Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Näin saat kangasnaamion asettumaan kasvoille paremmin

Lähes kaikilla kangasnaamioita kokeilleilla on varmasti kokemuksia huonosti istuvista naamioista. Mitä tiiviimmin kangasnaamio kuitenkin asettuu kasvojen iholle, sitä paremmin sen sisältämän seerumin aktiiviaineet myös pääsevät iholla vaikuttamaan, eli kangasnaamion hyvällä istuvuudella on todellakin merkitystä.

 Ostolakossa Virve Vee huonosti istuva kangasnaamio

Kangasnaamion istuvuutta voi yrittää parantaa käyttämällä sen päällä silikonista, kangasnaamion kiinnitykseen nimenomaan kehitettyä naamiota. Paitsi että silikoninen naamio saa kangasnaamion asettumaan tiiviisti ihoa vasten, auttaa se myös ehkäisemään kangasnaamion sisältämän seerumin liian nopeaa haihtumista, minkä ansiosta kangasnaamio pysyy kauemmin kosteana ja iho saa lisäaikaa sitä hemmottelevan seerumin ryystämiseen.

(Silikonisesta naamionkiinnitysnaamiosta voi lukea lisää tästä aiemmasta postauksestani.)

 Ostolakossa Virve Vee huonosti istuva kangasnaamio

Omien kokemuksieni mukaan eniten hankaluuksia kangasnaamioissa aiheuttavat kuitenkin huonosti istuva silmien ja nenän alue. Naamio ei niiden huonon muotoilun vuoksi asetu tavallisesti tiiviisti silmänympäryksille ja nenän vierustalle, minkä vuoksi nuo ihoalueet eivät pääse hyöytymään kangasnaamiosta kunnolla. Tällaista naamion huonoa leikkausta ei voi edes parantaa silikonisella kiinnitysnaamiollakaan, sillä sekään ei saa naamiota asettumaan noista kohdista tiiviisti kasvoille.

Oma paras vinkkini onkin turvautua saksiin ja tehdä niillä pari ratkaisevaa nipsautusta, jotka saavat naamion usein asettumaan iholle huomattavasti paremmin.

Koska suurin osa käyttämistäni kangasnaamioista on kyllästetty ihoa hellivällä seerumilla niin hyvin, että seerumia suorastaan valuu naamion kankaasta ympäriinsä, ei naamioita kannata minusta alkaa leikellä ennen kuin sen on asettanut kasvoilleen ja ylipäätän sen myötä myös nähnyt, mistä naamio kaipaa saksintaa.

 Ostolakossa Virve Vee huonosti istuva kangasnaamio

Omat naamioni eivät oikeastaan koskaan ole tarvinneet saksintaa kuin kahdesta kohdasta, joista ensimmäinen kohta on silmien väli. Leikkaamalla naamion auki tästä kohdasta saa sen asettumaan tiiviimmin silmänympärysalueelle ja erityisesti silmien sisänurkkiin.

 Ostolakossa Virve Vee huonosti istuva kangasnaamio

Toinen saksia kaipaava kohta ovat nenän sivut, joissa jo valmiiksi olevat lyhyet halkiot jättävät länsimaalaiselle, tyyypillisesti aasialaista korkeammalle nenälle liian vähän tilaa, minkä vuoksi naamio ei asetu tiiviisi kasvoille. Pidentämällä halkioita reippaasti saa naamion asettumaan tiiviisti niin nenälle kuin silmänalusten ja poskienkin iholle.

Hieman huonommastakin naamiosta voi siis saada huomattavasti paremman vain parilla saksien liikkeellä!

 Ostolakossa Virve Vee huonosti istuva kangasnaamio

Leikkaatteko te koskaan kangasnaamioita saadaksenne ne asettumaan kasvoille paremmin?

virve-fredman-taydellinen-iho-opas-korealaiseen-ihonhoitoon

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

Kommentit (15)

 1. Marjaana

  Kiitos loistovinkistä!!!

  1. Maria

   Tämä on varmaankin vähän nolo tunnustus, mutta juuri eilen leikkasin kangasnaamiosta tuon nenän ja ylähuulen välisen kaistaleen auki että voisin helpommin syödä pannukakkua naamio kasvoillani. Toimi! Seuraavaksi täytyykin kokeilla näitä sinun niksejäsi 🙂

   1. Virve Vee

    Tämä oli ihan oikeasti kyllä päivän paras vinkki, kiitos! 😀

   Vastaa

   Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *