Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Ohjeita hiustenkuivaajan ostajalle

Minulla on nyt näköjään menossa hirveä hiuksiin liittyvä bloggausripuli (onko se puheripulin moderni muoto?), joten jatkan sitä vielä tänään hiustenkuivaajiin liittyvän postauksen merkeissä.

ghd air hairdryer

Minulle hyvä hiustenkuivaaja on nimittäin yksi tärkeimmistä asioista ja luopuisin varmasti mielummin hiusharjastakin kuin hyvästä hiustenkuivaajasta.

Minulla on melko paksut hiukset enkä voisi kuvitellakaan, että menisin nukkumaan märillä tai edes kosteilla hiuksilla. Varsinkin takaosan alempien hiuskerrosten tyviosoiden kuivumiseen menee ikuisuus ilman fööniä (föönasin juuri hiukseni kuivaksi maltettuani kokeilun vuoksi odottaa viisi tuntia niiden kuivumista) ja jos painan pääni tyynyyn hiusten ollessa kosteat ja annan niiden muhia koko yön tyynyä vasten (en ole yöpyörijä, joten herään lähes poikkeuksetta samasta asennosta, johon nukahdinkinkin), ovat ne yhkä klähmäisen tuntuiset kuin mitä ne olivat ennen hiusten pesua.

ghd air hairdryer

Hyvä fööni ei siis oikeastaan ole vain tärkeä juttu vaan elinehto. Inhoan lyhyitä yön tai parin kyläilyreissuja, joilla minulle vakuutetaan, ettei minun tarvitse ottaa omaa fööniäni mukaan ja että voin lainata kyläilypaikan emännän fööniä. Perillä minua odottaa sitten vähintään vuosikymmenen vanha kapistus, joka vastaa tehokkuudeltaan tuuletinta.

Moni ei ymmärrä hyvän ja huono hiustenkuivaajan eroa ennen kuin on ihan oikeasti saanut kokeilla hyvää fööniä. Niissä todellakin nimittäin on eroja ja varsinkin pidemmissä ja paksummissa hiuksissa huomaa, kuinka nopeasti hyvä fööni voikaan (miedommallakin lämmöllä) kuivata hiukset.

ghd air hairdryer

Näissä postauksen kuvissa näkyy töiden kautta kokeilulainaan saamani ghd Air -hiustenkuivaaja, mutta totuus on, että meillä on kotona vieläkin tehokkaampi tapaus. Ruotsalainen kaipasi aikoinaan uutta hiustenkuivaajaa ja hänellä oli sitä hankkiessaan päällä tyypillinen miehet ja elektroniikka -vaihde: hänen oli saatava parasta. Pitkällisen googlettelun perusteella hän päätyi ostamaan ammattilaislaatuisen BaByliss 2300-2400W Ionic -föönin, joka on niin loistava kapistus, että siirryin itsekin käyttämään sitä (oma vanha föönini oli lähes yhtä tehokas, mutta tämä vei siitäkin voiton).

ghd air hairdryer

Koska hyvä hiustenkuivaaja on minulle tärkeä asia, mutta tiedän, ettei monella ole aavistustakaan siitä, kuinka löytää itselleen hyvän vaihtoehdon, kokosin pari vinkkiä, joihin kannattaa kiinnittää huomiota hiustenkuivaajaa valitessa:

Laitteen tehokkuus

Hiustenkuivaajassa esitetty wattiluku kertoo laitteen tehokkuudesta, eli siitä, kuinka suurella teholla se kykenee puhaltamaan. Jos hiuksia föönaa usein ja ne ovat paksut, kannattaa valita hiustenkuivaaja, jossa on suuri wattimäärä. Wattien määrä vaikuttaa myös föönin lämpöön. Jos haluaa hyvätehoisen laitteen, kannattaa valita laite, jossa on vähintään 1800 wattia. Ohuemmilla hiuksilla ja vähäisessä käytössä riittävät vähemmätkin watit. Korkea wattien määrä voi tehdä föönistä äänekkäämmän, mutta toisaalta sillä tarvitsee yleensä puhallella vähemmän aikaa.

Laitteen teknologia

Erilaisiin teknologioihin perustuvat föönit voivat kuulostaa kuluttajan korvaan heprealta, joten tässä pieni selvennys niiden eroista:

* Ioniteknologiaa hyödyntävät föönit kuivaavat hiukset nopeammin. Niiden teho perustuu negatiivisiin ioneihin, jotka saavat kosteuden haihtumaan hiuksista nopeammin, jolloin myös hiusta vauroittavaa lämpöä tarvittaan vähemmän. Ioniteknologia voi myös vähentää hiusten sähköistymistä.

* Keraamisissa hiustenkuivaajissa hyödynnetään hellävaraista infrapunalömpöä, joka jautuu hiuksiin tasaisesti ja kuivattaa ne mahdollisimman vähäisellä rasituksella.

* Turmaliinihiustenkuivaajat hyödyntävät turmaliinimineraalia tehden hiuksista pehmeät ja kiiltävät sekä ehkäisevät liiallista kosteuden haihtumista.

Nykyään monissa fööneissä yhdistetään erilaisia teknologioita, joten parhaimmillaan kaikki kolme teknologiaa voivat myös löytyä samasta laitteesta.

ghd air hairdryer

Lämmönsäätö

Hyvässä föönissä on mahdollisuus säätää lämpötilaa. Yleensä föönit tarjoavat mahdollisuuden käyttää kahta lämpötilaa (kuumempi on paksuille ja karheille hiuksille ja toinen normaaleille ja hennommille hiuksille), joiden lisäksi laitteessa on vähemmän lämpöä tuova puhallus (johon olisi hyvä vaihtaa, kun hiukset ovat n. 80% kuivat)  ja usein vielä erikseen viileäpuhallusnappi, jonka avulla föönin kumman ilman muotoilemat hiukset voidaan viilentää ja saada asettumaan muotoonsa.

Suuttimet

Yleensä hiustenkuivaajan mukana tulee kohdennettu suutin, jonka avulla hiustenkuivaajan puhallus ja lämpö kohdistuvat sen nimen mukaisesti haluttuun hiusosioon.

Kannattaa miettiä, haluaako ostaa laitteen, jonka mukana tulee myös diffuusori. Toisin kuin usein luullaan, voidaan sitä käyttää paitsi kiharien ja taipuisien myös suorienkin hiusten hellävaraiseen kuivaamiseen. Diffuusori levittää ilmaa laajemmalle alueelle ja asettamalla diiffuuseripään hiuspohjaa vasten voidaan laitteella esimerkiksi tehdä pientä pyörittävää liikettä, joka auttaa tuomaan suoriinkin hiuksiin volyymia.

Johdon pituus

Jos käytät laitetta vain harvoin ja tiedät yhteisten hetkienne yleensä olevan kotioloissa, joissa pistorasia on aina lähellä, ei johdon pituutta tarvitse turhaan miettiä, mutta jos hiustenkuivaaja on myös matkakumppani, kannattaa varmistaa, että laitteessa on melko pitkä johto – hotellien pistorasiat kun eivät aina välttämättä ole parhaalla sijainnilla.

ghd air hairdryer
Kuinka tärkeä laite hiustenkuivaaja on teille?


Lue myös nämä postaukseni:

Ostolakossa Cloud Nine The Touch Erilaiset föönit Ostolakossa paras suoristusrauta Cloud Nine

Kommentit (20)

  1. Maailman cooleimmat föönit – Kauneus & Terveys -blogit

    […] Jos kaipaatte vinkkejä ihan tavallisen hiustenkuivaajan valintaan, niin kurkatkaapa tämä aiempi postaukseni […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *