Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Naisetko muka hankalia AKA yhteenveto

Viimeisin vapaajakso oli tuotteiden loppuunkuluttamista ajatellessa aivan erityisen surkea.
Olin poikkeuksellisesti vapaalla vain kahdeksan päivää, joista kaksi ja puoli päivää vietin Suomessa vanhemmillani. Vietin kotona Lontoossa yhden illan, jonka jälkeen sain mahtavaa Lontoon seuraa ystävästäni (kiitokset Sanna-Raipe Helmiselle ja nahkarepulle!). Viisi päivää kuluikin mahtavasti Lontoota esitellessä ja tutkiessa, joten oma kosmetiikalla läträäminen jäi hyvin vähäiseksi.
Tästä johtuen vapaajaksoni aikana ehti Lontoossa kulua loppuun vain yksi tuote ja sekin oli käsisaippua.
Kuten joskus jo mainitsin, oli käsisaippuan etsiminen jo prosessi itsessään. Koska Lontoossa kaikilla (tai no, ainakin kaikissa kivoissa pubeissa, ravintoloissa ja drinkkibaareissa) on aina ihana yhteensopiva käsisaippua&käsivoide -yhdistelmä, halusin minäkin aikoinaan kylpyhuoneeseemme sellaisen.
Englantilaistunut Herrasmieheni ei oikein ymmärtänyt yhdistelmän tärkeyttä. Käsisaippua kun kuitenkin kuluisi loppuun ensin käsivoidetta ollessa jäljellä vielä reilusti. En ollut hänen kanssaan asiasta yhtä mieltä ja minun olis saatava yhteensopiva parivaljakko. Koska kuitenkin ajattelin molempien olevan nopeasti loppuunkuluvaa käyttötavaraa, en raaskinut tuhlata esimerkiksi Molton Brownin ihanuuksiin vaan tyydyin halvempaan, sisustukseen kuitenkin sopivaan vaihtoehtoduoon, jonka nappasin mukaani Bootsista.
Sanctuaryn duo palveli hyvin käsivoiteen ollessa mukavan kevyt ja saippuan ollessa mukava tavallinen käsisaippua ilman ihmeempiä kommervenkkejä. Eräänä päivänä jälkimmäinen kuitenkin loppui ja aivan kuten Englantilaistunut Herrasmieheni oli ennustanut, oli käsivoidepullo yhä edelleen lähes täysi.
Hei muru, voitko ostaa vessaan saippuan. En kuitenkaan itse osaa ostaa oikean väristä, kokoista, muotoisita, hajuista ja merkkistä,” kuului Englantilaistuneelta Herrasmieheltäni saapunut tekstiviesti.
No joo, melko hyvin herra asian tiivistikin.
Mutta sitten päästiin ongelman ytimeen. Mitä ihmettä ostaisin? Ostaisinko uuden samanlaisen käsisaippuan ja keskittyisin sen aikana vihdoin käyttämään jäljellä olleen käsivoiteen loppuun? Tämä olisi helpoin ja loogisin ratkaisu. Mutta sitten taas toisaalta olisin seuraavat kuukaudet jälleen jumissa saman käsisaippuan kanssa ja kuinka tylsää se olisikaan!
Mutta jos ostaisin jonkun toisen käsisaippuan, olisi minun ostettava siihen sopiva käsivoidekin ihan periaatteesta ja jos ostaisin jotkut kivat, tulisi se jo hieman kalliimmaksi. Ja kuinka paljon tuollaisiin nopeasti kuluviin käyttötuotteisiin kannattaisi edes investoidakaan?
Toisaalta nopeasti kuluva on selkeästi väärä ilmaus. Syyskuussa ostetuista tuotteista toinen oli vielä lähes täysin käyttämätön ja toinen oli kulunut loppuun neljässä kuukaudessa. Eli olisiko sillä väliä, vaikka ostaisin niitä Molton Browneja tai muita ihanuuksia?
Koin kaupassa ahdistuksen hetkiä miettiessäni tätä tärkeää päätöstä. Lopulta olin kuitenkin nainen ja tein aivan random päätöksen:
Menin täysin tunteella ja ostin Soap & Gloryn käsisaippuan. Rakastan sen ihanaa tuoksua ja se vaan on ihana, vaikkei sovikaan kylpyhuoneeseemme tai näytä tyylikkäältäkään.
Muru oliko tuo saippua joku vitsi? Enhän minä voi sitä käyttää!” kuului Englantilaistuneen Herrasmieheni tuomio. Ja tottahan se ehkä on. Vaaleanpunainen nestesaippua tuoksui hyvin tyttömäiselle (juuri siksihän minä sitä rakastankin!) eikä välttämättä ollut sellainen mukava yleisneutraali käsisaippua.
Tästä seurasi jälleen käsisaippuakeskustelu. Herrasmieheni totesi, että käy hakemassa Bootsista samanlaisen käsisaippuan kuin mitä meillä jo oli minun kerrottuani millaisen henkien taiston olin päässäni käynyt läpi ennen ostopäätöksen tekoa. Tässä vaiheessa minä huudahdan, että ”Älä, ollaan sen kanssa jälleen neljä kuukautta naimisissa! En tahdo!”
Lopulta sain neuvoteltua itselleni luvan täyttää tyhjään saippuapumppuun Englantilaistuneelle Herrasmiehelleni hieman neurtaalintuoksuista suihkugeeliä, jonka kanssa hän selviäisi siihen asti, että itse palaan jälleen taas töistä Lontooseen ja käyn ostamassa uuden täydellisen käsisaippuan ja käsivoiteen yhteissetin. Vaikka sitten sen Molton Brownin.


 Näin meillä. Muita kosmetiikkaan ja kaikkeen siihen liittyvään yhtä intohimoisesti ja naisellisen hankalasti suhtautuvia?

Kommentit (16)

  1. Anonyymi

    Mä tykkään kanssa, että kylppärissä olisi samannäköisiä pulloja. Jotenkin harmonisen näköistä. Kun löytäisi nätit kestopullot niin heti ottaisin käyttöön.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *