Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Must have: hammasharjasivellin

* Sis. mainoslinkkejä.

Siitä on jo jonkun aikaa kun kerroin, että olin kehittänyt itselleni pienen pakkomielteen saada hammasharjaa muistuttavan, meikkipohjan (mielessäni ainakin) täydellisesti levittävän, ovaalin muotoiseen hammasharjasiveltimen.

Obsessioni oli hetken tauolla, mutta päästessäni Tokiossa kasvotusten tunnetun korealaisen kosmetiikkamerkki Etude Housen vastaavan harjasiveltimen kanssa annoin mieliteoilleni vallan ja ostin siveltimen vihdoin. Kysyin pari kuukautta sitten siveltimestä postatessani leikilläni, oliko sen hankkiminen parantanut jonkun elämänlaatua ja nyt voin kertoa, että tuosta pohdinnasta on leikki kaukana. Minulla ei nimittäin ihan tosissaan ole koskaan ollut yhtäkään näin mahtavaa meikkisivellintä!

Hammasharjasivellin

Älkää huoliko, tämä postaus ei ole ylistyslaulu sille, miksi jokainen tarvitsee juuri tämän nimenomaisen, suomalaisittain jopa hieman hankalasti saatavan siveltimen, vaan keskityn kertomaan, miksi juuri tämän tyyppinen sivellin on must have -tuote.

Hammasharjasivellin

Minä olen tunnettu siitä, että innostun erilaisista meikkipohjan levitykseen tarvittavista apuvälineistä, käytän niitä siihen asti, kunnes ne tarvitsevat pesua, unohdan sitten pestä ne ja siirryn huomaamattani jälleen takaisin sormilla levittelyyn. (Rakastan Beautyblenderiä ja käytän sitä päivittäin nykyään, mutta en töpöttele sillä meikkipohjaa alusta lähtien paikoilleen.)

Suurin osa loistaviksi havaitsemistani meikkivoiteen ripeään levitykseen sopivista siveltimistä pelittää hyvin yhden tai maksimissaan kolme käyttökertaa, mutta sen jälkeen ne on pakko pestä, jotta meikkivoide levittyy niillä jälleen tasaisesti. Esimerkiksi Shiseidon meikkivoidesivellin on aivan ihana ja sillä on mahtavaa sulauttaa meikkipohja kasvoille napakasti pyöritellen, mutta parin käyttökerran jälkeen sivellin on ihan pakko pestä, jos lopputuloksesta tahtoo tasaista.

Yhä useammin päädynkin siis käyttämään sormia meikkivoiteiden levitykseen, sillä sormet ovat kätevä ja nopea apuväline, ne ovat (yleensä) puhtaina ja aina mukana, minkä lisäksi niillä on myös helppoa ulottua kasvojen pikkutarkoillekin alueille. Ei kuitenkaan käy kieltäminen, etteikö sormien sotkeentuminen hieman ärsyttäisi ja olisi paljon mukavampaa voida tarttua meikkivoiteen jälkeisiin tuotteisiin puhtain sormin ilman, että sormia on tarvinnut yrittää puhdistaa paperilla pyyhkien.

Hammasharjasivellin

Hammasharjasivellin on kuitenkin hurmannut minut aivan totaalisen tulen palavasti.

Ensinnäkin meikkipohjan levitys on aivan uskomattoman helppoa ja kätevää, sillä tällainen suurpiirteinen meikkailija saa pohjan harjailtua paikoilleen hetkessä (mikä on varsinkin aamu-uniselle hätähousulle erittäin tärkeää). Siveltimen harjakset hierovat meikkivoiteen hellästi iholle ja koska levtykseen käytetään kevyesti pyöritteleviä vetoja, sulautuu meikkivoide iholle ollen kuin toinen iho. Lopputulos on siis ihanan luonnollinen.

Hammasharjasivellin

Tämän siveltimen mukana tuli meikkisienimäinen vaihtopää, jonka avulla meikkivoiteen voisi vielä lopuksi tasoittaa kasvoille, mutta tiheä ja pehmeä sivellin itsessään levittää meikkivoiteen jo niin tasaisen upeasti, etten muutamien viikkojen päivittäisen käytön jälkeen ole vielä kertaakaan edes kokeillut tyynymäistä viimeistelyosaa.

Hammasharjasivellin

Kätevän kokoinen harjasosa (hei daa, tottakai mallinnan mittakaavaa uudella ihanalla kihlasormuksellani) sopii täydellisesti sekä kasvojen suuremmille että pienemmillekin ihoalueille ja samalla siveltimellä voi levittää nopeasti paitsi meikkivoiteen koko kasvoille myös peiteaineen silmänalusille.

Ja se kaikkein paras juttu: vaikkei sivellintä olisikaan jatkuvasti pesemässä, levittää se meikkipohjan silti ihanan tasaisesti ja viiruja jättämättä. Tämä on minulle äärettömän tärkeää ja yhdessä täydellisesti meikkipohjan kasvoille sulauttaman ominaisuuden kanssa en voisi enää kuvitellakaan, että haluaisin käyttää aamuisin meikkipohjan varsinaiseen levitykseen enää mitään muuta kuin tätä sivellintä.

Hammasharjasivellin

Jos joku siis vielä miettii, että kannattaisiko tämän tyyppistä meikkivoidesivellintä kokeilla, niin vastaukseni on, että hell yeah, ehdottomasti kannattaa! En enää voisi olla ilman tätä ja mietin jo mielessäni, pitäisikö minun sittenkin ostaa peiteainetta varten vielä oma, hieman pienempi sivellin.

Jos ei tahdo verkkosurffailla maailman ääriin ja hankkia itselleen korealaista sivellintä, voi vastaavan tyyppisen siveltimen hankkia esimerkiksi elevenin verkkokaupasta, jonka valikoimasta löytyy tällä hetkellä Cailyn Cosmeticsin paljon kehuttu O Wow Brush* sekä By Terryn Pinceau Brosse -sivelin*.

Hammasharjasivellin

Kuka muu on menettänyt sydämensä ovaalille meikkivoidesiveltimelle?

Kommentit (15)

  1. 3 loistavaa sivellintä meikkipohjan tekoon + arvonta – Kauneus & Terveys -blogit

    […] tiedätte, on minusta kuoriutunut paitsi ovaalisiveltimien myös erään erityisen meikkisienen superfani eikä meikkipohjani ole enää aikoihin syntynyt […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *