Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Minni Hiiri merihädässä?

Blogiani pidemmän aikaa seuranneet muistanevat minun olleen loppuvuodesta työharjoittelussa laivalla. Tein siis kosmetiikkamyyjän töitä, mutta työympäristönä oli laivan tax free -puolen parfymeria.

Viihdyin työharjoittelussa hyvin ja ilmeisesti harjoitteluni kelpasi laivallekin, sillä minua pyydettiin kesätöihin. Kävin (sen pirullisen ja kädelleni kohtalokkaan) koulutuksen ja nyt on vihdoin koittanut se päivä, jona kesätyöni alkavat.

Köyhän ja huonosti palkatun kosmetiikkamyyjän ei auta lomailla, joten teen tämän kesän töitä sekä laivalla että omalla työpaikallani. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että käytän lomapäiviäni työskentelemällä laivalla ja laivakeikkojen välissä teen sitten töitä omalla työpaikallani (ja pidän omasta työstäni hieman ylimääräistäkin lomaa laivatöiden vuoksi). Ei, en tietenkään olisi halunnut viettää rentoa kesää ja kuukauden palkallista kesälomaani lämmöstä ja löhöilystä nauttien, mielummin seilaan humalaisten matkustajien kanssa Suomen ja Ruotsin väliä! Juuri niinhän kaikki mielummin tekisivät!

Olen niin kauan halunnut kokeilla, miltä ihan oikea työskentely laivalla tuntuisi, että mielummin tosiaan jätän kesälomani pitämättä ja lähden kokeilemaan, kun kerran tilaisuus siihen on tarjoutunut. Työharjoittelu sai minut todellakin innostumaan ja kiinnostumaan asiasta, mutta paria työharjoittelujaksoa ei voi oikein rinnastaa säännöllisempiin laivatyöskentelyputkiin. Onneksi sain yhden viiden päivän vapaajakson, joka sijoittuu juuri sopivasti ensimmäisen ja toisen laivakeikkani väliin. Suomeksi tämä kuitenkin tarkoittaa sitä, että olen kotoa poissa lähes kuukauden, sillä vietän mielelläni nuo vapaat välipäivät vanhempieni nurkissa heidän ja ystävieni kanssa aikaa viettäen.

Tänään kuitenkin tosiaan alkaa ensimmäinen kymmenen päivän ”passini”, kuten laivalla sanotaan. Periaatteessa tuttuja juttuja, mutta silti jännittää. Kaikki sarjat eivät ole minulle täysin tuttuja ja se pirun ruotsin kielikin on hieman ruosteessa (puhumisen osalta varsinkin)…

Eniten ehkä kuitenkin jännittää kassatyöskentely, sillä vaikka minulla onkin siitä työssäni usean vuoden kokemus, olen sentään saanut tehdä sen aina suomeksi tai englanniksi (hyvin harvoin ruotsiksi) ja käytössäni on ollut vain yksi valuutta. Nyt käytössäni tulee olemaan eurojen lisäksi vieläpä kruunutkin enkä todellakaan ole tehnyt niiden kanssa suurempaa tuttavuutta. Minulle voi luultavasti hyvinkin helposti lykätä käteen kahdenkymmeneseitsemän ja puolen kruunun setelin ja minä vaan kiitän että tack, tack och välkommen åter!

Odotan kuitenkin innolla sitä kansainvälistä ilmapiiriä, joka laivalla kuulemma kesäisin vallitsee. Laivat ovat usein todella täyteen buukattuja ja samalla lähdöllä voi seilata ihmisiä useammasta kymmenestä eri maasta. Lisäksi pääsen tutustumaan tarkemmin muutamiin minulle etäisemmiksi jääneisiin kosmetiikkasarjoihin ja tuoksuihin sekä mahdollisesti tekemään itsekin niitä superhalpoja ostoksia… Kävelyt kesäisessä Tukholmassa kuulostavat myös ihanilta ja väkisinkin mieleeni tulee muutamia kauppoja, joissa tahtoisin piipahtaa. Varsinkin näin alejen aikaan.

Mutta nyt on laukut joka tapauksessa pakattu (sitähän harjoittelin viime vuoden puolella kertaan jos toiseenkin) ja neiti valmiina lähtöön. Mikäli työntekoni laivalla kiinnostaa, voit tästä postauksesta lukea tarkemmin kokemuksiani laivalla työskentelystä työharjoitteluni aikana.

Lupaan kuitenkin, ettette tule jäämään ilman jo traditioksi muodostuneita puolenyönpostauksiani, joten älkää huolestuko! Älkää kuitenkaan ihmetelkö, jos en heti ehdi lukemaan läpi kommentejanne ja julkaisemaan niitä tai vastaamaan niihin. Älkää silti jättäkö kommentoimatta, sillä luen aina kaikki kommentit läpi.

Mukavaa kesälomaa kaikille niille, joille on täksi kesäksi ihania ja rentouttavia lomapäiviä suotu!

Kommentit (19)

 1. Nimetön

  Ville, kauneuden ja hyvän olon lähettiläänne: Kiitos vinkistä! 🙂

  -R-: Kiitos! Kyllä se tästä. Pääsit tosiaan todistamaan hetkeä, jolloin olin ensimmäistä kertaa laivan myymälän kassalla ja aivan hukassa. 🙂

  sannnna: Höh, minulle tulisi niin hyviä ehdotuksia mieleen ihan markettipuoleltakin jo. Erisanin putsari ja Lumenen Arctic Aquan 24h voide (yöksi) sekä sitte muuten Clarinsin Hydra Matte Lotion. 🙂

 2. Anonyymi

  Kiitos paljon! Marketti vinkit testaan takuulla, opiskelijalla ei ole aina varaa ns"parempaan kosmetiikkaan".

  -sannnna

 3. Nimetön

  sannnna: Toivottavasti sopivat. 🙂

 4. -R-

  Moikka!

  Se laivalta ostamani Tigin kuivashampoo oli kuin olikin sitä viallista erää ja pullo oli tyhjentynyt itsekseen ekan käyttökerran jälkeen 🙁 osaisitko sanoa mihin voisin ottaa asiassa yhteyttä?

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *