Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Mitä te puuhatte siellä Diorilla?

Diorin tuoksutalo on jo muutaman vuoden ajan puuhaillut tuoksujensa kanssa juttuja, joissa ei vaan minun mielestäni ole yhtään mitään järkeä.

Homma alkoi siitä, kun Dior vuonna 2010 päätti uudistaa vuonna 2007 myyntiin tuomansa Miss Dior Cherie Edt -tuoksun tuomalla siitä myyntiin uuden version. Tuoksun nimi pysyi samana, pakkaus lähes identtisenä (pahvipakkauksen eriväristä sinettitarraa lukuunottamatta) ja tuoksupullossakin taisi olla vain joku pieni muutos (muistaakseni korkin rusetin väri tai materiaali vaihtui?), mutta ulkoisesti kuluttaja ei edes tajunnut, että tuttu tuoksu tuoksuikin nykyään erilaiselle kuin se hänen aiemmin omistamansa kappale. Paitsi vihdoin kotona avattuaan pakkauksen ja suihkaistuaan tuoksua iholleen.

Seuraavana vuonna sama uudistus tehtiin vuonna 2002 myyntiin tulleelle J’adore EdT:lle sekä Miss Dior Cherie EdP:lle. Molempia tuoksuja varioitiin, mutta tuoksut kulkivat edelleen samoilla vanhoilla nimillään eikä kuluttaja vaan millään voinut tuoksua haistamatta aavistaa, että tuoksua oltiinkin peukaloitu ja hienosäädetty. Eihän se nyt vaan tulisi kellekään mieleenkään!

Tänä vuonna peukalointi vietiin miesten tuoksujen puolelle. Vuonna 2008 lanseerattu Dior Homme Sport muokattiin uuteen uskoon ja tuotiin markkinoille samalla nimellä ja hieman väritykseltään uudistuneella pahvipakkauksella ja uusi tuoksu olikin kuin kombinaatio vanhaa Sportia ja tavallista Diorin Hommea.

Mistä hemmetistä tuoksua käyttänyt asiakas voi aavistaa, ettei samalla nimellä kulkeva (ja lähes identtiseltä näyttävä) tuoksu olekaan enää se sama kuin mitä se on aiemmin ollut?

Diorin pakansekoitus ei lopu vielä tähän, sillä tänä vuonna Dior päätti uudistaa myös parin tuoksunsa nimet.

Miss Dior Cherie -tuoksut eivät olekaan enää Miss Dior Cherie -nimellä kulkevia, vaan lyhenevät Miss Dioriin. Ongelmana on vaan se, että Diorilla on jo valmiiksi olemassa vuonna 1947 lanseerattu tuoksu, jonka nimi myös on Miss Dior. Kosmetiikkamyyjänä näen heti tässä ongelman: Mistä minä voin tietää, minkä tuoksun asiakas tahtoo viedä tuliaisena, kun hänen paperilapullaan lukee vaan Miss Dior? Onko tämä se oikea? Vai olisiko kyseessä se vanha Miss Dior, jota meiltä ei kylläkään enää saa, mutta jota olen kyllä nähnyt muualla myynnissä?

Lopuksi haluaisin vielä lausua kaiken katkeruuteni Diorille, joka päätti lopettaa vuonna 2009 lanseeratun ja suuresti rakastamani Miss Dior Cherie L’eau tuoksun ja tuoda tilalle Miss Dior Eau Fraichen, joka on kuin suora sekoitus vanhaa L’eauta ja uudelleennimettyjä Miss Dior -tuoksuja. Tuoksu on nykyään selvästi entistä makeampi eikä enää iske minuun ollenkaan kuten ennen.

Kuulin myös huhua, että Dior vaihtaisi vielä nimet myös kahteen muuhun olemassa olevaan tuoksuunsa lähiaikoina.

Ai niin, tiedättekö muuten, miten Dior menettelee vanhojen tuotteiden kanssa uudistaessaan tuotteen? (Käsittääkseni tapa on Diorilla ihan maailmanlaajuinen, sillä olen törmännyt tähän monessa yhteydessä ja eri kauppaketjuissa.)

Jos tuote uusituu ja sen tilalle tulee korvaava tuote, on firmojen lähetettävä vanhat tuotteet takaisin Diorille, joka sitten hankkiutuu niistä eroon. Jos Dior siis uudistaa tuotteensa (eri asia kuin vain lopettaa eikä mitään vastaavaa tule tilalle), ei näitä vanhoja versioita voi koskaan löytää samaan aikaan samasta myymälästä myynnistä kuin uusia, sillä se vain on Diorin toimesta kiellettyä.

Muut sarjathan lähes poikkeuksetta antavat myydä tuotteensa pois alennusmyynnissä. Niin, paitsi Chanel, jonka tuotteita ei oikeastaan koskaan nähdä (luvallisesti) alennettuna, sillä se sotii merkin tyylikkyyttä vastaan.

Kommentteja tähän kummalliseen Diorin harjoittamaan nimipelleilyyn?

Kommentit (34)

 1. Anonyymi

  VOI EI!!!!!!!!!! Miss Dior Cherie L'eau on ehdoton suosikkini. Miten pärjäänkään ilman sitä? 🙁 Ihan tulee jo kyynel poskelle niin hyvä tuoksu se on!

  Asiasta toiseen: miksi ihmeessä Suomeen ei tule myyntiin (eikä laivoillakaan ole näkynyt) DKNY:n Sweet Delicious tuoksuja.. Ärsyttää. Vai onko näitä ollut muka jossain lähistöllä? Ei sitä ulkomailta viitsi tilata, kun ei voi etukäteen tuoksutella ja päättää sitten vasta et tykkääkö vai ei.

  – epäreilua täällä perämetsässä

  • virve

   Meillä nuo ainakin olivat myynnissä. Vaaleanpunainen taisi juuri loppua, mutta muut ovat olleet jo 2kk hyllyssä. Ovat siis vaan one shot tuoksuja, eli ei tule enää lisää.

  • Anonyymi

   no höh. tuolla kun aiemmin kirjoitin, että laivoillakaan ei ole näkynyt.. Niin niin tarkoitin sillä siis kyllä sitä, että tax free kuvastossa ei ole osunut silmään. Niitä kun katselen aina, kun uusi ilmestyy nettiin. Vai onko vain ohi mennyt..

   Vähän aika sit huomasin, että on taas tullut uusia dkny tuoksuja.. jotain nyc, paris, london, rio. Onko niitä teillä myynnissä? Ärsyttää, kun kaikkia tuoksuja ei tuu Suomeen eikä välttämättä edes laivoille. Niitä uusia Guccin Flora tuoksujakin tuli vain 3kpl vaikka ulkomaalaisilla sivuistoilla niitä on 5kpl :((((

   -epäreilua täällä perämettässä

  • virve

   Joskus tuollaiset one shot -tuoksut eivät ehdi kuvastoihin asti mennäkään edes, joten menevät ja tulevat nopeasti. En ole itse ehtinyt kurkkaamaan, onko noita näkynyt Suomessa jossain.

   Guccin kahta muuta tuoksua pääsin itse tuoksuttelemaan Tukholman Guccilla ja ainakin neljäs oli tulossa Suomeen ensivuonna. En muista, tuleeko viideskin silloin. 🙂

  • Anonyymi

   okei, no pitää odotella niitä muita gucci ihanuuksia 🙂 se vaaleanpunainen onkin jo mulla 🙂 kiitos paljon vastauksista!

   -epäreilua täällä perämettässä

 2. Venla

  Minä olen kyllä ostanut Chanelin irtopuuterini alennuksesta… Ehkä Tampereen Sokoksella vain ei välitetä ohjesäännöistä? 😀

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *