”Millä värjäät hiuksiasi?”

Minulta kysytään nykyään jostain syystä todella usein, millä värjään hiuksiani, sillä väri on kuulemma varsin luonnollisen näköinen. Mukavaa kuulla, että se näyttää luonnolliselta, sillä se on tosiaan täysin luonnollinen – en ole nimittäin enää kohta kahteen vuoteen värjännyt tai vaalentanut hiuksiani.

Lopetin hiusteni värjäämisen tummiksi halutessani selvittää niiden oikean värin (ja kyllästyttyäni näkemään vaivaa tyvikasvun kuukausittaisen värjäämisen eteen). Nyt parin vuoden jälkeen alan päästä siitä kärryille, mutta se yllättää minut silti todella usein – en nimittäin itsekään ota siitä edelleenkään oikein selvää!

Ostolakossa hiusten väri

Hiusteni päällimmäiset osat näyttävät varsin vaaleilta ja kesäisin aurinko vaalentaa niitä entisestään. Viime heinäkuussa ne näyttivätkin tältä (toki valaistuskin on kuvassa hieman viileämpi):

Ostolakossa hiusten väri

Kokeilen paljon erilaisia hopeashampoita, hopeahoitoaineita, hopeanaamioita, hiuksiin jätettäviä hopeasuihkeita ja hopeavaahtoja sekä hiuksia kirkastavia shampoita, joten hiusteni viikoittain hieman vaihteleva sävy riippuu myös paljon niistä.  Pääosin se on kuitenkin varsin vaalea.

Ostolakossa hiusten väri

Tutkin välillä hiusten tyveä valokuvissa miettien, että näyttäpä se tummalta.

Ostolakossa hiusten väri

Kun sitten alan tarkastella sitä lähempää ei se enää näytäkään tummalta:

Ostolakossa hiusten väri

Joissakin valoissa näyttää, että hiuksissa olisi selvästi tummempi tyvi.

Ostolakossa hiusten väri

Kun sitten yritän paikallistaa sen kohdan, jossa tuo tummemman tyven raja menee, ei sitä enää löydykään hiuksista valon taittaessa niiden sävyä taas erilailla.

Ostolakossa hiusten väri

Koska hiukseni vaalenevat auringossa helposti, on niiden sävy kirkkaimmillaan ja vaaleimmillaan päällimmäisien hiusosioiden pituuksissa. Alemmat hiusosiot ovat sen sijaan tummempia, mikä puolestaan tuo hiuksiin minusta jopa varsin hauskaa raidoitettua fiilistä. Itseasiassa hiuksissani vaikuttaisi olevan luonnostaan jopa varsin lämpimiä vivahteita, jotka korostuvat paikoittain.

Ostolakossa hiusten väri

Koska kokeilen mielelläni erilaisia hopeatuotteita, saattaa värisekamelskaan sujahtaa aina välillä hieman enemmänkin violettisia pigmenttejä napanneita hiusosioita, mikä lisää kirjavuutta entisestään. Koska hiusten tyvi ei myöskään ole yhtä kirkkaan vaalea kuin pituuksien sävy, saattaa se taas joskus tummentua entisestään intensiivisen sävyisten hopeashampoiden vaikutuksesta.

Ostolakossa hiusten väri

Hiusteni sävy voi siis näyttää joistakin kulmista katsottuna tältä…

Ostolakossa hiusten väri

…ja joistakin kulmista katsottuna taas puolestaan tältä.

Ostolakossa hiusten väri

Hiusten vetäminen nutturalle paljastaa niiden tyven perisuomalaisen sävyn sen korostuessa nutturalla olevien hiusten kirkkaamman vaalea vivahdetta vasten. Kun sitten paahteisina ja hikoiluttavina kesäpäivinä vedän tukan nutturalle, vaalenevat nuokin osiot jälleen tasoihin muiden hiusten kanssa.

Ostolakossa hiusten väri

Minulta on tosiaan monesti pyydetty postausta siitä, kuinka värjään hiuksiani ja mitä hiusväriä tarkalleen ottaen siihen käytän. Valitettavasti en siis ymmärrettävästi osaa antaa vinkkejä samanlaiseen lopputulokseen pääsystä – varsinkin, kun tukkani sävy tosiaan näyttää vaihtelevan paljonkin. Hyviä hopeatuotteita osaan kyllä nykyään suositella paljonkin ja lupaan tehdä pian postauksen, johon kokoan yhteen ne kaikki omat suosikkini.

Ostolakossa vaaleat hiukset

Tässä vielä pieni muistutus vuosien takaa siitä, miltä musta tukkani näytti. Pitkiä hiuksia minulla on ikävä, mutta muuten viihdyn paremmin tässä vaaleassa tukassa, joka sekin onneksi kasvaa kokoajan.

Ostolakossa tumma tukka

Viihdyttekö te omassa hiusvärissänne?

Edit. Minulta kysytään usein myös, että kuinka sain hiukseni mustista vaaleiksi. Tässä kolme vanhempaa postausta, joista löytyy lisätietoja tuosta (h**vetillisestä) projektista:

Matkani blondiuteen – näin vaalenin mustasta vaaleaan

I’m getting blonder eli C-vitamiinipesu ja Sunkissed Jelly

On my way to Blonderland – hiukset mustista vaaleiksi


Lue myös nämä postaukseni:

Helein kauneusravintolisä Ostolakossa vaaleat hiukset Sävytetty muotovaahto

 

Kommentit (22)
  1. Olipas outoa nähdä tummatukkainen Virve postauksen lopussa! (Kauniita naisia toki molemmat). Olen kohtalotoverisi, eli edellisen kerran tukka värjätty 20v sitten ja silti vastailen samaan (raitablondi kultatukka täällä). Tyytyväinen olen, vaikka sateenkaaritukka houkuttelisikin aika usein. Ylläpito vaan vähän liian vaativaa tämmöiselle tukkahomssulle.

    1. Minullakin on tullut viimeaikoina hirveä himo vaaleanpunaiseen tai ruusukultaiseen tukkaan, mutta on ollut mukavaa saada olla hiuslaiska kun ei tarvitse miettiä värin ylläpitoa. 🙂

  2. Oma hiusvärini on minulle vähän liian tumma, koska olin lapsena blondi.

    Kuinka kauan muuten pitää olla auringossa, että hiukset vaalenevat? Minulle ei ole koskaan käynyt niin. Nykyisin käytänkin hattua paahteessa, mutta nuorempanakaan en muista…

    1. En ole koskaan ajatellut asiaa sen kummemmin, huomaan vaan aina etelän lomilla ja muuten paljon auringossa oltuani, että hiuksista on tullut vaaleammat. En osaa yhtään sanoa, kuinka nopeasti tukkani vaalenee ja on varmaan tukkakohtaistakin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *