Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

MNY MB

Blogissani on jo pariin otteeseen ollut puhetta Maybellinen uudehkosta MNY-sarjasta, joka on täynnä edullista, alle viiden euron hintaista värikosmetiikkaa.

Testasin jo aiemmin sarjan poskipunia ja pidin niiden laadusta kovasti, joten uskaltauduin kokeilemaan myös sarjan tuotetta nimeltä My Balm.

Tasaa kaikki

Kahden euron hinta ja herkullisen näköinen sävy houkutteli, mutta pari juttua kuitenkin ärsytti minua hieman.

Ensinnäkin mikä hemmetin My Balm? Toki tuotteen nimi jo kertoo, että kyseessä on ilmeisesti hoitava huulirasva, mutta teksti ”my balm” on ainoa info, jota saan tuotteesta irti. Sarjan nettisivutkaan eivät kerro tuotteesta mitään muuta kuin nimen lisäksi sen, että sitä on saatavilla neljässä eri sävyssä.

Yleensä ratkaisen tiedon puutteen kurkistamalla itse tuotteen INCI-luettelon läpi. Ja siitä päästäänkin onglemaan numero kaksi. Tuotteessa kun ei ole INCI-luetteloa.

Lain mukaan lista tuotteen aineosista pitäisi olla kuluttajien saatavilla. Jos niitä ei syystä tai toisesta voida painaa pakkaukseen, pitäisi niiden löytyä myyntipisteestä helposti. Esimerkiksi Rimmelin tuotteisiin ei yleensä ole painettu niiden aineosia, mutta telineiden yhteydestä voi myymälöissä löytää aineosakortit, joissa tuotteet on esitelty. Tämäkin tosin vain hyvissä myymälöissä, joiden henkilökuntaa (tai sarjan edustajia) on kiinnostanut huolehtia asiasta. (Rimmelin tuotedisplayhin on yleensä muuten painettu siinä esillä olevien tuotteiden INCI-listat, mistä tulee iso plussa minulta. Palataan muutenkin Rimmelin INCI-juttuihin huomenna vähän!) Itse en nähnyt MNY:n telineen yhteydessä minkäänlaista aineosalettelon tapaistakaan printtiä.

Ja kun nyt valittamisen makuun pääsin, niin sanonpahan vielä, että sävyn merkitsemiseen olisi voit panostaa edes hieman enemmän. Pelkät epämääräiset numerokoodit ovat mielestäni muutenkin kauheita (164, 192, 632 jne. ilman mitään kuluttajalle selkeästi akenevaa logiikkaa). Eikö 1, 2, 3 ja 4 riittäisi? Tai edes nimet sävyillä, olivat ne sitten pink, coral ja red edes? Hetken sain nimittäin hakea, ennen kuin pääsin varmuuteen, että juuri tämä 265-printti on se kaipaamani sävynumero.

MNY:n sävyillä on kuitenkin selkeä loogisuus, jos asiaan perehtyy, mutta se ei vaan aukene kuluttajalle ilman ohjeita. Sarjan nettisivuilta voi salapoliisityönä selvittää, että sävyjen jako menee näin

100-alkuiset: Baby & Lights
200-alkuiset: Pinks
300-alkuiset: Coral and reds
400-alkuiset: Browns
500-alkuiset: Plums and purples
600-alkuiset: Blues, greys and blacks
700-alkuiset: Yellows and greens

Jos sarja on kehittänyt jonkun loogisen systeemin, miksei sitä tuoda selkeämmin käyttäjien tietoisuuteen? Ensimmäisiä meikkejään myymälässä valikoiva teini olisi taatusti enemmän kuin helpottnut, kun häntä opastettaisiin, että 500-alkuisten luomivärien kanssa 500-alkuiset huulimeikit ovat turvallinen vaihtoehto!

Jos nyt päästään kuitenkin sen ulkopuolelle, ettei kuluttajalle välttämättä ole täysin selvää, mikä tuote on, mitä se tekee tai mitä se sisältää ja onko hänen hyllystä nappaamansa tuote edes varmasti se sama sävy, kuin mitä hän testeristä kokeili ja oletetaan tämän vaan olevan hoitava, hieman sävyä ja hohdetta antava huulirasvamainen tuote, voidaan tarkastella sen toimivuutta sen oletetussa roolissa.

Minun negatiivisuuteni nimittäin loppuu tähän.


Kuivahkot huulet ilman My Balmia ja My Balmin kanssa.

My Balm on koostumukseltaan mukavan pehmeästi levittyvä ja tosiaan aivan huulirasvamaisen kostettavan tuntuinen tuote, jossa on kaikki kohdallaan. Sävy 265 antaa juuri mukavasti kevyttä sävyä täytelöittäen huulia pitäen ne samalla myös pehmeinä.

Toisin kuin monien shimmeristen huulirasvojen kanssa käy, ei tämän shimmerinen pinta tuntunut vain jäävän kuivankarheaksi kerrokseksi hulien pinnalle vaan tämä ikäänkuin suli huulille, kuten koostumukseltaan täydelliset huulipunat ja -rasvatkin minusta tekevät.

Kahden euron hinta ja tällainen koostumus ovat mielestäni todella hyvä selitys sille, miksi näiden hyllyt ovat ammottaneet usein tyhjyyttään niiden ohi kävellessäni.

Tätä voin todellakin suositella kaikille hoitavaa ja kevyttä, lähinnä kevyttä hohdetta huulilleen toivovaa tuotetta hakeville.

Oletteko kokeilleet tätä jo?

Kommentit (12)

  1. Anonyymi

    Ostin eilen siskoni kanssa muutaman tuollaisen ja me rakastuttiin niihin ihan täysillä! Kosteuttaa ja tuo hieman kiiltoa ja väriä, täydellistä! 🙂 ja hintakaan ei kirpaise!

  2. Ips

    Törmäsin Tuurissa tälläiseen MNY: hyllyyn, huomio kiinnittyi heti hintaan joka oli… pieni. Ajattelin sitten kesäksi ostaa huulirasvan ja jäin arpomaan kahden sävyn väliä. Luojankiitos äiti käski ottamaan kummatkin kiireen vuoksi, sillä nämä ovat kuluneet ennätysvauhtia. Löytäsköhän näitä mistä keskisuomesta? Olisi uusille tarvetta.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *