NYX Taupe (vihdoin…)

Lupasin ikuisuus sitten tehdä postauksen NYX:in Taupesta, eli täydellisestä varjostussävystä. (vaikka Taupe itseasiassa onkin poskipuna). Sopivia sävyjä kasvojen varjostukseen on myynnissä Suomessa todella heikosti, minkä vuoksi moni joutuu tyytymään aurinkopuuteriin. Aurinkopuuteri on kuitenkin usein liian punertava tai oranssi eikä näytä kovin aidolta varjolta kasvojen iholla.
NYX:in Taupe poikkeaakin aurinkopuutereista siinä, että se on sävyltään viileä.

Sanon jo heti alkuun, että tämä postaus ei ole niille, jotka tahtovat selkeää varjostusta. Itse nimittäin tykkään enemmän sanasta muotoilu.

Tässä kuvassa siis kasvojen iho pelkän meikkivoiteen kanssa. (Älkää välittäkö kasvojen ja kaulan sävyerosta, kokeilussa oli eräs meikkivoide, josta kuulette myöhemmin lisää.)

Sitten vaan kalailmettä peliin ja poskiluiden alapuolta etsimään. Varjohan alkaa tulla jo kuin itsestään ja huomaatteko, se ei ole luonnollisenakaan yhtään oranssi.

Koska olen itse hyvin vaalea, saan olla tarkkana, ettei väriä tule liikaa, jottei poskeni näytä siltä, että olen vain pyyhkinyt siihen kuraa. (Newsflash: Toisin kuin aina sanotaan, varjostukset voivat kuulua myös päivämeikkiin eivätkä vain iltameikkiin. Älä vaan yliannostele väriä!)

Tästä voi taas olla montaa mieltä, mutta minusta myös varjostus (kuten poskipunakin) on paras silloin, kun sen olemassaoloa saa jo hieman arvuutella. Periaatteessa osaat sanoa sen olevan paikoillaan, mutta et osaa kertoa tarkalleen, mistä se alkaa ja mihin se loppuun. Sanomattakin varmasti selvää, että huolellinen häivyttely on hyvin tärkeää.

Ja hei, varokaa tätä ilmiötä! Jos ei varjostusta muista häivytellä taaksepäin hiusrajaan asti, voi sen ja hiusrajan väliin jäävä valkoinen raita hieman pilata illuusiota.

Harmikseni kamerani on hieman kehno toistamaan värejä, joten varjostukset ovat hieman kadonneet oikeanpuoleisesta kuvasta. Pieni ero noissa kuitenkin näkyy. (Senkin lisäksi, että oikealla oleva kuva näyttää hieman lämpimämmältä vasempaan verrattuna hankalasta kamerastani johtuen…) Vasemmalla olevassa kuvassa on siis pelkkä meikkipohja ja oikealla varjostukset poskilla, leukaperissä, nenän sivuilla sekä hiusrajassa. Kevyt varjostus antaa kasvoille muotoa ja sopii ihan arkeenkin, kun varjostukset tosiaan ovat kevyet. Et osaa kuvia vertaillessa sanoa, mikä on erilaista, mutta oikean puoleisessa kuvassa piirteet tulevat silti selkeämmin esiin.

Mielestäni varjostukset poskilla kaipaavat aina kaverikseen poskipunan. Jos jotain häivytetään taustalle, täytyy jotain myös tuoda esiin.

Varjostuksen päälle poskiluuta pitkin poskipunaa ja halutessaan poskipunan yläpuolelle voi vielä sipaista hieman highlighteria.

Lopputulos on, että kasvoilla on muotoa ja väriä, mutta ne eivät näytä siltä, että niille olisi lätkitty useita eri tuotteita. Suomeksi ne siis heräsivät eloon, mutta lopputulos on luonnollinen.

Ja kun väriä on sopivasti suhteessa oman ihon sävyyn, voivat varjostukset tosiaan näyttää luonnollisilta myös kirkkaassa päivänpaisteessa. Siksi en niinkään sanoisi, että minä varjostaisin kasvojani NYX:in Taupella,sillä minä ennemminkin käytän sitä vain apuna tuomassa kolmiulotteisuutta ja muotoja.

Itse tuotteesta vielä sen verran, että mielestäni tässä ovat hinta ja laatu varsin hyvin kohdallaan. Hintaa tällä on noin neljä euroa ostopaikasta riippuen (itse ostin eBaysta, mutta tätä myyvät myös mm. Cherry Culture ja Nonpareil Boutique).

Tuote häivyttyy iholla todella kauniisti, joten se sopii niin vaaleammille kuin hieman tummemmillekin ihoille.

Kuvassa sama tuote käteni iholla kolmena eri versiona. Sävyn tummuus ja voimakkuus riippuu tosiaan ihan vaan annostelusta.

Lopuksi vielä loistava kuva auttamaan varjostuksien ja korostuksien saamista sopiville paikoille:

Millä tuotteilla te muotoilette kasvojanne vai muotoiletteko ylipäätänsäkään millään?

Kommentit (18)
 1. Moikka,
  Upea tulos kyllä tuli!!!
  Voisitko kertoa mielipiteesi kosteusvoiteen levittämisestä kaulan iholle? muistan lukeneeni jostain lehdestä että se pitäisi levittää ylhäältä alaspäin, siis leuasta rintäkehää kohti.
  Mielestäni olisi loogisempaa tehdä se toisin päin jos ei halua ihon venyvän ja veltostuvan eli alhaalta ylöspäin.
  Vai onkohan sillä oikeasti sen suurempaa merkitystä?

  T:Juuli

 2. Juuli: Alhaalta ylöspäin on oikea suunta, eli ettei ihoa venytetä alaspäin. Tosiasiassa voide tulisi kuitenkin levittää niin hellävaraisesti, ettei iho veny mihinkään suuntaan, jolloin levityssuunnalla ei ole oikeastaan liiemmin merkitystä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *