Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

My skin sucks (and swallows)

Tällä hetkellä kasvojeni iho imee kaiken kosteuttavan, mitä sille vaan laitan. Ja jos en laita kosteuttavan voiteen päälle yöksi kerrosta mineraaliöljyjä ja muita kosteuden haihtumista estäviä ja ihoani pehmittäviä aineosia sisältävää Lancomen supertäyteläistä Nutrixia, ropisee ihoni jo seuraavana päivänä irti. Kuivuutta on siis ja pahasti, mutta onneksi olen oppinut hallitsemaan sitä jo melko hyvin. (Ja onneksi minulla tosiaan on, millä läträtä…)

Tämä ihon hilseily johtuu tietysti syömästäni isotretionin actavis -kuurista (roaccutan), jota aloin popsimaan ihoni käännyttyä minua vastaan. Kuuria on nyt takana kolmisen kuukautta ja edessä on vielä kaksi kuukautta. Ihoni on ollut täysin ongelmaton jo kaksi kuukautta, mutta kuuria ei kuulemma saa lopettaa kesken. Lääkettä tulee nimittäin kuurin aikana saada x-määrä (en nyt muista tarkkaa annostusta) painokiloaan kohti ja nykyisellä kahden pillerin päiväannostuksellani kuurin syömiseen menee viitisen kuukautta.

Itseasiassa kun kahden kuukauden jälkeen kävin näyttämässä lääkärille täydellisesti parantunutta nassuani, ehdotti hän päiväannoksen lisäämistä. Olin hieman ihmeissäni tästä ehdotuksesta, sillä ihonihan oli jo ihan kunnossa! Lääkäri kuitenkin ehdotti, että jos söisin pillereitä suurempana satsina, saisin kuurin loppuun nopeammin. Hän ei ilmeisesti uskonut ihoni kuivuneen kovin pahasti (mitä se todellakin on tehnyt!) huulistani puhumattakaan ja suhtautui vähän epäillen kun sanoin löytäneeni vaan niin hyvät tuotteet kuivuutta vastaan. No, en suostunut annoksen nostamiseen, sillä nykyäänkin jos muutan rutiineitani vain yhdeksi päiväksi tai yöksi, alkaa hilseily ja voin vain kuvitella, miltä kasvojeni iho näyttäisi, jos söisin lääkkeitä suurempana satsina.

Syön siis kuuria vielä pari kuukautta ja toivon, että ihoni on kesäksi kunnossa.

Koska ihoni tosiaan imee kaiken mahdollisen saamansa kosteuden, on eräs tuote ollut minulle viimeaikoina varsin rakas. Tämä tuote on ollut minulle jo todella pitkään todella rakas, mutta rakkauteni sitä kohtaan on viimeaikoina noussut ihan uusiin sfääreihin.

Tämä ihana tuote on Lumenen ihana kosteusnaamio:

Oma naamioni on vielä vanhaa versiota, mutta nykyään kaupoissa oleva Sensitive Touch -linjan Rauhoittava kosteusnaamio on aivan yhtä loistava tapaus ellei parempikin. Jaksan aina liputtaa tämän puolesta, sillä tämä nyt vaan on ehdottomasti se kaikkein parhain kosteusnaamio. Loistavaa tässä on sen ihana voidemainen koostumus ja se, että sen voi jättää yöksi iholle vaikuttamaan. En nimittäin näe mitään järkeä kosteusnaamioissa, jotka käsketään pestä iholta lopuksi pois. Laita ensin iholle kosteutta ja pese sitten pois siitä osa. Ööh?

Tämän ihanuuden loppumisessa oli kyllä kurjakin puoli. Nyt minulla ei nimittäin enää ole tätä!

Millä minä nyt pelastan kasvoni pahalta kuivuudelta kun en kerran saa ostaa uusia naamioita ennen vanhojen loppumista? Juu, onhan minulla nämä kaksi, mutta eivät nämä yllä edesmenneen naamioni tehoihin:

Lumenen Vitamin+ naamio ei ole varsinainen kosteusnaamio, vaikka ihan kivasti kosteuttaakin. Clarinsin naamio puolestaan on kosteusnaamio, muttei kosteuta ollenkaan yhtä hyvin kuin Lumenen kosteusnaamio.

Toki voin töiden kautta testailla eri sarjojen kosteusnaamioita, mutta viimeksi kokeilemani Estee Lauderin, Diorin Cliniquen ja Lancomen naamiotkaan eivät vaan ole olleet mitään verrattuina Lumenen kosteuttavaan naamioon.

Saa nähdä, kauanko selviän ilman tätä supertuotetta!

Onko teillä joku erityinen suosikki kosteuttavien naamioiden kategoriassa?

Lopuksi vielä katsaus siniseen, naamion kanssa teemaan sopivaan lakkakuvaan:

Ostin alesta aivan ihanan sinisillä strasseilla koristellun sormuksen ja olin aivan tuskissani, koska en omistanut siihen sopivaa lakkaa. Onneksi kuitenkin hoksasin omistavani Konadin sinisen koristelulakan, joka käy vallan hyvin ihan normaaliinkin lakkailuun tarvittaessa. Sormus ja kynnet olivat yhdessä melko upea katseenvangitsija ja tykkäsin niiden yhdistelmästä ihan mielettömästi.

Ylpein olen kuitenkin siitä, että maltoin olla ostamatta uutta sinistä lakkaa ihan vaan tuota sormusta varten ja keksin omistavani jo tuon koristelulakan. Helmikuussa on kuitenkin tullut tehtyä jo muutama juttu kosmetiikan puolella, josta en ole ihan niin ylpeä… Palaillaan niihin myöhemmin!

Kommentit (28)

 1. Anonyymi

  Itse tykkään tosi paljon tuosta Lumenen kosteusnaamiosta! Ei kirvele, ja vähentää kiristävää tunnetta tosi hyvin. 🙂 Oon kyllä myös tykännyt tuosta Lumenen Virkistävästä kasvonaamiosta, se tuoksuukin niin kivalta, mutta harmi vaan kun ko tuote loppui minulta juuri.. 🙁

  Mun pitikin kysäistä sulta, että miten hoitaisit pintakuivaa sekaihoa? T-alueellani on aika paljon epäpuhtauksia, ja päivän aikana nassu alkaa T-alueelta vähän kiiltelemään. Mutta toisaalta taas meikkaamisen yhteydessä pitää aina lisäillä rasvaa mm. nenään, jossa kuivat kohdat tulevat helposti esille.. Eli siis pitäisikö vaan rohkeasti käyttää jotain puhdistusjuttuja, jotka auttaisivat epäpuhtauksiin (esim. mitä?) ja sitten jotain kunnon kosteuttavaa rasvaa, vai mitä? 😀 Oon ihan pulassa, koska haluisin päästä sekä epäpuhtauksista että kuivuudesta eroon.. 😀

  1. Anonyymi

   Aivan kertakaikkisen ihana lakkaus sekä sormus! 🙂

   Vastaa

   Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *