Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

My skin sucks (and swallows)

Tällä hetkellä kasvojeni iho imee kaiken kosteuttavan, mitä sille vaan laitan. Ja jos en laita kosteuttavan voiteen päälle yöksi kerrosta mineraaliöljyjä ja muita kosteuden haihtumista estäviä ja ihoani pehmittäviä aineosia sisältävää Lancomen supertäyteläistä Nutrixia, ropisee ihoni jo seuraavana päivänä irti. Kuivuutta on siis ja pahasti, mutta onneksi olen oppinut hallitsemaan sitä jo melko hyvin. (Ja onneksi minulla tosiaan on, millä läträtä…)

Tämä ihon hilseily johtuu tietysti syömästäni isotretionin actavis -kuurista (roaccutan), jota aloin popsimaan ihoni käännyttyä minua vastaan. Kuuria on nyt takana kolmisen kuukautta ja edessä on vielä kaksi kuukautta. Ihoni on ollut täysin ongelmaton jo kaksi kuukautta, mutta kuuria ei kuulemma saa lopettaa kesken. Lääkettä tulee nimittäin kuurin aikana saada x-määrä (en nyt muista tarkkaa annostusta) painokiloaan kohti ja nykyisellä kahden pillerin päiväannostuksellani kuurin syömiseen menee viitisen kuukautta.

Itseasiassa kun kahden kuukauden jälkeen kävin näyttämässä lääkärille täydellisesti parantunutta nassuani, ehdotti hän päiväannoksen lisäämistä. Olin hieman ihmeissäni tästä ehdotuksesta, sillä ihonihan oli jo ihan kunnossa! Lääkäri kuitenkin ehdotti, että jos söisin pillereitä suurempana satsina, saisin kuurin loppuun nopeammin. Hän ei ilmeisesti uskonut ihoni kuivuneen kovin pahasti (mitä se todellakin on tehnyt!) huulistani puhumattakaan ja suhtautui vähän epäillen kun sanoin löytäneeni vaan niin hyvät tuotteet kuivuutta vastaan. No, en suostunut annoksen nostamiseen, sillä nykyäänkin jos muutan rutiineitani vain yhdeksi päiväksi tai yöksi, alkaa hilseily ja voin vain kuvitella, miltä kasvojeni iho näyttäisi, jos söisin lääkkeitä suurempana satsina.

Syön siis kuuria vielä pari kuukautta ja toivon, että ihoni on kesäksi kunnossa.

Koska ihoni tosiaan imee kaiken mahdollisen saamansa kosteuden, on eräs tuote ollut minulle viimeaikoina varsin rakas. Tämä tuote on ollut minulle jo todella pitkään todella rakas, mutta rakkauteni sitä kohtaan on viimeaikoina noussut ihan uusiin sfääreihin.

Tämä ihana tuote on Lumenen ihana kosteusnaamio:

Oma naamioni on vielä vanhaa versiota, mutta nykyään kaupoissa oleva Sensitive Touch -linjan Rauhoittava kosteusnaamio on aivan yhtä loistava tapaus ellei parempikin. Jaksan aina liputtaa tämän puolesta, sillä tämä nyt vaan on ehdottomasti se kaikkein parhain kosteusnaamio. Loistavaa tässä on sen ihana voidemainen koostumus ja se, että sen voi jättää yöksi iholle vaikuttamaan. En nimittäin näe mitään järkeä kosteusnaamioissa, jotka käsketään pestä iholta lopuksi pois. Laita ensin iholle kosteutta ja pese sitten pois siitä osa. Ööh?

Tämän ihanuuden loppumisessa oli kyllä kurjakin puoli. Nyt minulla ei nimittäin enää ole tätä!

Millä minä nyt pelastan kasvoni pahalta kuivuudelta kun en kerran saa ostaa uusia naamioita ennen vanhojen loppumista? Juu, onhan minulla nämä kaksi, mutta eivät nämä yllä edesmenneen naamioni tehoihin:

Lumenen Vitamin+ naamio ei ole varsinainen kosteusnaamio, vaikka ihan kivasti kosteuttaakin. Clarinsin naamio puolestaan on kosteusnaamio, muttei kosteuta ollenkaan yhtä hyvin kuin Lumenen kosteusnaamio.

Toki voin töiden kautta testailla eri sarjojen kosteusnaamioita, mutta viimeksi kokeilemani Estee Lauderin, Diorin Cliniquen ja Lancomen naamiotkaan eivät vaan ole olleet mitään verrattuina Lumenen kosteuttavaan naamioon.

Saa nähdä, kauanko selviän ilman tätä supertuotetta!

Onko teillä joku erityinen suosikki kosteuttavien naamioiden kategoriassa?

Lopuksi vielä katsaus siniseen, naamion kanssa teemaan sopivaan lakkakuvaan:

Ostin alesta aivan ihanan sinisillä strasseilla koristellun sormuksen ja olin aivan tuskissani, koska en omistanut siihen sopivaa lakkaa. Onneksi kuitenkin hoksasin omistavani Konadin sinisen koristelulakan, joka käy vallan hyvin ihan normaaliinkin lakkailuun tarvittaessa. Sormus ja kynnet olivat yhdessä melko upea katseenvangitsija ja tykkäsin niiden yhdistelmästä ihan mielettömästi.

Ylpein olen kuitenkin siitä, että maltoin olla ostamatta uutta sinistä lakkaa ihan vaan tuota sormusta varten ja keksin omistavani jo tuon koristelulakan. Helmikuussa on kuitenkin tullut tehtyä jo muutama juttu kosmetiikan puolella, josta en ole ihan niin ylpeä… Palaillaan niihin myöhemmin!

Kommentit (28)

 1. N

  Tarkennuksena ylläolevaan:

  Isotretinoiinia ei edes saa määrätä muu kuin asiaan perehtynyt erikoislääkäri (eli käytännössä ihotautilääkäri). Perus tk-lääkäri ei siksi näitä kirjoita. Lisäksi jos kyseessä on hedelmällisessä iässä oleva nainen, pitää tehdä vähintään raskaustestit ennen kuin lääkettä saa määrätä.

 2. Nimetön

  Anonyymi: Pintakuivan sekaihon hoitovinkkejä on todella hankalaa antaa näkemättä ihoa. Suosittelen kuitenkin huolellista, muttei liian tujua pesua (esim. Erisanin puhdistusgeeli), säännöllistä kuorintaa sekä vuorottelua puhdistavien ja kosteuttavien naamioiden kesken. Yövoide voi olla hieman täyteläisempi, jotta iho pysyy kosteutettuna ja päivällä voi käyttää ohuempaa ja mattapintaisempaa voidetta. Joskus epäpuhtauksien syntyä voi jopa auttaa, kun iho on hyvin kosteutettu! Ja hyvin kosteutettu iho on ainakin helpompi meikata tasaiseksi kuin kuiva. 🙂

  Anonyymi: Kiitos. 🙂

  Anonyymi: Minä en oikein tykännyt tuosta Cliniquen kosteusnaamiosta kun sitä ennen käytin, mutta täytyy taas parin vuoden tauon jälkeen antaa sille uusi mahdollisuus. 🙂

  Anonyymi: Siihen, mihin se on tarkoitettukin.

  .Nekku.: Kiitos. 🙂

  Anonyymi: Itseasiassa en ole koskaan kokeillut Biothermin naamiota, sillä siihen ei ole ollut testeriä saatavilla. Pitääkin tutustua inciin tarkemmin ja ehkä jopa hankkia. 🙂

  amelié: Rauhoittaa ja viilentää. 🙂

  Sanna: Kiitos. 🙂

  Anonyymi: Minunkin nenäni kuivuu kovasti sisältä, vaikkei verta onneksi tulekaan. :/

  Safire: Pitääkin tutustua tarkemmin, harmi ettei Weleda toimita naamioihin testereitä niin ei voi ottaa purkkiin kokeiluun. :/

  Elina: 🙂

  Kajsa: Minäkin katselin tuota sävyä HenkkaMaukassa. 🙂

  apua!: Nyt täytyy sanoa, että en osaa kyllä heittää mitään erityisen loistavaa tuotetta akneiholle, sillä tykkään lähinnä suositella blogissani oikeasti hyviksi havaitsemiani tuotteita ja tuosta kategoriasta minulla ei ole omakohtaisia kokemuksia. :/ Humektan on hyvä kosteuttaja, mutta rasvattoman koostumuksen vuoksi sitä saisi lisäillä iholle useasti päivässä, jotta kosteus pysyisi iholla. Miehen iholla voisi kuitenkin mennä, jos iholla on hieman pintakuivuutta. Huolellisesta puhdistuksesta kannattaa pitää kiinni, mutta välttää liian tujuja ja samalla kuivattavia aineita. Kuorinta voi ärsyttää tulehtuneita näppyjä, joten kovin rakeista kuorintaa en suosittelisi. Ihoa kannattaa puhdistaa ja kosteuttaa aamuin illoin. Akneiholle saa kuitenkin parasta apua ihotautilääkäriltä, sillä akne on ihosairaus ja kosmetiikalla hoidetaan vain tervettä ja ehjää ihoa. (Akne ja finnit ovat toki eri asia.)

  Anni: Lupaan kirjoitella noista. 🙂 Ihan esimerkiksi Lumenelta löytyy Vitamin c+ sarjasta suojakertoimellinen päivävoide.

  Eve: Kyllä voi. 🙂

  Siny: On. 🙂

  Anonyymi: Varsinkin Cliniquen tuotteissa olen huomannut huimia eroja maahintoihin. 🙂

  Anonyymi: Syksyn postauksista näkyy ihoni kunto. Ei nyt ihan paha akne, mutta kipeitä ja ihonalaisia patteja jatkuvasti. Pillerit lakkasivat toimimasta ja voiteita en halunnut. Antiobiotit aiheuttivat viimeksi pahoinvointia ja olivat hyödyttömiä. Tätä kuuria syödessä täytyy kuitenkin syödä pillereitä, sillä raskaaksi tulo on ehdottomasti kiellettyä.

  Anonyymi: Itse tykkään kovasti TRESemmen lämpösuojasuihkeesta. 🙂
  Mitään erityistä hiuslakkaa en osaa heittää, mutta älä missään tapauksessa ota tujuimmalla pidolla. Muuten kiharoista katoaa luonnollinen lennokkuus ja niistä tulee liian jäykät.

  kiukkupussi: Kiitos. 🙂

  Anonyymi: Riippuu täysin lakasta.

  Anonyymi: Hormonaalisiin näppyihin ei oikein pinnallisilla tuotteilla vaan voi vaikuttaa. :/

  Eiko: Oi, näen tuon jo silmissäni! Kiitos! 🙂

  Anonyymi: Katkenneet verisuonet ovat ihon alla, eli siellä, minne kosmetiikka ei saa vaikuttaa. Et siis voi hoitaa niitä voiteilla. Sinkkipasta vaalentaa vain ihoa, eli ei mene ihon alle verisuoniin. Ainoa tapa päästä eroon on laser yms. :/

  Anonyymi: Kiitos. 🙂

  N: Sekä käydä testauttamassa maksa-arvot ja syödä pillereitä. Kiitos sinullekin, ihanaa kun muutkin kun vain minä vastailevat. 🙂

 3. Badbomben

  Wow mikä sormus-lakka-kombo!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *