Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Näytepussihamsteri

Kuten juuri kerroin, aloin pari viikkoa sitten sitten siivota kotini kosmetiikkajemmoja ja teinkin siinä yhteydessä mielenkiintoisen havainnon. Minulta löytyi nimittäin esimerkiksi ihan käsittämätön määrä erilaisia tuotenäytteitä.

Kosmetiikkanäytteet

Tiedättehän ne ah, niin kätevät näytepussukat, joita lehtien välissä tulee ja välillä kosmetiikaostoksien mukana saa? Niitä löytyi jemmoistani vaikka millä mitalla kuten myös vähän reilumpiakin näytekokoja. Kaikki ne ovat juuri niitä ihania näytteitä, joita aina saadessa ajattelee, että ”Onpas tämä kiva ja kätevä, laitankin sen tänne säästöön niin voin ottaa sen sitten mukaan kun pakkaan matkaa varten kompaktisti!

En varmasti ole ainoa, joka ajattelee noin, mutta olen hieman epävarma, olenko ainoa, jonka lopputulema näiden ”kätevien” näytekokojen kanssa onkin sitten jotain aivan muuta.

Kosmetiikkanäytteet

Ensinnäkään en nykyään enää ole kovin paljon poissa kotoa. Laivatyö ja parin maan välillä matkustelu ovat mennyttä elämää ja vaikka ihanat reissut ovatkin kiva juttu, nautin nykyään niin paljon omassa kodissani olemisesta ja sen tuomasta rentouttavasta rauhasta, että en tarvitse matkakokoja kovin usein. Niitä on siis turhaa pitää säästössä sataa näytepussillista jos suunnitelmissani on käydä vain pari kertaa vuodessa ulkomailla ja silloinkin pidemmillä reissuilla.

Kosmetiikkanäytteet

Suurin ongelmani on kuitenkin se, että vaikka olenkin kova kokeilemaan tuotteita, olen silti hieman kranttu niiden suhteen. Tuotenäytteiden kokeileminen kotona on helppoa, sillä jos putsari ei pese tarpeeksi tai kosteusvoide on liian kevyt, on käden ulottuvilla aina helposti joku homman taatusti mieleiselläni tavalla tekevä suosikkituotteeni. Kranttuiluni vuoksi en siis voisi kuvitellakaan, että uskaltaisin ottaa matkalle mukaan vain riittävän määrän tuotenäytteitä, sillä minulla on aina pakko olla mukana ekstraa sillä varalta, ettei joku tuote toimikaan toivomallani tavalla.

Kosmetiikkanäytteet

Ja sitäpaitsi kuka edes tietää etukäteen, kuinka riittoisia näytepussien sisältämät tuotteet ovat ja mikä on oikea määrä? Entäs jos ne eivät sisälläkään niin paljon kuin luulet tai eivät olekaan niin riittoisia? Ekstraa on aina pakko olla mukana, mikä taas vie osittain pohjan muutaman näytepussin mukaanpakkaamisen helppoudesta.

Minulle hyvät kosmetiikkatuotteet ovat erittäin tärkeä juttu ja jäin miettimään, miksi minun täytyisi ihanalle ja minua hemmottelevalle matkalle lähtiessäni pakata mukaani ehkä ihan kivoja tuotteita, joiden toimivuudesta en voi mennä takuisiin. Mitäs jos minulla on mukana vain liian kevyitä yövoiteita, jotka saavat ihoni hilseilemään kuivuuttaan ja päivävoidenäytteitä, jotka murustuvat meikkivoiteen alla? Enkö voisi vain purkittaa mukaan oikeaa määrä tuotteita, joiden oikeasti tiedän aina toimivan, joiden käytöstä nautin ja joiden riittoisuuskaan ei ole minulle arvoitus?

Niinpä.

Kosmetiikkanäytteet
Olen nyt elänyt tämän ahaa-elämyksen jälkimainingeissa jo pari viikkoa ja kulutellut loppuun matkakokojen jämiä sekä näytepusseja. Joitakin niistä olen säilyttänyt niin kauan, että niiden päiväyksetkin ovat jo menneet umpeen ja vaikka moni luulee, että näytepussi on ilmatiivis, niin muovi kyllä läpäisee ilmaa jossain määrin ja esimerkiksi parin näytepussini sisältö oli ehtinyt haihtumaan siihen mennessä kun vihdoin otin tuotteen kokeiluun…

Päätin, että jatkossa en aio enää olla näytepussihamsteri. En ole tällä hetkellä sellaisessa elämäntilanteessa, jossa niiden säilyttäminen toisi minulle hyötyä, joten vastaisuudessa aion käyttää jokaisen kiinnostavan näytepussin heti tai sitten vaan hankkiudun siitä eroon. Eihän tässä niiden säästelemisessä nimittäin ole mitään järkeä!

Kosmetiikkanäytteet

Muita näytepusseja turhaan hamstraavia?

Kommentit (12)

 1. Anni

  Juuri tuon takia käytän näytteet mahdollisimman pian pois, koska muuten niitä kertyy kaappiin ja sinne ne sitten jää.

  1. Anna Banana

   Aika harvoin mikään ilmaiseksi saatu näyte päätyisi muualle kuin roskiin. Tietyissä tuoteryhmissä haluan sen oman tuotteen, esim. naamarasva. Suihkussa näytepussit ovat tosi epäkäytännöllisiä, joten päädyn pakkaamaan minipulloihin suihkugeelit yms. Suosin luonnonkosmetiikkaa eikä sitä juuri noissa pussukoissa tule vastaan. Olen kranttu ja laiska testaaja. 😀

   Vastaa

   Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *