jotain superspesiaalia, mitä muilta ei yhtä helposti löydy. Jos on esimerkiksi mieltynyt hieman kuivaöljymäiseen fiilikseen, on Diorin poistoaineelle vaikeaa löytää edullista haastajaa. Mutta eikö tavalliselle ökyhintaiselle silmämeikinpoistoaineelle muka oikeasti löydy edullista kilpailijaa?
Ymmärtäisin asian, jos pakkaus olisi jotenkin erityisen tyylikäs ja kauneutta huutava. Sellainen, että siihen suorastaan haluaisi pullottaa tuotteen loputtua jotain halvempaa versiota. Mutta esimerkiksi tämän Chanelin tapauksessa muovinen lättänä pakkaus ei edes ole millään lailla erityistä luksusfiilistä henkivä. Siinä nyt vaan sattuu lukemaan Chanel. Miksi tästä siis halutaan maksaa? Onko se puhtaasti imagoasia? Johtuuko se vain siitä, että joku nyt vaan sattuu olemaan vaikkapa Chanelin käyttäjä?
Itse tuotteena koin tämän olevan täysin tavallinen silmämeikinpostoaine, jonka vertaisia Lumene-Maybelline-Loreal -akselin hyllyiltäkin löytyy. Tämä poisti vedenkestävän ja vesiliukoisen silmämeikin hyvin ja hellävaraisesti ja toimi hommassaan muutenkin moitteettomasti. Mutta en todellakaan keksi, mikä muu kuin tuotemerkki tästä tekisi hintansa arvoisen. 
Kuten yleensäkin, olen kuitenkin valmis kääntämään kelkkani, mikäli joku vain asettelee sanansa oikein ja saa minut tajuamaan asioita, joita en ole ennen tajunnut.
 Siksi haluaisinkin tänään kuulla, missä menee teidän kipurajanne silmämeikinpoistoaineen hinnan suhteen.
Lisäksi haluaisin ihan erityisesti kuulla perusteluja niiltä ihmisiltä, jotka ostavat selektiivisten merkkejen silmämeikinpoistoaineita. Mikä juuri siitä tuotteesta tekee niin spesiaalin, ettei sitä voi korvata halvemmalla? Ja miksi silmämeikinpoistoaine on sellainen tuote, että siihen tahtoo satsata suuremman summan rahaa? (Toisaalta miksi taas ei?)
Kommentit (33)
  1. En kyllä maksaisi noin paljon silmämeikinpoistoaineesta. Jos pakkaus olisi todella upea, ostaisin sellaisen kerran, ja täyttäisin sinne jotain halpaa. Uskoisin, että he joilla on niin paljon rahaa, haluavat käyttää kalliita tuotteitta vain sen imagon ja nimen takia.

  2. Ah! Olen hamstrannut Lumenen jättikokoisia silmämeikinpoistoaineita ja saksalaista halpispoistoainetta siinä määrin, että tököttiä on joskus ollut hyllyssä melkeen kaksi litraa – enkä tosiaan ymmärrä, miten näistä voisi enää paremmaksi mennä. Minusta Lumenekin on aika kallis, jos puhutaan normihinnasta 6-8e/100ml, mutta kun sillä samalla hinnalla saa aina muutaman kerran vuodessa tuplakokoja, elämä on aikas mukavaa tai ainakin silmämeikit lähtevät helposti.

    Saksassa asuessani löysin Balea-merkkisen 2e/100ml maksavan loistavan silmämeikinpoistoaineen vedenkestävälle meikille – samanlainen kaksifaasinen kuin Lumene, paitsi että toinen faasi on värjätty siniseksi. Toimii myös yhtä pätevästi kuin Lumene, hinta ei tosiaan itketä, enkä ihmettele että kyseessä on Saksan eniten myyty silmämeikinpoistoaine.

    Tosin saman merkin ei-vedenkestävälle meikille tarkoitettu litku ei toiminut sitten yhtään. Edes pohjustukselle swatchattujen luomivärien poistamiseen kämmenselältä. Käytän ei-vedenkestävälle meikille tarkoitettua putsaria silloin, kun haluan poistaa vain luomivärit, ja kokeilla uutta luomiväriyhdistelmää poistamatta rajausta ja ripsaria. Tähän tarkoitukseen käytän Lumenen silmämeikinpoistovettä. Pirkan vastaava on tuntunut toimivan sekin ihan hyvin, mutta se on muuttunut ajan kuluessa kirkkaasta kellertäväksi. Toimii silti edelleen yhtä hyvin.

    6-8e/100ml on siis tässä osoitteessa silmämeikinpoistoaineiden ehdoton kipuraja, koska olen havainnut että halvallakin saa todella hyvää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *