Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Minä sydän Biotherm Aquasource

Olen vähän sellainen besserwisser mitä tulee kosmetiikkaan, myönnetään. Katson skeptisenä kosmetiikkatuotteita ja mietin, että tuo nyt ei ainakaan voi toimia kuten lupaa tuolla ainesosaluettelolla -vai voiko muka? En kuitenkaan saa suurinta tyydytystä, jos joudun sanomaan, että minähän arvasin, vaan itseasiassa siitä, että pääsen huuli pyöreänä toteamaan, että ohhoh, sehän toimikin ja olin väärässä. Väärässä on aika mukavaakin jopa olla.
Nyt minulla olisi jälleen kerrottavana teille yksi tuollainen yllätyksellinen tuotekokeilu.
Pääsin viime viikolla nauttimaan mahtavasta elämyksestä, kun Biotherm lanseerasi uusia ja uudistuneita Aquasource-tuotteitaan melko mielenkiintoisessa, mutta ehdottomasti erittäin asianmukaisessa paikassa -nimittäin Yrjönkadun uimahallissa!
Kun veden äärellä kuuntelee tarinoita pitkävaikutteista ja kestävää kosteutusta lupailevista voiteista, ei vaan voi olla kiinnostumatta niistä kovasti. Mittaustuloksien mukaan uudet tuotteet lupasivat pitää ihon kosteuden  loistavissa lukemissa sen verran monta tuntia ettei mielenkiintoni vaan voinut olla heräämättä. Minulla on kuivuuteen taipuva iho ja olin juuri taistellut jo toista viikkoa ihan erityisen kuivuuden ja kiristelyn kanssa holvaten iholleni aamuin illon ekstratuotteena ravitsevaa seerumia ja lähes joka yö kosteuttavaa kasvonaamiota. Pelkkä ajatuskin ihostani sai sen kiristelemään.
Tilaisuudessa tehtiin ihon kosteustasapainon mittauksia ja vaikka en ihan täysin luottanutkaan puuterikerroksen läpi tehtyyn mittariin oli sen sanoma erittäin kuivasta ihostani minulle selvä. Tiesin sen todellakin ilman mittariakin, mutta mittarilukeman näkeminen konkretisoi asian minulle vieläkin tehokkaammin. Kuiva mikä kuiva.
Lähdin tapahtumasta kotiin mukanani neljä saamaani Biotherm-tuotetta, joilla olin päättänyt yrittää elvyttää ihoni. En ollut varma, luotinko niihin täysin, sillä jostain syystä en vain ole aiemmin lämmennyt Biothermin voiteille. Minusta on aina tuntunut, etteivät kokeilemani Aquasourcet ole kosteuttaneet ihoani tarpeeksi ja jotenkin ne eivät vaan ole tuntuneet minun jutultani. Siksi minulta olikin suuri askel antautua näille voiteille.
Suurin askel oli ehkä siinä, että olin tottunut käyttämään tuhteja ja paksuja voiteita, jotka toivat iholleni kunnolla rasvaisuutta ja estivät kosteuden haihtumista. Nämä saamani tuotteet olivat kevyempiä, joten eiväthän voisi millään varmasti riittää kuivalle iholleni? Silti lupaukset tunteja kestävästä kosteutuksen tunteesta houkuttelivat ja oikeastaan suorastaan halusin näiden todistavan epäilykseni vääriksi. 
Kasvoille puhdistuksen jälkeen levitettävä Life Plankton Essense -neste muistuttaa koostumukseltaan kasvovettä, mutta onkin itseasiassa kuin ohuen ohut kosteusseerumi. 
Vanulapun sijaan kaadan tätä suoraan kämmenille ja taputtelen nesteen iholleni. Kosteuttava ja ravitseva koostumus vähentää ihon kiristelyä välittömästi, mikä tuntuu aivan erityisen hyvältä.
Päiväkäytössä minulla on normaalista sekaiholle tarkoitettu voide. Ajattelin sen olevan iholleni liian ohut ja pelkäsin sen koostumuksen muutenkin rullaavan ihollani tai jättävän ihoni kiristeleväksi tai pahimmassa tapauksessa liian silikonisen liukkaaksi, mutta tuote yllätti minut kovin. 
Aiemmista kokemuksistani ja tuotteen INCI-listaan kohdistuneista ennakkoluuloistani huolimatta se sopikin iholleni loistavasti kosteuttaen tehokkaasti ja silti sopien niin puuterimaisten kuin voidemaistenkin meikkipohjien alle loistavasti. Oho.
Voide tuntui jopa ihan yllättävän hyvältä ja niinäkin päivinä, joina en levittänyt kasvoilleni muita tuotteita kuin tämän kosteusvoiteen ja hoitonesteen jättäen meikit pois, tuntui iho läpi päivän miellyttävän kosteutetulta, muttei kuitenkaan liian rasvaiselta. Yleensä kun ongelmana on, että joko voide ei ole tarpeeksi ravitseva ja pistää ihon lopulta kiristelemään tai sitten iho vaan kiltelee sen jäljiltä liian rasvaisen näköisenä. Tämä tuote kuitenkin yllätti täysin melkoisen optimaalisella koostumuksellaan.
Uusi Aquasource -silmänympärysgeeli sai tilaisuudessa aivan erityisen paljon hehkutusta osakseen. Se kuulemma kosteutti ja samalla viilensi ja virkisti silmänympärysihoa ihan erityisen tehokkaasti. 
Olin jo parin päivän ajan katsellut silmänympäryksiäni ja eteenkin yläluomieni ulkonurkkien ihoa kauhulla, sillä se oli yhäkkiä paperisen ohuen ja ryppyisen näköistä eikä mikään kotona käsilläni olleista tuotteista tuntunut auttavan. Ajattelin hieman kauhulla, että tällainen ohut geeli nyt ei ainakaan voisi tuoda tilanteeseen helpotusta, mutta kokeilisin sitä elämyksen vuoksi parin päivän ajan ja siirtyisin sitten tehokkaampiin tuotteisiin.
Parin päivän päästä en kuitenkaan halunnut siirtyä tuotteesta mihinkään, sillä yllätyksekseni se toimi juuri kuten oli luvannut. Mitä ihmettä, tällainen ohut geeli, jossa oli vielä sitä niin kovasti peloteltua alkoholiakin? 
Kiristely ja pergamenttimainen iho olivat poissa ja pidin kovasti voiteen virkistävästä tunteesta. Silmänympärykseni voivatkin yhtäkkiä paremmin kuin aikoihin.
Kaikkein suurimmalla mielenkiinnolla olin kuitenkin odottanut merkin uutta yövoidetta. Sipaisin sitä tilaisuudessa ohuen kerroksen kädenselälleni ja se jätti ihoni aivan samettisen pehmeäksi ja silkkiseksi. Ihastuin tunteeseen, mutta mietin samalla itsekseni, että tässä on taas taatusti yksi niistä tuotteista, jotka vain feikkaavat iholle mukavan pinnan, mutta eivät sitten oikeasti tee mitään.
Yövoiteen erityispiirteenä on, että sitä voi käyttää reilumpana kerroksena myös kasvonaamiona. No okei, eihän tämä nyt ihan oikeasti mikään ihan eritispiirre ole, sillä niin voi melkoisen  monia muitakin voiteita, mutta tässä se lasketiin erityispiirteeksi, joten tahdoin ottaa tuotteen erityiskokeiluun reilumpien kerroksien kanssa.
Tuotteen koostumus oli sen verran geelimäinen ja hyvin levittyvä, ettei sitä itseasiassa voinut tai edes tarvinnut levittää iholle kovin paksua kerrosta naamionakaan käyttäessä. Voi olla, että normaali yövoiteen annosteluni on jo lähtökohtaisesti runsasta, mutta jos levitin tätä hieman reilummin ja ajattelin sitten vielä vaikka lisätä tuotetta myöhemmin hieman lisää tai hieroa sitä iholleni paremmin tuotteen vaikutettua ihollani jo jonkun aikaa, ei se enää oikeastaan onnistunut kovinkaan helposti. Koska tuotteen koostumus on geelimäisen kalvomainen, lähti se siinä vaiheessa hieman murustumaan.
Murustuminen ei kuitenkaan haitannut minua yhtään, sillä mitä tämä tuote iholleni teki ilman mitään lisäkerroksien tarvettakaan oli jo melkoinen ihme. Ensimmäisen käyttökerran jälkeisenä aamuna ihostani huomasi heti eron ja jo parin Biothermin kanssa vietetyn päivän jälkeen ero oli todella radikaali. Kaikki kiristely oli poissa ja jopa hilseilevät suupieleni ja nenänpääni olivat yhtäkkiä kunnossa. Tuntui ihan uskomattomalta, mutta totta se oli. Ihoni voi parin päivän jälkeen paremmin kuin aikoihin ja mikä parasta ei sitä yllättäen enää edes kiristellyt pahemmin edes suoraan pesunkaan jälkeen. Uskomatonta!
Biotherm lupasi tuotteillaan jatkuvaa, pitkävaikutteista kosteutusta ja vaikka en ole koskaan ollut Aquasourcien kaveri, olen nyt jo noin viikon käytön jälkeen valmis kääntämään kelkkani täysin. En ollut  osannut aavistellakaan, että helpotus voisi tulla näin nopeasti ja näin tehokkaasti, mutta uskottava se on.
Olen melko sanaton, mutta ihan erityisen tyytyväinen. Suokaa anteeksi, mutta nyt minun on mentävä silittelemään ihoani, sillä se tuntuu aivan älyttömän hyvältä kaiken kiristelyn ja kuivuuden ollessa poissa. Taidan samalla silitellä uusia purkkejanikin, sillä ne ovat tehneet iholleni melkoisen palveluksen!

Kommentit (26)

 1. MARIE

  Vissiin pakko hankkia noita. Mulla on ollu biothermilta vaan sitä yögeeliä ja aquasource silmänympärysgeeli tuubissa joista tykkäsin. Sokoksella oli just tarjouksessa 2 eri versiota tosta päivävoiteesta jotain 27e, harmi kun en ostanut… nyt tuli meinaan pakko saada- fiilis. 😀

  • virve

   En ole ennen oikeastaan ajatellut asiaa tarkemmin, mutta luulin vihreää voidetta olleen vain geelinä ja geelivoiteena, mutta tämä minulla nyt oleva onkin ihan voide, eli täyteläisempi kuin aiemmin kokeilemani geelit. On ollut kyllä ihan mahtava! 🙂

 2. Anonyymi

  Miksi käytät normaalista sekaihoon olevia tuotteita jos ihosi on kuiva? Itse käytin aikoja sitten samoin ja ainainen kiristely ihossa ja hilseily loppuivat kun aloin käyttämään kuivan ihon rasvoja! Ihoni ei ole ikinä voinut näin hyvin!

  • virve

   En normaalisti tietenkään käytäkään, sillä minullahan on kuiva iho, mutta nyt halusin kokeilla saamaani tuotetta sen kehujen vuoksi ja onneksi kokeilin. 🙂

 3. Anonyymi

  Harmillista miten näissä kaikissa Aquasourcen versioissa on aina denturoitua alkoholia. Aikamoista myrkkyä.

 4. Anonyymi

  Mistä ihmeestä tuota voidetta löytyy, sokoksella on varmaankin vain sitä vanhaa versiota vai mitä täh 😀 Stockmannia ei täälläpäin ole
  t. täysin ummikko kosmetiikka-asioissa

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *