Oh, Ohhoh ja HUI!

Moni on jo varmasti kokeillut edes jotain tärisevää mascaraa (Lancome, Maybelline, Estee Lauder…) ja miettinyt sitä kokeillessaan, miksei mascara voisi täristä hieman enemmän. (Ja loput miettivät, että miksi hemmetissä sen edes pitäisi väristä.) Itse ainakin myönnän miettineeni tätä Lancomea ja Estee Lauderia kokeiltuani. (Maybellinestä minulla ei ole omakohtaisia kokemuksia.) Miksei tärinä voisi olla selkeämpää ja voimakkaampaa?
Nyt minulle on selvinnyt, miksi tärinä ei todellakaan voi olla paljon selkeämpää ja voimakkaampaa. Kokeilin nimittäin IsaDoran VibraLash Mascaran.

Lancome, Maybelline ja Estee Lauder värähtelevät kaikki 7000 kertaa minuutissa. Värinän tuntee hyvin pienenä ja hentona (ja lähinnä vain harjaosan varressa), kun mascaraa levittää ripsiin ja itse epäilin pitkään pelkän kahvaosa värisevän, sillä harja ei vaan pahemmin värissyt ainakaan Estee Lauderissa tai Lancomessa. Itseasiassa en huomannut jäljessä mitään eroa verratessani värinän kanssa tai ilman värinää levitettyä massaa ripsissäni. (Ja juu, tiedän värähtelyn olevan oikeasti niin pienen pientä, ettei silmä kykene sitä näkemään.)

IsaDoran mascara on kuitenkin jotain ihan muuta. Harjan värähtelytehoa voi säädellä ja valittavana on kolme eri tehokkuutta: oh, ohhoh ja HUI! Ensimmäinen teho vastaa lähinnä muiden vibramascaroiden tärinätehoa, toinen teho on hieman voimakkaammin värähtelevä ja kolmas ihan supervärähtelevä. Siis ihan tosi, tuossa on jo ihan kunnolla värinää!

Toki silmän lähelle laitettavan tuotten ei voi olettaakaan värisevän kuin sähköhammasharjan, mutta tämän voimakkain värinä oli jotain ihan tolkutonta. Kokeilin tätä ensin vanhan ripsivärini päälle ja jestas sitä tärinää, kun koko vanha ripsivärimassa lähti värisemään! Ensimmäisillä vedoilla hihittelin yksinäni vessassa mascaran aiheuttamaa mieletöntä kutinaa enkä kyennyt sutimaan mascaraa kuin ykkös ja kakkostehoilla. Pari ripsikosketusta kolmosteholla oli jo ihan liikaa. Ripsirajaa tosiaan kutitteli ihan hulluna.

Halusin kuitenkin kokeilla mascaran kunnolla ja koska Hyvä Kosmetiikkakeiju on antanut minulle tällä kertaa sen verran armoa, etten saanut tällaista kapinetta omakseni, päätin työpäiväni jälkeen putsata silmistäni meikit ja sutia muiden räpläämätöntä testeriä puhtaisiin ripsiini.

Tältä lopputulos näytti:

Mascaralla saisi toki hyvinkin siistiä ja kevyttäkin jälkeä, mutta koska tahdoin itse testata tätä oikein kunnolla, harjasin massaa oikein urakalla ja kaikilla tehoilla ripsiini. Ja ihan kivasti sitä kyllä tulikin.

Mascara ei ainakaan näin tuoreena tuuheuttanut iha hirveästi. Kevyesti kyllä, mutta lähinnä sitten pienen klimppaamisen kustannuksella. Pituutta tällä kyllä sai ihan kivasti.

Harja on jämäkkää materiaalia (kumia tai muovia), joten jo se erottelee ripset hyvin toisistaan. Huomasin kuitenkin, että kun kosteahko massa on jättänyt ripsiä hieman klimppiin, auttovat tehojen säätö kolmoselle ja hiiitaat vedot ripsien läpi todella paljon. Ensimmäistä kertaa minut saatiin siis uskomaan, että värähtelyllä on oikesti merkitystä lopputuloksen kannalta.

Yhteenvetona voisin sanoa, että jos tahdot pitutta ja erottelua, mutta ihan hitusen enemmän tuuheutta kuin esimerkiksi Lorealin Telescopicilla, voisi tämä olla sinulle sopiva tuote. (Mikäli et siis pelkää tärinää.) Mutta älä sudi sitä ihan niin paljon mitä itse sudin. Useampien kerroksien sutiminen ei nimittäin todistetusti enää pahemmin tuo tuuheutta vaan lähinnä vain klimppaa.

Koska tuote käynnistyy harjaosa päässä olevaa nappia painamalla eikä nappia tarvitse pitää pohjassa, jotta tuote vibraisi, voin jo myyjänä nähdä, millaisia reaktioita tämä aiheuttaa asiakkaissa.

Moni säikähtää, kun mascara heidän kädessään alkaakin tärisemään. Koska tässä mascarassa tärinä alkaa nappia painamalla, saa pieni säikähdys aikaan sen, että nappia painaa vaistomaisesti uudestaan kuvitellen tärinän loppuvan. Kun nappia kuitenkin painaa uudelleen, kiihtyykin tärinäteho entisestään. Tässä vaiheessa asiakas on jo kovin säikähtänyt ja painaa nappia vielä kerran toivoen tärinän nyt ihan oikeasti loppuvan. Kun mascaran tärinä vielä tässäkin vaiheessa vaan kiihtyy entisestään on hyvin todennäköistä, että kauhistunut asiakas viskaa harjan äkkiä takaisin hylsyyn ja jättää sen vain yksinään tärisemään. Älkää siis ihmetelkö, jos kauppojen testerit ovat hyvinkin nopeasti loppuunajettuja värinän suhteen…

Mukavaa tässä on kuitenkin ehdottomasti se, ettei harja tärise aina pakkauksesta ulosottaessa (kuten Estee Lauderissa) eikä nappia tosiaan tarvitse pitää pohjassa kokoajan tärinää halutessa (kuten Lancomessa ja Maybellinessa).

Hintaa tällä uudella vibramascaralla on 22 euroa ja tätä pitäisi alkaa näinä päivinä näkymään liikkeissä.

Onko joku jo testannut tai aikooko joku testata tämän?

Oletteko kokeilleet muita vibramascaroita?

Kommentit (17)
  1. Jotenkin minua ei ainakaan sytytä nuo vibramascarat.. Ovat vielä niin kovin kalliitakin, ainakin täällä suomessa, ettei huvikseen viitsisi ostaa vain testikäyttöön

  2. Hauskalta vaikuttaa, kaikkee nää kyl keksii. 😀 Mitä seuraavaksi, autopesulamaisilla pyörivillä harjoilla varustettu teline, mihin vain asetetaan ripset, ja laite hoitaa homman puolestasi…?! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *