Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Naamiaiset

Tänään mietitään hiusnaamioiden käyttöä.
Olen itse ollut todella pitkään huono ja laiska niiden käytössä. Se on vaan tuntunut liian hankalalta ja aikaa vievältä.
Ennen muhittelin kotona helposti hiusnaamiota suihkumyssyni alla jopa tunnin, mutta nykyään… no way.`Se oli silloin, kun minulla oli Suomessa mukavasti lämmitetty oma vuokra-asunto ja siellä oma rauha.
Havahduinkin vähän aikaa sitten siihen, että hiusnaamioita oli kertynyt minulle melkoinen määrä (kiitos ne minulle blogin kautta lähettäneen Cutrinin) ja ne olisi käytettävä pois.
Miksi niiden käyttäminen on sitten tuntunut niin haastavalta? Tuotehan vain levitetään tukkaan hoitoaineen tapaan, annetaan vaikuttaa ja huuhdotaan pois. Mikä siinä on niin hankalaa?
No se vaikutusaika. Tahdon muhitella naamiota hiuksissani 10-20 minuuttia, mikä on aivan liian pitkä aika yleiseen suihkussa hengailuun (olen avautunut samansuuntaisesta teille jo aiemminkin). Aika on kuitenkin myös rasittavan pitkä lähteä pois suihkusta ja värjötellä viileässä brittiasunnossa uutta suihkuunastumista odottaen. Koko homma kuulostaakin jo ärsyttävältä ja rasittavalta! Not my cup of tea.
Onneksi kuitenkin inspiroiduin naamioiden käyttöön töissä, sillä siellä kaikki on paljon helpompaa. 
Hyttiin on mukavaa säätää päälle lämmin, lähes trooppinen lämpötila eikä hiuksia pestessä tarvitse kastella kuin pää (ja jalat). Hiusnaamion voi levittää tukkaan, minkä jälkeen voin iskeä päähäni suihkumyssyn ja jopa nassuuni kasvonaamion ja viettää parisenkymmentä minuuttia hytissäni lämpimässä sängyllä istuen ja vaikkapa telkkaria katsoen tai lukien (Fifty Shades -kirjasarja ON koukuttava!). Aika hujahtaa kuin siivillä ja pääsen lämpimästä hytistä pian lämpimään suihkuun.
Otankin töissä nykyään hiuksilleni kunnon tehohoitokuureja, eli pesen ja hoidan hiukseni naamioilla muhitellen joka toinen tai joka kolmas päivä käyttäen sitten vaan tavallisia pikahoitoaineita kotona.
Tänään minua kiinnostaisikin tietää, millaisia hiusnaamioiden käyttäjiä te olette. Millaisia naamioita käytätte? Kuinka pitkillä vaikutusajoilla? Kuinka usein? Onko teillä suosikkituotetta?

Kommentit (24)

  1. Anonyymi

    Helppoa on käyttää naamioita tavallisen hoitoaineen tapaan. Kyllä ne hoitavat aineet tarttuu hiuksiin lyhyessäkin ajassa, ne eivät ole vesiliukoisia että lähtisivät huuhtelulla pois 😉

  2. Morgaise

    Vielä vuoden 2011 puolella lotrasin hiusnaamioita 1-4 kertaa viikossa, mutta 2.1.2012 iski hiusvär(jär)iyliannostus ja tukka koki kohtalonsa kaverin trimmerin avustuksella. Vuoden verran kasvateltuun neitsyttukkaan hiusnaamion käyttö tuntuu tuhlaukselta, pehko kun on jo valmiiksi ohuenliukas eikä sitä naamion jälkeen saa irti päänahasta ilman muotoilutuotteita, joita en sitten muuten vaan tykkä käytellä. Saas katsoa, pääsisikö naamioiden käyttöön palaamaan kunhan pehko saa sen verran mittaa, että pituuksilla, tyvellä ja latvoilla alkaisi olla jonkinmoista eroa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *