Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Näin löydät täydellisen ripsivärin

Ripsiväri on ylivoimaisesti suosituin suomalaisten naisten käyttämä meikkituote, mutta miksi sen täydellisen ripsivärin löytäminen on niin vaikeaa? Marmatan usein täällä minun ripsilleni sopimattomista ripsiväreistä, joilla lopputuloksesta ei ole tullut optimaalisin. Nämä ripsivärit ovat kuitenkin poikkeuksetta blogitesteihin saatuja tuotteita, mutta jos ostaisin itse ripsivärini, olisi marmatettavaa huomattavasti vähemmän. Täydellisen ripsivärin hankkiminen sujuu nimittäin pienemmällä vaivalla kun tietää pari asiaa.

Yksi mascara lupaa 120 % enemmän pituutta, toisessa on kaunis metallinhohtoinen pakkaus ja kolmas muuten vain hyvin mainostettu. Moni nainen kertookin ostopäätöksensä syntyvän puhtaasti pelkkien mainosmielikuvien perusteella, joita tuotteelle on luotu. Aina mainoskaan ei täysin ratkaise vaan usein houkuttimena toimii lähinnä edullinen hinta. Jos tuote on tunnetun merkin ja nyt tarjouksessa voi sitä ihan hyvin vaikka kokeilla.


Kirjoitin keväällä työharjoittelussa tätä teksitä vastaavaa tekstiä oikean ripsivärin löytämisestä Cosmopolitanin nettisivuille ja kartoitin työkavereiltani kuinka paljon he asiaa miettivät ripsiväriä ostaessaan. Vastaus oli selkeä: kukaan ei oikeastaan miettinyt asiaa mitenkään. Yksi osti aina samaa koska se oli turvallista, toinen osti kun löysi tarjouksesta ja kolmas kokeili mitä vaan sattui mainoksissa näkemään.
Ripsivärin ostamisen luullaankin usein olevan pelkkää tuuripeliä: välillä kohdalle osuu päävoitto, joskus hintansa arvoinen lohdutuspalkinto ja toisinaan pelkkä tyhjä arpa. Sen ei kuitenkaan tarvitse olla täyttä tuuripeliä, sillä kun selvittää itselleen ensin pari asiaa voi jatkossa uusien ripsivärien ostaminen olla huomattavasti onnistuneempaa hommaa.
Ensinnäkin: Millaiset ripset sinulla on? 
Siinä missä ihotyyppisi ratkaisee hoitotuotteiden ja meikkivoiteen valinnassa, ratkaisevat ripsesi millaisen ripsivärin niille tarvitset. Ovatko ripsesi pitkät vai lyhyet? Tuuheat tai harvat? Suorat vai kaarevat? Kysy kaverilta mielipidettä, jos et ole itse varma. 
Toisekseen: Millaista lopputulosta toivot? 
Kaikki eivät halua pitkiä ripsiä. Toiset tahtovat pelkkää tuuheutta, toiset sekä pituutta että tuuheutta ja toiset vain, että ripsiväri toisi väriä. Päätä, mitä ripsiväriltäsi toivot ja voit helpottaa seuraavaa ostosreissuasi tietäessäsi, millaisia lupauksia tarjoaviin tuotteisiin tartut. 
Tässä kohdassa auttaa kun tiedät jo, millaiset omat ripsesi ovat ja nyt vaan mietit, millaiset tahtoisit niiden olevan.

Kolmanneksi: Kiinnitä huomio ripsivärin koostumukseen 
Löysempi ripsivärikoostumus mahdollistaa pidentävän ja erottelevan lopputuloksen, mutta sillä on mahdotonta rakentaa tuuheita ripsiä. Jos ripsirivisi on valmiiksi tiheä, on juoksevampi koostumus niille ideaali, sillä se mahdollistaa loistavan erottelevuuden ja tuo ripsille pituutta. Juoksevat koostumukset myös kuivuvat ripsissä usein jäykiksi, eli niiden päälle ei ole enää mahdollista myöhemmin lisätä uutta ripsivärikerrosta. 
Paksummat, voidemaisemmat koostumukset ovat täydellisiä tuomaan hennoille ripsille lisää runsautta, sillä ne kerrostuvat jokaisen yksittäisen ripsen ympärille saaden aikaan illuusion tuuheammista ripsistä. Ne myös yleensä jättävät ripset pehmeän tuntuisiksi, minkä vuoksi uuden ripsivärikerroksen lisääminen ennen iltamenoja on mahdollista ilman paakkuuntumisen riskiä. 
Neljänneksi: Valitse harja tarkasti 
Uusimman innovaation mukainen ripsiväriharja voi luvata paljon, mutta menevätkö lupaukset yhteen ripsiesi ja toiveidesi kanssa? Suuri ja tuuheaharjaksinen näyttävyyttä lupaava ripsiväriharja ei esimerkiksi toimi hennoilla ripsillä, sillä ripset eivät suostu painumaan sen harjasten väliin tarpeeksi. 
Pieni ja tarkka harja voi puolestaan sopia hyvin lyhyille ripsille tarjoamansa levitystarkkuuden vuoksi, mutta jos harja ei poimi mukaansa runsaasti ripsivärimassaa ei sillä myöskään voi saada ripsiin tuuheutta. 
Jämäkkä, tiheäpiikkinen silikoniharja saa tuuheat ripset näyttämään upeilta kyetessään erottelemaan ne tarkasti, mutta harvempi ripsirivistö saattaa jäädä saman harjan jäljiltä varsin vaatimattoman näköiseksi.

Massan koostumus yhdessä harjasosan kanssa ratkaisevat, kuinka paljon ripsiväriä ripsiin tulee ja miten se levittyy.

Viidenneksi: Päätä tahdotko vedenkestävää vai vesiliukoista 
Jos ripsesi ovat suorat eivätkä taivutukset pysy, on vedenkestävä ripsiväri paras vaihtoehto. Sen koostumus kykenee lukitsemaan taivutuksen ripsiin vesiliukoista versiotaan paremmin ilman, että aamulla ripsentaivuttimilla aikaansaatu kaunis kaari suoristuu päivän aikana. 
Vedenkestävien ripsivärien koostumus on yleensä kuitenkin vesiliukoisia löysempää, minkä vuoksi tuuheutta kaipaavat hentoripsiset saattavat kestävää taivutusta toivoessaan joutua tinkimään volyymista.

Jos ongelmanasi on, että ripsiväri suttaantuu päivän myötä luomillesi ei vedenkestäväkään ripsiväri välttämättä auta, sillä tässä tapauksessa ripsivärin leväyttäjä ovat ihon omat rasvat joihin myös vedenkestävät ripsivärit liukenevat. Tässä tapauksessa kannattaakin vaihtaa ripsiväri pelkällä lämpimällä vedellä lähtevään vaihtoehtoon, jollaisia on nykyään tarjolla monilla merkeillä.
Älä kuitenkaan sekoita suttaantumista varisemiseen, sillä variseminen kertoo yleensä vain siitä, että ripsivärin koostumus on liian kuivaa ja se joutaa roskiin. Arkikielessä suttaantuminen ja variseminen sekoitetaan usein, mutta varisemisella tarkoitetaan irtonaisia ripsivärinmurusia ja suttaantumisella ripsivärin tahriintumista iholle.

Mietittekö te näitä asioita ripsiväriä ostaessanne vai valikoituuko ripsiväri vain hinnan, mainosten ja tottumuskysymyksen mukaan?
Kuvituksessa näkyvät ripsivärit ovat saatu blogin, töiden, äidin ja kavereiden kautta. Ettei mene piilomainonnaksi.

Kommentit (20)

  1. Anonyymi

    Omat ripseni ovat TODELLA hankalat. Ovat melko pitkät, tuuheat ja tummatkin mutta siihen se sitten jääkin. Pahin ongelma on se että ripset roikkuu melkein alaspäin ja ovat ihan solmussa. Taivutukset eivät pysy minuuttiakaan. Olen koittanut lukuisia ripsivärejä jotka kaikki saavat ripset näyttämään harkakanpesältä. Voisin avautua tästä pitempäänkin mutta taidan lopettaa tähän 😀

  2. redshift

    Mä olen käyttänyt jo vuosia Max Factorin False Lash Effectiä. Ekan kerran taisin ostaa sitä juuri tässä blogissa olleiden hehkutusten jälkeen. Olen sen jälkeen kerran tai kaksi ostanut jotain muuta, koska tuota ei ole ollut saatavilla tai on tehnyt mieli kokeilla voisiko joku halvempi toimia yhtä hyvin. Hinta on noussut useamman euron, mutta toisaalta ei se vielä budjettia kaada, sillä käytän samaa ripsaria yleensä vähintään puoli vuotta.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *