”Korealainen” tuotemerkki, jonka tuotteita ei kannata ostaa

Yksi mielenkiintoisimmista myymäläketjuista, joihin olen Aasiassa törmännyt on ehdottomasti Mumuso. Ketju ei ole mielenkiintoinen siinä mielessä, että suosittelisin ketään ostamaan sieltä mitään, mutta se on kuitenkin niin hämmentävä, että sen olemassaolo tuntuu vähintäänkin mielenkiintoiselta.

Tavallisen, korealaisesta kosmetiikasta kiinnostuneen, mutta sitä vähemmän tuntevan kuluttajan ajatuksenjuoksu menee arvatenkin jotakuinkin näin:

Mumuso kokemuksia Ostolakossa

”Ooh, mikäs kauppa tuo Mumuso on? Ilmeisesti joku korealainen, kun sen logossakin jo lukee Mumuso.kr. Täytyypä käydä tutkimassa!” 

Mumuso kokemuksia Ostolakossa

”Voi, miten paljon kaikkea kiinnostavaa täällä on! Joo, korealainen kauppahan tämä on, kun kaikkialla lukee koreaa ja kassallakin näytetään pakattavan tuotteet Mumuso Korea -tekstillä varustettuihin pusseihin.”

Mumuso kokemuksia Ostolakossa

”Ai että, täällä on sitä korealaista kosmetiikkaakin! Onhan tämä nyt varmasti korealaista? Tämän olen kyllä tainnut nähdä jossain muuallakin…”

Mumuso kokemuksia Ostolakossa

”Aika jännää, etten ole kuullut merkistä, mutta hirveästi tällä on kyllä tutun näköisiä tuotteita. Olen ihan varma, että olen bongannut näitä jossakin blogissa tai Instagramissa. Nämä näyttävät niin tutuilta. Tosi kivaa, että löysin tällaisen kaupan, josta saa korealaista kosmetiikkaa näin edullisesti!”

Mumuso kokemuksia Ostolakossa

Tosiasiassa Mumuso ei ole korealainen ketju eikä sille itseasiassa edes ole yhtäkään liikettä Etelä-Koreassa. Mumuso on yksi parhaiten onnistuneista kiinalaisista yrityksistä, jotka ratsastavat korealaisen trendin aallonharjalla. Mumuso on luonut liikkeen, jossa asiakas oikeastaan kuvittelee olevansa korealaisen ketjun liikkeessä ja ostamassa mm. suosittua korealaista kosmetiikkaa.

Mumuso kokemuksia Ostolakossa

Kaksi yllä ollutta tuotetta näyttävät tosiaan hyvinkin tuntuilta, mutta lähinnä vain siksi, että ne on tehty melko hyvin jäljitellen niitä ”aitoja” suosikkituotteita, eli Holika Holikan ja Innisfreen supersuosittuja vastaavia tuotteita.

Mumuso kokemuksia Ostolakossa

Ne eivät ole identtisiä kopioita, mutta kieltämättä niistä tulee sama fiilis, jos tuotteita ei tunne täysin. Alkuperäinen Holika Holikan tuote on yllä ja alkuperäinen Innisfreen tuote puolestaan alla.

Mumuso kokemuksia Ostolakossa

Jos et tunne tuotteita tarkasti, voit hyvinkin mennä halpaan ja juuri sitä ketju tavoittelee. Se ei yritä myydä kopioita korealaisen kosmetiikan tunteville, vaan napata haaviinsa ne, jotka eivät sitä tunne, mutta ovat sen trendikkyyden vuoksi siitä kiinnostuneita. Lukeehan tuotteissa kuitenkin selkeästi Mumuso eivätkä ne yritä suoraan olla jotain muuta. Ovelaa.

Mumuso kokemuksia Ostolakossa

Monet tuotteet ovat hyvin erehdyttävästi runsaasti myyvien alkuperäistuotteiden näköisiä. Esimerkiksi tämä Mumuson puhdistusvaahto ei todellakaan eroa paljon Etude Housen tuotteesta, mutta kun tuotteet laitta rinnakkain näkee tietysti, etteivät ne ole aivan sama tuote, joten suorasta kopioinnistakaan Mumusoa ei voi syyttää.

Mumuso kokemuksia Ostolakossa

Mumuso ei ratsasta pelkästään korealaisten suosikkituotteiden maineella, vaan sekoittaa mukaan myös hieman japanilaisiakin tuotteita. Esimerkiksi nämä alla olevat puhdistusvaahdot näyttävät hyvin tutuilta.

Mumuso kokemuksia Ostolakossa

Se voi johtua siitä, että ne on tarkoituksella tehty supersuosittun japanilaisen Hada Labo -merkin puhdistustuotteiden näköisiksi. Hada Labo -merkin sijaan tuotteissa lukee Skin Care LAB, mutta Hada Labo itseasiassa kääntyy englanniksi Skin Lab.

Mumuso kokemuksia Ostolakossa

Vaikka lähes kaikissa Mumuso-tuotteissa käytetäänkin harhauttavasti korealaista tekstiä, vilahtelee niissä myös kiinaa. Moni niitä puhumaton ei kuitenkaan erota, onko viivoilla kirjoitettu teksti koreaa, japania vai kiinaa, joten se on useimmille se ja sama. Itseasiassa tuotteisiin kirjoitettu korea ei kuulemma ole edes ihan kunnon koreaa vain Google-translator-tasoa eikä siinä useinkaan ole edes mitään järkeä.

Mumuso kokemuksia Ostolakossa

Katsoin vähän aikaa sitten netistä videon, jossa yritettiin selvittää Mumuson taustoja. Videolla tehtiin hyvin selväksi, ettei Mumuso missään tapauksessa ole korealainen ja yritettiin jopa käydä tuotteisiin merkityssä Mumuson osoitteessa Etelä-Koreassa. Selvisi, että tuotteisiin printatun osoitteen mukaisessa toimitusrakennuksen huoneessa ei istunut suinkaan Mumuson tiimi, mutta yksi siellä ollut osasi kyllä kertoa tehneensä heille joskus jonkun käännöksen. Oikeaa Mumuson toimistoa ei Etelä-Koreasta löydetty eikä mikään korealainen yritys kuulemma tee sen tuotteita.

Mumuso kokemuksia Ostolakossa

Verkosta löytyy paljon muitakin Mumuso-videoita, joilla valitettavan moni fiilistelee ”parhaita korealaisia kosmetiikkatuotteita”, jotka he ovat ostaneet Mumusosta. Mumuson konsepti onkin siis hiottu varsin tehokkaasti kuluttajiin uppoavaksi. Omalla verkkosivullaan se jopa väittää olevansa korealainen brändi! Korealaisia tämä tietysti ärsyttää, sillä korealaiset eivät ymmärrettävästi halua, että heidän nimissään myydään ympäri maailman tuotteita, joiden pakkauksiin on printattu diipadaapaa ja jotka eivät ole korealaista nähneetkään. Huonot ”korealaiset” tuotteet kun voivat sabotoida korealaisen kosmetiikan mainetta.

Mumuso kokemuksia Ostolakossa

Myymälöistä löytyy myös paljon muuta krääsää kuten sisustustavaroita, pehmoleluja sekä kaikkea muuta söpä aasialaistyylistä tavaraa. Joku kutsuikin sen tavaroita osuvasti ”Kiinassa tehdyiksi korealaisiksi versioiksi japanilaisista tuotteista”.

Mumuso kokemuksia Ostolakossa
Ihan kuin seisoisi Etude Housen hyllyllä.

 

Mumusolla on yli 300 myymälää ja niitä löytyy Kiinan lisäksi ainakin Vietnamista, Thaimaasta, Dubaista, Venäjältä, Filippiineiltä, Australiasta, Turkista ja Meksikosta. Länsimaisin silmin katsottuna tuntuu hyvin, hyvin hämmentävältä, että näin laajassa skaalassa tapahtuva, väärällä ja harhaanjohtavalla imagolla ratsastaminen voi onnistua, mutta näköjään se vaan voi.

Mumuso kokemuksia Ostolakossa

Jos siis ulkomailla käydessänne joskus satutte törmäämään Mumuson myymälään, niin käykää ihmeessä sisällä kääntymässä ja hämmästelemässä, mutta en suosittele ostamaan sieltä mitään. Tai no, voi sieltä toki ostaakin jos haluaa, mutta nyt ainakin tiedätte, mistä hommassa on kyse. Itse en sieltä ostaisi mitään.

Mumuso kokemuksia Ostolakossa

Onko Mumuso jollekin tuttu kauppa?


Lue myös:

Tällainen on Bangkokin kosmetiikkatarjonta

Kosmetiikkashoppailu Singaporessa

Kosmetiikkaostoksilla Malesian Kuala Lumpurissa

Paras ja hulluin sekatavarakauppa: japanilainen Daiso

virve-fredman-taydellinen-iho-opas-korealaiseen-ihonhoitoon

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

 

Kommentit (18)
 1. Itse asia eli tuotteiden sisältö kiinnostaisi. Jokin labra saisi tehdä niistä analyysin ja selvittää, onko kyseessä vaarattomia halpistuotteita vai peräti haitallisia.

 2. Hei, eksyin tähän kysymään yhdem kysymyksen. Olen todennut iholleni sopivaksi jos aamulla laitan V10 Deep Moist voiteen ja 10min sen jälkeen Hyaluronic Renewal Anti-Age Day Cream

  Illalla sit V10 Deep moist ja L300 Hyaluronic Renewal Anti-Age Night Cream

  Voinko laittaa tuon V10 ja L300 tuoteen yhtäaikaa vai onko parempi laittaa erikseen? Jos laitan kumpaakin painalluksen kädelle ja vähän sormenpäällä sekoitan ja sitten levitän naamalle niin onko siitä jotain haittaa imeytyvyyden kannalta jos katsoo ainesosalistoja. Onko esim l300 tuotteissa jotain mikä estää jonkin V10 ainesosan kunnollisen imeytymisen ym.

  Kiitoksia etukäteen ja hyvää kesää.

  1. Hei! 🙂

   En ole varma, tarkoitatko jotain eri tuotetta, mutta jos kyseessä on V10 Deep Moist Gel (en ainakaan löytänyt mitään voidetta kun googlettelin), niin moni tosiaan käyttää sitä kosteusvoiteen alla käsittääkseni, sillä tuotteessa on aika ohut koostumus. Äkkiseltään en keksi, miksei noita voisi käyttää yhdessä, mutta toisaalta kosmetiikka on täyttä kemiaa ja erilaisten tuotteiden kerrostamisesta ja sen vaikutuksista ei voi tietenkään oikein sanoa absoluuttista vastausta ellei ole yksittäisiin ainesosiin oikein kunnolla perehtynyt kemisti ja silloinkin homma voi vaatia laboratoriotutkimuksia.

   Mutta minä ainakin kerrostaisin huoletta. Ohuempi V10-geeli menee kuitenkin iholle ensin ja jos annat sen imeytyä hetken niin tuskin on ongelmia. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *