Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Naamiolla vai ilman?

Sanotaan, että suutarin lapsella ei ole kenkiä ja blogini kohdalla olette viimeaikoina jo varsin usein varmasti huomanneet sen pitävän paikkansa. Paitsi että olen nykyään laiska ja saamaton silmämeikeillä leikkijä ja kynsilakoilla iloittelija, on myös ihonhoitoni lipsunut huomaamattani alueelle, jolla tahdin määrää mukavuus.
Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että tajusin eräänä päivänä minusta tulleen aivan suunnattoman laiska käyttämään kasvonaamioita. Siinä missä ne olivat minulle ennen osa viikkorutiinia ja arjen hemmottelua, en ole enää aikoihin jaksanut käyttää niitä säännöllisesti.
En oikeastaan osaa edes sanoa, miksi en enää ole aikoihin liiemmin käyttänyt kasvonaamioita. Poikkeuksen tekevän kosteuttavat naamiot, jotka voin jättää iholle yön yli, mutta muuten naamioiden käyttö on jostain kumman syystä vaan jäänyt. Eikä tuo kosteuttavien, yön yli jätettävien naamioideni kestosuosikki Lumenenkaan kosteusnaamio ole viimeaikoina enää liiemmin kasvoilleni päätynyt…
Minulla on asiaan aina kyllä loistavia (teko)syitä. En ehdi tai en jaksa ovat ne käytetyimmät höystettyinä onliiankylmällä (!) tai eivaanhuvitalla. Innostun kyllä usein uusista kasvonaamioista niitä silloin tällöin kokeillessani, mutta jotenkin en vain enää nykyään ole osannut pitää niitä osana arkirutiiniani.
Ehkä se johtuu siitä, että sisäinen kosmetiikkaskeptikkoni miettii, että joo, tuntuuhan se iho toki nyt hyvältä välittömästi naamion käytön jälkeen, mutta onko siitä oikeasti jotain pysyvämpääkin hyötyä, jos käytän aikaa näiden kanssa läträilyyn. Enkö muka voi vaan laittaa aamuin illoin nassuuni iholleni sopivia, sille jätettäviä hoitotuotteita ja nauttia siitä, että ne kosteuttavat, hoitavat, heleyttävät, kirkastavat ja muuten vaan tekevät iholleni tarpeeksi taikoja?
Suurin syy naamiolaiminlyöntiini on ehkä se, että koska ihoni on lähinnä kuiva, kaipaa se eniten vaan tehokasta kosteutusta. En siis kaipaa ihoa tehokkaasti puhdistavia ja rasvaisuutta imeviä, muutamia kertoja viikossa käytettäviä naamioita, jotka auttaisivat imemään itseensä epäpuhtauksia vaan lähinnä vain jatkuvaa tehokasta kosteutusta. Eikö sitä saa tehokkaammin ihan niillä päivittäisillä kosteusvoiteilla ja seerumeilla sen sijaan, että kuvittelisin pari kertaa viikossa hetkeksi kasvoilleni laitettavien tuotteiden tekevän ihmeitä? Eikö riitä, että laitan iholleni joka ilta roiman kerroksen hoitotuotteita ja päivällä tyydyn sitten hitusen vähempään?
Katselin kasvonaamiovarastoani ja huomasin, että siellä on valtavasti vanhenemaisillaan olevia ja itseasiassa todella mukavia tuotteita. Ehkä olisi aika ottaa pieni naamiotsemppi? Ihan vaan muistaa käyttää niitä jälleen säännöllisesti ja löytää uudelleen se syy, miksi ne ovat olemassa ja todeta, että niillä todellakin voidaan tehostaa ihonhoitoa? 
Päätin, että nyt voisi todellakin olla sen aika. Minähän rakastin sitä ennen ja ihanan kasvonaamion käyttö tuntui suurelta hemmottelulta ja itsensä hellimiseltä! Miksi se on yhtäkkiä jäänyt? Huomaisinko ihossani eroa, jos alkaisin jälleen hemmotella sitä useammin kasvonaamioilla? Pakkohan sitä on kokeilla. 
Lupaan ja vannon kautta kivipuuterin ja huulipunan, että loppuvuoden ajan hellin ihoani ainakin kahdesti viikossa ihanilla kasvonaamioilla ihan vaan voidakseni todeta, onko niiden säännöllisellä käytöllä jotain erityistä vaikutusta iholleni muuten kuin naamion jälkeisen, hetkellisen hyvinvoinnin kannalta.

Kuinka usein te käytätte kasvonaamioita ja millaisia naamioita te käytätte? 

Kommentit (19)

 1. Kati

  Olen aina ollut todella laiska naamioilla läträäjä, mutta tuo kuvissa vilahtanut Pirkan argan-naamio on päätynyt vaivihkaa viikottaiseen käyttöön. En tiedä sen suurista hoito- tai kosteustehoista, mutta se toimii todella hyvin kasvojen viilentäjänä saunan jälkeen. Naamani on yleensä saunan jälkeen kuin tomaatti, mutta tuo naamio kasvoille 10 min ja näytän taas ihmiseltä 😀 Hintakaan ei päätä huimaa.

 2. Ssofiaaaaa

  Ennen oli tapana laittaa kerran viikossa naamio kasvoille, mutta en enää nää sitä oikeastaan tarpeelliseksi. Koska hoidan ihoani jo arjessa hyvin, naamion käytön jälkeen en huomaa ihossani mitään eroa. Toisinaan spesiaalitilanteiss,a kuten ennen juhlia, saatan käyttää.

 3. Anonyymi

  Minä olen oikea kasvonaamioiden suurkuluttaja 😀 Voisin käyttää niitä vaikka päivittäin, mutta taloudellisista syistä olen joutunu hieman hillitsemään naamioilla läträämistä.

  Talvisin ihoni on aika pintakuiva ja yöksi jätettävät kosteusnaamiot ovat suosikkejani 🙂 Varsinkin Glamglown Thirstymud on aivan ihanan tuoksuinen ja tekee yön aikana kuivasta ihosta ihanan pehmeän. Aamulla meikki on helppo levittää iholle, kun se ei hilseile.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *