Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

MUS Dolly

Sain ystävältäni taas yhden hänen hutiostoksistaan.

Hän oli ostanut alesta Make Up Storen Dolly-kynsilakan, jota olen itsekin kuolaillut, mutta jota en ole raaskinut ostaa.

Lakka näyttää pullossa aivan ihanalta siniturkoosilta sävyltä, jossa on pieni kultainen vivahde.

Ystäväni kuitenkin varoitti, että tämä on petollinen lakka. Ja niinhän tämä olikin.

Kahden kerroksen jälkeen tämä nimittäin oli kyllä peittävä, mutta enemmän vihreänturkoosi sinikultaisella vivahteella kuin sellainen ihana siniturkooosi, miltä tämä pullossa näyttää.

Kuten kuvassa näkyy, ei lakkaus ihan näytä kädessä olevasta pullosta tulleelta. Mutta sieltä se kuitenkin on peräisin!

Ei siinä mitään, aivan ihana sävy tämäkin on. Mutta jännää, kuinka tämä näyttää kynnellä niin erilaiselta kuin pullossa. Ymmärrän kyllä eron silloin, kun lakka on kynnelle laitettuna läpikuultava ja lopputulos näyttää siksi kynnellä erilaiselta kuin pullossa, jossa lakkaa on paksumpana massana. Tämä kuitenkin näyttää parilla peittävän pinnan tekevällä kerroksellakin aivan eri sävyiseltä.

Petturi.

Onneksi minulla ei ollut entuudestaan mitään tällaista lakkaa ja tämä on upea näinkin, joten vahinkoa ei tapahtunut.

Kommentit (4)

 1. uumenissa

  Eksyn blogiisi milloin minkäkin linkin tai hakusanan kautta, tällä kertaa värinpoistoilla rasitettujen hiusteni elvyyttäminen johdatti minua. Kysyisin siis, osaisitko suositella hoitavaa, silikonitonta tai vesiliukoisia silikoneja sisältävää hoitotuotetta hiuksilleni, joka löytyisi kenties marketista… Lorealin Nutri Gloss löytyy kaapista, mutta sen tehot eivät taida riittää purkkahiusten välttämiseksi? LV:n tehohoito tai XZ:n xylitolnaamio tulee varmaan ostettua pian, kumpi on parempi?
  Minulla olisi mahdollisuus viikon jatkuvaan muhitteluun, mutta mietin onko jatkuva hiusten naamioiminen suihkumyssyn alla kenties haitallista, kun hiukset pääsevät luonnolliseen tilaansa vain hetkeksi suihkussa hoitoaineiden uusimisen takia….
  JA minulla olisi vielä kysymys silikonista; onko esim sulfaatti sampoo tarpeeksi tehokas poistamaan silikoneja hiuksista? Kun silikonit pelottavat minua siinä määrin, että luulen niiden sabotoivan hoitavien ainesosien pääsyä hiuksiini…
  Entä olisikohan kunnon silikonikuorrutuksesta hyötyä ennen hiusten värjäystä ja vaalentamista… Suojaako sellainen kalvo ollenkaan.
  Kiitos jos jaksat vastata!! Tänään taas uutta värinpoistoa kehiin hunajablondin saavuttamiseksi.

 2. sunniee

  TOOOSI kivan näköistä lakkaa kuitenkin mielestäni, vaikka petolliseksi osoittautuikin 🙂 Kuule, mietin sellaista että oletko koskaan käyttänyt suolasuihketta? Jos olet niin onko sinulla mitään hajua että miten sellaista voisi tehdä? 😮 Tämä kysymys vaivaa päätäni…

 3. Anonyymi

  Heipsan ! Minulla olisi mahdollisuus pyytää taxfreetuliaisia äipältä, ja sinähän tiedät hyvin Siljan (?) valikoiman, joten oisko mitään ehdotelmia, mitä sieltä kannattaisi pyytää tai mitä teillä ois nyt oikeen kovassa huudossa ?

  -suz

 4. Nimetön

  uumenissa: Silikonit eivät jää tukkaasi, vaan lähtevät kyllä pesussa pois. Ne vain muodostavat hiusten pinnalle suojaavan kalvon, mutta niin ne kuin muutkin tuotteiden rippeet lähtevät viimeistään syväpuhdistavalla shampoolla pois.
  Jos tukka on purkkaa, kaipaa se enemmän rakennepaikkausta kuin kosteutusta. Valitettavasti rakennepaikkausta ei markettituotteista niinkään saa. :/ Esimerkiksi iHerbistä voi kuitenkin tilata suht edullisen rakennepaikkaavan hoitoaineen: http://www.iherb.com/Mill-Creek-Keratin-Conditioner-Repair-Formula-16-fl-oz-473-ml/6603?rcode=VEL476
  Nutri-Gloss on parhaita tietämiäni vaihtoehtoja pehmentämään ja kosteuttamaan tukkaa.
  Jatkuvasta muhittelusta ei ole haittaa, mutta tuskin hyötyäkään. Tukka voi imeä vain rajoitetun määrän kosteutusta ja hoitoa ja jos hiuksen rakenne on rikki (tukka on purkkaa) ei se kykene pidättämään kosteuttakaan sisällään pahemmin.
  Silikonikuorrutuksesta ei ole värjätessä ja vaalennettaessa hyötyä, koska se vain häiritsisi tasaista lopputulosta.
  Silikonit ovat ihan tavallinen aine kosmetiikassa siinä missä mikä tahansa muukin. Niillä on hyvä ja hyödyllinen funktio siloittamassa ja tasoittamassa ja niistä on ihan turha huolestua. Oma tukkani kaipaa niin tehokasta kosteutusta kuin hoitoakin, mutta ilman silikoneja sen kanssa elämisestä ei vaan tulisi mitään. 🙂

  sunniee: En ole koskaan miettinyt, kuinka sitä itse tehdään (toimiiko siis pelkkä veden ja suolan sekoitus), mutta niitä saa muutamalla eurolla kaupasta (esim. Proffsin suihke on 4-5 euroa, Kicksit ainakin myyvät). Antavat nimenomaan karheutta tukkaan, jolloin sileä tukka pysyy paremmin ryhdissä. 🙂

  suz: Cliniquen tuotteet ovat superhalvalla Tax Freessa, samoin Tigejä saa edullisesti. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *