Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Mmmm… doughnuts!

Yksi lemppari kampauksistani on tällä hetkellä donitsin mallisella hiusvalkilla tehty nuttura.
 
Minulle tämä hiustyyli on sellainen nopea jokatilanteen pelastaja jota käytän aina silloin, kun hiukseni ovat likaiset tai edellisen päivän kiharat ovat enää sekainen muisto, joka täytyy häivyttää ennen kuin pienet linnut lähestyvät pehkoani tehden sinne itselleen pesän.
Donitsin mallinen hiusvalkki on minusta helppo ja nopea käyttää, mikäli hiuksissa on vähänkin pitutta. Ja vaikka pituutta olisi vähemmänkin, toimii se silti helposti.
Perinteinen tapa käyttää valkkia on laittaa hiukset ponihännälle, asetella ne valkin päälle, kiinnittää homma kuminauhalla ja taikoa valkin ympärille jääneet hiustenlatvat kadoksiin pinnien avulla. Minusta tuo on kuitenkin ihan suunnattoman hankalaa ja aikaavievää, joten minä ihan vaan rullailen hiukset donitsin ympärille kuten aikoinaan kerroin hiukseni rullaavani sukkanutturassa sukkadonitsin ympärille. Nopeaa ja helppoa ja nuttura kestää päässä loistavasti läpi päivän kun vaan rullaa napakasti.
Minulla on käytössäni tällainen suurehko, ehkä M-kokoiseksi kutsuttava donitsivalkki. Ei siis ihan pienimmästä päästä, mutta ei aivan jättisuurikaan.
Olen kokenut tämän hieman reilumman koon hiuksilleni loistavaksi, sillä sen avulla saa aikaan muhkean nutturan, joka ei kuitenkaan ole överi.
Tällä hetkellä tämä nutturakampaus kokoaa yhteen hiukseni melko hauskasti esitellen lystikkäästi sen koko värien kirjon, joka päässäni on tällä hetkellä esillä: vaaleaa, punertavaa ja mustaa kaikkia iloisena sekasotkuna, joka näyttää nutturan kanssa oikeastaan ihan veikeältäkin.
Nyt olen kuitenkin miettinyt, että olisiko sellainen jättisuuri donitsivalkki jo ihan överiä? Olen nähnyt niitä mm. H&M:llä ja sellaisen kokeileminen houkuttelisi minua suuresti -ihan kirjaimellisesti! Olisikohan sellainen jo liikaa?
Käytättekö te donitsivalkkeja? Millä tyylillä te sen laitatte? Millaista kokoa te käytätte? Mitä mieltä olette, menisikö L-kokoinen jo ihan överiksi?

Kommentit (19)

 1. Anonyymi

  Mieheni nimittää tuota "peräreikänutturaksi"…

  • virve

   Voi ei, miehesi taisi juuri saada minulle nyt mieleen peräreiän joka kerta tuota katsoessani… 😀

 2. Anonyymi

  Tykkään käyttää, mutta itsellä tukkaa on alaselkään asti, joten aina ongelmana, mihin sen puolimetriä pitkän ylijäävän latvan tunkee.. yleensä teen letin tai kaksi ja kierrän siihen ympärille ja kiinni pinneillä. Mulla on sellanen varmaan vain puolet tuosta sinun omastasi kokoinen valkki 🙂 omaan tyyliini se isoin menisi aivan överiksi.. kai se riippuu vähän habituksesta näyttääkö se tyylikkäältä vai tosi pahalta ja epäsopivalta. Kuolailen noita hiuksiasi, ihan mahtavalta näyttää tuollainen vähän liukuvärjätty efekti valkkinutturalla 🙂

  • virve

   Oletko kokeillut rullaustekniikkaa, eli että aloitat rullaamaan nutturaa latvoista valkin sisään? Postauksen sukkanutturalinkin takaa löytyy video tekniikasta. Toimii pitkissä hiuksissa varmasti paremmin kuin tuo toinen tapa. 🙂

 3. Anonyymi

  Onpas kivan näköinen nuttura. Ja nimenomaan tykkään tuosta, että hiukset on kokonaan kierretty valkkiin. Eli ei jämätukan pyörittämistä nutturan juureen/ympärille. Olisiko mahdollista saada enkä kuvallista vaihe vaiheelta -ohjetta tai jopa videota kuinka saat noin nätisti tukan valkin ympärille? Itselläni on aika paksu, puoleen selkään yltävä tukka ja en osaa kertakaikkiaan tehdä sitä niin, että se olisi a) nätti tai b) kestävä. 🙂

  • virve

   Kurkkaapa postauksessa linkitetyn aiemman postauksen video, siellä rullataan samalla idealla sukkanutturaa. Helppoa, kun keksii jujun! 🙂

 4. Anonyymi

  Ei ainakaan sellaista isoa enää! Tuokin on jo jumalattoman kokoinen… Munsta tuossa kampauksessa näkyy vähän liian hyvin toi sun värjäilyprojekti….
  Ja ihan hyvällä kysyn, mutta että kosmetiikka"hullu" ei käy kampaajalla, vaan tekee värikokeiluja itse?! Oli munsta hassua ja varsinkin kun on asiakaspalvelussa, niin miten uskalsit?

  • virve

   Jos ymmärtää värien taitoista jotakin ja tietää realiteetit, niin eihän se ole mitään "kokeilua". 🙂 Ei hiuksia pidä ottaa niin vakavasti, ne kasvavat aina takaisin ja jos lopputulos ei miellytä niin sen kun vaan sakset käteen ja väriä päälle. Ne ovat kuitenkin vaan hiukset eivätkä sen vakavampi asia! Relax! 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *