Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Mummo!

En ole mummo, mutta pidän mummojen rasvoista.
Viimeisin mummorakkauteni on on ollut Lumenen juuri edesmenneen Premium Beauty -linjan Uudistava Retinol Yövoide, joka oli kaikessa hoitavuudessaan kuivuudesta kärsivälle iholleni aivan täydellistä tavaraa.
Minun täytyy nimittäin myöntää, etten usko liiemmin kaiken maailman tehovoiteisiin niiden ryppyjä siloittavalta ja juonteita madaltavalta kannalta muuten kuin sen verran, että jos ne kosteuttavat ihoa tehokkaasti ja sitä kautta saavat sen tuntumaan ja näyttämään sileämmältä, on tuote varmasti toimiva. Muutamien yleisesti tiedossa olevien tehoaineiden (kuten mm. retinolin) vaikutukset ihon pintaan uskon, mutta monet merkkien oma alfabeettadeetta-yhdistelmät aiheuttavat lähinnä vain hilpeyttä minussa.
Jos voiteessa on liikaa retinolia, saattaa se jopa tuntua kuivattavan ihoa sitä uudistaessaan, mutta koska tässä tapauksessa kyseessä oli ilmeisesti hieman miedompi tapaus, jonka kumppaniksi on muutenkin sujautettu paljon ihoa kosteuttavia ja ravitsevia ”perusaineita” (muistaakseni ainakin, INCI-listaa minulla ei enää ole), eli voide oli loistava valinta omalle iholleni.
En muutenkaan säiky iäkkäämmälle iholle tarkoitettuja tuotteita mikäli ne vain tuntuvat sopivan iholleni. Jos tuotteen antama lopputulos vastaa tarpeitani, käytän sen ilolla loppuun tuoteen ikärajoituksista huolimatta. Ihoni kyllä ilmoittaa, mikäli tuote ei sille syystä tai toisesta sovi (vaikka sitten kuivumalla, röhelmöimällä tai muuten vaan näppyä pukkaamalla).
Minulta kysytäänkin kommenttiboksissa usein, voiko sen ja sen ikäinen käyttää niin ja niin hoitavia tuotteita vai tekeekö sillä vaan itselleen hallaa. Oma kantani on tähän, että mikäli tuote tuntuu iholla hyvältä etkä huomaa mitään negatiivista, niin antaa mennä vaan. Kyllä sen huomaa, mikäli tuote ei omalle iholle sovi. Ja koska kosmetiikkatuotteiden on kuitenkin noudatettava kosmetiikkalainsäädäntöä, eivät tuotteen lupauksistaan huolimatta pääse kovin syvälle vaikuttamaan.
Monet perustelevat usein, etteivät voi käyttää niin ja niin hoitavaa tuotetta vielä, sillä ”Mitä he sitten siinä iässä oikeasti ollessaan käyttävät?”.  Pyh ja pah, turha huoli pois. Kosmetiikkateollisuus kehittyy jatkuvasti sellaista tahtia, että jo parissa vuodessa on tehty valtavia mullistuksia. Siinä vaiheessa, kun itse olen oikeasti viisissäkymmenissä ja virallisessa ”Premium Beauty” -iässä, ovat tuotteet mullistuneet jo siihen malliin, ettei tämän hetkisille tuotteille voi kuin naureskella niiden antiikkisuutensa vuoksi.
En siis kehota ketään parikymppistä ostamaan 50-vuotiaalle iholle tarkoitettua kosteusvoidetta, mutta mikäli joku parikymppinen nyt on vaikka saanut äidiltään käyttämättömäksi jääneen voidepurkin, joka kyllä tuntuu iholla hyvältä, mutta hän miettii, onko liian nuori käyttämään tuotetta ja tekeekö itselleen sillä hallaa, niin minun kantani on, että anna mennä vaan! Kyllä iho sen kertoo, mikäli tuote ei sovi ja kehitys kehittyy sitä tahtia, ettei huolta huomisesta!

Muita samalla aaltopituudella olevia tai sitten ihan toisilla aalloilla keinuvia?

PS. Koska en jälleen kerran ole huumorintajuni kanssa kaikkien kanssa samalla aaltopituudella selvennettäköön, että termi ”mummo” on tässä yhteydessä lähinnä huumorimielessä kirjoitettu enkä todellakaan tarkoita sillä, että viisikymppisellä on jo toinen jalka haudassa… Kiitos kuitenkin kaikille kanssani samalla aaltopituudella myös huumorintajun kanssa oleville!

Kommentit (23)

 1. Anonyymi

  Tuntuu että nykyään vastaat vain ilkeyksiä/kritiikkiä sisältäviin viesteihin. Aikaisemmin oli ilahduttavaa kun jaksoit vastata myös ihan aiheeseen liittyviinkin kysymyksiin.
  – I

  • virve

   Olen huomannut tämän itsekin, mutta tiedän kyllä, mistä johtuu. Minulla on todella vähän aikaa vastailla kommentteihin ja siksi vastailu usein jää (käytän ajan uusien postausten tekemiseen). Inhoan kuitenkin väärinkäsityksiä aivan hirveästi ja "ilkeämmät" kommentit ovat juuri niitä mielestäni täysin väärinkäsityksiin pohjautuvia ja siksi tahdon aina ensisijaisesti korjata ne.

   Voi kunpa vuorokauteen vaan saisi enemmän tunteja… 🙂

 2. Emma

  Me kutsuttiin aina äidin kanssa ryppyvoiteita mummovoiteiksi 🙂 Ja mummoiluhan on ihan parasta vaikkei itse olisikaan mummo tai lähelläkään mummoikää.

  Kiitos mahtavasta blogista ja loistavasta kirjoitustyylistä 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *