Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

No nyhän mä hokasin!

Tajusin tässä eräänä päivänä, että minulle on siunaantunut melko paljon Essien kynsilakkoja, mutta en ole puhunut niistä blogini puolella tarkemmin. Ja kun vielä tarkemmin asiaa ajattelin, en itseasiassa edes ollut käyttänyt niistä edes moniakaan.

Kun aloin pohtimaan syytä, keksin sen helposti.

Aiemmin Essien kynsilakkoja toi Suomeen maahan vain Carpelan Cosmetics, joka siis tuo lakkoja yhä maahan, mutta jonka lakat ovat ilmeisesti yhä Essien jenkkiläisiä versioita.

Omista lakoistani Carpelan Cosmeticsin kautta olen saanut kaksi lakkaa sekä muuten vaan tilannut kaksi USA:sta.

Loput Essien lakkani olen saanut L’orealilta, joka on Essien nykyinen omistaja, ja jonka Suomeen toimittamissa lakoissa puolestaan on teksti ”Made in France”.

Onko alkuperämaalla sitten väliä?

Tässä tapauksessa on, mutta se, kumpaan maahan käyttäjä on enemmän kallellaan, on täysin makuasia.

Minulle itselleni ero on suuri. Kirjaimellisesti.

Näkyvä ero on nimittäin lakkojen siveltimissä.

USA:sta tulevien lakkojen siveltimet ovat ohuita ja tarkkoja lakkojen ollessa kenties suunnattuja enemmän hoitolakäyttöön kun taas Euroopassa L’orealin boostaamille massamarkkinoille tarkoitettujen lakkojen siveltimet ovat paksuja ja lakka levittyy niiden avulla vain parilla tai jopa vain yhdellä siveltimenvedolla (ja siveltimenhän voi aina kääntää poikittain mikäli kaipaa kapeampia vetoja).

Itse tykkään nykyään ihan suunnattomasti paksuista siveltimistä. Eivät ohuetkaan ole huonoja, mutta paksut ovat enemmän makuuni. Kun sitten tajusin, että kaikissa L’orealilta saamissani Essien kynsilakoissa on tämä ihanan paksu sivellin, olin aivan innoissani. Nyt meistä voisi Essien kanssa tulla hyvät kaverit! Aiemmin käyttöintoani on nimittäin nimenomaan laannuttanut tuo ohut sivellin, jolla saa tehdä minun makuuni ihan liian monta vetoa. Ja minä rakastan tätä paksua sivellintä!

Eli kun siis menet ostamaan Essien lakkoja vaikkapa Sokoksen Essien lakkatelineestä, on lakoissa paksut siveltimet. Kun puolestasi menet ostamaan Essien lakkoja hoitolasta tai tilaat eBaysta, on niissä todennäköisesti ohut sivellin. Pullot erottaa helposti myös siitä, että USA:n versioissa nimitarra on lakan pohjassa kun taas Essien eurooppalaisissa versioissa nimitarra on korkissa.

(Ja kertokaa nyt ihmeessä, jos olen väärässä ja Carpelan Cosmeticsinkin lakat ovat vaihtuneet ranskalaisiksi versioiksi!)

Olenko ainoa, joka tajusi tämän sivellinasian vasta?

(Itseasiassa tajusin lakoissa vielä erään toisenkin eron, mutta palaan asiaan sitten, kun saan siihen hieman tarkennusta ja koottua lisätietoja.)

Nyt kun pääsin näiden lakkojen makuun oikein todenteolla, tulette varmasti näkemään niitä lähitulevaisuudessa blogissani enemmänkin!

Kommentit (21)

  1. Ssofiaaaaa

    Tarkistin omat Essieni ja kaikki ohut siveltimellisiä. Olen tilannut ne Englannista. Vanhemmissa pulloissa lukee, että ne on tehty Usa:ssa, mutta uudemmista ei löytynyt mitään merkintää. Mua ei ole ne pienet siveltimet häirinneet, vaikka pidän enemmän isoista siveltimistä à la OPI. Lopputulos aina siisti, kun osaa käyttää sivellintä.

  2. Papu

    Ihan MAHTAVA postaus, kiitos! Yritin nimittäin juuri kuumeisesti selvittää, mistä tiedän, missä lakoissa on se täydellisen ihana leveä sivellin! Tosin amerikkalaisista blogeista olen lukenut, että parissa uusimmassa kokoelmassa on sielläkin kai jo se leveä sivellin. Jospa siitä tulisi normi? I sure hope so! Se sivellin on ihan paras, jopa selvästi parempi kuin OPI ProWide Brush.

  3. Anonyymi

    On vielä toistaiseksi Essiet kokeilematta, mutta tuli mieleen että tuollainen ohut sivellin voisi toimia täydellisesti ranskalaisen manikyyrin yhteydessä valkoisten kärkien tekemiseen. Paitsi jos sivellin on muuten huonolaatuinen?

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *