Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Nättiä ja luonnollista muotoilua

Blogini sivupalkeissakin paljon mainostettu Pretty.fi antoi minulle testaukseen pari minun mielestäni todella, todella mielenkiintoista tuotetta.

Luonnonkosmetiikkatrendi kasvaa kasvamistaan ja vaikka itse bongailenkin minua kiinnostavia tuotteita niin ”tavallisista” tuotteista kuin luonnonkosmetiikan puoleltakin, en ole tainnut koskaan ennen törmätä tällaisiin luonnonkosmetiikan antimiin:

Naked Bodycaren Naked Style -hiustenmuotoilutuotteet ovat 97% luonnon raaka-aineista tehtyjä (ja pakkaukset viisikymmentäprosenttisesti kierrätetyistä aineista) eivätkä siis sisällä esimerkiksi silikoneja ja parabeneja!

Minusta jännittävintä on se, että näistä puuttuvat nimenomaan ne aineet, jotka tavallisessa synteettisiä aineosia pääsääntöisesti sisältävässä muotoilutuotteessa nimenomaan tekevät kiinnityksen. Kiinnittäviä aineita ovat pääsääntöisesti aina erilaiset synteettiset polymeerit, eli suomeksi usein erilaiset muovit (esim. PVP, VP/VA Copolymer ja muut -polymerit), mutta minulle tuli uutena tietona, että myös ei-synteettisistä aineista löytyy polymereja. Tärkkelys, selluloosa ja proteiinit ovat myös polymeereja!

Minusta oli ihan mielettömän jännittävää ja kiinnostavaa päästä kokeilemaan, mihin luonnosta peräisin olevat polymerit hiuksissani kykenisivät!

Muotoiluvaahdosta löytyi mm. maissista ja soijasta peräisin olevaa tärkkelystä sekä jonkun näköistä selluloosajohdannaista (?) yhdistettynä muihin kivoihin aineosiin. Hiuslakka puolestaan suoritti kiinnittämisen maissista peräisin olevan tärkkelyksen avulla.

More Volyme Body Building Mousse ei tietenkään ollut aerosol-pakkaus, vaan vaahto tuli pullosta ulos pumppaamalla.

Tuotetta suositeltiin käytettäväksi hiusten pituudesta riippuen yhdestä kahteen pumppausta ja tukkaan saisi tietysti enemmän volyymia, mikäli tuotetta käyttäisi föönin kanssa.

Toisin kuin monien synteettisten muotovaahtojen kanssa, ei tukka alkanut tuntua kovalta tai jäykältä tämä kanssa. Itseasiassa tämän antama lopputulos muistutti kovasti pari päivää sitten esittelemäni Aussien Dual Personality Aussome Volume + Conditioning moussen jättämää lopputulosta. Tämä suositellaan muuten laitettavan nimenomaan märkään tukkaan!

Tämä antoi siis hiuksille hieman rakennetta, mutta ei mitään voimakasta kiinnitystä tai tukea. Hiukset saivat tämän kanssa föönatessa hieman lisärunsautta, mutta oikein maltillisella tavavalla. Ihanaa oli kuitenkin ennen kaikkea se, kuinka sileäksi ja pehmeäksi tukkani silti jäi. Aivan kuten Aussienkin tuotteen kanssa!

Oikeastaan tähän ihan tosi pätevät aika lailla kaikki samat kommentit kuin tuohon Aussienkin muotovaahtoon, eli jos innostuit siitä, voisit innostua tästäkin, mikäli tahdot jotain luonnonmukaisempaa.

More Volume -moussen tuoksu oli melko kevyt ja neutraali eikä oikeastaan jäänyt tukkaan millään lailla tuoksumaan. Sanoisin, että sellainen perus luonnonkosmetiikan tuoksu, mutta todella kevyenä ja neutraalina eikä ollenkaan sellaisena voimakkaan eteerisenöljyosenä, millaisia nuo tuotteet joskus saattavat olla.

INCI: Aqua, Hydroxypropyltrimonium hydrolyzed corn starch, Cocamidopropyl betaine, Sodium cocoyl glutamate, Hydroxypropylmethyl cellulose, Panthenol, Wheat amino acids, Laurdimonium hydroxypropyl hydrolysed soy protein, Corn starch modified, Parfum, Aloe barbadensis extract, Sodium hydroxymethylglycinate, Phenoxyethanol, Potassium sorbate, Citric acid, Ethylhexylglycerin, Benzyl salicylate, Amyl cinnamal, Linalool, Hydroxycitronellal, Eugenol, Geraniol.

Fix it fast natural hold hairspray oli tuoksultaan samalla lailla kevyt. Tässä oli tuoksua ehkä hieman enemmän kuin vaahdossa ja tuoksu jäi ihan kevyenä hiuksiin, mutta tuoksu on silti hyvin neutraali.

Mikään vahvan pidon hiuslakka tämä ei ole, mutta sinne tänne hiusten pituuksiin ja tyveen suihkiessa tämänkin toi mukavasti lisärakennetta tukkaan. Toisin kuin tavallinen hiuslakka, ei tukka jäänyt tämän jäljiltä millään lailla jäykäksi tai kovaksi, mikä tietysti tarkoittaa sitä, ettei pito ollut mikään mieletön, mutta ihan kevyt kuitenkin. Ei siis ehkä perinteiseksi tiukasti kiinnittäväksi hiuslakaksi se paras, mutta pientä rakennetta antavaksi ympäriinsä suihkittavaksi suihkeeksi hyvä.

Tämäkin oli ympäristöystävällisesti ponnekaasuton pumppulakka.

INCI: Aqua, Alcohol denat, Hydroxypropyltrimonium hydrolyzed corn starch, Aloe barbadensis extract, Parfum, Phenoxyethanol, Benzyl salicylate, Amyl cinnamal, Linalool, Hydroxycitronellal, Eugenol, Geraniol, Citronellol, Benzyl benzoate.

En usko, että nämä toimivat suoran tukan kihartamisessa apuvälineinä, mutta suoraa ja sileyttä tahtovalla varmasti, mikäli lähtökohtana ei ole kovin kihara ja itsepäinen hius. Omassa suorassa, mutta hieman taipuvassa tukassani nämä toivat juuri sopivasti sileyttä, rakennetta ja runsautta ilman, että tukka näytti tai tuntui kovin laitetulta.

Paksuun tukkaan nämä eivät kuitenkaan riitä pahemmin tuomaan pitoa, mutta hennompi ja kuivempi tukka tykkää näistä varmasti näiden hoitavien ja kevyiden koostumusten vuoksi. Minun paksussa, mutta helposti lättänässä tukassani nämä jäivät aktiivikäyttöön.

Mukavaa on minusta se, etteivät nämä edes ole kovin kalliita: 8,90 euroa ei minusta ole ollenkaan paha hinta siihen nähden, mitä Suomessa usein näkee luonnonkosmetiikasta sen ”puhtauden” varjolla kiskottavan.

En muuten tiedä johtuuko tämän hetkisestä kynsilakkafiksaatiostani vai mistä, mutta tämä tylsääkin tylsempi pakkausten väri on itseasiassa aika cool…

Onko joku muu kokeillut näitä tai muita luonnonkosmetiikan hiustenmuotoilutuotteita?

Kommentit (15)

 1. Jenni

  Muistelin, että harmittelit joskus, että hieno suomalainen shampoo-puteleihin on painettu se teksti. Huomasin tänään suihkussa, että se teksti itseasiassa lähtee aika kivasti irti raaputtamalla. Kannattaa kokeilla jos tahdot sen purkin uusiokäyttöön ilman tekstejä 🙂

 2. Anonyymi

  voi ziisus. mulle on ainakin ihan sama miten ne klyseloorit ja polumeerit on kirjotettu. who cares?

 3. Anonyymi

  Virve: ostin ne joko Bootsilta tai Superdrugista, muistaakseni Bootsilta?

 4. K

  Linkkasin blogisi aloitteella olevaan "luomublogiini"

 5. Anonyymi

  Tämä polymeeri-sanahan tarkottaa vaan pienempien molekyylien (monomeerien) yhteen liittymistä/liittämistä yhdeksi pitkäksi (polymeeri).(Mono=yksi, poly=monta). Kirjoitusasuun sen enempää puuttumatta sanon vaan että se ei oo sen ihmeellisempi asia, kyse on siis vaan siitä kemiallisesta muodosta. Ihmiset kai usein vaan yhdistää niin "hienon" sanan kuin polymeeri muoveihin sun muihin, mutta ei se itsessään tarkota sitä. Ja siitä tuli mieleen ettei kaikki synteettinen oo automaattisesti pahasta, monia luonnon yhdisteitä valmistetaan synteettisesti koska se on tehokkaampaa, mut se on silti sama yhdiste! Tarttui vaan silmiin, kemiaa opiskelleena 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *