Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Miltä näyttää silmämeikkikynien tilanne?

Jes, silmämeikkikynien loppuunkuluminen on aina suuri ilon aihe!

Nyt loppuun kului Lumenen vanha Eye Graphics -kynä sävyssä 5 Merikaisla.

Yritän aina käyttää silmämeikkikynäni mahdollisimman lyhyiksi, mutta jossakin vaiheessa menee aina totaalisesti hermot ja päädyn toteamaan kynän olevan jo tarpeeksi lyhyt ja valmis siirtymään meikkien taivaaseen (tai joissakin tapauksissa helvettiin). Näin kävi nytkin.

Tämä loppunut ja Lumenen valikoimistakin poistunut kynä oli mukava tummanruskea sävyltään ja muutenkin sellainen kynä, johon olen mielelläni viimeaikoina tarttunut.

Käytän harvoin mustaa rajausta ja yleensä rajaankin silmäni ruskealla, violetilla tai oliivinvihreällä hieman meikistä riippuen. Jemmoistani löytyikin jo aiemmin korkattu ruskea kynä tämän vanhan Merikaislan seuraajaksi:

Kynä on Natural Coden suklaanruskea silmämeikkikynä sävyssä 11 Brown.

Laadultaan Natural Coden kynä on hyvä, mutta sen sävy ei ole ihan yhtä hyvä kuin Lumenen vanhassa merikaislassa. NC:n kynä on kyllä melko tumma, mutta selkeästi Merikaislaa lämpimämpi. Tiesin kyllä minulla olleen käytössä hyvän sävyn, mutta vasta tätä vertailua tehdessä tajusin, kuinka erinomaisen sävyn olinkaan itseasiassa omistanut. No, eiköhän tämä toinenkin kelpaa käytössä.

Yleisesti ottaen silmämeikkikynien tilanne alkaa itseasiassa tällä hetkellä olemaan melko hyvä eikä ylimääräisiä kyniä enää juurikaan ole.

Nämä reippaasti lyhentyneet kynät loppuvat luultavasti (tai ainakin toivottavasti) tänä vuonna:

Nämä kynät ovat niitä, joita käytän eniten. Lila Essentia Naturalen Pencil Me In -kynä lilojen meikkien kanssa, mintunvihreä Zarasta aikoinaan ostettu kynä luomivärien alle tuomaan vihreän sävyjä esiin, Lumenen vanha kirkkaampi sininen kynä sävyssä Orvokki, Lumenen vanha syvän sininen Ruiskukka, Lumenen vanha täydellinen oliivinvihreä Oliivi sekä YSL:n musta silmämeikkikynä.

Näiden lisäksi minulta löyty sisärajauksiin katsetta avaamaan Natural Coden kynä 12 Peach sekä IsaDoran Inliner Kajal 56 Blondie, mutta jostain syystä en vaan tule käyttäneeksi näitä, vaikka kumpikin onkin aivan loistava. (Löysin kuvan ottamisen jälkeen muuten vielä työvaatteistani Anytimen vastaavan.)

Näiden lisäksi muita silmämeikkikyniä ei sitten olekaan enää kovin suurta määrää.

L’orealin kierrettävä silmämeikkikynä tulee jossakin vaiheessa korvaamaan Lumenen Oliivin.

Clarinsin kynät ovat laadultaan loistavia ja niistä ylempi tulee jossakin vaiheessa korvaamaan sekä Lumenen Orvokin että Ruiskukan. Kultaa käytän välillä luomivärien pohjalla ja alarajauksissa. Kumpikin ovat vanhoja kausisävyjä.

Estee Lauderin vanhat kynät Plum Writer ja Blue Iris ovat kivoja, mutta niitä tulee vaan käytettyä vähemmän. Plum Writer on liian lämmin (no, onhan se tietysti luumu jo nimeltäänkin) ja jostain syystä tartun mielummin jo valmiiksi lyhentyneisiin Lumenen kyniini sinistä kaivatessani.

GOSHin Aqua Star ja Cool Mint ovat laadultaan loistavia, mutta harvemmin tulen käyttäneeksi vahvoja turkoosin sävyjä. Saa nähdä, loppuvatko nämä äitini aikoinaan ulkomailta tuliaisina tuomat kynät koskaan vai täytyykö ne vain lopulta heittää roskiin. Kiva nämä on kuitenkin omistaa niitä hetkiä varten, kun tahdon hieman väriä kesämeikkiini.

Tältä siis näyttää silmämeikkikynieni tilanne.

Mitä väriä/värejä te käytätte yleensä rajauksissanne?

Kommentit (13)

 1. Laura

  Käytän lähes aina tummaa ruskeaa, nyt on käytössä MAC:n tummanruskea, sävyn nimi taitaa olla cappuchino. Se on ollut hyvä, tummanruskea, joka taittuu hieman harmaaseen. Halusin viime vuonna kokeilla sinisen sävyjä, vaikka ne eivät normaalisti meikissä minulle sovikaan. Sitten löysin tuon Clarinsin Ultramarinen – aivan täydellinen sävy! Onneksi löysin Strawberrynetistä vielä uudenkin kynän.. Käytän tuota yleensä yläluomella rajauksena ohuen mustan nestemäisen lisäksi, tehokeinona vain. Luomilla muuten pronssinhohtoinen ruskea. Myös laatu on miellyttänyt.

  Diorilta minulla on kaksi hyvää kynää, toinen on ruskea, joka taittuu hieman luumuun (Precious Violet) ja sitten toinen, joka on enemmän luumunsävyinen, joka taittuu ruskeaan :-). Nämä ovat sopineet hyvin.

  Olisi kyllä hienoa opetella käyttämään uusia sävyjä, jotenkin olen teinistä saakka jumittunut noihin ruskeisiin..

 2. Heitu

  Oon jo pitkään himoinnut tollasta sinistä rajauskynää, mutta se olis kauheen iso askel tuntemattomaan! Aina vaan sitä perusmustaa. Oon itse kanssa TODELLA tarkka siitä, että kaikki värit mätsää keskenään, niin en tiedä pystysinkö käyttään sinistä rajausta ilman sinistä kynsilakkaa tms. Kuinka paljon tollanen tummansininen rajaus näkyy, loistaako heti sinisenä? Ei sulta sattuis löytymään jotain esimerkkikuvaa? 🙂

  Tuli mieleen sellainen kysymys, että kuinka vaikeaa sulle on kynsilakan värin valinta? Aika usein kynsies väriä näytät vaihtavan, niin mietitkö sitten aina kaikki muutkin käyttämäsi värit mätsäämään kynsiin tai toisinpäin? Itse kun olen tällainen kynsilakkaneurootikko; kynsilakkoja löytyy varmaan 100kpl ja saatan tunninkin päivässä kuluttaa siihen, että koitan löytää sen oikean sävyisen lakan joka sopisi sen hetken (ja yleensä myös seuraavan päivän) fiilikseen, vaatteisiin ym. Tämä tuottaa välillä suurta ahdistusta 😀

 3. Nimetön

  HeidiB: Minä taas käytän todella harvoin sitä mustaa. 🙂

  keijukainen: Kiitos vinkistä… prkl. 😉

  tintti: Ei näin heittämällä tule mieleen ainakaan. :/

  Anonyymi: En teroita, ehkä kaksi kertaa viikossa, jos päivittäin käytän. 🙂

  Hannukkaz: Itsekään en ennen käyttänyt, mutta nyt en osaisi olla ilman. 🙂

  Beatamarie: 🙂

  Peppi: Olen huono suosittelemaan mitään superkestäviä, sillä itselläni kaikki pysyvät niin hyvin. :/
  Kajaliakaan en ikinä käytä, joten mitään varmaa en osaa heittää. Ingllotin geelirajauksia voi kuitenkin käyttää myös sisärajauksina ja pysyvät kuulemma loistavasti, mutta nyt en muista, löytyykö sieltä harmaata. :/

  Sisko-Disco: Juu, ovat poistuneet pari vuotta sitten valikoimista. Olivat kyllä hyviä kyniä, mutta olisiko tuolla sitten jo ikää liikaa? Tuoreina olivat mukavan pehmeästi levittyviä. 🙂

  Melly: Lumenen Arctic Aquan 24h voide päiväkäyttöön ja Arctic Aquan yövoide ovat loistavia kosteuttajia! 🙂

  Punanaama: Voi, jos joskus vaan keksit tuohon jonkun ratkaisun, niin kerro heri minullekin! Terveisin toinen kasvohikoilija. :/

  Laura: Jotenkin sitä vaan niin helposti jumittuu aina niihin hyviksi havaittuihin. 🙂

  Heitu: Riippuu täysin silmän mallista ja rajauksen paksuudesta ja sävystä. 🙂
  Yleensä laitan kynnet fiiliksen mukaan ja pyrin mätsäämään muun niiden mukaan. Joskus tulee pieniä ristiriitoja, mutta yleensä pyrin sävyttämään kynnet ja meikin yhteen. Valitsen myös vaatteet kynsilakan ja meikin mukaan. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *