Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

”Korealainen” tuotemerkki, jonka tuotteita ei kannata ostaa

Yksi mielenkiintoisimmista myymäläketjuista, joihin olen Aasiassa törmännyt on ehdottomasti Mumuso. Ketju ei ole mielenkiintoinen siinä mielessä, että suosittelisin ketään ostamaan sieltä mitään, mutta se on kuitenkin niin hämmentävä, että sen olemassaolo tuntuu vähintäänkin mielenkiintoiselta.

Tavallisen, korealaisesta kosmetiikasta kiinnostuneen, mutta sitä vähemmän tuntevan kuluttajan ajatuksenjuoksu menee arvatenkin jotakuinkin näin:

Mumuso kokemuksia Ostolakossa

”Ooh, mikäs kauppa tuo Mumuso on? Ilmeisesti joku korealainen, kun sen logossakin jo lukee Mumuso.kr. Täytyypä käydä tutkimassa!” 

Mumuso kokemuksia Ostolakossa

”Voi, miten paljon kaikkea kiinnostavaa täällä on! Joo, korealainen kauppahan tämä on, kun kaikkialla lukee koreaa ja kassallakin näytetään pakattavan tuotteet Mumuso Korea -tekstillä varustettuihin pusseihin.”

Mumuso kokemuksia Ostolakossa

”Ai että, täällä on sitä korealaista kosmetiikkaakin! Onhan tämä nyt varmasti korealaista? Tämän olen kyllä tainnut nähdä jossain muuallakin…”

Mumuso kokemuksia Ostolakossa

”Aika jännää, etten ole kuullut merkistä, mutta hirveästi tällä on kyllä tutun näköisiä tuotteita. Olen ihan varma, että olen bongannut näitä jossakin blogissa tai Instagramissa. Nämä näyttävät niin tutuilta. Tosi kivaa, että löysin tällaisen kaupan, josta saa korealaista kosmetiikkaa näin edullisesti!”

Mumuso kokemuksia Ostolakossa

Tosiasiassa Mumuso ei ole korealainen ketju eikä sille itseasiassa edes ole yhtäkään liikettä Etelä-Koreassa. Mumuso on yksi parhaiten onnistuneista kiinalaisista yrityksistä, jotka ratsastavat korealaisen trendin aallonharjalla. Mumuso on luonut liikkeen, jossa asiakas oikeastaan kuvittelee olevansa korealaisen ketjun liikkeessä ja ostamassa mm. suosittua korealaista kosmetiikkaa.

Mumuso kokemuksia Ostolakossa

Kaksi yllä ollutta tuotetta näyttävät tosiaan hyvinkin tuntuilta, mutta lähinnä vain siksi, että ne on tehty melko hyvin jäljitellen niitä ”aitoja” suosikkituotteita, eli Holika Holikan ja Innisfreen supersuosittuja vastaavia tuotteita.

Mumuso kokemuksia Ostolakossa

Ne eivät ole identtisiä kopioita, mutta kieltämättä niistä tulee sama fiilis, jos tuotteita ei tunne täysin. Alkuperäinen Holika Holikan tuote on yllä ja alkuperäinen Innisfreen tuote puolestaan alla.

Mumuso kokemuksia Ostolakossa

Jos et tunne tuotteita tarkasti, voit hyvinkin mennä halpaan ja juuri sitä ketju tavoittelee. Se ei yritä myydä kopioita korealaisen kosmetiikan tunteville, vaan napata haaviinsa ne, jotka eivät sitä tunne, mutta ovat sen trendikkyyden vuoksi siitä kiinnostuneita. Lukeehan tuotteissa kuitenkin selkeästi Mumuso eivätkä ne yritä suoraan olla jotain muuta. Ovelaa.

Mumuso kokemuksia Ostolakossa

Monet tuotteet ovat hyvin erehdyttävästi runsaasti myyvien alkuperäistuotteiden näköisiä. Esimerkiksi tämä Mumuson puhdistusvaahto ei todellakaan eroa paljon Etude Housen tuotteesta, mutta kun tuotteet laitta rinnakkain näkee tietysti, etteivät ne ole aivan sama tuote, joten suorasta kopioinnistakaan Mumusoa ei voi syyttää.

Mumuso kokemuksia Ostolakossa

Mumuso ei ratsasta pelkästään korealaisten suosikkituotteiden maineella, vaan sekoittaa mukaan myös hieman japanilaisiakin tuotteita. Esimerkiksi nämä alla olevat puhdistusvaahdot näyttävät hyvin tutuilta.

Mumuso kokemuksia Ostolakossa

Se voi johtua siitä, että ne on tarkoituksella tehty supersuosittun japanilaisen Hada Labo -merkin puhdistustuotteiden näköisiksi. Hada Labo -merkin sijaan tuotteissa lukee Skin Care LAB, mutta Hada Labo itseasiassa kääntyy englanniksi Skin Lab.

Mumuso kokemuksia Ostolakossa

Vaikka lähes kaikissa Mumuso-tuotteissa käytetäänkin harhauttavasti korealaista tekstiä, vilahtelee niissä myös kiinaa. Moni niitä puhumaton ei kuitenkaan erota, onko viivoilla kirjoitettu teksti koreaa, japania vai kiinaa, joten se on useimmille se ja sama. Itseasiassa tuotteisiin kirjoitettu korea ei kuulemma ole edes ihan kunnon koreaa vain Google-translator-tasoa eikä siinä useinkaan ole edes mitään järkeä.

Mumuso kokemuksia Ostolakossa

Katsoin vähän aikaa sitten netistä videon, jossa yritettiin selvittää Mumuson taustoja. Videolla tehtiin hyvin selväksi, ettei Mumuso missään tapauksessa ole korealainen ja yritettiin jopa käydä tuotteisiin merkityssä Mumuson osoitteessa Etelä-Koreassa. Selvisi, että tuotteisiin printatun osoitteen mukaisessa toimitusrakennuksen huoneessa ei istunut suinkaan Mumuson tiimi, mutta yksi siellä ollut osasi kyllä kertoa tehneensä heille joskus jonkun käännöksen. Oikeaa Mumuson toimistoa ei Etelä-Koreasta löydetty eikä mikään korealainen yritys kuulemma tee sen tuotteita.

Mumuso kokemuksia Ostolakossa

Verkosta löytyy paljon muitakin Mumuso-videoita, joilla valitettavan moni fiilistelee ”parhaita korealaisia kosmetiikkatuotteita”, jotka he ovat ostaneet Mumusosta. Mumuson konsepti onkin siis hiottu varsin tehokkaasti kuluttajiin uppoavaksi. Omalla verkkosivullaan se jopa väittää olevansa korealainen brändi! Korealaisia tämä tietysti ärsyttää, sillä korealaiset eivät ymmärrettävästi halua, että heidän nimissään myydään ympäri maailman tuotteita, joiden pakkauksiin on printattu diipadaapaa ja jotka eivät ole korealaista nähneetkään. Huonot ”korealaiset” tuotteet kun voivat sabotoida korealaisen kosmetiikan mainetta.

Mumuso kokemuksia Ostolakossa

Myymälöistä löytyy myös paljon muuta krääsää kuten sisustustavaroita, pehmoleluja sekä kaikkea muuta söpä aasialaistyylistä tavaraa. Joku kutsuikin sen tavaroita osuvasti ”Kiinassa tehdyiksi korealaisiksi versioiksi japanilaisista tuotteista”.

Mumuso kokemuksia Ostolakossa
Ihan kuin seisoisi Etude Housen hyllyllä.

Mumusolla on yli 300 myymälää ja niitä löytyy Kiinan lisäksi ainakin Vietnamista, Thaimaasta, Dubaista, Venäjältä, Filippiineiltä, Australiasta, Turkista ja Meksikosta. Länsimaisin silmin katsottuna tuntuu hyvin, hyvin hämmentävältä, että näin laajassa skaalassa tapahtuva, väärällä ja harhaanjohtavalla imagolla ratsastaminen voi onnistua, mutta näköjään se vaan voi.

Mumuso kokemuksia Ostolakossa

Jos siis ulkomailla käydessänne joskus satutte törmäämään Mumuson myymälään, niin käykää ihmeessä sisällä kääntymässä ja hämmästelemässä, mutta en suosittele ostamaan sieltä mitään. Tai no, voi sieltä toki ostaakin jos haluaa, mutta nyt ainakin tiedätte, mistä hommassa on kyse. Itse en sieltä ostaisi mitään.

Mumuso kokemuksia Ostolakossa

Onko Mumuso jollekin tuttu kauppa?


Lue myös:

Tällainen on Bangkokin kosmetiikkatarjonta

Kosmetiikkashoppailu Singaporessa

Kosmetiikkaostoksilla Malesian Kuala Lumpurissa

Paras ja hulluin sekatavarakauppa: japanilainen Daiso

virve-fredman-taydellinen-iho-opas-korealaiseen-ihonhoitoon

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

Kommentit (18)

 1. Ella

  Kiitos nopeasta vastauksesta! Kyllä, juuri tuo postaus oli se, jonka ensimmäisenä luin. Kiitos siitä, se on erittäin informatiivinen. Silti edelleen kiinnostaisi tietää, ovatko nämä maltillisen hintaiset k-beauty tuotteet yhtä laadukkaita kuin nuo hurjan kalliit (vaikkapa ranskalaiset) merkkituotteet?

  • Virve Vee

   Tuo riippuu toki täysin siitä, kuinka laadun määrittelee. Jos laadulla tarkoittaa tuotteiden ainesosia, ovat ne usein korealaisissa ihonhoitotuotteissa huomattavasti länsimaalaisia ”parempia”, sillä moni länsimaalainen merkki käyttää tuotteissaan paljon silikoneja ja kalvonmuodostajia (joissa ei itsessään ole mitään pahaa) saadakseen tuotteisiin välittömästi hyvän tunnun. Jos tuotteiden ainesosalistoja vertaa, löytää korealaisesta kosmetiikasta usein enemmän aktiiviaineita, jotka tekevät muutakin kuin vain ”meikkaavat” ihon nätiksi.

   Koska korealaisia merkkejä myydään isommalle markkinalle kuin luksusmerkkejä, voidaan myyntivoitto saada volyymilla kalliiden hintojen sijaa. Minä itse pidän omiin tarpeisiini sopivia korealaisia tuotteita ainakin laadukkaampinakin, sillä etsin nimenomaan ihoa tehokkaasti kosteuttavia ja ikääntymisen merkkejä ennaltaehkäiseviä sekä kirkastavia tuotteita. Korealainen kosmetiikka keskittyy todella paljon ihon hyvinvoinnin ylläpitoon, joka sujuu perinteisillä ainesosilla ja niiden kehitellyillä muodoilla, minkä vuoksi tuotekehittely ei ole välttämättä niin kallista kuin ranskalaisen supermerkin XYZ-ryppymolekyylin kehittely, jota on täytynyt tutkia kymmenen vuotta ja maksaa sen kehittelystä miljoonia. Jos siis kaipaa ihoa korjaavaa supermolekyyliä, joka silottaa ryppyjä supertehokkaasti, voi ranskalaisilta tuotemerkeiltä varmasti löytyä siihen tarpeeseen edistyksellisempi tuote, sillä länsimaissa on paljon asiakkaita, jotka ostavat ihonhoitotuotteita nimenomaan siinä vaiheessa, kun iholla on jo ryppyjä ja ne kaipaavat hoitoa. Koreassa taas ihonhoito aloitetaan aikaisin ja ihoon suhtaudutaan niin varjellen, että tuotekehittely on vahvemmin tehokosteutuksen, saasteilta suojaamisen ja auringolta suojaamisen puolella. Esimerkiksi meillä länsimaissa formuloidaan retinolia sisältäviä tuotteita ja retinoli tiedetään parhaana kosmetiikan tehoaineena ryppyjä vastaan, mutta Etelä-Koreassa sitä ei käytetä, sillä siellä ihoa on jo lähtökohtaisesti hoidettu niin, ettei retinolille ole tarvetta eikä sitä haluta muutenkaan käyttää sen paksuntavan vaikutuksen vuoksi.

   Riippuu siis, miten laadun määrittelee, mutta jos sen tosiaan määrittelee sen kautta, että sisältääko tuote iholle oikeasti hyviä tekeviä ainesosia vai saako se vain ihon tuntumaan hyvältä, niin korealainen kosmetiikka vie usein mennen tullen voiton. 🙂

 2. Niina

  Heh, todella mielenkiintoinen postaus – ennen kaikkea siksi että olen Mumusosta ostanut itse tuotteita. 🙂
  Harhauduin sisään koreafiiliksen siivittämänä, mutta hyvin pian liikkeessä tuli selväksi ettei kyse ole korealaisesta kosmetiikasta, tai edes koreassa tehdystä.
  Tuotteissa lukee selkeästi ”Made in China” ja googlettamalla selvisi nopeasti että kyseessä on Kiinassa valmistettua kosmetiikkaa, tieto ei ollut mielestäni mitenkään salaista. Toki itse koreakosmetiikkaa käyttävänä tunnistin myös monet tuotteet kopioiksi alkuperäisistä korealaisiata versioista (esim. juuri nämä Holika Holikan mustapäälaput).

  Päädyin kuitenkin ostamaan kokeiluun melko monia tuotteita: ”Holika Holikan” mustapääsettejä, kangasnaamioita, ”Cure Aquan” kuorintageelin sekä aloe vera silmänympärysgeelin.

  Testasin tuotteita ensin pienelle osalle kättä, ennen kuin laitoin niitä koko iholle.

  Mistään tuotteista en ole saanut mitään reaktiota, ja etenkin nuo mustapää-setit toimii erinomaisesti – niitä käyn ostamassa lisääkin.

  Syy miksi innostuin täältä Dubaista noita ostamaan, on se etten saa tänne halpa koreakosmetiikkaa eBayn kautta, joten oli ilo huomata että jotain samantyyppistä saa myös läheltä tosi halvalla. Täällä Dubaissa on paljon tämän kaltaisia liike-ketjuja, ainakin 3 samalla konseptilla toimivaa ”ketjua”.

  Toki hieman epäilyttää mitä näissä oikeasti on vaikuttavina aineina, mutta toistaiseksi tuotteita kokeilleena mulla ei ole pahaa sanottavaa.

  • Virve Vee

   Monissa tuotteissa lukee kyllä että made in China, mutta ei läheskään kaikissa. Esim. tässä postauksessa tuo Green Tea Moisture Mask pack on kuvattu edestä ja takaa eikä kummallakaan puolella tosiaan lue sitä ainakaan Englanniksi. Meikeissä tekstiä näkyi enemmän, mutta ihonhoidossa oli monia tällaisia tuotteita. :/

   Minua ei niinkään ”epämääräisen” kosmetiikan kanssa pelota niiden aikaansaamat näkyvät reaktiot, sillä niihin voi sentään puuttua kun huomaa jotain tapahtuvan vaan enemmän nimenomaan se, ettei kukaan välttämättä esimerkiksi valvo huulimeikkien lyijypitoisuutta ja että tuotteissa, joiden pitäisi sisältää jotain ainesosaa onkin myös muita epäpuhtauksia, jotka aiheuttavat elimistölle hallaa tietämättä (sama kuin piraattituotteissa: https://blogit.terve.fi/ostolakossa/halpoja-meikkeja-netista-tilatessa-kannattaa-olla-varovainen/). Toki tuotteet voivat siis olla turvallisiakin, mutta kun Kiinalaisella ketjulla on kuitenkin jo varsin laaja asiakaskunta ympäri maailman, mutta tuotteita ei silti tuoda EU:hun niin vähän jättää varovaiseksi. 🙂

 3. Tiina

  Onko nuo tuotteet jollakin tapaa paljon huonompia? Tai onko kaikki korealaiset tuotteet todella hyviä? En ole koskaan käyttänyt korealaista kosmetiikkaa, osa vaikuttaa juurikin ”halpiksilta” ja rahastukselta tämänhetkisen korealaisen kosmetiikan maineella.

  • Virve Vee

   Voi näitä Mumusoja toki halutessaan käyttää enkä itse ole kokeillut (ajatus siitä, että tukisin tällaista firmaa tuntuu vastenmieliseltä), mutta kunhan tiedostaa, etteivät nämä ole korealaista kosmetiikkaa vaan sitä imitoivia, Kiinassa tehtyjä tuotteita eikä laatu siksi välttämättä ole samaa kuin korealaisessa kosmetiikassa. Jos siis haluaa ostaa korealaista kosmetiikkaa sen laadukkuuden vuoksi, niin näitä ostaessa ei välttämättä saa sitä samaa laatua.

   Tietenkään jokaikininen aitokaan korealainen kosmetiikkatuote ei ole ”samanlainen”, mutta koska ne tehdään täyttämään hyvin vaativien kuluttajien markkinat, ovat ne ne sisällöltään siksi tavallisesti hyvin laadukkaita. 🙂

 4. NGl

  Tulipa mieleen vielä, että kökköiset tekstit ei sinällään ole outoa aasialaiskosmetiikassa – kyllähän monien korealaistuotteiden pakkauksissa on englanninkielisiä fraaseja, joista ei saa tolkkua 😀
  Ehkä siis vain reilua, että joku tekee saman ’käännöstempun’ korean kielelle…

  • Virve Vee

   Joo, tuo on kyllä totta, että korealaisten tuotteiden ”englanti” on ihan omaa luokkaansa ja tuotteissa lukee välillä ihan mitä sattuu… 😀 Joskus englanti ei ole huonoa, mutta nimi on silti voitu muotoilla vähän hämmentäväksi Pahimpana esimerkkinä muistuu mieleen COSRX 95 White Power Essence -joka jouduttiin merkin suosion myötä sitten nimeämään uudelleen vähemmän rasistiselta kuulostavaksi Cosrx Galactomyces 95 Whitening Power Essence -hoitonesteeksi. 😀

 5. Mari

  Itsekkään en IKINÄ ostaisi kosmetiikkaa näiltä huijari kopio firmoilta!
  Ensinnäkään et voi lainkaan tietää, mistä mahd jopa vaarallisista raaka aineista tuotteet on ties missä tehty ja toisekseen vars. tietämättömien ihmisten suoranainen huijaaminen ja samalla oikeiden Korealaisten ja Japanilaisten tuotteiden ja brändien maineen pilaaminen on todella ala-arvoisen törkeää :/

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *