Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Näin löydät oikean meikkivoiteen

Ollessani Cosmopolitanissa työharjoittelussa tein lehden verkkoyhteisöön jutun siitä, kuinka oikean meikkivoiteen löytää. Koska samaa asiaa kysytään minulta usein niin blogin kautta kuin töissäkin halusin tuoda jutun hieman muunneltuna tänne teillekin avuksi niille, jotka pähkäilevät, kuinka sen  itselleen oikean meikkivoiteen voi kaikkien tarjolla olevien seasta löytää.

Tarjolla kun tosiaan on hieman kaikkea. On puolihimmeää, läpikuultavaa ja peittävää. Samettista, valoaheijastavaa ja mattaista. Ja vaikka mitä kaikkea muutakin noiden väliltä ja yhdistelmänä joten ei ihmekään, että sen oikean löytäminen voi joskus tuntua haastavalta. Varsinkin, jos se pitäisi vielä löytää oikeassa sävyssä!

Aloita päättämällä, mitä meikkivoiteelta haluat.

Tärkeintä on aloittaa määrittelemällä, millaisia ominaisuuksia meikkivoiteeltaan tahtoo. Tarvitseeko tuotteen esimerkiksi oikeasti olla täysin peittävä? Riittääkö läpikuultavampi, ihonsävyä tasoittava lopputulos, jota voi sitten täydentää täsmätuotteina käytettävillä peiteaineilla aina tarvittaessa? Puolipeittävä meikkivoide on usein suosituin vaihtoehto. Yhä useammat meikkivoiteet myös tarjoavat ihoa heleyttävää lopputulosta. Monet pelkäävät sen käytännössä tarkoittavan rasvaista ja kiiltävää ihoa, mutta uudet meikkivoiteet onnistuvat kuitenkin usein yhdistämään mattaisen tuntuisen, mutta kuulaalta näyttävän lopputuloksen.

Määrittele ihotyyppisi. 

Jos ihosi rasvoittuu helposti ja tahdot pitää kiiltelyn poissa, valitse täysin mattainen vaihtoehto. Kuiva iho puolestaan hyötyy eniten meikkivoiteesta, jonka koostumus kosteuttaa ja hoitaa ihoa tuomatta esiin kuivaa ihonpintaa. Kannattaa silti muistaa, ettei jokainen kuivaihoinen tahdo välttämättä rasvaisempaa koostumusta tai rasvaisempi ihoinen mattaista pintaa joten on tärkeää varmistaa myyjältä, ettei esimerkiksi mattapintaa lupaava meikkivoide ole liian puuterisen kuiva omalle kuivalle iholle tai heleyttävää pintaa jättävä meikkivoide liian rasvainen jo valmiiksi öljyiselle iholle.

Meikkipuuteri on sekin kätevä ja nopeakäyttöinen valinta ja saatavilla on myös voidemaisia, vasta iholla puuterimaisemmiksi muuttuvia koostumuksia, jotka ovat usein parhaita kuivalle iholle nopeaa meikkipohjaa halutessa valmiiksi puuterimaisten koostumusten sopiessa parhaiten normaalista rasvaisemmalle iholle.

Valitse oikea sävy. 

Jotta meikkivoiteella saataisiin aikaan mahdollisimman luonnollisennäköinen lopputulos, on sävyn oltava täsmälleen oikea. Älä tyydy kokeilemaan meikkivoidetta kädenselkään tai edes ranteen sisäpinnalle, sillä et kuitenkaan käytä tuotetta siellä. Kokeile meikkivoidetta aina leukapieleesi jotta näet, sointuuko sävy yhteen myös kaulasi ihon kanssa. Omaa ihonsävyä astetta tummemman meikkivoiteen valinta ei saa kasvoja näyttämään päivettyneiltä, vaan luo niille helposti vain likaisen ja naamiolta näyttävän lopputuloksen.

Kun valitset meikkivoiteen sävyä, levitä tuotetta leukapieleesi reilumpi kerros, jotta näet, täsmääkö se varmasti ihoosi. Jos keskityt häivyttelemään tuotetta liikaa voit yllättyä levittäessäsi uuden meikkivoiteen koko kasvoillesi huomatessasi, että kasvosi ovatkin eriparia kaulan ja dekolteen ihosi kanssa. Tämän vuoksi tykkään aina töissä kokeilla meikkivoiteen asiakkaan kasvoille itse, sillä todella moni asiakas sipaisee tuotetta poskelle ohuesti, hieroo ja hankaa sen ympäriinsä ja kysyy sitten, että onko sävy hänelle se oikea. En tiedä, sillä jos teet noin voi lähes mikä tahansa sävyistä näyttää sinulla oikealta. 

Pysy budjetissasi. 

Myös hinta voi ja saakin olla yksi hankintakriteereistä. Ei ole noloa kertoa myyjälle, että on valmis sijoittamaan meikkivoiteeseen korkeintaan 20 euroa. Budjetin paljastaminen voi päinvastoin helpottaa hänen työtään rajaamalla vaihtoehtojen määrää. Minusta ainakin on ihanaa, kun asiakas kertoo selvästi, että tahtoo nyt vähän pihistellä tai vastaavasti, että jos minulla on kertoa joku hintansa arvoinen meikkivoide voi hän olla valmis siihen satsaamaankin. Sitä tietää heti, millaisten tuotteiden luokse vie asiakkaan eikä kummallekaan tule kiusaantunutta oloa.

Päivitä. 

Kun sen omalle iholleen täydellisen tuotteen sitten lopulta löytää täytyy kuitenkin muistaa, ettei edessä välttämättä ole vuosikausia onnellisena jatkuva suhde. Ihon tarpeet saattavat muuttua esimerkiksi vuodenaikojen mukaan, joten pidä huoli siitä, että meikkivoiteesi pysyy niiden kanssa ajan tasalla. Sama iho voi kaivata talvella kosteuttavampaa ja peittävämpää pohjaa ja kesällä ohuempaa ja mattaisempaa pohjaa tai ainakin meikkivoiteen sävy voi kaivata tarkistusta.

Onko uuden meikkivoiteen osto teistä helppoa vai hankalaa?

Kommentit (18)

 1. Anonyymi

  Hankalaa, koska oma kriteeristöni menee näin:
  1. Tarpeeksi vaalea sävy 2. Tarpeeksi vaalea sävy 3. Tarpeeksi vaalea sävy
  + ei liian punainen.

  Muut ominaisuudet on sitten ikään kuin plussaa. Helpottaisi varmaan jos hankkisi blendaamiseen valkoisen meikkivoiteen, mutta kuka jaksaa sekoittaa oikein sävyn _joka aamu_… Tälläkin hetkellä käytän meikkivoidetta, joka ei toimi ihotyypilläni valtavan hyvin, se pysyy kauniina vain tunti-pari, vaikka olen kokeillut eri pohjustus- ja levitystekniikoita. 🙁 Oletko muuten kirjoittanut aiheesta miten meikkivoiteen saa pysymään paremmin/kauemmin? Jos et niin ehdottaisin!

  • Anonyymi

   Itse asiassa blendaaminen kädenselällä on helppoa, jos tietää oikean suhteen. Valkoista en tosin ole kokeillut vaan miksaan eri meikkivoiteita. Valkoisen kanssa pitäisi olla tarkempana, että tulee just oikea määrä. Onko ongelma ihon rasvaisuus tuossa pysymisessä vai?

  • Anonyymi

   Ihoni on kellertävä/neutraali, ja pienikin määrä liikaa punaista saa sen näyttämään ikävän oranssilta, siksi sekoittelu tuntuu hankalalta. Jossain vaiheessa sekoitin suht. sopivan värin ja vaalensin sitä kevyellä highlighterilla, mutta se tosiaan kävi liian vaivalloiseksi.
   Ja totta, että valkoisen kanssa ampuu helposti yli, siksi en ole uskaltanut sitä kokeilla.
   Rasvaisuus ei niinkään ole ongelmana, enemmänkin pintakuivuus, jolloin meikkivoide suttaantuu ihohuokosiin ja takertuu kuiviin kohtiin. Huolellisella kosteutuksella tämä ongelma ratkeaa kaikkialta muualta kasvoista paitsi nenästä. Nenäni iho on AINA kuiva ja hilseilevän ja kuoriutuu irti, tein mitä tahansa.

 2. Miina

  Tähän asti olen käyttänyt tosi tyytyväisenä lumenen CC-voidetta mutta yhtäkkiä tuntuu että juuri se aiheuttaa näppylöitä otsaan. Muut tuotteet olen jo vaihtanut ja pitää varmaan uskoa että se ihmeellinen näppylöityminen tosissaan voi johtua juuri tuosta meikkivoiteesta. Ehkä sen hajusteesta? Nyt pitäisi lähteä meikkivoidekaupoille ja olen kyllä ihan sormi suussa näiden kanssa, kun haluaisin jonkun tosi kevyen voiteen kun tuo CC:kin on alkanut tuntua ihan naamiolta, vaikka ilmeisesti juuri sitä mainostetaan kevyenä vaihtoehtona…? Onko nuo meikkipuuterit kevyitä vai paksuja? 😛

  • Anonyymi

   Täällä on kohtalotoveri. Minäkin hankin hiljattain Lumenen CC-voiteen, koska olin lukenut siitä niin valtavasti ylistäviä arvosteluja. Olikin melko ikävä yllätys, kun muutaman käyttökerran jälkeen iholle alkoi ilmaantua pieniä näppyjä ja melko hurjia mustapäitä. Muutenkin tuotteen koostumus tuntui hieman "niljakkaalta" kasvoilla. Kaiken lisäksi se tuntui jopa korostavan punoittavia kohtia. Lumenen BB-voide istuu iholleni paremmin, se on sopivan kevyt, ja jostain syystä tasoittaa ihon kirjavuutta paremmin kuin tuo CC-voide.

  • Anonyymi

   Eikä, ehkä mullakin tuo cc- voide aiheuttaa ne näpyt. Toinen purkki tosta cc: stä jo menossa mutta vähän ajan sisällä otsalleni on ilmestynyt paljon kamalia pieniä näppyjä. Jos meikkivoiteen vaihto sitten auttaisi…?

 3. Jenna ~

  Mun ainoat kriteerit on se, että se on tarpeeksi vaalea, ei liian oranssi eikä jätä klähmäistä tunnetta iholle. Siksi oonkin löytänyt korean merkeiltä kaikista parhaimmat (ja edullisimmat).

 4. Anonyymi

  Minulla on myös usein ollut vaikeuksia sävyn kanssa, tarvitsen vaalean ja ehdottomasti rosapohjaisen sävyn, keltapohjaiset saavat minut näyttämään aivan hirveältä, naama näyttää aina likaiselta ja ikää tulee lisää ainakin kymmenen vuotta.On ihmeellistä miten usein myös konsulentit joiden pitäisi olla asiantuntijoita suosittelevat aivan vääriä sävyjä, usein olen erehtynyt ostamaan kalliin voiteen jota en sitten ole voinut käyttää.Siinä mielessä kannatti kyllä maksaa värianalyysistä, nykyään pysyn kovana kun minulle yritetään tyrkyttää vääriä sävyjä.
  Tykkään käyttää meikkipuutereita, ihan sen takia että aamutoimet menevät nopeammin.Kun pitää nousta ennen kuutta töihin niin kovin monivaiheisia operaatioita ei jaksa eikä ehdi.Minulla on ollut viimeksi käytössä Estee Lauderin Invisible Powder Makeup ja sen vaalein sävy.Se on ollut hyvä, toivottavasti se ei häviä valikoimista.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *