Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Mmm…Lush again.

Kun kävin tervehtimässä vanhempiani, odotti äitini minua pienen yllätyksen kera.

Rottakuuri sai minut tuskastumaan huuliini aamu toisensa jälkeen. Huuleni kuivuivat todella helpoisti ja ilman yöllisiä Biothermin Nutrisourcen läträyksiä ne olisivat taatusti olleet entiset hyvin nopeasti. Nutrisource kuitenkin kykeni elvyttämään ne yön aikana aina aivan loistavaan kuntoon.

Ongelmana oli vaan, että superpehmeiden huulieni pinnalla oli aamulla kasa puoliksi irronneita ihonriekaleita ja huulirasvaa, jotka piti hangata irti. (Mitä tahansa muuta huulirasvaa käytettyäni huulteni pinnalla oli aamulla kasa kuivia ja kovia huulenriekaleita, joita ei edes voinut saada irti.) Hankailu oli tuskastuttavaa ja Lush-manian vallattua minut sainkin siis loistavan syyn himoita sarjan huulikuorintaa.

Tältä huuleni näyttävät hyvinä aamuina…

…ja tältä huonoina.

Olin ilmeisesti manaillut tilannetta ja höpötellyt himoistani tuotetta kohtaan äidilleni tarpeeksi usein, sillä hän lykkäsi minulle käteen tämän ihanuuden (vaikka kuuri onkin jo ohi, on huulilla vielä hieman vaikeuksia):

Lushin Sweet lips tuoksuu herkullisesti suklaalle ja vaniljalle ja on ollut rottakuurin loputtua yhä kuivuville huulilleni todellinen aamujen pelastaja.

Koostumus on suurirakeista sokeria (ei kuin suurirakeista sokeria, vaan nimenomaan suurirakeista sokeria), jota hierotaan huulille ja joka sitten lopuksi huuhdellaan huulilta pois. (Suosittelen levittämään kuiville huulille, sillä kosteille huulille hieroessa tämä lopulta sulaa kokonaan pois.) Huulet jäävät ihanan sileiksi ja pehmeiksi ja huulimeikkikin levittyy niille tasaisesti. Kun huuliani katsoo päivällä, aavistaa harvemmin, miten erityistä tehohoitoa ne yllä kaipaavatkaan.

Tykästyin Sweet Lipsiin suuresti ja vaikka samaa asiaa ajaisikin tavallinen sokeri (vaikka oliiviöljyyn sekoitettuna), tuntuu tämä mukavan luksukselta.

Ja kun nyt Lush otettiin puheeksi, niin jatketaan samalla linjalla.

Kuten kerroin, kirjoitin hieman pelisääntöjä uusiksi vähän aikaa sitten ja päätin, ettei kuukausittaiseen kosmetiikkabudjettiini lasketa mukaan pakollisia hankintoja eli niitä hankintoja, jotka on tehtävä, kun vastaavaa tuotetta ei minulta enää löydy. Tämän vuoksi sain nimittäin tehdä yhden pienen hankinnan Lushilta.

Aloitan kertomalla, että kulutin OPI:n Avoplex Nail & Cuticle Replenishing Oilin loppuun:

En sanoisi tämän olleen mitenkään erityisen mainio kynsi- ja kynsinauhaöljy, vaan lähinnä ihan sellaista perustavaraa. Hoiti hommansa hyvin, muutei ollut mikään supertuote. Ei nyt ehkä ihan hintansa arvoinen mielestäni ja puoleen hintaankin saa jo vastaavia (olisikohan tällä hintaa 20-30 euroa?).

Tässä yhteydessä on kuitenkin mainittava eräs jippo, josta voi olla hyötyä kynsienkasvattajille.

Kynsien liuskoittuminen johtuu usein kynsien kuivuudesta ja sitä yritetään hoitaa erilaisilla hoitotuotteilla ja suojaamalla niitä lakalla. Mutta miten ihmeessä itse kynnen pintaa voi hoitaa ja pehmittää öljyillä, jos kynnellä on lakkakerros blokkaamassa pois aineet, jotka yrittävät imeytyä kynteen?

Helppoa: Käytä kynsillesi öljymäistä tuotetta, jossa on sivellin tai kynämäinen kärki ja levitä öljy kynnen vapaan reunan alapuolelle. Hoitavia aineita pääsee imeytymään kynteen ja kynnen kärkeen ja voit ihan rauhassa suojata kynsiäsi kynsilakalla.

Jippo on minullekin melko uusi ja sellaisen lisävinkin antaisin, että laita öljyä vaikkapa iltaisin ennen mukkumaanmenoa ja muista harjata kynnenaluset kynsiharjalla ensin puhtaaksi. Oman ölypulloni pohjalle nimittäin ainakin jäi kiva likakasa…

OPI:n öljyn lisäksi loppuaan teki toinenkin tuote:

Burt’s Beesin Lemon Butter Cuticle Cremessä on vielä hitusen tavaraa jäljellä, joten en vielä kommentoi tätä sen enempää. Kuten kuitenkin näette, on tavaraa jäljellä enää niin vähän, että uuden tuotteen osto olisi ollut vääjäämättä pian edessä.

Olin päättänyt, että kokeilisin seuraavaksi Lushin Lemony Flutterin ja kun nyt kerran sattumoisin pääsin Lushissa käymään, korjasin sen samantien talteen. Tunnen itseni nimittäin sen verran hyvin, että jos olisin joutunut tilaamaan sen vasta jälkikäteen Lushin nettisivujen kautta, olisi samoihin postikuluihin ihan taatusti eksynyt mukaan muutamia muitakin tuotteita… Tällä ostoksella eliminoin siis muita mahdollisia ostoksia!

Tämä kyllä näyttää todella herkulliselta ja sisältökin kyllä vaikuttaa tehokkaalta, eli Burt’s Beesin kynsinauhavoiteella tulee varmaankin läträttyä ahkerasti lähipäivinä, jotta pääsisin siitä pian eroon…

Itseasiassa kantta katsoessa tästä tulee ihan mieleen jäätelö.

Kokemuksia Lemony Flutterista tai Lushin huulikuorinnoista?

Kommentit (36)

  1. Anonyymi

    Itse kuorin huulet extra pehmeällä puhtaalla hammasharjalla. (: Toimii!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *