Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Muutoksen päivä: Jotain uutta, jotain vanhaa

Blogillani on tänään melko jännä päivä. Katsokaapas blogipohjaani. Huomaatteko jotain erilaista?
Missä ne kaikki mainokset ovat?
Ennen sivun yläreunaa koristi usein jättisuuri Indiedaysiltä peräisin oleva banneri ja oikeaa sivupalkkia ja blogin alareunaa rivi mainosbannereita.
Postauksien välissäkin roikkui välillä mainos. Ja postauksissa oli affiliate-linkkejä.
Ja sekös monia ärsytti. Homma oli kuulemma liian kaupallista ja siksi ärsyttävää. Fine. No katsokaapas nyt. Kaikki poissa. Ja sitä myöten myös yhteistyöni Indiedaysin kanssa Inspiration bloggaajana. Nyt olen ihan täysin omillani. Onko tämä nyt vähemmän ärsyttävää sitten?
Tiedän, että moni haluaisi kuulla tähän liittyvän jotain draamaa. Olisi hirveän kivaa spekuloida vaikka, että miksi bloggaaja lähti Indiedaysilta. Tapahtuiko jotain?
Nyt pitää tuottaa pieni pettymys kaikille juoruilunhaluisille: ei nimittäin tapahtunut eikä siltoja ole poltettu mihinkään suuntaan. Indiedays oli minulle hyvä yhteisö kuulua ja sieltä lähtö oli iso, itsenäinen päätös minulle, mutta draamaa tästä ei nyt vaan irtoa millään. Voihan vaikka olla, että joskus vielä palaan takaisin? Inspiration bloggaajana sain nimittäin aina tehdä blogini asiat kuten halusin eikä minua rajoitettu mitenkään, mitä arvostan suuresti ja minkä vuoksi olin kuvioissa mukana. Nyt on kuitenkin aika todeta, että olen aikuinen, itsenäinen nainen ja blogini on kasvanut mukanani ja kykenee myös olemaan ihan täysin itsenäinen kanssani. Me ollaan aika ässä tiimi ihan omillammekin.

Blogini elää tällähetkellä eräänlaista murrosvaihetta. Se tuo tullessaan pikkuhiljaa paljon mukavia juttuja ja jopa asioita, joista en vielä välttämättä edes itsekään tiedä, mutta missään tapauksessa se ei tarkoita, että blogi olisi vetäytymässä pois kuvioista. Päin vastoin: nyt kun olen aivan hurmoksessa kosmetiikan opiskeluistani tuntuu minusta, että minulla on vielä entistäkin enemmän annettavaa blogille ja sitä kautta teillekin!
Vajaat kuusi vuotta sitten aloittaessani blogini olin se tyttö, jolla oli hirveät läjät kosmetiikkaa ja jolla oli kamala shoppailunhimo. Ajan myötä minusta tuli bloggaaja, jolla oli jonkun verran INCI-näkemystä ja hirveästi tuotekokemusta ja joka sen myötä tahtoi keskittyä kirjoittamaan tuotearviointeja kokeilemistaan tuotteista. Nyt koen kuitenkin olevani jälleen jotain muuta.
Jokainen kosmetiikkabloggaaja voi kirjoittaa näkemyksensä ostamastaan tai saamastaan kosmetiikkatuotteesta. Hommasta tekee erilaista se, jos kirjoittajalla on jotain pienintäkin ymmärrystä tuotteen sisällöstä. Noita ensin kuvattuja bloggaajia riittää vaikka millä mitalla ja yhä useampi on alkanut myös ymmärtää tuotteistakin. Minä haluaisin kuitenkin tarjota jotain erilaista. Sellaista, mitä muut kosmetiikkabloggaajat eivät välttämättä kykene lukijoilleen tarjoamaan.
Minä haluan nimittäin jatkossa olla se, joka paitsi esittelee teille tuotteita, osaa myös kertoa tarinoita niiden taustalta. Tahdon olla se, joka esittelee paitsi ihanan hajuvesipullon, mutta joka osaa myös kertoa, miksei kosmetiikkafirma voi välttämättä tilata vain kahtasataa uniikinmuotoista hajuvesipulloa. Tahdon olla se, joka kertoo, kuinka hiuslakkapullo on syntynyt pelimerkin kokoisesta ja näköisestä metallinappulasta. Tahdon kertoa, kuinka hauskalla ja yllättävällä tavalla joku kosmetiikan ainesosa on löytynyt meidän luullessamme sen olevan vain tuotekehittelijöiden pyrkimysten summa. Tahdon kertoa kätännöllistä nippelitietoa kosmetiikan raaka-aineiden käyttäytymisestä. Jokainen kosmetiikkabloggaaja voi kuvata ja analysoida kynsilakkasävyjä, mutta jokainen ei voi kertoa, kuinka kynsilakka syntyy tai miksi lakkapullossa on pohjalla kuula. Minä voin ja tahdonkin jatkossa olla juuri se bloggaaja, joka tuo teille tietoa kosmetiikan maailmasta pintaa syvemmältä.
Olen näpytellyt teille jo valmiiksi parisenkymmentä postausta, joiden sisällöstä olen itse enemmän kuin innoissani. Toivottavasti tekin innostutte blogini uudesta linjasta. Lupaan, että myös se vanha kosmetiikkatuoteintoilija on yhä vahvasti läsnä tuote-esittelyineen, mutta nykyään asiantuntevampana kuin koskaan ennen!
Ja niin: Se, ettei blogissa tällä hetkellä näy mainoksia ei tarkoita, etteikö niitä koskaan enää tulisi näkymään. Kyllä niitä tulee, muttei samalla lailla kuin nyt. Uusi tapa tulee olemaan minulle mieluisempi ja toivottavasti tekin nautitte tästä uudesta linjastani.
Tervetuloa siis lukemaan uutta vanhaa Ostolakossa-blogia!

Kommentit (58)

 1. Päivi

  Kuulostaa hyvältä, Virve! 🙂 Ja mahtavaa, kun olet noin innoissasi! Jään odottamaan mielenkiinnolla lisää postauksia.

  • virve

   Kiitos! Luvassa on vaikka mitä sellaista, minkä itse ainakin koen aivan suunnattoman mielenkiintoiseksi! 🙂

 2. Jonna H.

  Kuullostaa tosi kivalta! Jään odottamaan tulevia postauksia. 😉

  • virve

   Lupaan, että tulossa on vaikka mitä kiinnostavaa! 🙂

 3. redshift

  Hienoa, että uudistut. Vaikuttaa todella kiinnostavammalta sisällöltä tämä viime aikainen verrattuna siihen shoppailupainotteisempaan linjaan mistä sait aika ärhäköitä viestejä jokin aika sitten… 🙂 Mainoksien puuttumista en huomaa sillä käytän selaimessani ad blockia joka piilottaa ne muutenkin. Mainospostauksia tietysti ei, mutta nehän vaikuttavat puolestaan siihen mitä blogeja seuraan.

  • virve

   Piristäähän se itseäänkin löytää "se juttu" ja saada sitä kautta ihan uusi motivaatio hommaan. 🙂

 4. Anonyymi

  Mahtavia uudistuksia. Olen lukenut blogiasi lähes alusta asti. Viime vuosina en kuitenkaan ole jaksanut niin aktiivisesti lukea, lähinnä selailla. Tuote-esittelypostaukset eivät ole olleet kovin lähellä sydäntäni. Nyt tullessani katsomaan, olin ihan että WHAT! Täällähän on tapahtunut vaikka mitä. Ja ihan mielettömästi kaikkea kiinnostavaa asiaa.

  Kiitos todella paljon. Mukava, että olet löytänyt "uusia tuulia". Persoonasi ja kirjoitustaitosi on mielestäni jotenkin mennyt hieman hukkaan ollessaan piilossa puteleiden takana… Tai siis minusta on ollut jotenkin sääli, että olet kirjoitellut lähinnä tuote-esittelyitä (vaikka tottakai pitää kirjoittaa sellaista mistä itse tykkää!) kun kirjoituksistasi kuitenkin käy ilmi, että sinulla on todella paljon enemmän tietoa ja sanottavaa asioihin. Tykkään tosi paljon uudistuksista! Onnea opintoihin!
  -Tiia

  • virve

   Käyhän jatkossa useammin sillä lupaan, että tulet nauttimaan blogini sisällöstä jatkossa huomattavasti enemmän. 🙂
   Jatkossa kirjoitan puolet ajasta tuote-esittelyjä, 25% näitä kosmetiikka-alaan liittyviä lifestyle-postauksia ja 25% Inside the Industry -postauksia, joissa mennään sitten vähän syvemmälle. Jatkossa siis persoonani ja tietämykseni pääsee paremmin esiin, mutta blogin pääpaino on edelleen niissä tuote-esittelyissä, joita tänne tulevat pääosin ovat tulleet etsimään. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *