Näin teen arkimeikkini – mantrana ”ei se ole niin justiinsa”

Minulta pyydettiin postausta tavallisesta arkimeikistäni. Minut tuntien ette tule saamaan valitettavasti mitään loistavaa tutoriaalia, sillä iltakukkujana ja aamunukkujana minun aamujeni ratkaisevin tekijä on helppous ja nopeus, johon ei ikävä kyllä kuulu kovinkaan monipuolinen kikkailu.

Virve Ostolakossa arkimeikki

Minun aamuni ovat ensinnäkin tehty kiireestä ja suurpiirteisyydestä. Syön aamiaiseni vasta työpöytäni ääressä ja ainoa missioni kotona on saada naama kuntoon ja vaatteet päälle ennen bussiin juoksemista. Mantrojani ovatkin meikatessa ”kyllä se siitä”, ”ei se ole niin justiinsa” ja ”kunhan se pysyy”.

Virve Ostolakossa arkimeikki

Aloitan meikin aina silmämeikistä, sillä silloin minun ei tarvitse huolehtia poskille varisseista tuotteista. Vakkarilookkiini kuuluu shampanjan sävyinen luomiväri ja harmaa, ruskea tai niiden sekoitus luomivaon varjostussävynä. Pohjustan luomeni ennen niiden meikkausta enkä jaksa kiireessä käyttää aikaani silmieni rajaamiseen.

Virve Ostolakossa arkimeikki

Levitä vaalean sävyn kiireellä koko liikkuvalle luomelle. Suosin helmiäishohtoisia sävyjä, sillä ne levittyvät ja häivyttyvät hyvin sekä kirkastavat katsettani välittömästi. Käytän pohjasävyn levitykseen aina applikaattoria, sillä se pakkaa sävyn luomille sivellintä intensiivisemmin.

Virve Ostolakossa arkimeikki

Sivelen luomivakoon varjostussävyjä todella huolimattomasti (lempparisiveltimeni on tällä hetkellä Sigman E40 Tapered Blending Brush). En kikkaile mitenkään ja otan samaan siveltimeen sävyjä yhtäaikaa tai peräkkäin ja hinkkailen niitä luomivakoon toisiinsa häivyttäen. En voisi piirtää teille karttaa siitä, mitä sävyä on missäkin kohdassa, sillä lisäilen sävyjä fiiliksen mukaan ja häivytän niitä samanaikaisesti yhteen.

Virve Ostolakossa arkimeikki

Ripsiin käytän yleensä aina ripsivärinpohjustajaa  ja ripsiväriä.  Alaripsissä käytän pelkkää ripsiväriä, sillä niissä tykkään yläripsiä kevyemmästä lopputuloksesta.

Virve Ostolakossa arkimeikki

Meikkipohja on minulle arkimeikkini tärkein juttu ja käytän siihen eniten aikaa, vaikka sekin syntyy melko huolettomasti. Käytän meikkivoiteen alla lähes aina pohjustutuotetta ja näin talvella mattapintaisemmat tuotteet ovat vaihtuneet ihoa kosteuttavaan Too Facedin Hangover Replenishing Face Primer & Booster  -pohjustajaan.

Virve Ostolakossa arkimeikki

Tällä hetkellä käytössäni on Oriflamen The ONE Everlasting Foundation, jonka harjailen kasvoilleni huolettomasti ovaalisiveltimellä ja lisään silmänalusille sekä muille tarvittaville alueille peiteainetta. Tällä hetkellä käytössäni on uusi suosikkipeiteaineeni Etude Housen Big Cover Cushion Concealer.

Virve Ostolakossa arkimeikki

Teen kaiken todellakin varsin huolimattomasti ja iholla voi tässä vaiheessa vielä olla rannuja ja epätasaisuuksia (ja oikeastaan onkin aina).

Virve Ostolakossa arkimeikki

Minulle meikkipohjan tärkeimpiä tuotteita on Beautyblender, jonka kostealla pinnalla huolittelen meikkipohjani ja sulautan sen iholleni. Lopputulos näyttää heti paremmalta – koko meikkipohjaa minulla ei todellakaan olisi aamuisin aikaa töpötellä kasvoilleni Beautyblenderillä!

Virve Ostolakossa arkimeikki

En vielä tässäkään vaiheessa tosin ota stressiä siitä, ettei lopputulos ole täydellinen. Puuteri viimeistelee sen kuitenkin.

Virve Ostolakossa arkimeikki

Käytän meikkipohjassani usein kahta puuteria. By Terryn Hyaluronic Hydra-Powder kiinnittää meikin ja tuo sille ihanan silkkisen ja kestävän pinnan, jonka jälkeen MACin Mineralize Skinflash Natural -kivipuuteri tasoittaa vielä ihon sävyn ja viimeistelee lopputuloksen. Painelen molemmat puuterit kasvoilleni samettisella vipalla, jotta meikkipohjasta tulee mattaisen tuntuinen.

Virve Ostolakossa arkimeikki

Tässä vaiheessa kasvoilla voi näkyä vielä pientä jauhoisuutta, mutta toistelen yhä vain mantraani ”kyllä se siitä” ja jatkan kiireistä sutimistani. Minulla on aamuisin yleensä n. 15 minuuttia aikaa tehdä meikki, joten en anna pienien epäkohtien hidastaa vauhtiani. (Enkä voisi kuvitellakaan, että heräisin aiemmin ja uhraisin pienen määrän yöuniani meikkaamiseen.)

Virve Ostolakossa arkimeikki

Sitten on kulmakarvojen vuoro. Mietin lähes joka aamu niitä meikatessani, kuinka ikävä minulla onkaan aikoja, jolloin kulmakarvoilla ei ollut näin suurta merkitystä kuin nykyään. Niiden meikkaus vie aina aikaa, mutta en osaisi enää kuvitellakaan jättäväni sitä väliinkään – sen verran tärkeässä roolissa kun ne kuitenkin lopputuloksen kannalta ovat.

Virve Ostolakossa arkimeikki

Kulmakarvojeni muoto kaipaa korjausta, joten käytän apunani joka aamu Benefitin kulmasabluunaa. Tällä hetkellä uskollisin sävyä antava ystäväni on ollut Diorin Diorshow Brow Styler -kulmakynä ja lopuksi kurittomasti sojottavat kulmat asettuvat paikoillen Anastasian värittömällä, tiukan pidon antavalla kulmageelillä.

Virve Ostolakossa arkimeikki

Tässä vaiheessa lopputulos on jo ihan hyvä, mutta kasvoilta puuttuu vielä hehku. Tahdon, että meikkipohjani pysyy aamusta iltaan ilman, että minun täytyy korjailla sitä mitenkään, joten hyvä puuterointi on must, mutta se kaipaa parikseen heleyttäviä tuotteita, jottei lopputulos näytä samealta ja kuivalta.

Virve Ostolakossa arkimeikki

Muotoilen kasvojani usein heleyttävällä aurinkopuuterilla, Anastasian Contour Kitillä sekä poskipunalla. En käytä tähän paljoa aikaa ja homma on valmis alle minuutissa: poskille hieman aurinkopuuteria, nenän sivuille hieman varjostusta, poskipäille ja nenän varteen sipaus korostusta ja poskille vielä pari sipaisua poskipunaa.

Virve Ostolakossa arkimeikki

Lopuksi huulille vielä nopeasti fiilikseen sopivaa huulikiiltoa (tässä kuvassa Rimmel Oh My Gloss sävy Snog) ja päivämeikki on valmis. Meikkipohjassa on käytetty useita tuotteita, mutta lopputulos on silti varsin luonnollinen ja ennen kaikkea kestävä. Tältä kasvoni nimittäin näyttivät lähikuvassa vielä 14 tuntia myöhemmin:

Virve Ostolakossa arkimeikki

Arkimeikkini ei siis ole mitään mullistavaa, mutta kätevää, helppoa ja nopeaa toteuttaa. Jos tahdon siihen lisää intensiivisyyttä rajaan silmäni tai valitsen erilaisen huulipunan. Samasta lookista kun tulee täysin erilainen vaikkapa kirkkaanpunaisella huulipunalla tai hieman tummemmalla sävyllä.

Virve Ostolakossa arkimeikki

Millaisia meikkailijoita te olette arkiaamuisin?

Osa postauksen tuotteista on saatu blogin kautta. Lisätietoja tuotteista ja niiden alkuperästä postauksen linkeissä.


Lue myös nämä postaukseni:

Hyva peel off naamio mustapäille Hyvät meikkisiveltimet Cailap Säärikarvojen ajelu

Kommentit (20)
  1. Pitkän kaavan mukaan! Pohjustukset luomille ja kasvoille (You Tubesta kopsattu kikka: silmämeikin pohjustusta nenälle, niin pysyy kiillottomana paljon pidempään) Luomareita 3-4 sävyä, rajaus joko kynällä tai luomivärillä. Mascaran pohjustaja ja mascara. Peiteainetta silmien alle ja meikkivoide kasvoille, yleensä mixaan kahta sekaisin (Lumenen Invisible Illumination on uusi suosikkini ja sopii sekoitettavaksi vaaleamman meikkivoiteen kanssa). Irtopuuteria, varjostusta, korostusta ja poskipunaa. Huulikiiltoa on turha laittaa ennen aamupalaa, joten laitan sen myöhemmin. Meikin kiinnitys-suihke viimeitelee askarteluni.

    1. Pitääkin kokeilla tuota pohjustusvinkkiä, kiitos! 🙂

  2. Olet hyvin huolellinen meikkaaja ainakin minuun verrattuna. Arkimeikkini on tassa jarjestyksessa: Kosteusvoide, meikkipuuteri (myos luomille pohjustukseksi), luomivarit suurinpiirtein kuin sinulla, kajalkynaa sisaluomelle, ripsaria pari kerrosta, poskipunaa kevyesti, huulten rajaus, huulipuna. Tuoksu on tarkea, talla hetkella Hermesin 24 Faubourgia suih-suih ja valmis!
    Joskus, kun olen tavallista reippaampi, varjostan hieman poskia ja ohimoita ja vedan eyelinerit silmiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *