Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Mummo!

En ole mummo, mutta pidän mummojen rasvoista.
Viimeisin mummorakkauteni on on ollut Lumenen juuri edesmenneen Premium Beauty -linjan Uudistava Retinol Yövoide, joka oli kaikessa hoitavuudessaan kuivuudesta kärsivälle iholleni aivan täydellistä tavaraa.
Minun täytyy nimittäin myöntää, etten usko liiemmin kaiken maailman tehovoiteisiin niiden ryppyjä siloittavalta ja juonteita madaltavalta kannalta muuten kuin sen verran, että jos ne kosteuttavat ihoa tehokkaasti ja sitä kautta saavat sen tuntumaan ja näyttämään sileämmältä, on tuote varmasti toimiva. Muutamien yleisesti tiedossa olevien tehoaineiden (kuten mm. retinolin) vaikutukset ihon pintaan uskon, mutta monet merkkien oma alfabeettadeetta-yhdistelmät aiheuttavat lähinnä vain hilpeyttä minussa.
Jos voiteessa on liikaa retinolia, saattaa se jopa tuntua kuivattavan ihoa sitä uudistaessaan, mutta koska tässä tapauksessa kyseessä oli ilmeisesti hieman miedompi tapaus, jonka kumppaniksi on muutenkin sujautettu paljon ihoa kosteuttavia ja ravitsevia ”perusaineita” (muistaakseni ainakin, INCI-listaa minulla ei enää ole), eli voide oli loistava valinta omalle iholleni.
En muutenkaan säiky iäkkäämmälle iholle tarkoitettuja tuotteita mikäli ne vain tuntuvat sopivan iholleni. Jos tuotteen antama lopputulos vastaa tarpeitani, käytän sen ilolla loppuun tuoteen ikärajoituksista huolimatta. Ihoni kyllä ilmoittaa, mikäli tuote ei sille syystä tai toisesta sovi (vaikka sitten kuivumalla, röhelmöimällä tai muuten vaan näppyä pukkaamalla).
Minulta kysytäänkin kommenttiboksissa usein, voiko sen ja sen ikäinen käyttää niin ja niin hoitavia tuotteita vai tekeekö sillä vaan itselleen hallaa. Oma kantani on tähän, että mikäli tuote tuntuu iholla hyvältä etkä huomaa mitään negatiivista, niin antaa mennä vaan. Kyllä sen huomaa, mikäli tuote ei omalle iholle sovi. Ja koska kosmetiikkatuotteiden on kuitenkin noudatettava kosmetiikkalainsäädäntöä, eivät tuotteen lupauksistaan huolimatta pääse kovin syvälle vaikuttamaan.
Monet perustelevat usein, etteivät voi käyttää niin ja niin hoitavaa tuotetta vielä, sillä ”Mitä he sitten siinä iässä oikeasti ollessaan käyttävät?”.  Pyh ja pah, turha huoli pois. Kosmetiikkateollisuus kehittyy jatkuvasti sellaista tahtia, että jo parissa vuodessa on tehty valtavia mullistuksia. Siinä vaiheessa, kun itse olen oikeasti viisissäkymmenissä ja virallisessa ”Premium Beauty” -iässä, ovat tuotteet mullistuneet jo siihen malliin, ettei tämän hetkisille tuotteille voi kuin naureskella niiden antiikkisuutensa vuoksi.
En siis kehota ketään parikymppistä ostamaan 50-vuotiaalle iholle tarkoitettua kosteusvoidetta, mutta mikäli joku parikymppinen nyt on vaikka saanut äidiltään käyttämättömäksi jääneen voidepurkin, joka kyllä tuntuu iholla hyvältä, mutta hän miettii, onko liian nuori käyttämään tuotetta ja tekeekö itselleen sillä hallaa, niin minun kantani on, että anna mennä vaan! Kyllä iho sen kertoo, mikäli tuote ei sovi ja kehitys kehittyy sitä tahtia, ettei huolta huomisesta!

Muita samalla aaltopituudella olevia tai sitten ihan toisilla aalloilla keinuvia?

PS. Koska en jälleen kerran ole huumorintajuni kanssa kaikkien kanssa samalla aaltopituudella selvennettäköön, että termi ”mummo” on tässä yhteydessä lähinnä huumorimielessä kirjoitettu enkä todellakaan tarkoita sillä, että viisikymppisellä on jo toinen jalka haudassa… Kiitos kuitenkin kaikille kanssani samalla aaltopituudella myös huumorintajun kanssa oleville!

Kommentit (23)

 1. Anonyymi

  Kirjoitan anonyyminä, koska en osaa laittaa tuohon mitään nimimerkkiä ja kone vaan herjaisi, puuttuu sitä ja tätä…

  Näistä voiteista, hoitavista rasvaisemmista, ryppyrasvoista.
  Ymmärsin joskus, että sulle tuli finnejä ja söit sen rottakuurinki näppyihin…

  Miten ihosi kestää nuo rasvaiset voiteet?

  Omalle iholleni jos laitan jotain rasvaisempaa voidetta, niin jo vaan on näppylää poskissa ja leukaperissä, viimeistään viikon käytön jälkeen.

  Nyt olen pitkään käyttänyt vishyn a-retinoli voidetta, acon finnigeeli (juu ihon kosteusvoiteena) ja simple sarjan kevyintä kosteusvoidetta.

  Sain tyttäreltäni ikäisteni naisten kosteusvoiteen (Sensai) ja taas oli viikon käytön jälkeen näppylää kuin teinillä poskessa.

  Ja kyllä pesen ihoni aamuinilloin, kuorin ja vaikka mitä.
  Toisaalta ihoni näyttää ja tuntuu ihan hyvältä vaikka pesisin sen mäntysuovalla/fairyllä tms. meikit (=ripsivärin) pois ja laittaisin kerran viikossa kantapäihini saunan jälkeen hevosen valjasrasvaa. Oikeasti en kehtaa tätä livenä kenellekkään edes myöntää.

  Lapsilta saan säännöllisesti kosmetologille hoitoja ja aina nuo tädit kehuvat upeaa kuulasta rypytöntä ihoani (olen jo 62v ja jo oikee mummo).

  Mutta mulla on semmonen vika, että nuo ryppyrasvat saa ihoni kukkimaan kuin teinillä.

  Joskus kyselit myös hyvää huulirasvaa, oma vinkkini Virvelle olisi: Blistex medplus for lips (sininen pieni purkki, kierrekannella, ei puikko).

  Ohhoh, tulipas tästä purkaus…toivottelee Annikki mummo.

  1. virve

   Minulla on yhä edelleen kuurin viimeiset rippeet menossa. Ihoni on ollut näppyjen puolesta kunnossa jo aikoja sitten, mutta kuivuu nyt tietysti paljon. Lääkäri neuvoi minulle, ettei minun tarvitse syödä lääkkeitä joka päivä, vaan voin syödä niitä vaikka vaan joka toinen päivä, jottei ihoni kuivu liikaa ja jotta syön kuurin vaan loppuun asti.

   Oma ihoni on siis kuiva ja ollut ennen pintakuiva, mutta hormonaalisista syistä näppyihin taipuvainen, eli kaikki rasvaiset jankit uppoavat tähän nassuun vielä aivan loistavasti. Ilman niitä iho repeilee ja halkeilee.

   Kiitos huulirasvavinkistä!:)

   1. Anonyymi

    Miksi ihmeessä käytät niitä ryppy rasvat kun kerran on kuulas ja sileä iho.Sinulla voi olla normaali luonnon lahja iho.Olisi kivaa nähdä sellaista harvinaisen kaunista ihoa.

   2. NarnianGirl

    Kannattaa myös pitää mielessä, että ikä ei ole ihotyyppi. Ihon tarpeet vaihtelevat suuresti samanikäistenkin henkilöitten kesken. Ns. mummoikäisilläkin voi olla akneongelmaa ja epäpuhtauksia, jolloin mitkään paksuja emulgaattoreita täynnä olevat 'elvyttävät' kreemit eivät ole paras idea.
    Varsinkin vaihdevuosien lähestyessä iho voi kokea uuden hormonaalisen kukkimisen, ja käyttäytyä kuin teini-iässä…
    Joten kannattaa katsoa ihon tilanne tarkemmin kuin kalenterivuodet 🙂

    1. virve

     Aivan! 🙂

    Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *