Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Näin trimmaan pitkät hiukset itse kotona

Kuten ihan vähän aikaa sitten taas mainitsin, aloitin 1,5 vuotta sitten hiustenkasvatusprojektin, jonka tavoitteena oli leikkisästi sanottuna kasvattaa ruotsalainen tukka, eli pitkä ja vaalea. Projektin vauhdittajaksi aloin syödä biotiinia sisältänyttä kauneusravintolisää, josta en enää luopuisi ja jota olenkin nyt syönyt päivittäin tuon 1,5 vuoden ajan.

Hiusten pituus 9 kuukautta sitten.
Hiusten pituus 9 kuukautta sitten.

Viimeisten 1,5 vuoden aikana tukkani on kasvanut paljon aiempaa nopeammin ja alkaa nykyään olla jo melko pitkä. Se ei ole vielä tavoitepituudessa, mutta siihenkin päästään kuitenkin varmasti vielä. Kävin viimeksi kampaajalla seitsemän kuukautta sitten ja silloin hiuksia lähinnä vain siistittiin enkä menettänyt niistä liiemmin pituutta muuten kuin etummaisista hiusosioista.

Näin leikkaat omia pitkiä hiuksia
Hiusten pituus nyt.

Hiuksia kasvattaessa suurinta jännitystä aiheuttaa hiusten trimmailu. Vaikka hiuksia tahtoisi kasvattaa, täytyy niitä silti aina välillä leikata, jotta latvat eivät ole lopulta pelkkää haperoa hamppua eikä hiusten pituuksista paista valtavaa määrää kaksihaaraisia.

Näin leikkaat omia pitkiä hiuksia

Onnekkaita ovat ne, jotka ovat löytäneet sellaisen luottokampaajan, jonka käsiin kasvatusvaiheessa olevan tukkansa uskaltaa antaa. Minä nimittäin en ole ja varsinkin nyt täällä Thaimaassa ollessani en kielimuurin tuomien haasteiden vuoksi todellakaan luota, että kampaaja siistisi vain ihan vähän hiuksia eikä lyhentäisi niitä liikaa.

Näin leikkaat omia pitkiä hiuksia

Hiusten latvoja voi onnistua trimmaamaan myös kotona, mutta se, mitä itse olen ainakin kampaajalta erityisesti hakenut on nimenomaan niiden hiusten pituuksien seassa olevien lyhyempien hiusten latvojen trimmailu. Kampaajan osaavissa käsissä eivät siis trimmaudu vaan ne pisimpien hiusten latvat, vaan tukka saa kauttaaltaan kaksihaaraisia karkoittavan käsittelyn. Vaikka hiusten latvat saisikin leikattua kotona, on tuota muuta trimmailua varsin hankalaa onnistua itse tekemään.

Tai niin minä luulin ennen kuin tutustuin minulle täysin uuteen tekniikkaan, joka on tuonut valtavan avun kasvatusprojektiini. Tällä tekniikalla saan nimittäin itse siistittyä helposti pitkistä hiuksistani kaksihaaraiset, jotka eivät ole pisimpien hiusten latvoissa ja joita on siksi ollut omatoimisesti hankalaa eliminoida.

Näin leikkaat omia pitkiä hiuksia

Moni on varmaan nähnyt vinkin siitä, että hiusten pituuksien seassa olevia kaksihaaraisia voi trimmata itse kieputtamalla hiussuortuvia ja saksimalla niistä sojottavia hiuslatvoja. Toimii varmasti, mutta tämä vaihtoehto ei ole koskaan tuntunut minusta kovin helpota toteuttaa. Latvoja sojottelee sinne tänne ja homma on jotenkin varsin tuskaista enkä saa saksia sopivaan asentoon, jossa leikkely sujuisi ripeästi. No thanks.

Näin leikkaat omia pitkiä hiuksia

Opin kuitenkin aivan loistavan vinkin YouTube-videoita ellebangs-kanavalleen tekevältä Silvia Reisilta. Kampaajana työskentelevän daamin kanava on täynnä hiuksiin liittyviä videoita, joilta saa loistavia vinkkejä hiusten hoitoon ja muotoiluun.

Tämä poimimani vinkki kulkee englanniksi nimellä dusting, eli siinä hiukset siistitään napsimalla niiden pituuksista pois huonot hiuslatvat ilman, että se vaikuttaa tukan kokonaispituuteen.

Näin leikkaat omia pitkiä hiuksia

Tekniikka on superhelppo toteuttaa varsinkin jos hiuksissa on vähänkin enemmän pituutta. Hiussuortuva poimitaan sormien väliin niin, että yksi sormi jää hiusten alle, jolloin hiusosiosta sojottaa automaattisesti lyhyempien hiusten latvoja.

Näin leikkaat omia pitkiä hiuksia

Nämä latvat on helppoa napsia poikki saksilla ilman, että hiuksista lähtee varsinaista pituutta. Kun otettaan hiuksista liu’uttaa kohti hiusten latvoja, saa tällä tekniikalla käytyä helposti läpi hiusten pituuksia osio kerrallaan. Tavallisesti saksimista kaipaavat erityisesti hiusten päällimmäiset osioit, jotka voi käsitellä niin isoissa tai pienissä osioissa kuin on halua tai tarvetta.

Näin leikkaat omia pitkiä hiuksia

Omia hiuksiaan saksiessa on erityisen tärkeää kiinnittää kuitenkin huomiota siihen, ettei hiuksia leikkele millä tahansa saksilla. Jos saksien terät ovat tylsät, voi niillä jopa aiheuttaa vaurioita hiuksiin. Onkin siis tärkeää, että sakset ovat terävät ja esimerkiksi ainakin Sokoksilla ja isoissa supermarketeissa myytävän Cailapin valikoimaan kuuluu parturisakset.

Näin leikkaat omia pitkiä hiuksia

Tämän kätevän hiustenleikkuutekniikan löytäminen on ollut minulle suureksi avuksi hiuksia kasvatellessani, sillä niiden pituuksissa olevat, osumaa ottaneet latvat kaipaavat ehdottomasti trimmausta.

Jos olisin Suomessa, olisin varmasti mennyt jo pari kuukautta sitten kampaajalle, mutta täällä Bangkokissa olen ollut siihen hieman haluton toistaiseksi. Katsotaan, jos kuitenkin vielä tulen sinne menneeksi, sillä Ruotsalainen löysi juuri oikein loistavalta vaikuttavan parturikampaajan, jonka käsittelyyn minäkin voisin ehkä uskaltaa. Hiusteni pisimmät osiot alkavat nimittäin kaivata jälleen mallinsa korjausta.

Tältä videolta voi vielä katsoa, kuinka tuo leikkaustekniikka sujuu, jos selitykseni jätti hieman aukkoja. Varsinainen saksiminen alkaa noin neljän minuutin kohdalta. 

Näin leikkaat omia pitkiä hiuksia

Saksiiko joku muu tukkaansa itse?

virve-fredman-taydellinen-iho-opas-korealaiseen-ihonhoitoon

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

Kommentit (18)

 1. Jenni S

  Asian vierestä. Tykkään kovasti mustavalkoisesta asustasi. Voisitko kertoa siitä hieman lisää?

  • Virve Vee

   Kiitos! Minulla on Uniqlosta ostamani shortsimainen playsuit ja sen alla tuollainen ohut hihaton paita, jossa on rusetti. Paita on ostettu joskus jostain Aasiasta, eli ei valitettavasti sen tarkempia tietoja näistä. :/

 2. Muruska

  Hyvä vinkki! Pitääkin kokeilla.
  Harmi kyllä, miulla tuo Helein Biotiini+ ei toimi yhtään – todella pettymys 🙁 Oon heinäkuusta asti niitä popsinut, mutta kynnet on ihan yhtä haperoa kuin ennenkin, eikä tukkakaan ole paljoa muuttunut. Noh, ei kaikki voi toimia kaikilla. Jatkan silti niiden syömistä, ehkä kehoni on hitaampaa sorttia ^_^

  Sitten ihan asian vierestä, mistä on se ihana sininen olkapäät paljastava paita, joka näkyi Insta Stories osissa eilen? IHANA.

  • Virve Vee

   No voi harmi, ettei ollut yhtään avuksi. :/ Minulla meni muistaakseni se puolisen vuotta, että aloin huomata selkeää eroa kynsissä.

   Se paita on ostettu Malesiasta jostain satunnaisesta liikkeestä, eli sen tarkempia tietoja siitä ei valitettavasti ole. :/

 3. Maria

  Minä! saksin kaksihaaraisia hiuksistani ihan omassa vessassa (tosin juuri noilla kunnon parturisaksilla eikä millään keittiösaksilla :’D) Olen nyt viime vuodet käynyt kampaajalla vain kerran vuodessa/puolessatoista vuodessa, yleensä keväisin kun hiukset on talven jäljiltä vähän huonommassa hapessa ja tarvitsevat pienen trimmauksen latvoista.

  • Virve Vee

   Pidempiä hiuksia on tosiaan vaivattomampaa saksia itsekin kun sitten aina välillä käy laittamassa latvat hyvään malliin kampaajalla.

 4. Pia

  Hei! Tulit mieleen kun luin eräällä terveysaiheisella palstalla keskustelua biotiinista.

  http://www.valvira.fi/-/biotiinia-sisaltava-ravintolisa-saattaa-vaaristaa-laboratoriotuloksia

  https://www.fda.gov/Safety/MedWatch/SafetyInformation/SafetyAlertsforHumanMedicalProducts/ucm586641.htm

  Kirjoituksen mukaan siis itse biotiinissa ei ole mitään haitallista, mutta jos epäilee esim. jotain sairautta, kannattaa sen käyttö huomioida laboratoriokokeiden yhteydessä 🙂 (Jenkeissä joku kuollut sen takia)

  • Virve Vee

   Mielenkiintosta, kiitos että jaoit! <3 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *