Mitä tehdä, kun silmänympärykset kuivuvat

*Sis. mainoslinkkejä

Silmänympärysiho on se alue, joka yleensä näyttää helposti kuivuuden merkkejä. Tavallisesti ihoalueen kuivuus näkyy hentoina juonteita sekä tilanteen pahentuessa mahdollisesi jopa ihon hilseilynä. Meikkituotteet eivät enää levity iholle yhtä tasaisesti kuin ennen ja iho näyttää helposti vanhemmalta. Jos yöunet vielä jäävät vähiin, saattaa aamulla peilistä katsoa suorastaan hämmentävän paljon jopa yhdessä yössä ikääntyneet kasvot.

Paras apukeino väsyneeltä ja ikääntyneeltä näyttävän silmänympärysihon hoitoon onkin tehokas kosteutus. Kun ihon on kosteutettu, on se myös täyteläisen kimmoisa eikä sillä näy hentoja, nimenomaan ihon kuivuuden aikaansaamia juonteita yhtä herkästi.

 Ostolakossa kuivat silmänympärykset tuotteet

Omat silmänaluseni kuivuvat helposti ympäri vuoden, mutta erityisesti talvi laittaa niiden ihon koville. Tämän vuoksi satsaan niiden hoitoon aivan erityisesti ja varmistan, etteivät ne missään tapauksessa pääse kuivumaan. Kuivuuden aikaansaamat hennot juonteet kehittyvät helposti lopulta myös pysyviksi uurteiksi, joiden ilmestymistä lykkään mielelläni mahdollisimman pitkälle tulevaisuuteen.

Tässä omat parhaat vinkkini helposti kuivuvan silmänympärysihon hoitoon:

 Ostolakossa kuivat silmänympärykset tuotteet

Kiinnitä huomiota meikinpoistotuotteisiin

Varmista, ettet jo lähtökohtaisesti tee kardinaalivirhettä ja poista silmämeikkiä väärällä tuotteella. Moni sortuu helposti käyttämään myös silmämeikin poistossa tujua puhdistusgeeliä tai vaaihtoavaa puhdistusvoidetta, joka on kuitenkin liian voimakkaasti pesevä herkälle silmänympärysiholle.

 Ostolakossa kuivat silmänympärykset tuotteet

Silmämeikin puhdistukseen kannattaa aina valita siihen tarkoitettu erillinen tuote tai puhdistaa silmämeikki kasvoilta samalla hellävaraisella puhdistusöljyllä, jolla ihon muutenkin puhdistaa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että vaikka käytössä olisi erityisesti silmämeikin poistoon tarkoitettu tuote, voi silmänympärysten ohuelle iholle silti tehdä hallaa, jos silmämeikki poistetaan vanulapulla voimakkaasti hankaamalla. Meikinpoistoaineella kostutettu vanulappu kannattaa painaa hetkeksi suljetun silmän päälle vaikuttamaan ja jos meikki ei irtoa hellästi pyyhkimällä, kannattaa vaihtaa meikinpostotuotetta hankaustehon lisäämisen sijaan.

Ostolakossa kuivat silmänympärykset tuotteet

Hoitoneste sopii myös silmänympäryksille

Vaahtoan nykyään ihan jatkuvasti ihoa kosteuttavien hoitonesteiden puolesta, sillä ne ovat minusta aivan erinomaisia tuotteita ihon kosteusvarastojen täyttämiseen. Monien silmänympärysiho kaipaa nimenomaan kosteutusta, mutta ei niinkään rasvaisuutta, sillä liian rasvaiset tuotekoostumukset saattavat saada aikaan turvotusta. Tämän vuoksi ohuet hoitonesteet (essence) ovat täydellinen tuote painella silmänympärysiholle ennen muita hoitotuotteita.

Ostolakossa kuivat silmänympärykset tuotteet

Hoitonesteitä on tarjolla erilaisilla koostumuksilla, mutta niiden pääsääntöinen idea on tuoda iholle lisää kosteutusta ja auttaa tehostamaan muiden ihonhoitotuotteiden imeytymistä. Tavallisesti hoitonesteet sopivat käytettäviksi myös silmänympärysiholla, sillä ne sisältävät runsaasti tehokosteuttavia ainesosia. Ainoa asia, jonka kanssa kannattaa olla tarkkana on, ettei tuote sisällä ihoa kuorivia AHA- ja BHA-happoja tai ettei sitä ole kehitetty nimenomaan seka- ja rasvoittuvan ihon tasapainotukseen.

Muut hoitonesteet sopivat kuitenkin yleensä lähes poikkeuksetta silmänympärysihon hoitoon kunhan niitä ei levitä liian lähelle silmää tai liikkuvalle luomelle, jotta ne eivät valu silmiin. Itse taputtelen hoitonestettä mielelläni muutamankin ohuen kerroksen silmänalusille sekä erityisesti silmien ulkonurkkiin ja poskipäille, joille kuivuuden aikaansaamia juonteita helposti ilmestyy.

Ostolakossa kuivat silmänympärykset tuotteet

Omia suosikkejani on Etude House Moistfull Collagen Toner, joka on oikeastaan hoitava kasvovesi, mutta jonka voi silti rinnastaa hoitonesteeseen. Tuotteen eBay-myyjiä löytyy täältä*.

Hoitonesteistä voi lukea lisää tästä aiemmasta blogipostauksestani.

 Ostolakossa kuivat silmänympärykset tuotteet

Kokeile naamiota

Silmänympäryksille tarkoitettuja naamioita oli ennen melko vaikeaa löytää, mutta nykyään niitä on tarjolla enemmän. Olen itse aivan hulluna erilaisiin hydrogeelilappuihin, joita korealaisen kosmetiikan valikoimasta löytyy jo melko runsaasti. Hyytelömäisen kiinteät laput auttavat imeyttämään silmänympärysiholle sitä tehokkaasti kosteuttavia ainesosia, mutta koostumuksensa ansiosta ne pysyvät pitkään kosteina. Useimmat näistä lapuista ovat materiaalinsa ansiosta vieläpä viileän virkistäviä.

Petitfée Black Pearl & Gold Hydrogel Eye Patch

Omia suosikkejani ovat Petitfée Black Pearl & Gold Hydrogel Eye Patch -silmänympärysnaamiot, jotka tuntuvat kosteuttavan erittäin hyvin. Näistä naamiolapuista voi lukea lisää tästä aiemmasta postauksestani.

Voidemaisia silmänympärysnaamioita on hieman vähemmän, mutta itse tykkään kovasti Louis Widmerin Eye Contour Cream* -silmänympärysvoiteesta, joka sopii käytettäväksi myös naamion tapaan. Voide on pakattu silmänympärystuotteeksi poikkeuksellisen isoon purkkiin (30 ml), joten sitä voi huoletta levitellä silmänympäryksille tai vaikka muuallekin kasvoille ja jättää sen vaikuttamaan yön yli. Tämä on omia pelastajatuotteitani, kun silmänympärysihoni heittäytyy oikein hankalaksi. Silmänympärysvoiteesta voi lukea lisää tästä aiemmasta postauksestani.

 Ostolakossa kuivat silmänympärykset tuotteet

Päivitä silmänympärysvoide

Liian kevyt silmänympärysvoide kannattaa vaihtaa ravitsevampaan koostumukseen edes yön ajaksi. Täyteläinen silmänympärysvoide kosteuttaa, ravitsee ja pehmentää silmänympärysihoa sekä auttaa ehkäisemään kosteuden haihtumista iholta. Hyvän silmänympärysvoiteen käyttö on myös erityisen tärkeää, jos iholle on ensin levittänyt esimerkiksi hoitonestettä ja käyttänyt hydrogeelinaamioita, sillä niiden iholle lataama kosteus täytyy vielä lukita voiteen avulla.

 Ostolakossa kuivat silmänympärykset tuotteet

Täyteläisten ja kosteuttavien silmänympärysvoiteiden suosikkilistani on suorastaan loputon, mutta tässä muutama tuotevinkki: Clinique All About Eyes Rich*, Kiehl’s Creamy Eye Treatment with Avocado, SkinFood Royal Honey Essential Eye Cream*, Missha Time Revolution Nutritious Eye Cream*, Innisfree Orchid Eye Cream* ja Etude House Moistfull Collagen Eye Cream.

Jos liian täyteläiset koostumukset tuntuvat saavan aikaan turvotusta, suosittelen kokeilemaan esimerkiksi MIZON Collagen Power Firming Eye Cream -silmänympärysvoidetta, jossa on suorastaan hämmentävän ohut ja lähes geelimäinen  koostumus, mutta joka kykenee silti kosteuttamaan ihoa hyvin. Tuotteesta voi lukea lisää täältä. Toinen hieman kevyempi suosikkini on Cremorlab Shadow-Off Eye Cream, josta voi lukea lisää täältä.

 Ostolakossa kuivat silmänympärykset tuotteet

Lisää rutiiniin silmänympärysseerumi

Silmänympärysiho nauttii ohuista lisätuotteista, jotka tuovat sille extrakosteutusta ja hoitoa. Silmänympärysseerumeita ei ole saatavilla kovin runsasta määrää, mutta jonkin verran sentään kuitenkin. Oma ylivoimainen suosikkini on The Ordinary Caffeine Solution 5% + EGCG -seerumi, joka sekä kosteuttaa että virkistää silmänympärysihoa. Oma 30 ml pulloni on nyt loppunut, joten tästä tuotteesta ehti kertyä hyvin käyttökokemuksia.

Tykkäsin käyttää tuotetta silmänympäryksillä sekä aamuisin että iltaisin ja se tuntui tuovan mukavasti lisää kosteutusta. En voi sanoa, että olisin huomannut mitään ihan erityistä virkistystä ihollani, mutta olen käyttänyt tätä lähinnä saadakseni nimenomaan lisää kosteutusta ja sitä olen myös kokenut saaneeni. Tuotteesta voi lukea aiemman postaukseni täältä.

 Ostolakossa kuivat silmänympärykset tuotteet

Oma tehoyhdistelmäni on ensin puhdistaa silmämeikki hellästi puhdistusöljyllä ja taputella silmänympärysiholle sitten pari kerrosta hoitonestettä. Tämän jälkeen olen sivellyt iholle muutaman pisaran kosteuttavaa seerumia, jonka jälkeen olen asettanut silmänalusille hydrogeelilaput. Kun naamiot ovat vaikuttaneet tarpeeksi kauan, levitän iholle vielä illalla runsaasti ravitsevaa silmänympärysvoidetta ja vetäydyn kauneusunille. Aamulla silmänympärykset näyttävät heti voivan paremmin!

 Ostolakossa kuivat silmänympärykset tuotteet

Mitkä ovat teidän parhaat niksinne ja tuotevinkkinne kuivien silmänympärysten hoidossa?

Kommentit (19)
  1. Tämä tuli kuin tilauksesta. Mulla on silmänympärysiho yläluomen ja kulmaluun kohdilta niin kuiva että se ihan fleikkaa, enkä oikein tiedä mitä siihen laittaisin. Kaikki on kokeiltu silmänympärysvoiteesta bepantheniin 😀 Naaman pesen L’Occitanen öljypohjaisella puhdistusaineella, ja en varmaan kolmeen viikkoon oo käyttänyt mitään silmämeikkiäkään kuin vain erikoistilanteissa… Halp, mitä vielä kokeilen? 😀

    1. Minä lisäisin iholle kosteutta hoitonesteillä ja naamiolapuilla ja lukitsisin sit’ sitten ravitsevilla voiteilla. 🙂

  2. Voiko tuota Etude House Moistfull Collagen Toner -hoitonestettä laittaa ihan siis silmänympärysihollekin? 🙂

    1. Minä laitan, sillä on ihan vain tehokkasti kosteuttava. 🙂

      1. Mä oon jo noin kuukauden ajan laittanut juuri Etude Housen hoitonestettä silmänympäryksille ja ero on ollut kyllä merkittävä verrattuan aiempaan! Aiemmin säännöllistä kuivuusongelmaa ei ole esiintynyt nyt ollenkaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *