Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Muutos 2015

Tuntuu, että minulla on teille vaikka kuinka paljon kosmetiikkaraportoitavaa ja tuote-esiteltävää, mutta vielä parin päivän ajan niiden toteuttaminen tuntuu ihan suunnattoman haastavalta. 
Olen saanut raahattua lähes kaiken kosmetiikkani vihdoin Ruotsiin ja torstaina mukanani lentävät sinne lähes kaikki loputkin tuotteet. Sen jälkeen tulen vielä kerran käymään Suomessa hoitamassa pois kevään viimeisen koulutehtävän, luovuttamassa asunnon avaimen ja nappaamassa mukaan viimeisen matkalaukkuni ja sitten se on siinä. Hyvästi Suomi, katsellaan sitten puolen vuoden kuluttua tarkemmin, jos täällä vielä tarvitsee koulun vuoksi hetki asustella tai edes välillä käännähtää. Muuten olen aika valmis pysymään Tukholmassa. (Ensi kesä tosin kuluu laivalla taas työskennellen, joten kyllä täällä Suomessa aina välillä käymään pääsee silti.)
Paitsi että lähes kaikki kiinnostavat kosmetiikkatuotteet ovat jo Tukholmassa, on asunnossa muutenkin ollut hankalaa tehdä tuotepostauksia. 
Täällä on huono valo, kaikki huonekalut on myyty ja jäljellä on vain HOASin muovimatto ja ryppyiset, lattialla makaavaa patjaani somistavat lapsuudenkotini lakanat, joista kummankaan päältä ei synny edustavia tuotekuvia. Lattialla on ikävää istua tunteja läppäriä näpytellen ja työn alla ovat muutenkin vielä viimeiset kouluhommat. 
Lohduttaudun sillä, että vaikka blogi nyt onkin vielä pari päivää hieman kevätkiireiden alla, koittaa aivan kohta se hetki, jota olen odottanut jo pitkään: ihana toukokuu, jolloin saan keskittyä vaan rentoutumaan ja tekemään sitä, mitä mieleni tekee, eli etupäässä bloggaamaan. 
Mielessäni on ollut vaikka mitä postausideoita enkä malta odottaa, että pääsen taas pitkästä aikaa ihan kunnolla antamaan aikaa blogilleni ympäristössä, jossa on ihan oikeasti kiva blogata ja jossa on hyvä ottaa tuotekuvia. Kuulostaa ehkä hassulta jonkun korvaan, mutta täältä opiskelijaboksista tehtynä bloggaaminen ei ole ollut kivaa. 
Valaistus on aina huono ja vasta nyt päivien pidennyttyä olen vihdoin ehtinyt olla kotona sellaiseen aikaan, kun saatavilla on ollut luonnonvaloa. Siitä huolimatta asunto ei todellakaan ole kylpenyt valossa joten en malta odottaa, että pääsen nauttimaan valoisista päivistä Tukholman asuntoon, josta ei helpolla valo lopu ja jossa on useita hyviä paikkoja tuotekuvien ottamiseen.
Toivottavasti maltatte siis odottaa vielä muutaman päivän ajan, kun laitan täällä Suomessa asioitani pakettiin. Jäljellä on viimeisiä pakkaamisia, asunnon loppusiivousta, kavereiden ja perheen näkemistä ja tosiaan vielä niiden viimeisten koulujuttujen hoitoa tältä keväältä. Tarkoituksenani oli pitää Suomen asuntoani hieman pidempään, mutta asioiden järjestyttyä kuten ne järjestyivät olisi se ollut turhaa. Nyt kun työharjoittelukin naistenlehdessä on ohi voin lähteä taas elämässä kunnolla eteenpäin.
Asettuminen Tukholmaan jännittää hieman, sillä vaikka minulla onkin kokemusta ulkomaille tai toiselle paikkakunnalle muutosta, on tämä tällä kertaa selkeästi erilaista. Aiemmin olen aina tiennyt, että kyseessä on vain väliaikainen asumiskuvio ja että palaisin myöhemmin Suomeen ja pääkaupunkiseudulle, mutta tällä kertaa asia on eri. Tällä kertaa en ole palaamassa, vaan tarkoituksena on asettua Ruotsiin ihan pysyvästi. (Toki kouluhommia on Suomessa vielä seuraavana kevätlukukautena hieman jäljellä, mutta ne kyllä hoituvat.) Toisaalta minua ehkä jännittää hieman, mutta olen asiasta niin innoissani, että oikeastaan minusta tuntuu vain hyvältä. Eiköhän se kaupunki ala jossakin vaiheessa tuntumaan kodilta ja kielikin ala luistaa. Onhan tässä viimekuukausina kuitenkin varsin ahkerasti harjoiteltu eikä Suomikaan ole enää aikoihin missään tapauksessa tuntunut  maalta, jossa haluaisin asua. Täällä on kyllä kaikki hyvin, mutta tämä ei vaan tunnu kodilta.
Muita, joiden elämässä tapahtuu isoja muutoksia?

Kommentit (28)

 1. Anonyymi

  Muutokset elämässä ovat hyvästä, vaikka ne yleensä jossain määrin pelottaakin 🙂 Itselläkin olisi muutto edessä kuukauden sisään, mutta ihan 10km säteellä kuitenkin – tosin erilaiseen ympäristöön; kerrostalosta ihkaomaan omakotitaloon oman kullan luokse 🙂

  • virve

   Kuulostaa ihanalta! Onnea uuteen elämänvaiheeseen. 🙂

 2. Salla

  En malta odottaa, että kirjoitat tuosta Vita Liberatasta ja YSL:n Eye Primerista! Tai no totta kai maltan, hyvää loppua Suomi-aikaa ja ihanaa, että saat toukokuussa ottaa vähän rennommin 🙂

  • virve

   Yritän ottaa ne ensimmäisten postausten joukkoon. Ovat olleet niin huippuja! 🙂

 3. Anonyymi

  Mullakin on muutosuunnitelmia, olen asunut seitseman vuotta Madridissa ja nyt muutan Lontooseen seuraavaksi kolmeksi/neljaksi vuodeksi, iiiiiiiik. Onneks miehen tyopaikka maksaa muuton etta saa kaikki ihanat tavarat meidan kodista mukaan 😀

  • virve

   Oioioi, nyt iskit herkkään paikkaan… Lontoo <3 Toivottavasti viihdyt hyvin! 🙂

 4. Anonyymi

  Moi! Ei liity mitenkään postaukseen, mutta osaisitko suositella minulle tummille silmänalusille peiteväriä tai olisiko mitään vinkkejä? Minulla on erittäin tummat silmänaluset, peiteväri karkaa juonteisiin heti kun sen laittaa, ja jää öljyisen tuntoiseksi, minkä takia silmämeikkikin leviää, ja sen takia pitää puuteroida silmänalusia aika paljon, mikä taas vanhentaa ja kuivattaa silmänalus ihoa. Silmäni vuotavat aika herkästi minkä takia myös peiteväriä lähtee pois.

 5. Anonyymi

  Moikka Virve! 🙂 Olis kiva kuulla sun mietteitä minimalismista ja siitä miten se näkyy sun/teidän arjessa. Muistanko oikein että aihe on lähellä sunkin sydäntä?

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *