Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

My masculine side

Viimeaikaiset kertomukset miehekkäistä tuotteista saavat vielä jatkoa. Tällä kertaa kerron yhdestä miesten antiperspirantista, jonka olen itsekin ottanut käyttöön.

Cliniquen Skin Supplies for Men -linjan antiperspirant-deodorant stick on talkkipohjainen hajusteeton deodoranttisticki, joka pitää hikoilua tehokkaasti poissa. Vaikka tuote on pakattu miehekkään harmaaseen pakkaukseen, ei tässä tosiaan ole mitään tuoksua, eli tämä menee hyvin unisex-tuotteena.

Tämä antiperspirantti pitää hikoilut poissa loistavasti, eli kainaloni ovat pysyneet kuivina ja hien haju tiukasti poissa aivan koko päivän aamusta iltaan. Koska tuote kuitenkin on talkkipohjainen valkoinen sticki, saattaa se sotkea hieman, eli sen kanssa kannattaa olla tarkkana.

Mistä minä tykkään tätä stickiä myydessäni on sen sisältö ja tarkalleen ottaen sen sisällön simppeli koostumus.

Tapaan työssäni usein miehiä (ja naisia), jotka kertovat, etteivät oikein voi käyttää mitään dödöä, sillä heidän kainalonsa tuntuvat ärsyyntyvän kaikesta mahdollisesta ja vaikka he ovat kokeilleet kaikenlaista, eivät he oikein ole löytäneet sopivaa tai keksineet, mikä heidän ihoaan voisi ärsyttää. Joillakin ärsyttäväksi aineeksi paljastuu alholi, mutta kaikilla sekään ei ole ratkaiseva tekijä.

Näissä tapauksissa minä lykkään aina käteen tämän stickin (no okei, joskus kristallikiven, mutta tämän antiperspiranttia hakeville).

Tuotteen sisältö on selkeä:

Cyclopentasiloxane, aluminum zirconium tetrachlorohydrex gly, stearyl alcohol, talc, ppg-14 butyl ether, hydrogenated castor oil, glyceryl hydroxystearate, arachidyl alcohol.

Kahdeksan raaka-ainetta (eikä sitä denaturoitua alkoholia). Niin simppeliä ja selkeää.

Useimmille ihmisille tämä sticki toimii eikä ärsytystä tämän kanssa tapahdu, mutta vaikka tapahtuisikin, on tämä sticki mieletön apu. Nyt asiakas sentään tietää, ettei se ärsyttävä pirulainen ole ihan mikä tahansa aineosa niistä sadoista deodoranteissa käytetyistä vaan hyvin suurella todennäköisyydellä joku näistä kahdeksasta, jonka jälkeen salapoliisintyö on jälleen astetta helpompaa muihin kokeilluihin deodorantteihin vertaillessa.

Toki asiakas voi olla herkkä myös muille aineille tai aineiden yhdistelmille, mutta tämä on aika helppo tapa lähteä selvittämään edes jotakin, mikäli hän ei lähde oikeisiin allergiatesteihin (jotka ovat yleensä miesten mielestä varsinkin ihan turhaa hömppää ja naisten vouhotusta).

Ainoa haittapuoli tässä dödössä voi tosiaan olla tahraaminen (vaikkei olekaan pahin tapaamani stickitahraaja), mutta se lienee pieni miinus, jos kerrankin löytää sopivan stickin.

En ole itse verrannut tämän sisältöä naisten vastaavaan versioon, sillä valikoimistamme ei löydy sitä enkä koskaan kaupungilla käydessäni muista tehdä vertailua. Löytyykö naisten sticki joltakin teistä? Onko INCI-listassa eroa?

Onko tämä sticki tuttu jollekin teistä? Tai onko joukossanne niitä (tai niiden naisia), joiden kainalot tuntuvat ärtyvän kaikesta mahdollisesta ilman, että aiheuttajaa on paikallistettu?

Kommentit (5)

 1. Anonyymi

  Mitä dödöä suosittelisit henkilölle, jonka ongelma on kova hikoilu? Ei niinkään märät läntit vaan se haju ja nihkeät kainalot :/ ei siis kuitenkaan mikään leijaileva voimakas miehinen hienhaju (:D), vaan sellainen…öööö naisen hiki 😀 Oon kokeillut lähes kaikki markettituotteet, paria apteekkituotetta mutta mikään ei tunnu toimivan. Jos jokin toimii vähän paremmin, loppuu se teho viimeistään kun purkki on loppumaisillaan. Tää on niin ärsyttäväääää! Oon valmis kokeilemaan mitä vain ja oikeastaan oon joskus miettinytkin et olisko miesten dödöt jotenkin tehokkaampia? 🙂

  Kiitos mahtavasta blogista!

  -mio

 2. Anonyymi

  Aikoinaan vertailin ja silloin naisten ja miesten dödöjen incit oli identtiset – naisten dödö vaan paljon kalliimpi. Itse olen juuri tätä miesten versiota käyttänyt jo kauan, mainio pito ja plussaa täydellisestä tuoksuttomuudesta. Kannattaa sipaista melko säästeliäästi, niin ei suttaa juurikaan, mutta silti pitää. Shoppaan aina reissusta, sillä Suomessa hinta on törkeä (jotain 35 euron hujakoilla, viimeksi kun tsekkasin).

  H

 3. Anonyymi

  Tätä kokeilen seuraavaksi! Mulla on kanssa ongelmana se, että kun dödöä on käytetty jo jonkun verran niin sen teho loppuu tai huononee! Mistähän moinen juttu ja olenkohan ainoa (edellisen kommentoijan lisäksi) joka kärsii tällaisesta ilmiöstä.

  Käytin jossain vaiheessa apteekkidödöjä, mutta etenkin kesällä ne ärsyttivät ihoa aika paljon.

  Etsintä siis jatkuu!

 4. Anonyymi

  Joo mulla tekee melkein kaikki deodorantit/antiperspirantit sellasta outoa "juilivaa" kipua kainaloihin. Kainaloita tavallaan kolottaa tai jotain.. 😀 En osaa oikein kuvailla sitä kipua. Ei varmaan ole ihan normaalia mutta ei viitsi lääkärillekään valittaa.

 5. Hanni5

  Kiitos tästä deodorantti-arviosta, tämän perusteella ostin tuotteen ja kyllä pitää! Kerrankin voin käyttää kauluspaitaa ilman, että kainalot on 5 minuutin päästä märät! Kiitos niin paljon koko blogista!!!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *