Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Minkä ikäinen voi käyttää anti-age-tuotteita?

Minulla on uusi lempparisana mitä tulee ihonhoitoon. Sana on tullut kosmetiikkamaailman käyttöön viimeaikoina yhä enemmän ja enemmän ja toivonkin, että se alkaa näkymään kosmetiikkatuotteissa ja mainonnassa suuressa mittakaavassa, sillä minusta se on todella tärkeä ja itseasiassa tiivistää koko ihonhoidon perimmäisen idean kauneudenhoidon näkökulmasta.

Sana on age management, joka syrjäyttää anti-aging-sanan mennen tullen.

Anti age 2

Anti-age kuulostaa monien korvaan jostain syystä todella pelottavalta ja jopa säikäyttää monet jostain syystä. Moni kolmeakymmentä lähestyvä  tuntuu jopa loukkaantuvan, jos heille ehdottaa jo ikääntymisen ensimerkkien hoitoon tarkoitettua anti-age-hoitovoidetta.

Anti age 6

Lähipiirin kysellessä tuotevinkkejä olen reippaasti voinut todeta, että ihon alamäki alkaa yleensä 25-vuotiaana ja siinä vaiheessa voisi olla hyvä, että peruskosteuttava voide sisältääkin jo hieman vaikkapa antioksidanttista suojaa. Aidon reaktion sain esimerkiksi ikäiseltäni kollegaltani, joka ei ollut koskaan kiinnostunut ihonhoidosta tai ymmärtänyt kosmetiikastakaan liiemmin mitään. Hän kysyi minulta kosteusvoidesuositusta ja kun suosittelin suoraan ikääntymisen ensimerkkeihin vaikuttavaa tuotelinjaa kysyi hän heti, että näyttääkö hän mielestäni muka niin vanhalta, että tarvitsee jo sellaista.

Anti age 4

Kosmetiikkamyyjänä työskennellessäni opin, että koska asia on niin herkkä, on aina parasta ehdottaa arviolta kolmikymppiselle kosteusvoidetta hakevalle asiakkaalle ensin hyvää peruskosteuttavaa voidetta ja todeta samaan hengenvetoon, että jos hän kuitenkin jo tahtoo voiteessa olevan hieman ikääntymisen ensimerkkejä ehkäiseviä aineosia, voisi vaihtoehtona olla tuote X. Samoin noin nelikymppiselle voi jo aloittaa suosittelemalla ikääntymisen ensimerkkejä hoitavaa voidetta ja jatkaa ehdottamalla, että mikäli hän itse tahtoo jo hieman hoitavampaa tuotetta, voisi vaihtoehtona olla Y – vaikka sitten kuuriluontoisesti.

Asiakkaan ilmeestä ja eleistä näkee heti, mitä hän ajattelee ja häntä on sitten helppo myötäillä ilman, että hän loukkaantuu ja keskustelu on helppoa johdatella oikeaan suuntaan asiakkaan itsensä tekemän valinnan perusteella. Toiset sanovat heti, että peruskosteuttava voide riittää ja toiset huudahtavat, että tehokkainta tavaraa mitä vaan löytyy, kiitos, sillä eihän tässä enää nuoria olla. Joku voi kysyä myyjän mielipidettä ja silloin voi suositella, että valitsisi sen hieman enemmän hoitavan tuotteen ylläpitääkseen ihon nuorekkuutta.

ANti age 7

Minusta on silti rehellisesti sanottuna hassua, että joku loukkaantuu anti-age-voiteesta. Jos naisilta kysytään, uskovatko he niiden tehoon oikeasti, sanoo moni, että eivät usko, mutta silti he säästelevät niiden ostoa siihen hetkeen, kun iholla on jo ryppyjä ja muita ikääntymisen  merkkejä toivoen salaa niiden kuitenkin olevan ratkaisu.

Anti age 93

Totuushan on kuitenkin, että anti-age-tuotteilla voidaan yleensä vain pysäyttää ja hidastaa aikaa, ei kääntää kelloja taaksepäin. Ei voi olettaa, että ihoa voi hoitaa miten sattuu tai olla kokonaan hoitamatta ja korjaa asiat sitten niillä ryppyrasvoilla myöhemmin. Niillä voidaan kyllä kosteuttaa ja sen avulla täytelöittää ihoa, häivyttää hentoja juonteita, heleyttää ihoa ja tuoda iholle miellyttävä tunne, mutta ne eivät tee taikatemppuja. Turhia ne eivät missään tapauksessa ole, mutta taikoja ne eivät tee.

Anti age 3

Ihonhoidossa onkin siis kyse ihon ikääntymisen hallinnasta, mikä tapahtuu parhaiten ennaltaehkäisten. 

(Ja aina on joku, joka sanoo, että iho voi hyvin ilman hoitoa kuten oman äitinsäkin iho voi eikä sitä käy kieltäminen. Aivan samalla lailla on aina niitä, jotka voivat syödä mitä tahansa lihomatta tai polttaa tupakkaa läpi elämänsä vielä 90-vuotiaanakin. Toiset ovat onnekkaita.)

Anti age 9

Olen kuullut varmasti satoja kertoja kysymyksen, voiko ikääntyvän ihon tuotteiden käytöstä olla haitaa nuoremmalla iholla. Yleensä kysymys saa jatkoa sillä, että jos nyt käyttää iäkkäämmän ihon tuotteita niin mitäs sitten enää voi käyttää kun oikeasti on iäkkäämpi. Pahimmissa kauhuskenarioissa homma vedetään niin överiksi, että ikääntyvän ihon tuotteiden kerrotaan jopa aiheuttavan ryppyjä nuoremmalle iholle kun niiden käytön lopettaa. Tämä on jo varsin kaukaa haettua.

Anti age 91

Iäkkäämmän ihon tuotteiden käytöstä ei ole omalle iholle mitään sellaista haittaa, mitä ei voisi itse näkyvästi havaita. 

Iäkkäämmän ihon tuotteet ovat usein täyteläisempiä ja pyrkivät korjaamaan sekä aktivoimaan ihoa tavalla, jotka nuorekkaampi iho ei välttämättä vielä tarvitse. Jos voide sopii omalle iholle ja se tuntuu sillä hyvältä ei ole mitään väliä, lukeeko pakkauksen kyljessä 40+, 50+ vai 80+. Jos tuotteen täyteläinen koostumus kuitenkin tukkii ihoa ja aktivoi sitä niin, että lopputuloksena on näppyjä, ei tuote tietenkään sovi omalle iholle. Voidetta käyttäessä siis huomaa, jos ei se sovi.

Anti Age 94

Usein voi kuitenkin olla, ettei niistä voiteen tehokkaista aktiiviaineista kuitenkaan ole mitään hyötyäkään nuoremmalla iholla, jolloin tuotteen ostaja maksaa turhasta. Jos siis saat lahjaksi supertuotteen, joka on iäkkäämmälle iholle, mutta haluaisit käyttää sitä, niin käytä ihmeessä, mikäli se vaan sopii ihollesi etkä saa siitä reaktioita, mutta kolmekymppisen ei välttämättä kannata investoida rahojaan viisikymmpiselle iholle kehitettyyn superseerumiin.

Minusta on kuitenkin ylivoimaisesti hauskinta ajatella, että jos vaikka nyt kolmeakymppiä lähestyessäni ihastuisin 40+ hoitotuotteeseen ja käyttäisin sitä jo, ei minun iholleni olisi enää mitään, mitä voisin sitten oikeasti 40+ ollessani käyttää. Kosmetiikkateollisuus menee jatkuvasti niin paljon eteenpäin, että jos parissa vuodessa keksitään kokoajan tehokkaampia ja tehokkaampia aktiiviaineita, eli kymmenessä vuodessa on taatusti jo olemassa niitä vieläkin tehokkaampia tuotteita.

Anti age 92

Millaista ihonhoitoa sitten itse suosittelen ikääntymisen merkkien ennaltaehkäisyyn?

Säännöllinen ihonpuhdistus sekä ihon kosteutus ja auringolta suojaaminen ovat avaintekijät, joilla on hyvä mennä teinistä mummoon. Auringon UV-säteily voi aiheuttaa jopa 80% rypyistä, joten siltä suojautumisessa on jo vaikutusta kerrakseen.

Anti age 5

Noin 25-vuotiaaksi asti ihon hoitona riittää yleensä ihotyypin mukainen peruskosteutus, jonka jälkeen voi olla hyvä ottaa käyttöön antioksidanttivoiteita. (Antioksidanteista voi lukea lisää tästä postauksesta.) Kolmekymppisenä ne ensimmäisille ikääntymisen merkeille tarkoitut voiteet ovat hyvä valinta ja sen jälkeen kannattaa mennä ihon oman kunnon mukaan. On nelikymppisiä, joiden iho kaipaa jo intensiivistä kiinteytystä ja aktivointia sekä nelikymppisiä, jotka voivat vieläkin mennä niillä ikääntymisen ensimerkkejä hoitavilla voiteilla. Antiage on vaan sana ja kaikki rippuu ihon omasta kunnosta ja siitä, minkä ikäisessä kunnossa ihoa tahtoo ylläpitää.

Anti age 8

Mikä on teidän suhtautumisenne anti-age-sanaan?

Kommentit (14)

  1. Uusi erinomainen ripsivärilöytö – Elizabeth Arden Grand Entrance Mascara – Kauneus & Terveys -blogit

    […] Minkä ikäinen voi käyttää anti-age-tuotteita? […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *