Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Ökyhintaiset silmämeikinpoistoaineet?

Yksi silmämeikinpoistoaineistani alkaa olla lopuillaan ja totesin tämän olevan hyvä hetki tuon kategorian tuotteista juttelulle.
Lopuillaan oleva tuote on Chanelin Gentle Biphase Eye Makeup Remover, jonka ostin töistä aikoinaan edullisesti. Ja kun tässä yhteydessä sanon edullisesti, en todellakaan tarkoita sitä meidän oikeiden ihmisten edullista vaan Chaneliksi edullista. Tämä kuitenkin maksoi yhä reippaasti enemmän kuin mitä normaalisti suosimani Lumenen silmämeikinpoistoaine kustantaa.
Miksi sitten ostin tämän? En yleensä suosi kalliita silmämeikinpoistoaineita kun Lumenen vedenkestävälle silmämeikille tarkoitettu puhdistustuote kerran putsaa kaikki silmämeikkini pois helposti, nopeasti ja edullisesti, mutta töissä ollessani halusin järjestelmällisesti käydä läpi kaikki myymäni silmämeikinpoistoaineet ja tämä sattui olemaan jonotuslistalla.
Haluan kokeilla ne, sillä mietin yhä edelleen, miksi kukaan maksaa yli 30 euroa silmämeikinpoistoaineesta. Minun päähäni se ei vaan mahdu. Tai miten joku raaskii edes maksaa kahtakymmentä euroa? Minulla kymppikin on jo hieman kipurajalla!
Okei, ymmärrän, jos tuotteen koostumuksessa on jotain superspesiaalia, mitä muilta ei yhtä helposti löydy. Jos on esimerkiksi mieltynyt hieman kuivaöljymäiseen fiilikseen, on Diorin poistoaineelle vaikeaa löytää edullista haastajaa. Mutta eikö tavalliselle ökyhintaiselle silmämeikinpoistoaineelle muka oikeasti löydy edullista kilpailijaa?
Ymmärtäisin asian, jos pakkaus olisi jotenkin erityisen tyylikäs ja kauneutta huutava. Sellainen, että siihen suorastaan haluaisi pullottaa tuotteen loputtua jotain halvempaa versiota. Mutta esimerkiksi tämän Chanelin tapauksessa muovinen lättänä pakkaus ei edes ole millään lailla erityistä luksusfiilistä henkivä. Siinä nyt vaan sattuu lukemaan Chanel. Miksi tästä siis halutaan maksaa? Onko se puhtaasti imagoasia? Johtuuko se vain siitä, että joku nyt vaan sattuu olemaan vaikkapa Chanelin käyttäjä?
Itse tuotteena koin tämän olevan täysin tavallinen silmämeikinpostoaine, jonka vertaisia Lumene-Maybelline-Loreal -akselin hyllyiltäkin löytyy. Tämä poisti vedenkestävän ja vesiliukoisen silmämeikin hyvin ja hellävaraisesti ja toimi hommassaan muutenkin moitteettomasti. Mutta en todellakaan keksi, mikä muu kuin tuotemerkki tästä tekisi hintansa arvoisen. 
Kuten yleensäkin, olen kuitenkin valmis kääntämään kelkkani, mikäli joku vain asettelee sanansa oikein ja saa minut tajuamaan asioita, joita en ole ennen tajunnut.
 Siksi haluaisinkin tänään kuulla, missä menee teidän kipurajanne silmämeikinpoistoaineen hinnan suhteen.
Lisäksi haluaisin ihan erityisesti kuulla perusteluja niiltä ihmisiltä, jotka ostavat selektiivisten merkkejen silmämeikinpoistoaineita. Mikä juuri siitä tuotteesta tekee niin spesiaalin, ettei sitä voi korvata halvemmalla? Ja miksi silmämeikinpoistoaine on sellainen tuote, että siihen tahtoo satsata suuremman summan rahaa? (Toisaalta miksi taas ei?)

Kommentit (33)

 1. Anonyymi

  Koko ikäni olen putsannut meikit vauvaöljyllä. Parasta mitä tiiän ja halpaa. Suosittelen!

 2. Pumpulipupu

  Itse olen käyttänyt Lancomen Bi-Facilia jo vuosia, ja se maksaa varmaan lähemmäs 30 euroa pullo. Se on vain niin tehokas ja hellävarainen, että tuntuu että elämä on liian lyhyt muiden heikommin toimivien silmämeikinpoistoaineiden kokeiluun. 🙂

 3. Emma

  Minä käytän juuri tuota Chanelia. Ostin vähän aikaa sitten vaihteeksi Lumenen version, kun Tax Free reissua ei tiedossa ollut ja harmittaa. Chanel toimii minulla uskomattoman hyvin ja ei aiheuta minkään laisia allergisia oireita (kuten esim. Lumene minulla). En Chanelin poistaria osta purkin tai merkin vuoksi. Se kun majailee ihan vain kylppärissä muiden tuotteiden lomassa. Myös hyvin allerginen astmaatikko-ystäväni luottaa Chaneliin, vaikka ei suosi selektiivistä kosmetiikkaa muuten.

 4. Anonyymi

  Olen käyttänyt erilaisia edullisia vedenkestävän silmämeikin poistoaineita vuosia, tai siis vuosikymmeniä. Nyt ostin Diorin herkille silmille tarkoitetun aineen ja turvotukset silmistä laskivat olennaisesti. Eli koukussa olen ja jatkossa ostan vain kyseistä Dioria.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *