Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Naamiaiset

Tänään mietitään hiusnaamioiden käyttöä.
Olen itse ollut todella pitkään huono ja laiska niiden käytössä. Se on vaan tuntunut liian hankalalta ja aikaa vievältä.
Ennen muhittelin kotona helposti hiusnaamiota suihkumyssyni alla jopa tunnin, mutta nykyään… no way.`Se oli silloin, kun minulla oli Suomessa mukavasti lämmitetty oma vuokra-asunto ja siellä oma rauha.
Havahduinkin vähän aikaa sitten siihen, että hiusnaamioita oli kertynyt minulle melkoinen määrä (kiitos ne minulle blogin kautta lähettäneen Cutrinin) ja ne olisi käytettävä pois.
Miksi niiden käyttäminen on sitten tuntunut niin haastavalta? Tuotehan vain levitetään tukkaan hoitoaineen tapaan, annetaan vaikuttaa ja huuhdotaan pois. Mikä siinä on niin hankalaa?
No se vaikutusaika. Tahdon muhitella naamiota hiuksissani 10-20 minuuttia, mikä on aivan liian pitkä aika yleiseen suihkussa hengailuun (olen avautunut samansuuntaisesta teille jo aiemminkin). Aika on kuitenkin myös rasittavan pitkä lähteä pois suihkusta ja värjötellä viileässä brittiasunnossa uutta suihkuunastumista odottaen. Koko homma kuulostaakin jo ärsyttävältä ja rasittavalta! Not my cup of tea.
Onneksi kuitenkin inspiroiduin naamioiden käyttöön töissä, sillä siellä kaikki on paljon helpompaa. 
Hyttiin on mukavaa säätää päälle lämmin, lähes trooppinen lämpötila eikä hiuksia pestessä tarvitse kastella kuin pää (ja jalat). Hiusnaamion voi levittää tukkaan, minkä jälkeen voin iskeä päähäni suihkumyssyn ja jopa nassuuni kasvonaamion ja viettää parisenkymmentä minuuttia hytissäni lämpimässä sängyllä istuen ja vaikkapa telkkaria katsoen tai lukien (Fifty Shades -kirjasarja ON koukuttava!). Aika hujahtaa kuin siivillä ja pääsen lämpimästä hytistä pian lämpimään suihkuun.
Otankin töissä nykyään hiuksilleni kunnon tehohoitokuureja, eli pesen ja hoidan hiukseni naamioilla muhitellen joka toinen tai joka kolmas päivä käyttäen sitten vaan tavallisia pikahoitoaineita kotona.
Tänään minua kiinnostaisikin tietää, millaisia hiusnaamioiden käyttäjiä te olette. Millaisia naamioita käytätte? Kuinka pitkillä vaikutusajoilla? Kuinka usein? Onko teillä suosikkituotetta?

Kommentit (24)

 1. Anonyymi

  auttaaks noi mihinkään verrattuna siihen et pitäis tavallista hoitoainetta vaan vähän pidempään?

  hemmi

  1. Anonyymi

   Ei ole minunkaan kuppini teetä.
   Olen ratkaissut tämän niin, että kastelen (tai voihan ne pestäkin, itse en enää juurikaan käytä shamppoota) hiukset esim keittiön hanan alla, laitan naamion /hoitoaineen/öljyn rasvan hiuksiin vaikuttamaan ja menen kokonaan suihkuun vasta siinä vaiheessa, kun on aika pestä aineet pois. Ei tarvitse värjötellä. Tai laitan aineet kuivaan tukkaan.
   Toinen vaihtoehto on mennä saunaan hoitoaineet päässä.
   -Tiia

   Vastaa

   Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *